Bukvalno, naslijedis neku zemlju i kuci u vukoyebini, logicno da ce prodat
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- numanumaye22
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Vidiš da pokušavam

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Jest i tebe tesko upratiti, zivis u 3 drzave. Malo Sarajevo, odjednom Bg, pa Zagreb. Ni Leo toliko gradova ne obidje

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ne mislim samo na zemlju i vukoyebinu, nego i stanove po sarajevu. Znam takvih primjera. To su djeca rođena vani, nikakve veze s bosnom, saznaju poslije smrti da su naslijedili neki stan u zemlji u kojoj nikad nisu ni bili, uredno se raspitaju kako to sve ide i prodaju.numanumaye22 je napisao/la: ↑31 jan 2024, 15:54Bukvalno, naslijedis neku zemlju i kuci u vukoyebini, logicno da ce prodat
- numanumaye22
- Kontakt:
Da, upravo to, a od djece djeca jos manje.Finn je napisao/la: ↑31 jan 2024, 16:05Ne mislim samo na zemlju i vukoyebinu, nego i stanove po sarajevu. Znam takvih primjera. To su djeca rođena vani, nikakve veze s bosnom, saznaju poslije smrti da su naslijedili neki stan u zemlji u kojoj nikad nisu ni bili, uredno se raspitaju kako to sve ide i prodaju.numanumaye22 je napisao/la: ↑31 jan 2024, 15:54Bukvalno, naslijedis neku zemlju i kuci u vukoyebini, logicno da ce prodat
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
U kakvom je stanju stan?BIHpatriota je napisao/la: ↑31 jan 2024, 12:48Nisam iz Sarajeva pa sam neupucen, ali me zaima kolika je cijena kvadrata na Mrinom dvoru, ulica Tesanjska, stan 87 kvadrata.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ne znam jesi'l sarkastičan il?

Nisam u Zagrebu više često, 5-6 puta godišnje. Sarajevo/BG je otprilike 60/40.
Zadnji put u Zagreb došao na noć i sreo Epija, mal' je svijet

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
150 hiljada ti je dovoljno da dobiješ te pare o kojima pišeš, kakvih crnih pola miliona a da uzimaš 5 glava mjesečno.numanumaye22 je napisao/la: ↑31 jan 2024, 15:31Nikakav problem nije kupiti nekretninu za osobu koja ima 25-40 godina i radi vani na stalni ugovor, dobijes ratu na 20-30 godina i udri, samo sto moras dosta ucesca platiti, to da. U biti, isto ti je i u Bejha, ko je zaposlen u normalnoj stabilnoj firmi ce odmah dobiti kredit. Ili mozda mislite da se kod nas kupuje u kesu od 400-500k nesto? Nijemci su dosta pod kirijom ne zato sto ne mogu da priuste to, (svaki nijemac moze sutra dobiti kredit za stan), nego jednostavno jer se oni ne vezu za jedno selo/grad. Danas radi u Kelnu, ko kaze da sutra nece bit u Berlinu poslom? Ha placo ratu, ha kiriju, isto mu je, jedino sto ce mu to bit bolje u penziji da ima svoju nekretninu, ali ko garantuje da neces imat toliko ustedjeno do penzije svakako? I ko da su svi na minimalcu od penzije i dole i ovdje.
Da, ulaganje u nekretninu, to ti ne moze propast, ali meni je 300-500 km mjesecno jednostavno premalo da ga izdam, to ti je ovdje 250 eura, da bi ja nekom sad izdao to da zivi u Sarajevu, a imas recimo nov kupio stan i sad drugi da ti ga us.ere tu. Ni to se nesto posebno ne isplati. Znaci ti das nekih 400 milja maraka da imas mjesecno nekih pa evo 300 eura, pa to je prelosa investicija. Ili da pljunes pola miliona i da ti zjapi prazno neko vrijeme gdje ti uredno placas racune i sve zivo pa ga opet kasnije prodas. Mislim da je bolje te pare uloziti u nesto drugo, biznis neki, a ko ima milione svakako ce da kupi i ulozi dosta u nekretnine.
Ti ako sad imas recimo 500k i das 400k za stan u Sarajevu, pa dobijas 600km za rentu mjesecno, upitno je da li si dobro postupio, po meni si bacio pare.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bruda samo daj znak Mirzinog mi života.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
On je ljubitelj toplijih krajeva

