FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
...i kao treba nam stadion napraviti...samo ne znam kome...
Zeba i dalje odlican protiv slabih protivnika, a protiv jacih ekipa mlohava cuna...a sada zimski san!
Zeba i dalje odlican protiv slabih protivnika, a protiv jacih ekipa mlohava cuna...a sada zimski san!
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Bio sam na sjeveru i malo pričao sa rajom koja su tu stalno oko mene. Pitam se što ovako malo raje iz kola u kolo, a ljudi u glas govore da se nema para i da bi dosta njih došlo da su jeftinije karte. Kaže raja da je kriza, da svako onih 5-10 KM želi utrošiti u hranu i slično. Donekle bih se složio, iako sam mišljenja da to nije osnovni uzrok slabije posjete. Možda je Željo ovu utakmicu trebao pustiti raju džaba barem najug i time bi nagradio one koji su dolazili, a sada zbog krize ne mogu. Skoro je kraj mjeseca i raja se svakako snalazi. Šta ćeš to nam je izgleda realnost. Proljeće će biti mnogo bolje i mnogo posjećenije. Željo je šampion.elSaik je napisao/la:avlami97 je napisao/la:Više me ništa ne može iznenaditi kada su navijači Želje u pitanju. Izuzetno hladno vrijeme je izgleda uticalo da u 2010. godini i to na kraju imamo najmanju posjetu, jedva nekih 2000 ljudi. Utakmica je počela sa nekih 6-7 minuta zakašnjenja u odnosu na predviđeni termin, pa sam pomislio da se čeka da još raje dođe na tekmu. U jednoj od najuspješnijih kalendarskih godina doživimo da se na kraju sezone skupi tako malo raje.
Ja kad sam pisao da smo nelojalna stoka koja dolazi samo kad je neka špica i kad je fazon doći, određeni pojedinci su govorili da pišem gluposti. Valjda je jasno nakon par ovih utakmica ko smo i šta smo. Izuzev onih 300 momaka što idu na gostovanja i formiraju udarni dio kopa, i jedno 1,500 - 2,000 ljudi koji uvijek dođu na tekmu, ostalo su svi i manje nego simpatizeri. Valjda će dobar raspored, atraktivniji protivnici i sasvim izgledna borba za prvaka uticati na broj gledalaca u drugom dijelu sezone.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
avlami97 je napisao/la:Više me ništa ne može iznenaditi kada su navijači Želje u pitanju. Izuzetno hladno vrijeme je izgleda uticalo da u 2010. godini i to na kraju imamo najmanju posjetu, jedva nekih 2000 ljudi. Utakmica je počela sa nekih 6-7 minuta zakašnjenja u odnosu na predviđeni termin, pa sam pomislio da se čeka da još raje dođe na tekmu. U jednoj od najuspješnijih kalendarskih godina doživimo da se na kraju sezone skupi tako malo raje. To se više ne bi smjelo dešavati i na tom pitanju bi trebali poraditi ljudi u klubu. Treba se detektirati problem i riješiti ga. Šta reći o utakmici. Prvo poluvrijeme je sigurno najbolje poluvrijeme u 2010. godini, čak po igri bolje i od onog protiv Leotara kada smo im za 10-tak minuta uvalili pet komada. Kod izjednačenja Mešić katasrofalno pogriješio i dodao loptu igračima Rudara, pa ni danas odlični Šeha, iako je uspio zakačiti loptu nije uspio spasiti gol. Kod jedne greške Ćuluma Mešić se izvadio za grešku i spasio čist gol. Falio je Kerla. Stoperi su bili danas skroz loši. U drugom poluvremenu Savić u petercu Rudara dodaje na tri metra od gola loptu Vasiliću i on ne daje gol. Fualao je Lazo i E. Čolić čiste situacije. Savić mi je danas bio pravo dobar, isto kao i Višća, Stana u ofanzivi i genijalac Z. Zeba. Opet ponavljam da s kim ima Zeba bi sam pobjeđivao protivničke ekipe na Grbavici. M. Bešlija, dok se išlo preko njegove strane dobar, dok se u drugom dok je on igrao nije, osim jednom, krenulo preko njegove strane. Utakmica sa dva potpuno različita poluvremena. Danas ubjedljivo najbolji Zajko Zeba i Ibrahim Šehić. Sve u svemu ide se po planu i ako Bog da na proljeće po duplu krunu. Smrzao sam se ko ****, ali mi nije žao jer ja volim Želju i sa svojih skoro 50 dajem mu podršku odlaskom na utakmice. Bolesnici nikada ne odlaze iz Doline i od vog Želje. Željo je šampion.
??? Da ima s kim, sam bi pobjeđivao???
Btw, svaka čast Zebi, ali lahko je prodavati folove na Grbavici protiv Rudara i Leotara. Protiv Borca ove pete i lobove nešto nisam vidio.
Jasno mi je da je Borac druga planeta u odnosu na ove i da je gostovanje kod nas druga planeta od domaćeg terena, ali nemoj se brate folirati protiv nedoraslog protivnika.
Za Europe, Borca, Sarajeva, Sirokog, Zrinjskog...Seyo_TM je napisao/la:...i kao treba nam stadion napraviti...samo ne znam kome...
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
zapamtite... protiv "malih" protivnika se uzimaju titule...
i neka zeba zabija "malim"... tako se ostati u zelji dugo, a mi cemo fino sa njim osvajati sve sto mozemo...
i neka zeba zabija "malim"... tako se ostati u zelji dugo, a mi cemo fino sa njim osvajati sve sto mozemo...

