MostarskiSin je napisao/la: ↑04 maj 2023, 00:32
Moja zelja za sljedecu sezonu
Golmani:
Hadzikic
Nanic
Desni bek:
- Novi igrac za prvih 11
- Muminovic - klupa
- Karamarko - klupa
Desni stoper:
- Hrkac - prva postava
- Bajric - klupa U21
- Zvonic - klupa
Lijevi stoper:
- Novi igrac za prvih 11 - Nadam se Mahmic U21 kojem istice ugovor na kraju sezone
- Domic - klupa
Lijevi bek:
- Pavic - prva postava, produziti ugovor na godinu dana i dobro ga spremiti preko ljeta
- Cukovic - klupa ili slobodno papiri
- Gosto - klupa U21
- Spominje se i Kapetanovic kao U21 mada mislim da je on visak i bespotreban
Zadnji vezni:
- Hasanovic - prva postava
- Novi igrac za prvih 11 - neko slican Radovcu da igra uz Hasanovica
- Sikalo - koristan U21 igrac kojem bih pruzao 20-30 minuta po utakmici a ponekad stavljao i u prvih 11, znaci da ne igra svaku od prve minute kao sada
Desno krilo:
- Novi igrac za prvih 11, da sam u UO dao bih sve od sebe da dovedem Kulasina kojem istice ugovor na kraju sezone kao i Mahmicu. Prije svega provjeren U21 igrac i on bi bio drugo zasticeno godiste u prvih 11.
- Leai - za pocetak klupa, preko ljeta raditi s njim, dobro ga spremiti i pruzit mu priliku sljedece sezone
Prednji vezni/desetka
Ovdje nemam favorita jer meni se cini da Andjusic ima zelju da ide u inostranstvo. Inace bih ga stavio u prvih 11 a ovako neka se bore tri momka:
- Halilovic - ako se spremi kako treba najkvatetnija opcija za ovu poziciju. Zna lopte, iskusan i jedan od rijetkih u ekipi sto ima dobar sut.
- Vehabovic
- po Kevelju je Eldar Mehmedovic vec dogovoren, ima potencijala i u zdravoj sredini se moze razviti u dobrog igraca. Definitivno bih mu pruzio dobru minutazu ako dodje na ljeto.
Lijevo krilo:
- Novi igrac za prvih 11 - Santos bi legao ko budali samar ali budala je to. Najbolji pokazatelj kakva je budala je sto mu je Stefo Bulic menadzer.
- Novi igrac za klupe koji pokriva ovu poziciju
Spic
Haskic - prva postava
Novi igrac - treba nam zamjena za Haskica. Ako se ne varam Haskic ima 34 godine, malo bih mu pruzio vise odmora sljedece sezone. Ovu polusezonu smo ga przili skoro svaku utakmicu po 90 minuta. Sijamija je totalno beskoristan kao i Hadzic. Hadzic se nigdje nije naigrao poslije Mladosti, nema potrebe da mu mi ozivljavamo karijeru.
Mislim da nas na kraju sezone napustaju/bi trebali napustiti:
Bogdanovic - izrazio zelju da ide van BiH
Zeljkovic - takodjer kao i Bogdanovic
Ovcina - dao bih mu papire i jos ga usput nabio nogom u guzicu
Plicanic - vec sutra mu dati papire
Prses - istice ugovor na kraju sezone, novi mu ne treba ponuditi sve da ce igrati besplatno
Blagojevic - isto kao i Prses
Dejanovic - istice ugovor na kraju sezone, pustit ga da ide gdje god hoce
Andjusic - najvjerovatnije da napusta na kraju sezone
Nedim Hadzic - pustiti da ide negdje drugi
Sijamija - posudba ili slobodni papiri
Laus - odusevljen Mostarom i nacinom na koji je docekan od strane navijaca, roditelji takodjer, sve je do Hajduka jer ima ugovor s njima jos godinu - godinu i po dana
Mucaj - poslati ga nazad Zelji i jos im platiti da ga uzmu
Wallace - veliko razocarenje, poslat ga Brandau u cetvrtu brazilsku ligu
To bi otprilike bilo to, imamo omladinaca koji su potpisali za prvi tim ali mislim da je jos rano da se na njih racuna ozbiljno: Puce, Djuliman i Jogunovic.
Najveci fokus postaviti na desnog beka, U21 igrace i oba krila.