Nece da se javi ni kad kroz Tr prolazi papak

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ne javiš se ni ti kad svratiš u Sa a to je često koliko sam upratiorio_Ferdy88 je napisao/la: ↑31 jan 2024, 16:43On je ljubitelj toplijih krajeva![]()
Nece da se javi ni kad kroz Tr prolazi papak![]()

Kontao sam da si puno vise u Bg. Kakva ti je sad situacija sa poslom, ne mislis mijenjati?
Kroz Tr prolazim kad idem u Sarajevo iz Bihaca, znaci nikadrio_Ferdy88 je napisao/la: ↑31 jan 2024, 16:43On je ljubitelj toplijih krajeva![]()
Nece da se javi ni kad kroz Tr prolazi papak![]()

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
slučajno naletio na kanal, djeluje zanimljivo.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Hahah ovo nisam ni vidio da je napisaoMortemHz je napisao/la: ↑31 jan 2024, 16:25150 hiljada ti je dovoljno da dobiješ te pare o kojima pišeš, kakvih crnih pola miliona a da uzimaš 5 glava mjesečno.numanumaye22 je napisao/la: ↑31 jan 2024, 15:31Nikakav problem nije kupiti nekretninu za osobu koja ima 25-40 godina i radi vani na stalni ugovor, dobijes ratu na 20-30 godina i udri, samo sto moras dosta ucesca platiti, to da. U biti, isto ti je i u Bejha, ko je zaposlen u normalnoj stabilnoj firmi ce odmah dobiti kredit. Ili mozda mislite da se kod nas kupuje u kesu od 400-500k nesto? Nijemci su dosta pod kirijom ne zato sto ne mogu da priuste to, (svaki nijemac moze sutra dobiti kredit za stan), nego jednostavno jer se oni ne vezu za jedno selo/grad. Danas radi u Kelnu, ko kaze da sutra nece bit u Berlinu poslom? Ha placo ratu, ha kiriju, isto mu je, jedino sto ce mu to bit bolje u penziji da ima svoju nekretninu, ali ko garantuje da neces imat toliko ustedjeno do penzije svakako? I ko da su svi na minimalcu od penzije i dole i ovdje.
Da, ulaganje u nekretninu, to ti ne moze propast, ali meni je 300-500 km mjesecno jednostavno premalo da ga izdam, to ti je ovdje 250 eura, da bi ja nekom sad izdao to da zivi u Sarajevu, a imas recimo nov kupio stan i sad drugi da ti ga us.ere tu. Ni to se nesto posebno ne isplati. Znaci ti das nekih 400 milja maraka da imas mjesecno nekih pa evo 300 eura, pa to je prelosa investicija. Ili da pljunes pola miliona i da ti zjapi prazno neko vrijeme gdje ti uredno placas racune i sve zivo pa ga opet kasnije prodas. Mislim da je bolje te pare uloziti u nesto drugo, biznis neki, a ko ima milione svakako ce da kupi i ulozi dosta u nekretnine.
Ti ako sad imas recimo 500k i das 400k za stan u Sarajevu, pa dobijas 600km za rentu mjesecno, upitno je da li si dobro postupio, po meni si bacio pare.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Pa moze prodati pa otic u Berlin. Kirija je bacanje para, ako mu je razlika blizu (u 500 eura). Ali dobro svaciji izbor.numanumaye22 je napisao/la: ↑31 jan 2024, 15:31Nijemci su dosta pod kirijom ne zato sto ne mogu da priuste to, (svaki nijemac moze sutra dobiti kredit za stan), nego jednostavno jer se oni ne vezu za jedno selo/grad. Danas radi u Kelnu, ko kaze da sutra nece bit u Berlinu poslom? Ha placo ratu, ha kiriju, isto mu je, jedino sto ce mu to bit bolje u penziji da ima svoju nekretninu, ali ko garantuje da neces imat toliko ustedjeno do penzije svakako? I ko da su svi na minimalcu od penzije i dole i ovdje.
Aleme koji ti je najveci check koji si naplatio u zivotu ,ljubi te brat