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Dodatni apsurd je to što su Željine utakmice najposjecenije u BiH. Vecina "navijaca" (ako ih se tako može nazvati) na utakmice dolazi samo kad se nešto osvaja. daleko smo mi od ostatka svijeta. I još jedna stvar dosta navijaca su djeca iz osnovne ili srednje škole pa je logično da oni koji dođu pobjegnu sa nastave a većina koja ne bježi nije mogla doći na barem 8-9 utakmica ove sezone (računajući kup)elSaik je napisao/la:avlami97 je napisao/la:Više me ništa ne može iznenaditi kada su navijači Želje u pitanju. Izuzetno hladno vrijeme je izgleda uticalo da u 2010. godini i to na kraju imamo najmanju posjetu, jedva nekih 2000 ljudi. Utakmica je počela sa nekih 6-7 minuta zakašnjenja u odnosu na predviđeni termin, pa sam pomislio da se čeka da još raje dođe na tekmu. U jednoj od najuspješnijih kalendarskih godina doživimo da se na kraju sezone skupi tako malo raje.
Ja kad sam pisao da smo nelojalna stoka koja dolazi samo kad je neka špica i kad je fazon doći, određeni pojedinci su govorili da pišem gluposti. Valjda je jasno nakon par ovih utakmica ko smo i šta smo. Izuzev onih 300 momaka što idu na gostovanja i formiraju udarni dio kopa, i jedno 1,500 - 2,000 ljudi koji uvijek dođu na tekmu, ostalo su svi i manje nego simpatizeri. Valjda će dobar raspored, atraktivniji protivnici i sasvim izgledna borba za prvaka uticati na broj gledalaca u drugom dijelu sezone.

