dosta gejeva ima i na forumu
malo se prica o tome
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ma ima sigurno.Sumnjas li na koga?
Pa da, upravo. Pozivanje na prirodnost je slab argument jer smo je prerasli. Ne znam samo zašto meni to odgovaraš kad ide mom argumentu u prilog?
Ja se ne vodim osim po onom sto Islam kaze da je ok i da nije ok sto se tice tih stvari.Jabroni je napisao/la: ↑31 jan 2024, 22:51Pa da, upravo. Pozivanje na prirodnost je slab argument jer smo je prerasli. Ne znam samo zašto meni to odgovaraš kad ide mom argumentu u prilog?![]()
Nisam ja taj koji svodi svoj argument na apsolutizam prirodnosti, nego chilly. ili ćemo reći da to što životinje rade je neprirodno, onda me najiskrenije zanima kako definišete prirodnost![]()
Odgovori nečim konkretnim, mojne svaki post alegorije za malu djecu. To što ti spominješ je TVOJA subjektivna definicija prirodnosti, što nema veze sa samim pojmom.chily-rz je napisao/la: ↑31 jan 2024, 22:54Na šta se pozivaš kad u opšte uvodiš životinje u raspravu, na životinjsko carstvo? njihov homoseksualni odnos također nije pirodan i izumrli bi bez reprodukcije sa ženkama tako da ne vidim poentu u tom tvom argumentu. Prirodno je da iz sjemena nešto nikne, niko ne sije kamen u zemlju u nadi da će mu izroditi lubenica.
To mi je dosta prihvatljivije od pokušaja opravdavanja razloga preko nauke, prirodnosti ili čega već.
Jesu navijaci Barce?
Pa dobro,nek im je sa srecom.
Pa ne možeš dokazati rodnost, dakle seksualni odnos dva muškarca nema produkt u bilo kojem slučaju.Jabroni je napisao/la: ↑31 jan 2024, 22:55Odgovori nečim konkretnim, mojne svaki post alegorije za malu djecu.chily-rz je napisao/la: ↑31 jan 2024, 22:54Na šta se pozivaš kad u opšte uvodiš životinje u raspravu, na životinjsko carstvo? njihov homoseksualni odnos također nije pirodan i izumrli bi bez reprodukcije sa ženkama tako da ne vidim poentu u tom tvom argumentu. Prirodno je da iz sjemena nešto nikne, niko ne sije kamen u zemlju u nadi da će mu izroditi lubenica.
To mi je dosta prihvatljivije od pokušaja opravdavanja razloga preko nauke, prirodnosti ili čega već.![]()
Kefaju.... Pa mi smo medju najblazim u zivotnjskom carstvu kad pogledas jebga. Dijete kakvo god da nam se rodi u velikoj vecini slucajeva ne ubijamo (pa i retardirano nedo Bog nikom), dok ptice odma najslabijeg ubiju. A i dosta ostalih zivotinja ako vide da je previse slab.AshburtonG je napisao/la: ↑31 jan 2024, 22:55Sreca pa medju ljudima nema incesta i hanibala. Priroda je prilagodba. Mnoge civilizacije/nacije su bukvalno nastale/prosirene incestoidnim odnosima. I dalje imas regione gdje je incest sasvim ucestala pojava.
Ne znam samo kefaju li zivotinje mladuncad? Kod vise dijelova populacije covjeka je i to normalno.
existing in or derived from nature; not made or caused by humankind.
To što ti imaš subjektivno, vlastito tumačenje riječi prirodno je druga stvar, i nema veze sa stvarnim pojmom.in accordance with the nature of, or circumstances surrounding, someone or something
Leorey i ti
To sto smo se mi civilizacijski razvili u drugom smjeru je drugi par rukava. Ubijali smo i mi hiljadama godina nejaku i bolesnu djecu, pogotovo musku. Kao sto sam rekao, radi se o prilagodbi. Zivis na zemlji, godina je 5000 p.n.e i sljedeca zena je nekih 100km udaljena, a imas zene iz svog plemena. Normalno da ces bit incestoidan. Neces sigurno ici u dvosedmicni pohod na "picetinu", gdje ce te ili neka zivotinja ili neko drugo pleme pocijepat ko veselu svesku. Da nije bilo incesta, vjerovatno ne bi bilo ni covjeka.alemsa je napisao/la: ↑31 jan 2024, 23:03Kefaju.... Pa mi smo medju najblazim u zivotnjskom carstvu kad pogledas jebga. Dijete kakvo god da nam se rodi u velikoj vecini slucajeva ne ubijamo (pa i retardirano nedo Bog nikom), dok ptice odma najslabijeg ubiju. A i dosta ostalih zivotinja ako vide da je previse slab.AshburtonG je napisao/la: ↑31 jan 2024, 22:55Sreca pa medju ljudima nema incesta i hanibala. Priroda je prilagodba. Mnoge civilizacije/nacije su bukvalno nastale/prosirene incestoidnim odnosima. I dalje imas regione gdje je incest sasvim ucestala pojava.
Ne znam samo kefaju li zivotinje mladuncad? Kod vise dijelova populacije covjeka je i to normalno.
Jok. Epidaurus i Marsal.VensanKasel je napisao/la: ↑31 jan 2024, 23:11Leorey i ti![]()
![]()
![]()
Želimo vam dugu u uspješnu![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.