Zato sto su ovi dosli pogledati tri stadiona - Grbavicu, Bilino Polje i Kosevo ili ti ga AFH kako ga neki nazvase. Od ta tri, Bilino je u dobrom stanju, moze zadovoljiti sve preduvjete za odigravanjem reprezentativnih utakmica, kao i europskih kvalifikacija. Za grupnu fazu vjerojatno uskoro nece biti ni potrebno, ali ne sumnjam da bi se za manji iznos moglo srediti nedostatke. Kosevo treba rekonstrukciju, ali za razliku od Grbavice barem zadovoljava neke uslove. Grbavica je u najlosijem stanju, ne znam kako uopce dobija licencu za igranjem PL. Njima je najpotrebnija pomoc i mislim da bi oni trebali dobiti. Neki ce reci da treba sve spucat na BP, ali ja ne mislim tako. Oni imaju dobar stadion i sad bi trebali da im se napravi savrsen, a ostale tko je*e? To bas po sistemu ove drzave, tko ima daj mu jos, a tko nema uzmi mu i ono sto ima. Ne kazem da Zeljo nema para, ali nemaju stadion i nemaju para za isti, a ocito im nitko nije voljan pomoci, pa bi bilo lijepo da to na kraju bude UEFA. Misljenja sam da ove donacije ne trebaju ici u Zenicu, Banja Luku, Kosevo, pa ni Siroki. Trebalo bi se potpomoci Zeljeznicar da dobije stadion na kojem ce moci odigrati barem drugo i trece pretkolo LP, to isto pomoci i Zrinjskom, a nakon toga ovim malim omoguciti uvjete za igranjem PL i tek nakon svega toga dovoditi stadione do savrsenstva. Mislim da je cak i potrebnije pomoci ove male, kao sto si spomenuo V.Obrasku, da mogu igrati PL nego Zelju i Zrinjski, ali eto, kad vec vidim da se puca na velike stadione, da se dovedu u red.FliX je napisao/la:Joj ja ti brate logike, ako je Grbavica najlosija onda nju treba radit. Zasto nebi radili stadion u V. Obarskoj, barem da zadovoljava kriterije premier lige?Signore je napisao/la:Nekako mi najrealnije djeluje da ce UEFA pomoci Grbavici, jer je u nagorem stanju. Ova dva stadiona jos mogu da koriste svrsi, a Grbavica ne moze ni da primi kadetsku reprezentaciju.
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Signore je napisao/la:Zato sto su ovi dosli pogledati tri stadiona - Grbavicu, Bilino Polje i Kosevo ili ti ga AFH kako ga neki nazvase. Od ta tri, Bilino je u dobrom stanju, moze zadovoljiti sve preduvjete za odigravanjem reprezentativnih utakmica, kao i europskih kvalifikacija. Za grupnu fazu vjerojatno uskoro nece biti ni potrebno, ali ne sumnjam da bi se za manji iznos moglo srediti nedostatke. Kosevo treba rekonstrukciju, ali za razliku od Grbavice barem zadovoljava neke uslove. Grbavica je u najlosijem stanju, ne znam kako uopce dobija licencu za igranjem PL. Njima je najpotrebnija pomoc i mislim da bi oni trebali dobiti. Neki ce reci da treba sve spucat na BP, ali ja ne mislim tako. Oni imaju dobar stadion i sad bi trebali da im se napravi savrsen, a ostale tko je*e? To bas po sistemu ove drzave, tko ima daj mu jos, a tko nema uzmi mu i ono sto ima. Ne kazem da Zeljo nema para, ali nemaju stadion i nemaju para za isti, a ocito im nitko nije voljan pomoci, pa bi bilo lijepo da to na kraju bude UEFA. Misljenja sam da ove donacije ne trebaju ici u Zenicu, Banja Luku, Kosevo, pa ni Siroki. Trebalo bi se potpomoci Zeljeznicar da dobije stadion na kojem ce moci odigrati barem drugo i trece pretkolo LP, to isto pomoci i Zrinjskom, a nakon toga ovim malim omoguciti uvjete za igranjem PL i tek nakon svega toga dovoditi stadione do savrsenstva. Mislim da je cak i potrebnije pomoci ove male, kao sto si spomenuo V.Obrasku, da mogu igrati PL nego Zelju i Zrinjski, ali eto, kad vec vidim da se puca na velike stadione, da se dovedu u red.FliX je napisao/la:Joj ja ti brate logike, ako je Grbavica najlosija onda nju treba radit. Zasto nebi radili stadion u V. Obarskoj, barem da zadovoljava kriterije premier lige?Signore je napisao/la:Nekako mi najrealnije djeluje da ce UEFA pomoci Grbavici, jer je u nagorem stanju. Ova dva stadiona jos mogu da koriste svrsi, a Grbavica ne moze ni da primi kadetsku reprezentaciju.