1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
ma raja je opcenito sita i nezadovoljna stanjem u naesm fudbalu i to je odraz slabe posjete,utakmice su postale katastrofa,marketing los,situacija u gradu,slikaju se po tribinama traze po gradu i jbg
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Kakva nam je drzava, tako nam je i u svim porama drustva pa i u sportu. (nazalost)nick je napisao/la:ma raja je opcenito sita i nezadovoljna stanjem u naesm fudbalu i to je odraz slabe posjete,utakmice su postale katastrofa,marketing los,situacija u gradu,slikaju se po tribinama traze po gradu i jbg

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- ZELJO MOJA
- Kontakt:
drug sto se tice slabog odziva navijaca mislim da je u pitanju vrijeme odigravanja utakmice jer je danas normalan radni dan i sve skole su radile ,mislim da bi duplo vise bilo navijaca da se igralo u 20.00avlami97 je napisao/la:Više me ništa ne može iznenaditi kada su navijači Želje u pitanju. Izuzetno hladno vrijeme je izgleda uticalo da u 2010. godini i to na kraju imamo najmanju posjetu, jedva nekih 2000 ljudi. Utakmica je počela sa nekih 6-7 minuta zakašnjenja u odnosu na predviđeni termin, pa sam pomislio da se čeka da još raje dođe na tekmu. U jednoj od najuspješnijih kalendarskih godina doživimo da se na kraju sezone skupi tako malo raje. To se više ne bi smjelo dešavati i na tom pitanju bi trebali poraditi ljudi u klubu. Treba se detektirati problem i riješiti ga. Šta reći o utakmici. Prvo poluvrijeme je sigurno najbolje poluvrijeme u 2010. godini, čak po igri bolje i od onog protiv Leotara kada smo im za 10-tak minuta uvalili pet komada. Kod izjednačenja Mešić katasrofalno pogriješio i dodao loptu igračima Rudara, pa ni danas odlični Šeha, iako je uspio zakačiti loptu nije uspio spasiti gol. Kod jedne greške Ćuluma Mešić se izvadio za grešku i spasio čist gol. Falio je Kerla. Stoperi su bili danas skroz loši. U drugom poluvremenu Savić u petercu Rudara dodaje na tri metra od gola loptu Vasiliću i on ne daje gol. Fualao je Lazo i E. Čolić čiste situacije. Savić mi je danas bio pravo dobar, isto kao i Višća, Stana u ofanzivi i genijalac Z. Zeba. Opet ponavljam da s kim ima Zeba bi sam pobjeđivao protivničke ekipe na Grbavici. M. Bešlija, dok se išlo preko njegove strane dobar, dok se u drugom dok je on igrao nije, osim jednom, krenulo preko njegove strane. Utakmica sa dva potpuno različita poluvremena. Danas ubjedljivo najbolji Zajko Zeba i Ibrahim Šehić. Sve u svemu ide se po planu i ako Bog da na proljeće po duplu krunu. Smrzao sam se ko ****, ali mi nije žao jer ja volim Želju i sa svojih skoro 50 dajem mu podršku odlaskom na utakmice. Bolesnici nikada ne odlaze iz Doline i od vog Želje. Željo je šampion.
Danas nisam mogao prisustvovati tekmi, zbog škole
. Što se tiče cijene ulaznica, možda za ovakvo vrijeme jesu malo visočije, ali to nije opravdanje. Najbolji BH klub, s odličnim sastavom koji juriša na duplu krunu. Treba nam Željo TV ili neki sličan projekat, nešto što bi navelo igrače da provedu svoje slobodno vrijeme na stadionu. Jer takva nam je država da će neko radije gledati Englesku ligu kući nego izaći iz kuće i pogledati tekmu uživo. Ali opet, kad pogledamo susjede, i nije toliko strašno, ali trebamo da imamo prosjek od bar 8 000 gledatelja po tekmi.

