@jocker nemoj djaba, vidis da je zabacio udicu kako bi se pojedini zakacili.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Ma ne pitam samo zbog toga,nego eto zanima me,ove godine Messi i nije tako sjajan u LP osim meca sa Milanom i poluvremena protiv PSG-a,s druge strane ligu je gotovo sam osvojio,bolja mu je statistika od najveceg konkurenta Ronalda.A iz Bayerna ne vidim da bi mogao neko dobiti zlatnu loptu,ipak su oni kolektivno jaci nego individualno.M4kaveli je napisao/la:Evo prvog @Romariooo i prije vremena.
bayern i dortmund su masine koje kolektivno melju i zaista tu nema nekoga ko toliko odskace, treba sacekati naravno, gleda se jesenji dio prvenstva, godina kalendarska se gleda, al cini se da je jasno da i peta lopta ide mesiju,to je prije svega individualna nagrada,a messi je individualno daleko iznad svih, titule mogu odluciti ako su igraci priblizni individualno,nije mesi proslu sezonu osvojio ni ligu ni kup,niti je igrao na evropskom, pa opet uze nagradu jer individualno bio najjaci ubjedljivo i to je i postenojocker92 je napisao/la:Ma ne pitam samo zbog toga,nego eto zanima me,ove godine Messi i nije tako sjajan u LP osim meca sa Milanom i poluvremena protiv PSG-a,s druge strane ligu je gotovo sam osvojio,bolja mu je statistika od najveceg konkurenta Ronalda.A iz Bayerna ne vidim da bi mogao neko dobiti zlatnu loptu,ipak su oni kolektivno jaci nego individualno.M4kaveli je napisao/la:Evo prvog @Romariooo i prije vremena.
Pa ko je zaslužio onda tu zlatnu loptuDzoni je napisao/la:Naravno da nije zasluzio,nema potrebe cekati toliko vremena da bi se to moglo reci.Romariooo je napisao/la:opet messi mora da rjesava,kako su vilja i alexis neefikasni, pa to je zalosno
messi nastavlja svoj put prema petoj zlatnoj lopti, vec 46 golova dao u ligi u 31 utakmici, opet ce prebacit preko 50 najvjerovatnije, nevjerovatne statistike i igre, kako je samo nappredovao sa slobodnjacima, ubija i iz tih pozicija
zapamtite,cim se bude blizilo vrijeme da se daje zlatna lopta, pocet ce price da nije zasluzio, al nema tu sumnje nikakve da ce ponovo on uzeti i petu u nizu loptu jer smijesno je i pomisliti da bi neko drugi to mogao uzeti, od ronalda je bolji i individualno i s timskim rezultatima, jedino ako bi gledali trofeje mozda neko iz bayerna da priprijeti, ali i to nema teorije jer niko ni iz bayerna nije ni blizu messijevoj kvaliteti i prikazanom, peta lopta je njegova, pitanje je samo na koliko ce se zaustaviti
Nije zasluzio ni prethodnu.
IniestaM4kaveli je napisao/la: Iniesta ili Ronaldo ?
U ekipi Barcelone , definitvno da .M4kaveli je napisao/la:
Po meni je Andres uz Messija pokazao najvise ove sezone, realno.
I opet sa takvom statistikom progura svoju ekipu do finala.Romariooo je napisao/la:treba biti real u svemu, nije sto je nas, al messiju ne dati loptu je stvarno smijesno, uopste nema nikakve svhre raspravljati ko bi to mogao dobiti, zlatna lopta je za igraca koji je bio najbolji fudbaler u godini,a ne za onoga ko je najvise osovjio, messi je bolji od riberija ili bilo kojeg igraca bayerna pojedinacno, to nece niko dovesti u pitanje
ako bayern osvoji sve, sto i zasluzuje, dobit ce bagradu za najbolji tim, heykens bi morao za trenera, pola najbolje postave bi moralo biti iz bayerna najmanje, jos koji igrac iz dortmunda, trebao bi i bale i mesi.