ŠTA BA LUPETATE KOJA GRBAVICA,TREBA JE PORAVNAT I NOVI STADION GRADIT!!! UEFA POMAŽE SANACIJU STADIONA na kojem će repka igrat a ne Željo,a ne plaća izgradnju novog,što je u ovom slučaju jedina realna opcija za Grbavicu,što ćeš graditi nešto što nema nikakve veze s mozgom... Bilino polje se proširuje za 6.ooo i nešto i to je i UEFA odobrila,dakle dižu se sjever i jug,i tako će se u fazama izgradit novo Bilino Polje,ostale faze će raditi općina Zenica,zahvaljujući načelniku koji će vjerovatno opet uzeti kredit kao i za ARENU,i izgradit stadion gdje će igrati repka... jer UEFA je davno rekla da može samo pomoći a ne izgraditi STADION našoj reprezentaciji,to smo sami dužni, i neka niko ne sanja da će UEFA GRBAVICU IZGRADIT!!!
Sve to stoji, samo jedno da pitam: Ko je pomogao Zenici i Čeliku da naprave stadion? Država? Ne. NSBiH? Ni u snu. Neki drugi grad? Ne treba biti smiješan. Sada ispade da je Sarajevo siromašnije od Zenice pa nije u stanju pomoći svojim premijerligašima da imaju iole uvjete za odigravanje utakmica. Zar je stvarno moguće da Zenica, koja u zemlji uvijek ima reputaciju "grada kokuza" može renovirati dva stadiona i napraviti sportsku dvoranu najvišeg standarda iz temelja, sve svojim sredstvima, a da Sarajevo, glavni grad ove zemlje, za sve ove godine nije u stanju "uglancati" Koševo ili od ruševine zvane Grbavica napraviti stadion dostojan kluba kakav je Željezničar? Najlakše je čekati da drugi dadne pare.Signore je napisao/la:Zato sto su ovi dosli pogledati tri stadiona - Grbavicu, Bilino Polje i Kosevo ili ti ga AFH kako ga neki nazvase. Od ta tri, Bilino je u dobrom stanju, moze zadovoljiti sve preduvjete za odigravanjem reprezentativnih utakmica, kao i europskih kvalifikacija. Za grupnu fazu vjerojatno uskoro nece biti ni potrebno, ali ne sumnjam da bi se za manji iznos moglo srediti nedostatke. Kosevo treba rekonstrukciju, ali za razliku od Grbavice barem zadovoljava neke uslove. Grbavica je u najlosijem stanju, ne znam kako uopce dobija licencu za igranjem PL. Njima je najpotrebnija pomoc i mislim da bi oni trebali dobiti. Neki ce reci da treba sve spucat na BP, ali ja ne mislim tako. Oni imaju dobar stadion i sad bi trebali da im se napravi savrsen, a ostale tko je*e? To bas po sistemu ove drzave, tko ima daj mu jos, a tko nema uzmi mu i ono sto ima. Ne kazem da Zeljo nema para, ali nemaju stadion i nemaju para za isti, a ocito im nitko nije voljan pomoci, pa bi bilo lijepo da to na kraju bude UEFA. Misljenja sam da ove donacije ne trebaju ici u Zenicu, Banja Luku, Kosevo, pa ni Siroki. Trebalo bi se potpomoci Zeljeznicar da dobije stadion na kojem ce moci odigrati barem drugo i trece pretkolo LP, to isto pomoci i Zrinjskom, a nakon toga ovim malim omoguciti uvjete za igranjem PL i tek nakon svega toga dovoditi stadione do savrsenstva. Mislim da je cak i potrebnije pomoci ove male, kao sto si spomenuo V.Obrasku, da mogu igrati PL nego Zelju i Zrinjski, ali eto, kad vec vidim da se puca na velike stadione, da se dovedu u red.FliX je napisao/la:Joj ja ti brate logike, ako je Grbavica najlosija onda nju treba radit. Zasto nebi radili stadion u V. Obarskoj, barem da zadovoljava kriterije premier lige?Signore je napisao/la:Nekako mi najrealnije djeluje da ce UEFA pomoci Grbavici, jer je u nagorem stanju. Ova dva stadiona jos mogu da koriste svrsi, a Grbavica ne moze ni da primi kadetsku reprezentaciju.
