Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Brokula
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Brokula » 31 jan 2024, 20:54

Jabroni je napisao/la:
31 jan 2024, 20:46
evo brokule da kaže kako je religijski ekstremizam odsjecanja glava jednak tastatura ekstremizmu ateista
Vidis o cemu ja pricam.

Mao i Staljin su kombinovano pobili direktno ili indirektno nekih 100 miliona ljudi, a obojica su bili ateisti i podvrgavali su ljude mnogo gorim torturama od oscijecanja glava.

A generalno ta fraza "odscijecanje glava od strane religijskih fanatika" je prilicno labilan argument obzirom da takve primjere imamo u skorijoj historiji samo od ISISa koji su na kraju ispali sve osim onog cime su se predstavljali
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 31 jan 2024, 20:56

chily-rz je napisao/la:
31 jan 2024, 20:48
Jabroni je napisao/la:
evo brokule da kaže kako je religijski ekstremizam odsjecanja glava jednak tastatura ekstremizmu ateista
Pa koliko su Ameri pod maskom demokratije skratili glava pa ne vidim da ti smeta. Milione civila ubili i raselili a nisu ni muslimani ni kršćani nego republikanci i demokrate.
jah, imaju boga na parama al nisu kršćani

jedino je istina da se maskiraju pod demokraciju dok recimo vaši režu glave bez maske uzvikujući Allahu ekber.

Tipa mi ne režemo glave uz povike Ateizam je velik. Ali smaramo preko tastatura, pa je to otprilike isto što bi rekao naš neutralni brokulica
Inače brokulica ne zna razliku između muslimana/ateista koji je ubica i muslimana/ateiste koji ubija u ime islama/ateizma. Bar po ovom primjeru što je dao, ko zna, možda ima bolji

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 31 jan 2024, 20:58

Da su ih hodže bogdom više udarali nanulama u glavu, bili bi bolji insani definitivno.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 31 jan 2024, 20:58

Cudno da ovi sto kao ubijaju u ime islama najvise ubijaju muslimane, to se opet zaboravi spomenuti.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 31 jan 2024, 20:59

Pa evo Ameri liberali pola svijeta su okupirali, imaju pravo da pišaju po zakonima i pravima, da prave invazije i agresije, da obrišu UN od šupak, rasele milione, ubiju milione, na hiljade objekata porušili, gradove ravnali, atomske bacali a danas drže gard cionistima u genocidu, to su te vrijednosti za koje se zalažete?

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 31 jan 2024, 21:01

Jabroni je napisao/la:
31 jan 2024, 20:56
chily-rz je napisao/la:
31 jan 2024, 20:48
Jabroni je napisao/la:
Pa koliko su Ameri pod maskom demokratije skratili glava pa ne vidim da ti smeta. Milione civila ubili i raselili a nisu ni muslimani ni kršćani nego republikanci i demokrate.
jah, imaju boga na parama al nisu kršćani

jedino je istina da se maskiraju pod demokraciju dok recimo vaši režu glave bez maske uzvikujući Allahu ekber.

Tipa mi ne režemo glave uz povike Ateizam je velik. Ali smaramo preko tastatura, pa je to otprilike isto što bi rekao naš neutralni brokulica
Inače brokulica ne zna razliku između muslimana/ateista koji je ubica i muslimana/ateiste koji ubija u ime islama/ateizma. Bar po ovom primjeru što je dao, ko zna, možda ima bolji
Nije nego ti ne mozes svariti informaciju ako ima vise od jedne promjenjive. Nigdje ja nisam napisao da su ubijali u ime ateizma niti aludirao na to.

