Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

TheGreatest10
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la TheGreatest10 » 29 apr 2013, 23:03

Trequartista je napisao/la:Ovaj Benteke se ne čini lošim. :D
Šta više odličan.

Igra za Aston Villu, počeo je i da bi bilježi nastupe i sve više dobija prilike u podmlađenoj Belgiji. Mlad momak, samo 22 godine, visok stamen jak i što je najvažnije golgeter. Dugo nam je falio "crnja" u napadu od vremena Trezegueta i Zalayete :mrgreen:

EDIT: Mi o Bentekeu, Benteke het-trick zabio večeras protiv Sunderlanda ;)
Zadnja izmjena: TheGreatest10, dana/u 29 apr 2013, 23:55, ukupno mijenjano 2 puta.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO - Forza la juve ale' , E' bianconera la bella signora

U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 29 apr 2013, 23:04

ultrastayle_tz nema potrebe toliko kritikovati, 2 godine smo prvaci Italije, ne mozemo odmah biti najjaci u evropi, polako treba vremena, uzivaj i ne zaboravi gdje je nas Juve bio prije 3-4 godine! ;)
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 30 apr 2013, 00:03

Apsolutno se slažem sa @ultrastayle_tz :!: I baš mi se sviđa kako si rekao da uvijek mogu napadati Bonuccia radi dugih lopti, a nikad ništa za Marchinu nevidljivost na terenu i slabe partije.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 30 apr 2013, 00:07

Najmrže mi je kad se loši potezi jednog igrača pokušavaju opravdati slabijom formom drugog igrača.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 30 apr 2013, 00:11

Bonuccijeve duge lopte su samo jedan segment njegove igre, u ostalom je poprilično dobar, strašno je napredovao i ja ne vidim da iko za njega govori da je ****, samo da treba izbaciti te duge lopte iz igre.

S druge strane, Marchisio i dalje vrlo dobro radi svoj posao u sredini terena, kao što sam već rekao, rješavanje utakmica nije njegov zadatak. Problem je što se u nedostatku pravih napadača, ogromna većina navikla da on to radi i kad jedno vrijeme zakaže, onda je ****.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 30 apr 2013, 00:14

losa forma pojedinih igraca nemora znaciti da neznaju igrati lopte,,,markisio je u losoj formi i to se vidi i mozes kritikovati formu,,a nemozes reci da nezna igrati,,,bonuci je totalno suprotno on je uvijek u formi :D :D :D :D ,,,samo sto nezna igrati,,,njegove lopte duge za napadace ili su toliko jake ni da ih atletski trkaci na 100m nebi stigli ili nedao Bog da te strefi njegova lopta jer bi te mogla ubiti...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 30 apr 2013, 00:16

Ja se donekle i slažem sa ultrastayle_tz, jeste da zna često i pretjerati u kritici, kao što je slučaj sa Marchisiom, jer momak je prošle sezone igrao odlično, ove igra lošiji, ali imao je i ove sezone situacije kad nas je čupao, nije da se radi o prosječnom igrači, ali nije ni klasa Vidala.

Ja ne znam šta vi vidite dobro u ovoj 3-5-1-1 formaciji, ovdje je jedino dobro da igraju (Pogba, Vidal, Pirlo, Marchisio). Protiv Lazio smo pobjedili jer je postojala prevelika želja nakon kupa i prve utakmice, pored toga treba dodati da su ljudi igrali haman bez kompletne odbrane, nakon toga utakmica sa Milanom gdje smo izgledali loše i pobjedili zahvaljujući naivnosti Amelie. Torino također ništa posebno, na kraju Vidal to riješio majstorski.

Ja nakon cijele sezone dolazim do zaključka da mi ove sezone igramo lošije nego prošle, to je meni najveći problem, jeste da smo uzeli više bodova, ali to je nekako više na iskustvo. Najbitniji je rezultat, ali mora biti promjena ako želimo nešto više da se napravi prije svega u Europi, ali isto tako i za Italiju.

3-5-2 može ostati, ali onda mora doći lijevi bek ekstra. Lichtsteiner je meni drag igrač, ali za ovu formaciju treba bolji igrač na desnom ful beku (ali naravno da bude kao prošle sezone rotiranje i na 4-3-3 formaciju, pa će tu Licht biti zvijer), a napadač tipa Ibrahimović je podmoranje, Llorente nije dovoljan za ovu formaciju.