Mišljenja sam da ta sredstva treba raspodijeliti između klubova koji igraju po kojekakvim livadama. Napraviti im po jednu tribinu (za manja mjesta sasvim dovoljno), dobar teren, adekvatne svlačionice i slično. Sarajevo, Zenica, Banja Luka, Mostar, Tuzla neka iz svog budžeta financiraju svoje sportske objekte (nešto što Zenica i Banja Luka rade, dok ostali čekaju da pare padnu s neba).
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
druže moj Zenicase zadužila,u kreditu do grla... Obnovilo se Bilino Polje,Izgradio se Atletski stadion,TRžni centar na Kamberoviću u čijem je kompleksu i Arena i Hotel... Sad se završava i GGM glavna gradska magistrala,kredit uzet od Arapa... Država nije mrdnula prstom,dok Husejin Smajlović nije došao za načelnika nije se ništa imalo... Trening kamp za repku takođe Zenica dala za DŽ zemljište jer Sarajevo nije htjelo,i opet zahvaljujući Smajloviću koji se ganjao s Uefom i Zenica dobila projekat! Sarajevo može ali neće za razliku od Smajlovića ... Pristupni put do Kampa repke i rasvjeta,odvodi,dovodi i sve što ide opet općina finansirala i sad je predobro! A ne sramotimo se u Hrasnici kao niko!!! STVAR JE VOLJE... SARAJEVO JE BOGATIJE AL NIJE IM U INTERESU... MILIJARDE SU SE SLILE U SARAJEVO,A GDJE SU POTROŠENE JA NE ZNAM 

Dok se na BP tribine ne poravnaju gore sa reflektorima nema stajanja ili barem da imamo nesto skromno kao Wembley. Salim se naravno, ali to kazem jer sam procitao neke nerealne postove. Moramo da budemo svijesni da pomoc od UEFA/FIFA nije da se stadion pravi (iako je vecina nasih stadiona u takvom stanju da je to najbolja opcija), vec kako je neko naglasio da se neke manje tj. osnovne stvari rade. Da drzava nije pokradena kako jeste, mi smo imali para da niko ne bude gladan, da ljudi rade, imaju normalan zivot i da imamo barem 2-3 stadiona u stanju a la BP ili cak bolje. U to ne sumnjam ni sekunde. Na nasu zalost, situacija je drugacija. O novoj Grbavici mozemo samo sanjati dok to ne uradi kanton (a to ce se desiti kad na vrbi rodi grozdje), Kosevo kakvo je takvo je a sto se tice BP i za dizanje tribina treba velika investicija sto ja ne sumnjam da ce se postici. Dok ne shvatimo da nece nista samo doci, nema ni napredka nikakvog, a svi cekamo nesto da nam spadne u ruke. Ne znam sta da vam kazem vezano za stadione i nas fudbal osim kakva drzava takav i fudbal tj. infrastruktura. Dok se drzava ne promjeni nece ni ovo predhodno navedeno. Ne znam, zalosno sve u svemu 

Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Sve to stoji. Ja sam i sam naveo da bi bilo pametnije ulozit u manje sredine da mogu igrati PL, a onda ostale. To zagovaram oduvijek, ali kad su na raspolaganju samo tri stadiona onda logicno da cu zeljeti da se izgradi onaj koji je u najlosijem stanju, to je u ovom slucaju Grbavica.
Sarajevo je sto se tice izgradnje sportske infrastrukture najveca pi*ka u drzavi, feninga ne daju, ali mislim da zbog njihovog pizdakluka sport ne mora da ispasta i da barem stadioni nisu pod vlascu likalnih vlasti, vec da su klupski i da se onda te donacije ulazu direktno u klub, jer je stadion dio kluba, a ovako se ulazu u neka lokalna vlasnistva.
I Risha, nebi bilo lose da smiris dozivljaj, ovih dana na forumu nisi bas sav svoj, tko zna, mozda nisi bi ni do sad, ali te nisam uocio, bas si padobranac. I klubovi su pod upravom UEFA-e, a ne samo reprezentacije, pa ne vidim tu logiku da UEFA potpomaze reprezentacije, a klubove ne. Oni ce jednako pomoci i jednim i drugim, a ako bi vec morali birati ja sam uvjeren da bi izabrali klubove iz razloga sto im oni donose vise novaca. Reprezentacije donose na velikim natjecanjima, a te stadione ne gradi UEFA. Nije njih velika briga ocel reprezentacija kvalifikacije igrati na stadionu trece ili pete kategorije, jer i treca zadovoljava. I njih ne zanimaju povecanja kapaciteta, vec poboljsanje uvjeta i dogradnja nedostataka. Je*e se njima imal BP 15 ili 20 000 mjesta.