Ma nije toliki krivac loše stanje u državi, a ni kvalitet fudbala...nego jednostavno lijenost. Odlazak na utakmicu treba biti stvar navike. Ok, neces se navići ako ideš tamo gdje ti neko ili nešto može glavu otkinuti, ali Grbavica nije takva. Ko hoće da navija ima Jug, ko neće, može sjesti na sjever ili zapad i gledati. Nije stanje takvo samo kod nas, u čitavom regionu je. Dinamo dobije Villareal 2:0 i na tekmi gdje je ulaz dzaba, stadion prdi prazan. Znam i za bojkot, ali gdje je onih 20000 milja što je bilo na tekmi protiv te španske ekipe? Ovo ne pišem da bih rekao nešto protiv Dinama (svaka im čast na uspjesima) nego da kažem nešto o ljudima ovdje.
Dobro je Amar rekao na tekmi protiv Zvijezde da je razlog slabe posjete (negdje oko 5 milja, prema ovome danas i to je puno) u tome što navijačima nisu ponudjenje neke drastične promjene. Eto u Sarajevu su ponudjenje, bio je neki bljesak na tribinama (ništa specijalno, ni 10 milja protiv Borca) pa sad šipak. Znači bude i prodje. Tako i kod nas. Došla nova uprava, došo Osim, na tekmama prosjek 8000, odlično. Na nekima i puno više. Poslije toga, ništa. Željo pobjedjuje kući, u vrhu tabele... i nije dovoljno. "Šta ću ja gledat Rudar, juče ušli u ligu, doći ću na neki derbi kola". E pa posro te derbi, ne gledaš sarajevo, borac, široki, zrinjski, velež nego gledaš Želju. Kad vidim loše ispunjen stadion, prvo što mi na pamet padne je ona rulja po facebook-u, po ovom i po sličnim forumima. Gdje su svi? Nigdje, a sve stručnjaci. Ne kažem sad da niko ne ide na tekme, ali veliki broj tih "velikih navijača" se samo krija iza nekih gotivnih nikova...Ili oni što u raji sve znaju. Ovaj igrač gu.zi onu, ovaj ima onoliku platu. Ovo ne govorim samo za naš klub i samo za naše navijače. Pokazali su 1000 puta da su najbolji i da ih ima najviše, ali jednostavno nema te navike da se ide na tekme.
Ne slažem se ni sa onim da Zeba ne treba igrat dobro protiv malih ekipa
. Garatnujem da radi njega i dolazi veliki broj igrača. Trebaju nešto i ponudit na terenu, razumijem sve to...ali ne kontam što je nekom mrsko doći...ono bira. Nije vala i da ne nude. Ne znam, ako nije bilo dovoljno 4 godine patnje, onda ne znam šta jeste. Eto aktuelni smo prvaci pa opet nije dosta. Udji u klub i daj lovu pa doveri Manchester da gostuje ako ti ne valja.
Ne mislim ni da su pare neki problem, **** te nije tekma svaki dan pa da moraš za mjesec izdvodjit 150 KM za karte. Može 90% srednjoškolaca, studenata, ljudi koji rade u toku 2 sedmice izdvojit tih 5-10 KM i doci na tekmu.
Ne solim nikome pamet, ali mi je bezveze da se nekom okrenu ledja i da se dolazi samo kad je furka da se dolazi. Meni je dovoljno i ovih 2000, 3000 max 4000 bolesnika, ali klubu da bi funkcinisao nije.
Znam da se ima i obaveza... nije utakmica najvaznija stvar u zivotu, ali se bar na 50-70% tekmi moze izdvojit vrijeme. Grad ima 400.000 stanovnika, ne bi trebao biti problem napunit stadion.
PS: molim navijače drugih timova da se ne javljaju. Dovoljno je vidjeti izvještaje iz Banjaluke (tim I na tabeli), Mostara, Širokog, Zenice, Tuzle
. Smiješno.
Dobro je Amar rekao na tekmi protiv Zvijezde da je razlog slabe posjete (negdje oko 5 milja, prema ovome danas i to je puno) u tome što navijačima nisu ponudjenje neke drastične promjene. Eto u Sarajevu su ponudjenje, bio je neki bljesak na tribinama (ništa specijalno, ni 10 milja protiv Borca) pa sad šipak. Znači bude i prodje. Tako i kod nas. Došla nova uprava, došo Osim, na tekmama prosjek 8000, odlično. Na nekima i puno više. Poslije toga, ništa. Željo pobjedjuje kući, u vrhu tabele... i nije dovoljno. "Šta ću ja gledat Rudar, juče ušli u ligu, doći ću na neki derbi kola". E pa posro te derbi, ne gledaš sarajevo, borac, široki, zrinjski, velež nego gledaš Želju. Kad vidim loše ispunjen stadion, prvo što mi na pamet padne je ona rulja po facebook-u, po ovom i po sličnim forumima. Gdje su svi? Nigdje, a sve stručnjaci. Ne kažem sad da niko ne ide na tekme, ali veliki broj tih "velikih navijača" se samo krija iza nekih gotivnih nikova...Ili oni što u raji sve znaju. Ovaj igrač gu.zi onu, ovaj ima onoliku platu. Ovo ne govorim samo za naš klub i samo za naše navijače. Pokazali su 1000 puta da su najbolji i da ih ima najviše, ali jednostavno nema te navike da se ide na tekme.
Ne slažem se ni sa onim da Zeba ne treba igrat dobro protiv malih ekipa