Tvoj problem je sto ti nisi u stanju pisati normalno nego ces samo traziti nacine da spustis sagovornika jer nema ista uvjerenja kao ti
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 31 jan 2024, 21:03

chily-rz je napisao/la:
31 jan 2024, 20:59
Pa evo Ameri liberali pola svijeta su okupirali, imaju pravo da pišaju po zakonima i pravima, da prave invazije i agresije, da obrišu UN od šupak, rasele milione, ubiju milione, na hiljade objekata porušili, gradove ravnali, atomske bacali a danas drže gard cionistima u genocidu, to su te vrijednosti za koje se zalažete?
Nego šta. Dodaj tome sodomu i gomoru i vidiš kako se pronađe velik broj forumaša koji brane te ideje te ih predstavljaju kao normalne.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 31 jan 2024, 21:06

Pa doslovno ne znaš jer si dao primjer Staljina i Maoa iznad. Rekao bih da nisi ni razumio ni moje objašnjenje koja je razlika. Jel shvataš zašto primjer koji si dao nema smisla u kontekstu diskusije koju smo imali?

@chilli nema smisla s tobom diskutovati jer na svaki odgovoreni post bježiš u novi smjer. Evo treći put u 4 posta.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 31 jan 2024, 21:12

Jabroni je napisao/la:
31 jan 2024, 21:06
Pa doslovno ne znaš jer si dao primjer Staljina i Maoa iznad. Rekao bih da nisi ni razumio ni moje objašnjenje koja je razlika. Jel shvataš zašto primjer koji si dao nema smisla u kontekstu diskusije koju smo imali?

@chilli nema smisla s tobom diskutovati jer na svaki odgovoreni post bježiš u novi smjer. Evo treći put u 4 posta.
Prvi moj post na ovu temu je bio da ljudi u moci uvijek zloupotrebljavaju poziciju i moc i moji postovi su se kalemili na taj argument.
Ta prica da vjerski fanatici ubijaju ti je totalno besmislena jer covjeku samo treba povod da ubija ako zeli.
Staljin i Mao su pobili toliko ljudi pa nisu bili vjerski fanatici, to je bila poenta.

Cak sta vise, 99% ratova i ubijanja apsulutno veze nema sa religijom. Na kraju se iza svega uvijek krije zelja za osvajanjem, pljackom resursa i prosirivanjem teritorije, a svakako da je mnogo istih okarakterisano kao sveti pohodi.

I sta si zapeo za to odscijecanje glava, jel ti bas to ubistvo smeta, dok su ti ostala okej?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 31 jan 2024, 21:12

Jabroni je napisao/la:
31 jan 2024, 21:06

Ne znam kako će biti smisla kad na pitanje odgovaraš kontra pitanjem.

Ti ne želiš da vidiš da ovaj današnji svijet odnosno njegovo ustrojstvo, zakoni i moralni principi veze s religijom nemaju.

Ne uci islam našu djecu da je ok da se drogiraju, kockaju, alkoholišu, bludnice i mafijaju nego liberalno društvo. Ok, tebi je normalno da tebi sutra mati kaže da je od sad zoveš babo, meni nije i to je to.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 31 jan 2024, 21:29

Brokula je napisao/la:
31 jan 2024, 21:12
Prvi moj post na ovu temu je bio da ljudi u moci uvijek zloupotrebljavaju poziciju i moc i moji postovi su se kalemili na taj argument.
Ta prica da vjerski fanatici ubijaju ti je totalno besmislena jer covjeku samo treba povod da ubija ako zeli.
Staljin i Mao su pobili toliko ljudi pa nisu bili vjerski fanatici, to je bila poenta.

Cak sta vise, 99% ratova i ubijanja apsulutno veze nema sa religijom. Na kraju se iza svega uvijek krije zelja za osvajanjem, pljackom resursa i prosirivanjem teritorije, a svakako da je mnogo istih okarakterisano kao sveti pohodi.