Sarajevo je sto se tice izgradnje sportske infrastrukture najveca pi*ka u drzavi, feninga ne daju, ali mislim da zbog njihovog pizdakluka sport ne mora da ispasta i da barem stadioni nisu pod vlascu likalnih vlasti, vec da su klupski i da se onda te donacije ulazu direktno u klub, jer je stadion dio kluba, a ovako se ulazu u neka lokalna vlasnistva.
I Risha, nebi bilo lose da smiris dozivljaj, ovih dana na forumu nisi bas sav svoj, tko zna, mozda nisi bi ni do sad, ali te nisam uocio, bas si padobranac. I klubovi su pod upravom UEFA-e, a ne samo reprezentacije, pa ne vidim tu logiku da UEFA potpomaze reprezentacije, a klubove ne. Oni ce jednako pomoci i jednim i drugim, a ako bi vec morali birati ja sam uvjeren da bi izabrali klubove iz razloga sto im oni donose vise novaca. Reprezentacije donose na velikim natjecanjima, a te stadione ne gradi UEFA. Nije njih velika briga ocel reprezentacija kvalifikacije igrati na stadionu trece ili pete kategorije, jer i treca zadovoljava. I njih ne zanimaju povecanja kapaciteta, vec poboljsanje uvjeta i dogradnja nedostataka. Je*e se njima imal BP 15 ili 20 000 mjesta.
sSignore je napisao/la:Sve to stoji. Ja sam i sam naveo da bi bilo pametnije ulozit u manje sredine da mogu igrati PL, a onda ostale. To zagovaram oduvijek, ali kad su na raspolaganju samo tri stadiona onda logicno da cu zeljeti da se izgradi onaj koji je u najlosijem stanju, to je u ovom slucaju Grbavica.
Koševo je stadion koji pripada državi,za grbavicu ne znam... Al ti govorim da UEFA finansijski pomaže jedan dio rekonstrukcije Bilinog,kao što su i ranije,kad se radilo ono oko mokrih čvorova i svlačionica... A Smajlović je sam najavio da će Zenica izgradit Bilino,bez Uefe i to je i njima saopšteno... I ne zanima njih što je Sarajevo glavni grad,njih interesuje koji stadion ima najbolje uslove... I u Ilijašu da naprave Arenu igralo bi se tamo

Ajde, imal ovdje ikakav upucen gradjevinac, inzinjer il sta vec. Cisto me zanima koliko bi kostala izgradnja jedne obicne tribine. Dakle, nekih 20 nosaca, 15-20 redova, bez ikakvih pizdarija, ispod prazan prostor. Vec sam postavljao slike:
http://imageshack.us/scaled/landing/254 ... ender3.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/841 ... ender1.jpg
Od prilike na 100m dodje 200 stolica, mozda koja manje i 20 redova bi bilo vise nego dovoljno za 3000 sjedalica. Zanima me cifra, koliko bi kostala takva tribina. U Gabeli ima manje od tih 20 redova, ali ipak imaju 3000 stolica. Mnogim stadionima bio bi plus da sruse neku staru nakaradu i naprave nesto ovakvo gore sto sam ja crtao. Dvije ovakve kao moje bi bile savrsenstvo cak i Zeljeznicaru. Na 15 redova moze sigurno bili 2500 stolica. Jednu ostavit praznu, ispod druge srediti sve potrebne prostorije i kud ces bolje. Samo kada bi se razmisljalo i kad se nebi krpalo ono sto nema racunice da se krpa.
Od prilike na 100m dodje 200 stolica, mozda koja manje i 20 redova bi bilo vise nego dovoljno za 3000 sjedalica. Zanima me cifra, koliko bi kostala takva tribina. U Gabeli ima manje od tih 20 redova, ali ipak imaju 3000 stolica. Mnogim stadionima bio bi plus da sruse neku staru nakaradu i naprave nesto ovakvo gore sto sam ja crtao. Dvije ovakve kao moje bi bile savrsenstvo cak i Zeljeznicaru. Na 15 redova moze sigurno bili 2500 stolica. Jednu ostavit praznu, ispod druge srediti sve potrebne prostorije i kud ces bolje. Samo kada bi se razmisljalo i kad se nebi krpalo ono sto nema racunice da se krpa.