ako dortmund osvoji ona trenerska nagrada ide kloppu i sl
ne mogu se mijesati kolektivna i individualna dostignuca, narocito ako osvoji ligu prvaka dortmund, kome onda dati zlatnu loptu po toj logici, osvojene titule gledaju se kad nemas izrazito najboljeg igraca, sad je tu messi i lopte je dobijao i kad nista nije osvojio, a sad ima osvojenu ligu, to se tako radi, bilo je situacija kad xavi i iniesta osvoje sve sto i messi s klubom,pa jos i svjetsko ili evropsko prvenstvo, pa messi opet dobije loptu, jer je jednostavno individualno vise pokazao i to je to
jedinu sansu da messiju otme loptu imao je ronaldo, da individualno priblizno messiju bude a da osvoji recimo ligu prvaka, medjutim to se nije desilo, imao bi i riberi da je dao jos golova, da je osjetno najbolji daleko u bayernu i sve osvoji, medjutim riberi kao sto znamo nije puno odskakao cak ni od nekoliko igraca bayerna, bayern je masina u kojem skoro svi igraci imaju podjednake zasluge, u izbacivanju barce glavni im je junak bio miler, u nekim utakmicama neki drugi igraci, dok je barcu kroz cijelu sezonu nosio iskljucivo messi
samo ovo poredjenje kad se vidi, dodjes do zakljucka kolika je razlika individualno izmedju messija i riberija
messi 46 golova u ligi, 8 u ligi prvaka, 12 asistencija u ligi i 2 u ligi prvaka
ribery 8 golova u ligi, 1 u ligi prvaka, 10 asistencija u ligi i 2 u ligi prvaka
Messi the best player of the world?
That isn't a opinion anymore, it's a fact.
Like saying Obama is the president of the USA.
Eh precera ga ti.PatrickBateman je napisao/la:Ne zasluzuje Iniesta biti u top 5 ove sezone. Jedno je praviti asistencije u ligi,a drugo je zdrav i spreman kiksati protiv PSGa,Milana i Bayerna,tj. cekati da Messi invalid udje i pokrene igru. Messi je bio odlican dok je bio zdrav (rekord u ligi po broju uzastopnih golova,a ako bude igrao ove 4 spreman,bit ce i po broju golova,ali u manje dosta utakmica nego prosle sezone.), a sad kao hendikep pokazuje da je i ovakav najbolji,daleko najbolji.
Like saying Obama is the president of the USA.
Nije bas fer da Iniesta bude tu. Sta sa igracima Dortmunda i Bayerna? Bayern nas dobio 7-0,kako onda da drugi ili treci najbolji bude iz ekipe ove nule (Messi se ne moze racunati radi povrede). Reala jesmo zakucali u ligi po bodovima,ali u Clasicima su nas ljudi poderali. Kako da onda bude iko osim Messija? Iniesta je treci najbolji igrac ovog vremena, to je definitivno, ali ove sezone ne zasluzuje biti u top 3 izboru. Vec sljedece godine im ne bi trebalo nedostajati motiva,jos ako dodje par igraca, izaci ce to na dobro i opet cemo imati 3 nasa igraca u top 3.M4kaveli je napisao/la:Eh precera ga ti.PatrickBateman je napisao/la:Ne zasluzuje Iniesta biti u top 5 ove sezone. Jedno je praviti asistencije u ligi,a drugo je zdrav i spreman kiksati protiv PSGa,Milana i Bayerna,tj. cekati da Messi invalid udje i pokrene igru. Messi je bio odlican dok je bio zdrav (rekord u ligi po broju uzastopnih golova,a ako bude igrao ove 4 spreman,bit ce i po broju golova,ali u manje dosta utakmica nego prosle sezone.), a sad kao hendikep pokazuje da je i ovakav najbolji,daleko najbolji.
Like saying Obama is the president of the USA.![]()
Iniesta ja najmanje kikso, ali kao i cijeli tim jednostavno se uklopio u sivilo ekipe.
Naravno ne racunam Messija jer je bio povrijedjen.
Uostalom ima jos do toga.
Messi opet ima najvece sanse i vrlo vjerovatno ce uzeti 5-tu zaredom, ali ja bi volio da je Iniesta osvoji.
mogao bi sigurno i trebao bi uci po meni medju prva tri, prije inieste i ronalda, najvise se gledaju golovi kao i uvijek,al gleda se i doprinos igraca ekipi, i sta je osvojio, i ponasanje i svasta nesto. i meni je recimo u ovoj sezoni zasluzniji sweini od riberija recimo, i dante cak,van gall je napisao/la:Pomalo ne shvatam na osnovu kojeg se tacno kriterija bira najbolji igrac ,osim golova ,asistencija i osvojenih tituala sa timom,pa kad ste vec na toj temi da pitam bil Swajni mogao uci u taj izbor s obzirom da ima jednu od najacih sezona u karijeri? Bio je glavni igrac Bayerna ove sezone po meni a i par predhodni?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.