I sta si zapeo za to odscijecanje glava, jel ti bas to ubistvo smeta, dok su ti ostala okej?
Ne znam brate ne ubijam niti igdje branim neka ubistva, vidim ti ih pravdaš, pa bolje da ti meni kažeš, što su tebi ta ubistva ok a druga nisu, ili što uvijek praviš lažnu paralelu između dvije strane kad nisu ni slične? Nema mi ništa gore od lažnog centra koji uvijek heavily naginje ka desno. Ostatak posta pokazuje da nisi razumio razliku koju sam ti napisao. Ako ti se da, pročitaj opet, ako ne, je.bat ga.
chily-rz je napisao/la:

Ti ne želiš da vidiš da ovaj današnji svijet odnosno njegovo ustrojstvo, zakoni i moralni principi veze s religijom nemaju.

Ne uci islam našu djecu da je ok da se drogiraju, kockaju, alkoholišu, bludnice i mafijaju nego liberalno društvo. Ok, tebi je normalno da tebi sutra mati kaže da je od sad zoveš babo, meni nije i to je to.
Samo sam na prvo odgovorio pitanjem, jer sam znao da ćeš me lakše razumjeti i jesi jer si skrenuo s teme implicitnosti, jer to i jeste bila poenta zato što svaki put kad dođete s implicitnom pričom da je LGBT psihološki poremećaj vas dočeka jednak odgovor za religiju, i to ne zato što to ljudi misle ili jer su neki advokati za pe.dere, nego vam se na taj način pokušava skrenuti pažnja na manjkavost i površnost u vašem razmišljanju.
chily-rz je napisao/la:
Uz sve mane današnjeg svijeta, a ima ih na pretek nažalost i trebamo stremiti ka ispravljanju njih, i dalje nam je neuporedivo bolje nego kad je religija vodila glavnu riječ (pogotovo krščanstvo)

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 31 jan 2024, 21:34

Jabroni je napisao/la:
31 jan 2024, 21:29
Brokula je napisao/la:

Ne znam brate ne ubijam niti igdje branim neka ubistva, vidim ti ih pravdaš, pa bolje da ti meni kažeš, što su tebi ta ubistva ok a druga nisu, ili što uvijek praviš lažnu paralelu između dvije strane kad nisu ni slične? Nema mi ništa gore od lažnog centra koji uvijek heavily naginje ka desno. Ostatak posta pokazuje da nisi razumio razliku koju sam ti napisao. Ako ti se da, pročitaj opet, ako ne, je.bat ga.
chily-rz je napisao/la:

Samo sam na prvo odgovorio pitanjem, jer sam znao da ćeš me lakše razumjeti i jesi jer si skrenuo s teme implicitnosti, jer to i jeste bila poenta zato što svaki put kad dođete s implicitnom pričom da je LGBT psihološki poremećaj vas dočeka jednak odgovor za religiju, i to ne zato što to ljudi misle ili jer su neki advokati za pe.dere, nego vam se na taj način pokušava skrenuti pažnja na manjkavost i površnost u vašem razmišljanju.
chily-rz je napisao/la:
Uz sve mane današnjeg svijeta, a ima ih na pretek nažalost i trebamo stremiti ka ispravljanju njih, i dalje nam je neuporedivo bolje nego kad je religija vodila glavnu riječ (pogotovo krščanstvo)
Ko bolan pravda ubistva pod broj 1? Gdje sam ja pravdao ubistva i kojom logikom sam pravdao ubistva?
Pod broj 2, kako ne bi pravio paralelu medju ubistvima jer su na kraju to, ubistva?
Hoces da kazes da su ubistva ok ako ih pocini ateista i zar to nije skakanje u usta samom sebi jer si nekako mene uspio optuziti da ih pravdam.

Sva ova rasprava se svodi na to da ti iz nekog razloga izdvajas ubistva koje su pocinili neki religiozni fanatici, dok ostale milione ubistava zanemarujes iz kojeg samo razloga, to samo ti znas.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 31 jan 2024, 21:35

srce da pukne
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 31 jan 2024, 21:36

Brokula je napisao/la:
31 jan 2024, 21:34
Hoces da kazes da su ubistva ok ako ih pocini ateista i zar to nije skakanje u usta samom sebi jer si nekako mene uspio optuziti da ih pravdam.