Nisam gradjevinac ili inzinje, al putem interneta za moderne stadione nalazim da odprilike kosta 3 hiljade po sjedalu. Neki puno vise zavisno sta stadion ima, tj, od infrastrukture. Onda naravno zemljiste i razlicite licence za bog te pito sta. Uglavnom, ako uzmemo taj broj, onda ti to ispadne nekih 9 miliona....
E sad, zavisno koliko nase gradjevinske firme traze, porezi, licence, i tkd... mozda se taj broj moze svesti na hiljadu ili manje po sjedalu. Ako uzmemo hiljadu onda je to 3mil, i naravno sto jeftine to je finalna cifra manja...
ovo ja vise sto sam procito na internetu
E sad, zavisno koliko nase gradjevinske firme traze, porezi, licence, i tkd... mozda se taj broj moze svesti na hiljadu ili manje po sjedalu. Ako uzmemo hiljadu onda je to 3mil, i naravno sto jeftine to je finalna cifra manja...
ovo ja vise sto sam procito na internetu

- badblueboylivno
- Kontakt:
15 redova bi bilo oko 700 tisuća maraka.
Nama su u Livnu za tribinu od pet redova dali procjenu od 145 tisuća maraka, a trebala je biti naslonjena na padinu, bez spektakularnih nosača (nešto sitno nosivih stupova bi bilo u zemlji, oku nevidljivo). Istina, u tu cijenu je bilo uključeno i 1000 sjedalica po 20 maraka, pa ispada da je cijena tribine bila 125 tisuća. Ali, ako dodaš 16-17 nosača, triput više redova, ozbiljnije temelje, ulaze, ispadne ti negdje ta cijena.
P.S. Nisam građevinar, samo sam ljubitelj arhitekture i građevine
i višestruki neuspjeli sudionik prijemnih ispita na arhitekturi - građevinu nisam probao, nažalost. 
Nama su u Livnu za tribinu od pet redova dali procjenu od 145 tisuća maraka, a trebala je biti naslonjena na padinu, bez spektakularnih nosača (nešto sitno nosivih stupova bi bilo u zemlji, oku nevidljivo). Istina, u tu cijenu je bilo uključeno i 1000 sjedalica po 20 maraka, pa ispada da je cijena tribine bila 125 tisuća. Ali, ako dodaš 16-17 nosača, triput više redova, ozbiljnije temelje, ulaze, ispadne ti negdje ta cijena.
P.S. Nisam građevinar, samo sam ljubitelj arhitekture i građevine

Hayley <3
Jel ovo samo za konstrukciju, ili ulkjucuje sve, voda/struja/kanalizacija/porezi, itd?badblueboylivno je napisao/la:15 redova bi bilo oko 700 tisuća maraka.
P.S. Nisam građevinar, samo sam ljubitelj arhitekture i građevinei višestruki neuspjeli sudionik prijemnih ispita na arhitekturi - građevinu nisam probao, nažalost.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Signore je stavio samo obična tribina, bez ičega... tako da je moja pretpostavka da bi samo izgradnja te tribine (kao na ovim slikama) koštala toliko, maksimalno.
Moraš iskopati i naliti temelje (16 nosača, svaki po dva temelja), pa naliti stupove koji bi išli barem četiri i pol metra uvis, pa spojiti stupove, pa onda naliti kose grede, pa na to staviti redove (standard je visina 40cm x širina 80cm)... jako puno betona bi tu otišlo, puno posla...
Kanalizacija, struja, ovo ono, to nije uračunato, ali to nisu veliki troškovi ako bi se jednom radilo.
Ako misliš za Livno, što sam opisao, to je bila samo obična tribina duga 105 metara sa pet redova (50cm x 100cm) naslonjena na padinu, bez ikakvih dodataka poput wc-a, rasvjete, krova... pretpostavka ljudi koji su vodili klub i planirali tribinu je bila negdje 60 tisuća, a ispalo je više nego duplo od toga. http://www.relax-livno.com/sport/tribine/slides/1.jpg
Moraš iskopati i naliti temelje (16 nosača, svaki po dva temelja), pa naliti stupove koji bi išli barem četiri i pol metra uvis, pa spojiti stupove, pa onda naliti kose grede, pa na to staviti redove (standard je visina 40cm x širina 80cm)... jako puno betona bi tu otišlo, puno posla...