Ne mislim ni da su pare neki problem, **** te nije tekma svaki dan pa da moraš za mjesec izdvodjit 150 KM za karte. Može 90% srednjoškolaca, studenata, ljudi koji rade u toku 2 sedmice izdvojit tih 5-10 KM i doci na tekmu.
Ne solim nikome pamet, ali mi je bezveze da se nekom okrenu ledja i da se dolazi samo kad je furka da se dolazi. Meni je dovoljno i ovih 2000, 3000 max 4000 bolesnika, ali klubu da bi funkcinisao nije.
Znam da se ima i obaveza... nije utakmica najvaznija stvar u zivotu, ali se bar na 50-70% tekmi moze izdvojit vrijeme. Grad ima 400.000 stanovnika, ne bi trebao biti problem napunit stadion.
PS: molim navijače drugih timova da se ne javljaju. Dovoljno je vidjeti izvještaje iz Banjaluke (tim I na tabeli), Mostara, Širokog, Zenice, Tuzle

Biće valjda bolja posjeta u drugoj polusezoni
Ma bez puno pametovanja, neke pare se trebaju uložiti u marketing.Džaba sve, džaba rezultati ako nema nešto još da povuče raju na utakmice.Uvijek ima oniho koji se premišljaju il' bi u grad il' tamo il' bi 'vamo.A da ima neka najava, pa malo na TV, odmah bi narod počeo dolaziti.Evo prvi primjer ja sam zbog ŽELJO TV kupio godišnju prošle godine.I zato molim ljude koji su zaduženi za marketing, da se malo potrude. 

Sve moje želje postigao sam s' tobom,pratio te i dao sve,tako male stvari ŽELJO čine život moj sve što trebam pogodak je tvoj...1921 !
-
- Kontakt:
Trenutno stanje u Premier ligi na kraju jesenjeg djela:
1. FK BORAC 33
2. FK ŽELJEZNIČAR 28
3. FK SARAJEVO 28
4. NK ŠIROKI BRIJEG 22
5. NK TRAVNIK 22
6. FK SLAVIJA 22
7. FK SLOBODA 21
8. FK RUDAR P. 21
9. FK OLIMPIC 21
10. FK LEOTAR 20
11. NK ČELIK 19
12. NK ZVIJEZDA 19
13. FK BUDUĆNOST B. 17
14. HŠK ZRINJSKI 16
15. FK DRINA ZVORNIK 14
16. FK VELEŽ 13

1. FK BORAC 33
2. FK ŽELJEZNIČAR 28
3. FK SARAJEVO 28
4. NK ŠIROKI BRIJEG 22
5. NK TRAVNIK 22
6. FK SLAVIJA 22
7. FK SLOBODA 21
8. FK RUDAR P. 21
9. FK OLIMPIC 21
10. FK LEOTAR 20
11. NK ČELIK 19
12. NK ZVIJEZDA 19
13. FK BUDUĆNOST B. 17
14. HŠK ZRINJSKI 16
15. FK DRINA ZVORNIK 14
16. FK VELEŽ 13

