Insect_terminator je napisao/la:ciza je napisao/la:ti bi koliko sam svatio da je sve ovkao kako jest,samo da su bbb tu i da je sve kao nekad prije

to sto ljudi po zatrovima zavrsavaju sto ,mamicevi i anti mamicevi jedni drugima ledja lome to nista,sto se s klubom sprda kako ko stigne,de mi reci sta ti kazes na onu rposlavu 100 godina dinama ,hask grajdanskog,croatije koga li vec?
Ali ljudi su se sprdali sa imenom kluba puno prije Mamica. Problem je sto Mamic je dosta toga dobroga napravio za klub, a po vama antimamicevcima je on najvece zlo koje hoda u drzavi. (zato vas i ne dozivljavam ozbiljno) Nisam nikada tvrdio da je svet i da se ne vodi vlastitim interesima ali klupski i njegovi se za sada savrseno nadopunjavaju i potezi koje vuce su relativno dobri. Ja sam isto bio razocaran kada je potjerao Vahu jer sam misljenja da je njemu npr. dao prostora da radi 2,3 god da bi Dinamo svojom organiziranom igrom u fazi obrane uspio otkinuti koji bod u LP, a veca se uzbuna digla npr kada je zajec dobio zasluzeni otkaz.
Ima problema dosta ali kako ozbiljno shvacati nekoga tko na pocetku sere zbog rezultata, pa onda zbog statuta kada rezultati su bili na mjestu, pa onda zbog vrijedjanja novinara itd itd. Sada u 2012 se spominje i 94.
potpis za sve!
ali ja sam postavio onu presicu samo da vidim reakciju navijaca nasih lokalnih klubova, ipak je ovo NAS forum, ali djaba kad su ovi antimaminje k'o zapete puske...
mozete vi pricati sta hocete ali svi u regionu bi dali guze samo da im dodje neki Mamic u klub i napravi rezultate kakve ima s Dinamom, e sad ako vi pojedini dinamovci mislite da ste bogom dati i da ste drugaciji od ostalih u regionu, to se zove prepotentnost, ali niste jer ako nista, ni po cemu ne mozete politi Slovencima, ni uredjenosti drzave ni mentalitetom ni finansijama, pa oni opet nemaju ni priblizno sportskog kolektiva(da ne kazem FK) kao sto je Dinamo, dakle nije to bas lako...
mozda mi iz vana nemamo bas sve informacije kao vi purgeri, ali je to mozda i olaksavajuca okolnost pa mozemo malo realnije sagledati stvari i onda dodjemo do logicnog zakljucka:
-Dinamo je postao dobar, stabilan klub u kojem se sve vise vrti para
-vodje navijaca su namirisale šolde i naravno zahtjevaju dio kolaca
-Mamic odbija da im da uz logicno objasnjenje-gdje ste bili kad smo bili u dugovima do grla i kad je trebalo upumpat para u klub
-Mamic se raspituje po Europi i vidi da svaki dobar i stabilan klub neda prilaza navijacima ili je to svedeno na minimum/simboliku, jedina formula uspjeha
-te vodje dizu hajku na Mamica i to traje evo godinama
-mediji se prikljucuju navijacima jer je to puno senzacionalnije i novine se bolje prodaju ako se pljuje po nekom nego ako se hvali(nebitno ko je u pitanju)
-vremenom nove generacije, pod uticajem medija, prihvataju igru "hajka na Zdravka" i dobijamo novu generaciju super-debila kojima nije vazno sto im se LP igra samo dvije tramvajske stanice od kuce, koji nemaju pojma kako se gusta uz utakmicu i koji je ustvari merak ta utakmica, heeej bog te mazno pa tebi na noge dolazi jedan Porto, PSG a on nesto bojkotuje...zemljo otvori se
ovo je samo moje vidjenje, vidjenje jednog prosjecnog bosnje, koji ide na svaku utakmicu svog Čelika iako je taj isti Čelik odron od kluba, duzan i bogu i narodu, kojeg krade kako koji rezim dodje,koji evropu vidi samo na globusu ali ima jedna stvar koja je jaca od svega ovog- to je MOJ Čelik, i nikad i nista i niko me nece sprijeciti da dam podrsku momcima u crno-crvenom dresu!
ako sam koga uvrijedio unaprijed se izvinjavam
pozz
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"