Nakon svega treba uzeti u obzir da Conte nije bio na klupi na početku sezone, pa možda zbog toga nije bilo promjene formacije, ali ponovo u drugom dijelu je ponekad mogao nešto eksperimentisati. Žao mi je što Isla i Asa nisu dobili šansu da odigraju nekoliko utakmica u sredini, a bilo je prilike.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 30 apr 2013, 00:20

Ne igramo lošije, već smo promjenili način igre koji je za razliku od prošlosezonskog manje atraktivan, ali znatno više efikasan, što je u suštini najbitnije.

Bonuccijev problem je što izbija loptu karikiram u 15. minuti pri rezultatu 0:0. Petina utakmice prošla, a on već šalje duge lopte i pored toga što ima uvijek dvije solucije da doda loptu u noge. :? :mrgreen:

Razumijem kad to radi u posljednjih 15 minuta pri neaktivnom rezultatu, ovako isto kao da ne razumije maternji jezik i Conteove urlike "gira la palla". :mrgreen:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 30 apr 2013, 00:23

slazem se Bonuci je strasno napredovao , cak je i taj procenat dugih lopti prilicno dobar, dosta njih prodje do napadaca, a vjerujem da ih ne bi toliko slao ( mada voli je nabit vise neg hljeba se najest) da ima boljih rjesenja kad nas zatvore- a to je opet do sistema...i protiv Bajerna je bio medju rijetkim koji su mogli dobiti prolaznu ocjenu i uopste on nije za kritike tolike . Mozda ima i sretnijih rjesenja od njega na toj poziciji ali opet ima i puno vecih problema u ekipi..

s druge strane Markizijo je vezni igrac, kao sto samo ime kaze njegovo je da povezuje igru-logicno :) , a bilo je utakmica u kojim nije imao 3 dodira sa loptom, ne vidi se na terenu. Onda vise je onaj sudija Banti imao dodira sa loptom nego on jel protiv Lacija itd itd . Koliko god vi njega voljeli mora se prizna ne da mu je forma losa nego ocajna u zadnjih par mjeseci , cak su to naveli i u onom clanku gdje za to krive krajnike..uzasna, strasna, ocajna te rijeci ljudi koriste i nisu daleko od istine...vidjet cemo kad rijesi te krajnike

i jos nesto , za ove sto brane sistem , Bajern je ubio Barcu trkom, PREBIO IH fizicki, ubili su i nas ali mi smo pretrcali VISE od Bajerna u oba meca cini mi se ( u prvom 100%) , a nismo bili ni 10 metara blizu igraca Bajerna sa loptom..znaci postavka je bila losa i trcali smo uprazno, trcali ne po sablonu vec da popunimo kriticna mjesta i zakrpimo rupe. Koje drugo objasnjenje ima da pretrcis vise od protivnika a budes onako inferioran na terenu, kao da igraca manje imas?
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 30 apr 2013, 00:25

ja jednostavno mislim da Bonuci nije igrac za nas,,,ima srce,,bori se,,,ali,,,,to je sve,,,kao sto kazes on u 15 nabija loptu,,,bez razmisljanja,,,haj kada je pritisnut,,,pa mogu i svatiti,,,ali kad nema NIKOG ni blizu njega od protivnickih igraca a on je napuca,,i to nikome,,,dodje mi da razbijem TV,,,
nadam se dolasku jednog stopera koji zna igrati lopte i razmisljati....

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 30 apr 2013, 00:30

Objašnjenje su ti loši napadači koji se nisu u stanju zagraditi i zadržati tri sekunde loptu u svojim nogama.

Zato je najveći bio napor na veznom redu, tamam prebace loptu i krenu prema naprijed i zbog nesposobnih napadača odmah trči nazad.

Da smo mi u dvomeču protiv Bayerna imali napadača koji se zna zagraditi i stati na loptu, smiriti igru, dobiti neki duel, pitao bih te ja je li taktička postavka bila dobra ili loša.