-
- Kontakt:
Sjajan gol srđana stanića:
[youtube][/youtube]
(Eurogol)
[youtube][/youtube]
(Eurogol)

Mislim da bi trebalo de se sve utakmice na Grbavici (izuzev kupa,a i on ako je moguce) igraju u isto vrijeme.Da se odredi 7 ili 8h kao termin i da se uvijek tada igra i da se jedan dan odredi subota ili nedjelja.Mislim da bi tada bilo vise raje,tada bi se mogle uskladiti obaveze kada se unaprijed zna u kolko je tekma.ne znam samo da li je to moguce zbog tv prenosa,a mislim da bi popravilo posjetu za duplo...
-
- Kontakt:
cekao sam ovu utakmicu da se zavrsi da bih mogao dati neki komentar,sezona je dosta dobra,mada je tu zal za bodovima iz lukavice,i protiv njanja ali dobro je ja vjerujem da mozemo napraviti u proljetnom dijelu sjajan rezultat a to su titula i osvajanje kupa ako Bog da.Sto se tice posjete,morate imati na umu samo da je vrlo hladno i mnogi ne dolaze,a i vrlo je tesko petaka danas dati za tekmu,ne mozete vi tako pricati kome ce se graditi i to,ako imate tako misljenje onda pisaj sve,za proljece nam trebaju golman,zadnji vezni,lijevi bek sa kojim kuburimo evo dvije sezone nikad da nabavimo zamjenu tu,sredina igrac i dva spica,odlazak omoguciti peraku,rovcaninu i slicnim igracima napraviti prostor za neke nove,moramo trgovati ako hocemo da napravimo nesto,jer ovi su igraci limitirani oni mogu na trenutak bljesnuti,bice para sad i nadam se od prodaje sehe i kerle,sto se tice marketinga jedan veliki minus,sto se tice navijackog dijela mislim da udruzenje konacno mora poceti malo bolje raditi,pozdrav
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Ja bih sam da kazem raji nikad dosta, raja je bezobrazna, onaj zvizduk u drugom pluvremenu mi je sve rekao, na onom sjeveru ima raje ne do Bog ni najvecim neprijateljima, to je stoka nezahvalna ja bi takvim zabrnio ulaz na utakmice.
A sto se tice utakmice, drugo poluvrijeme rutinski, malo mi zao sto nije jos koji gol pao ali sta je tu je, pokusavalo se ali nije islo, Lazo smotan i tacka
, Rudar odigrao solidno, pogotovo drugo u kojem je stvorio bezbroj prilika ali zahvaljujuci nama koji smo pozadi igrli sa 2,3 igraca i ljudi su pucali kontre samo tako, ali n srecu bio je tu Seha i skidao skoro sve, kod prvog odbrani a lopta se odbi u gol, a kod drugog odbran katastrofalno regaovala. Moja velika zelj je da se pocne forsirati i Gancev, moje misljenje je da je Gancev za ovo koliko je igrao pokazao da moze igrati, a Vasilic na mene nije ostavio neki pozitivan dojam, vise na ime ga postujem ali ovo sto je pokazao od kad je u klubu je malo 
A sto se tice utakmice, drugo poluvrijeme rutinski, malo mi zao sto nije jos koji gol pao ali sta je tu je, pokusavalo se ali nije islo, Lazo smotan i tacka

Mes Que Un Club
Ma pustite lijevog beka, treba nam zadnji vezni i napadač. To nam je hitno. Da smo samo malo jači klub, možda bi i Rahimića mogli dovesti na dvije godine, da završi karijeru kod nas, a mnogo bi nam inače pomogao. Al moramo ganjati druge solucije, nešto što je ostvarivo. Ima li ko na umu jednog igrača koji bi dobro igrao zadnjeg veznog, lijepo iznosio loptu, u defanzivi super bio i tako ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.