Sva ova rasprava se svodi na to da ti iz nekog razloga izdvajas ubistva koje su pocinili neki religiozni fanatici, dok ostale milione ubistava zanemarujes iz kojeg samo razloga, to samo ti znas.
Kume ti imaš ozbiljnijih problem sa čitanjem sa razumijevanjem, ali sad bez zaje.bancije. Imam osjećaj da neke treće postove čitaš i meni odgovaraš :crazy:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 31 jan 2024, 21:39

Jabroni je napisao/la:
31 jan 2024, 21:36
Brokula je napisao/la:
31 jan 2024, 21:34

Kume ti imaš ozbiljnijih problem sa čitanjem sa razumijevanjem, ali sad bez zaje.bancije.
Nemam ja problem sa citanjem, nego ti imas problem sa spinovanjem argumenta jer ne znas u kojem smjeru da ga vodis.

Izdvojio se religijske fanatike i njihovo klanje glava, a kad sam ti ja rekao da su i ateisti sve to isti radili X10 i da nije u biti nije bitno da li se neko predstavlja kao ateista ili vjernik ili vanzemaljac, ako ce ubijat i naci ce razlog za to.

To sto se tebi stvari prividjaju kad citas postove drugih ljudi, to je tvoj problem

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 31 jan 2024, 21:42

Brokula je napisao/la:
31 jan 2024, 21:39
Izdvojio se religijske fanatike i njihovo klanje glava, a kad sam ti ja rekao da su i ateisti sve to isti radili X10 i da nije u biti nije bitno da li se neko predstavlja kao ateista ili vjernik ili vanzemaljac, ako ce ubijat i naci ce razlog za to.
I ja sam ti na to odmah odgovorio da ima razlika između vjernika/ateista koji su ubice i vjernika/ateista koji ubijaju u ime vjere/ateizma, i PET PUTA ponovio da me nisi razumio nakon što si pet puta rekao da jesi, i evo pokazuješ opet da nisi.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 31 jan 2024, 21:43

Surreal je napisao/la:
31 jan 2024, 21:35
https://twitter.com/****/status/1752789022605217793

srce da pukne
Ja sam se isplakao evo.
Kako izac iz ovog corsokaka ako se ikako moze... ?
Ne postuje niko nikog, empatije nikakve, skroz pogresni ideali, kvalitetnih "vodja" skoro da i nemamo.
Raja vaspitavajte djecu kao sto su vas vase nene i djedovi ili cemo nestat.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 31 jan 2024, 21:45

Jabroni je napisao/la:
31 jan 2024, 21:42
Brokula je napisao/la:
31 jan 2024, 21:39
I ja sam ti na to odmah odgovorio da ima razlika između vjernika/ateista koji su ubice i vjernika/ateista koji ubijaju u ime vjere/ateizma, i PET PUTA ponovio da me nisi razumio nakon što si pet puta rekao da jesi, i evo pokazuješ opet da nisi.
Koje bolan ima razlike?

Opet te pitam, jel ti to bolje ubistvo ako ateista ubije nekog naspram ako religijski fanatik odscijece nekom glavu?

Koja je razlika?

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 31 jan 2024, 21:48

Mislim da brokula ne kontas sta lik zeli reci.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 jan 2024, 21:49

chily-rz je napisao/la:
31 jan 2024, 20:45
Opet to veze nema sa činjenicom da je lik nicim izazvan uvukao religiju u raspravu, nema veze što se ponavlja i što je tema sama po sebi pod zabranom ovdje. Ne znam šta radi administracija i da li postoji ovdje ali uvijek ista grupa ljudi pokrene tu priču i prolazi nekažnjeno.
Vrijeđaju i jedni i drugi , budi realan . Ista grupa pokrene ista grupa odgovara .

Imam osjećaj da se dogovaraju :kafa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 39 gostiju.