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 30 apr 2013, 00:35

brate dragi,,,to stoji,,da napadaci i jesu losi,,to svi mi znamo...,ali, obrati paznju na sljedecoj tekmi,,,bonucijeva dodavanja i to ona gdje nema pritiska,,,pa ces vidjeti procenat dobrih dodavanja,,,,tu mislim da su ta dodavanja precizna koliko toliko i da nisu prejaka,,, i vidjeces rezultat,,,vjeruj,,, pratim ga ovu cijelu sezonu i cesto ne samo na forumu nego i na ostalim stranicama objavljujem rezultate njegovog igranja,,,,ovo sto sam rekao o njemu i dosta mojih prijatelja koji navijaju za druge klubove,,,ovo su primjetili,,,on jednostavno je igrac koji nerazmislja,,osnovni cilj mu je nabij loptu sto dalje od gola,,,pa to je za klubove,,poput peskare,,,djenove..isl

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 30 apr 2013, 00:42

ma postavka 3-5-2 sa jednim igracem koji drzi stranu je u startu osudjena na katastrofu protiv ekipa koje imaju atomska krila i bocne igrace i svoju igru baziraju na krilima kao Bajern( vidjeli smo sta je Portugal nama uradio), ovi pretrcani kilometri su samo jos jedan u nizu argumenata. M

onda imas i ono zasto 3-5-2 prolazi u Italiji na u evropi ne? ta taktika u odbrani zavisi od igre 1 na 1, a nasa trojka nazad moze zaustaviti 99.9% igraca u Italiji 1 na 1 i to djeluje odlicno. X puta smo i protiv Lacija vidjeli rupu na krilu pa Kandreva podje 1 na 1 sa nasom odbranom i jadan sam sebe predribla...El Saravi, Balo, Kuadrado saka jada tih "driblera" mi pada na pamet da ih mogu proci 1 na 1 a ni ti nabrojani to ne mogu cesto...dok kad dodjes u 1/4 finale LP taj procenat pada na 30-40% a wc krila ih vozaju kako hoce , odmah moras duplirat igracem van pozicije i eto problema. Mi bi milion puta bolje prosli da je onaj Kros ostao u igri, da i Roben ne udje. Jedno krilo bi nekako mozda i neutralisali , zakrpili, ali kad ih i ovaj razvuce desno desi se sto se desilo-debakl.

da li se u Italiji pojavi ekipa sa dva odlicna krila i solidnim bekovima vidio bi ti sve ove nase muke koje si vidio i protiv Bajerna, ali na nasu srecu u Italiji je inflacija krila, ni reprezentacija ih nema a kamo li klubovi, zato se i koriste alternativne taktike tipa 3-5-2 ili dijamanta. Zato je talijanski fudbal izmedju ostalog i pregazen, moderni fudbal se bazira na igri po krilima a u Italiji dobrog krila ni za lijeka.
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 30 apr 2013, 00:44, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 30 apr 2013, 00:43

ljudi nemojte na Bonuccia grehota je, on je ove, za razliku od prosle sezone, napredovao 50%. Jest da nekad nabija loptu bez potrebe, ali mirnoca i pregled u njegovoj igri na poziciji libera je neprocjenljiva...Marchu jebu zdravstveni problemi i izgleda da ce "pod noz" na kraju sezone...sve u svemu imamo mi daleko vecih problema od ove dvojice
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 30 apr 2013, 00:49

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma postavka 3-5-2 sa jednim igracem koji drzi stranu je u startu osudjena na katastrofu protiv ekipa koje imaju atomska krila i bocne igrace i svoju igru baziraju na krilima kao Bajern( vidjeli smo sta je Portugal nama uradio), ovi pretrcani kilometri su samo jos jedan u nizu argumenata. M

onda imas i ono zasto 3-5-2 prolazi u Italiji na u evropi ne? ta taktika u odbrani zavisi od igre 1 na 1, a nasa trojka nazad moze zaustaviti 99.9% igraca u Italiji 1 na 1 i to djeluje odlicno. X puta smo i protiv Lacija vidjeli rupu na krilu pa Kandreva podje 1 na 1 sa nasom odbranom i jadan sam sebe predribla...El Saravi, Balo, Kuadrado saka jada tih "driblera" mi pada na pamet da ih mogu proci 1 na 1 a ni ti nabrojani to ne mogu cesto...dok kad dodjes u 1/4 finale LP taj procenat pada na 30-40% a wc krila ih vozaju kako hoce , odmah moras duplirat igracem van pozicije i eto problema. Mi bi milion puta bolje prosli da je onaj Kros ostao u igri, da i Roben ne udje. Jedno krilo bi nekako mozda i neutralisali , zakrpili, ali kad ih i ovaj razvuce desno desi se sto se desilo-debakl.

da li se u Italiji pojavi ekipa sa dva odlicna krila i solidnim bekovima vidio bi ti sve ove nase muke koje si vidio i protiv Bajerna, ali na nasu srecu u Italiji je inflacija krila, ni reprezentacija ih nema a kamo li klubovi, zato se i koriste alternativne taktike tipa 3-5-2 ili dijamanta. Zato je talijanski fudbal izmedju ostalog i pregazen, moderni fudbal se bazira na igri po krilima a u Italiji dobrog krila ni za lijeka.