Kanalizacija, struja, ovo ono, to nije uračunato, ali to nisu veliki troškovi ako bi se jednom radilo.
Ako misliš za Livno, što sam opisao, to je bila samo obična tribina duga 105 metara sa pet redova (50cm x 100cm) naslonjena na padinu, bez ikakvih dodataka poput wc-a, rasvjete, krova... pretpostavka ljudi koji su vodili klub i planirali tribinu je bila negdje 60 tisuća, a ispalo je više nego duplo od toga. http://www.relax-livno.com/sport/tribine/slides/1.jpg
Hayley <3
milion km sa stolicamaSignore je napisao/la:Ajde, imal ovdje ikakav upucen gradjevinac, inzinjer il sta vec. Cisto me zanima koliko bi kostala izgradnja jedne obicne tribine. Dakle, nekih 20 nosaca, 15-20 redova, bez ikakvih pizdarija, ispod prazan prostor. Vec sam postavljao slike:
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Znaci, 330 maraka po stolici odprilike. Tako da se nemora ovo pitati opet..astra1922 je napisao/la:milion km sa stolicamaSignore je napisao/la:Ajde, imal ovdje ikakav upucen gradjevinac, inzinjer il sta vec. Cisto me zanima koliko bi kostala izgradnja jedne obicne tribine. Dakle, nekih 20 nosaca, 15-20 redova, bez ikakvih pizdarija, ispod prazan prostor. Vec sam postavljao slike:

Cijena po stolici nije uvijek ista. Sto je kapacitet veci cijena raste. Zamislite da radite tribinu od 10 mjesta. Moze vaam biti 200KM. Sve sto je vece skuplje je. Ovaj moj upit je za sasvim obicnu tribinu za gledatelje, bez ijednog dodatka. Eventualno neki wc vani ili ispod tribine, ali to se moze sklepati za sitne pare. Vjerujem da ovakve dvije tribine, jedna onako gola, a druga sredjena mogu da budu dovoljne za sve premijerligase. Savrsen primjer u Gradaccu.
To zagovaram oduvijek, ali kad su na raspolaganju samo tri stadiona onda logicno da cu zeljeti da se izgradi onaj koji je u najlosijem stanju, to je u ovom slucaju Grbavica.

Joj ja ti brate logike, ako je Grbavica najlosija onda nju treba radit. Zasto nebi radili stadion u V. Obarskoj, barem da zadovoljava kriterije premier lige?
nije to logika. to je samo razmisljnje ovih cif.uta sarajevski, ono dajte nam sadake, cuj, kad vec renovirate, renovirajte nas

eee da vas pitam ovo. znatel vi kako ce bilino polje yebeno opasno izgledat sa podignutim jugom i sjeverom (dodje i krov na to poslje ovog vidit cete), i koliko u grbavicu il i kosevo treba da se ulozi da lici na tako nesto.
sta im se vise isplati.
pomoc gradu da ubrza ono sto vec radi i trude se aktivno godinama, il pomoc zido.vima koji krcem nisu digli a imaju najvise.
samo bp
Ja da sam **** sarajevski i navijac Zeljeznicara?
Sarajeva nisam vidio godinu dana, a Zeljo mi je samo simpatican, zapravo je nekad bio simpatican, dok mi ga njihovi navijaci na ovom forumu nisu ogadili.
I kakve veze ima i da jesam sve to? Jednostavno mislim da je red pomoc onog tko je u najgorem stanju.

I kakve veze ima i da jesam sve to? Jednostavno mislim da je red pomoc onog tko je u najgorem stanju.
Sta je sa stadionom u Vitezu kada krece gradnja?? Navodno prva faza ce biti teren i dvije tribine, a poslje navodno jos jedna ili dvije tribine i reflektori. Zna li se koliki ce biti kapacitet tih tribina??? Nadam se da ce te dvije tribine imati po 2000-2500 stolica to bi bilo 4-5000 dakle i suvise nego zadovoljavajuce.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
stvar je da je F.K. S arajevo i optsina U KOJOJ SE NALAZI stadion kosevo, obecali uloziti također dosta sredstavva za izgradnju, tako da kosevo ima najvece sanse, tj. koliko sam shvatio FKS ce uloziti oko milion maraka , a opstina nisam siguran ali vjerovatno i vise..nisam siguran da grbavica ili BP mogu ulozitii toliko ?
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!
31 31 31 31 31 31 31
kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!
31 31 31 31 31 31 31
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.