Bas tako brate,,,,,za italiju ovo prolazi jer je liga ipak dosta oslabila,,,naravno onda kada su nas izbacili iz nje,,,i zato sada placaju ceh i dugo ce,,,jedino je sreca pa cemo jedino mi biti TI pravi prestavnici iste te mafijaske organizacije i od drzave i saveza koji je truhao do srzi....

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 30 apr 2013, 00:52

Contentissimo je napisao/la:ljudi nemojte na Bonuccia grehota je, on je ove, za razliku od prosle sezone, napredovao 50%. Jest da nekad nabija loptu bez potrebe, ali mirnoca i pregled u njegovoj igri na poziciji libera je neprocjenljiva...Marchu jebu zdravstveni problemi i izgleda da ce "pod noz" na kraju sezone...sve u svemu imamo mi daleko vecih problema od ove dvojice
Volim ga ko da mi je brat....ali sam gotovo osijedio dok ga gledam,,,uhhhhhh :D :D :D :D :D

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 30 apr 2013, 01:26

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma postavka 3-5-2 sa jednim igracem koji drzi stranu je u startu osudjena na katastrofu protiv ekipa koje imaju atomska krila i bocne igrace i svoju igru baziraju na krilima kao Bajern( vidjeli smo sta je Portugal nama uradio), ovi pretrcani kilometri su samo jos jedan u nizu argumenata. M

Slazem se apsolutno 3-5-2 moze proci samo uz atomska krila u Evropi u italiji jos mozemo igrati ali moramo mijenjati sa 4-3-3 definitivno ovaj eksperiment sa 3-5-1-1 je smijesan jer igraci su pogubljeni na terenu posebno Marchisio i Vucinic u ovoj formaciji

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 30 apr 2013, 09:45

farukzidane je napisao/la:ja jednostavno mislim da Bonuci nije igrac za nas,,,ima srce,,bori se,,,ali,,,,to je sve,,,kao sto kazes on u 15 nabija loptu,,,bez razmisljanja,,,haj kada je pritisnut,,,pa mogu i svatiti,,,ali kad nema NIKOG ni blizu njega od protivnickih igraca a on je napuca,,i to nikome,,,dodje mi da razbijem TV,,,
nadam se dolasku jednog stopera koji zna igrati lopte i razmisljati....
Pa nije on Pirlo da šalje milimetarski tačne pasove.

Juventino1995
Kontakt:

Post Postao/la Juventino1995 » 30 apr 2013, 09:54

Sto se tiče Bonucia on prvenstveno salje duge lopte kad Pirlo ne moze primit loptu,sjecam se da je prosle godine imao pravo velik procenat tacnih pasova nezz tacno al je bio u vrhu u evropi.Jesu ti pasovi malo nelogicni kad ti u napadu igra samo Vucinic iza njega Marchisio,koji realno ce primit 1 od 7 lopti,al kad tu bude Kralj Lavova to biti druga prica i te lopte ce biti najace oruzje. ;)
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
VFC1922

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 30 apr 2013, 10:10

@ultrasstyle_tz

Pa zato su ti igraci na krilima koji su dobri u defanzivi pa kad se branis(a to smo uglavnom radili protiv Bayerna) to ti dolazi na 5-3-2 medutim ostaje deficit u napadu jer nemas tako brza krila koji mogu da predu citav teren u sekundi i tu ti dolazi do izrazaja ta nesposobnost napada da sacuva loptu, da se organizira napad, nego je oni odmah gube pa sve to djeluje nejako i lose. Zbog tog ja mislim da ce sa kvalitetnijim napadacem ovo dosta bolje izgledat. Nema smisla govorit dalje, ne slazemo se a ko je upravu mozemo saznati samo ako dode taj famozni napadac a formacija se bude mijenjala iz 3-5-2 u 4-3-3 pa cemo tek onda vidjet sta zapravo bolje izgleda. Prekinuo bih skroz raspravu jer postoji masa argumenata za svaku postavku pa tako i za 4-3-3, da postoji idealna svi bi je koristili. Losa igra se moze pripisati losom pripremom i neiskustvu Contea, igraci nisu trcali uprazno jer im formacija tako nalaze vec zato sto im Conte da takve instrukcije.

edit: ovu glupost 3-5-1-1 nema potrebe ni spominjat.
Alessandro Del Piero !

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.