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ovo je istina, naročito u Tuzli. Kolega sa posla je kupio stan u novogradnji za 1850km po m2, nije ni uselio u stan prodao ga je za 3000km po m2, da je sacekao jos malo mogao je i 3.5-4k uzeti sigurno jer toliko se cijene stanova kreću sada u tom dijelu grada/toj zgradi.Slatinash_7 je napisao/la: ↑31 jan 2024, 15:30Da ga izdaš ne isplati se jer cijena kvadrata već jede kiriju..al ko je uzeo novogradnju prije 2 godine po 2000 KM dok je bio kvadrat sad može prodat za 4000 KM kako hoće..ja ne znam jel još negdje toliko narasla cijena nekretnine kao kod nas, vjerovatno da jeste ali nisam upoznat..sad je već škakljivo tržište za uložiti,ali mogla se uzeti bruka para na samo dvije godine..na 60 m2 hladno zarada za dvije godine 120 hiljada maraka, to je stvarno uredno
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ne kontam sta ti pises. Kolege su sve crnci ili ovaj marokanac, lik tamnije puti. Obrazovani ljudi, gospoda tako reci, imaju djecu. Normala obuceni, voze auto i bez razloga ih zaustave, ko fol match neki decriptionalemsa je napisao/la: ↑31 jan 2024, 13:31Mijesas burazeru predrasudu sa rasizmom. Kad vidim nekog da je spustio pantole ispod guzice, sav istetoviran, kapa na glavi, imam isto misljenje, nebitno ko je crnac, bijelac, latin, Bosanac. Mogu'l je kao Bosanac diskriminirati protiv takvih Bosanaca? Cim ga vidim skloni se od mene, nista te pametno nece snaci (u 90% slucajeva, cast izuzetcima). Mislio sam i ja tako nekad, opresija, ubijaju ih ono full support, podrzavo i black lives matter (nemam ni sad nista protiv te organizacije samo smatram da nacin na koji su implemintovali poruku tj. prenijeli nije najbolji ali kao organizacija ok), do slucaja sa Michael Brown, kad su rekli da mu je policajac pucao u ledja i izvrsio egzikuciju nad njim, i tu sam ono potpuna podrska - pravda za momka, "hands up don't shoot". Kad dokazase da mu nije je pucano u ledja, nego se coj'k (policajac) branio od budale, zivot mu se unistio (u smislu indentiteta), e to mi je bio prvi korak nazad, jer je bila cista laz. Postoje naravno rasiste, postoje ljudi koji ne vole ni Muslimane, pa jel te dira neko? Jel ti neda da radis? Sta te libo sto te ne voli neko jer se zoves Hasan. Kakva ti imas veca prava od bilo koga (eto crnaca)? Nikakva, dobro si rekao jaran ti crnac zavrsio skolu i radi isti posao kao i ti. To je to. Mozes napraviti tezu da je robovlasnistvo krivo sto je neko u nekoj poziciji ok ali da te neko u 2024 u Usa sprijecava da postanes uspjesan iskljucivo zbog tvoje boje koze, religije ili neceg je apsolutni apsurd. Pa sam si zivi primjer togasoko je napisao/la: ↑30 jan 2024, 20:56
Ma ja ba. Normalno da hajde recicu vecina crnaca pravi problem, to je duboka diskusija.
Al ovo sto ja znam su obrazovani ljudi. Nisu kriminalci. Ovdje ima rasizma, pogotovo dole juzno. Bio sam na prije 10 godina odmoru, vozio iz Chicaga do South Carolina. Gdje god ja dodjem sve super, ljudi ljubazni, pogotovo zene, vole accent. Odlican provod, bio single tad.
Dolazim na posao, kazem ovom jaranu crncu, joj kako je dole fino. Ljudi prijatni. Kaze on meni jesu tebi, meni ne. Pricaju ljudi kroz sta oni prolaze.
Vecina ljudi su korektni al ima sljama. Zivim ovdje 25 godina, prosao citavu Ameriku. Evo sad pisem iz LA.
Tebi ako je normalno da ti stavi zenu u drugo auto a tebe u lisice jer im izgledas sumljiv, i jos pitaju nju jel tobom dobrovoljno onda ne znam. Meni nije. Opet kazem lik doktor, gospodin.
Postati uspjesan i ovo sto ja pisem su skroz drugacije stvari.
Imao sam prilika raditi sa jednom crkinjom, dobila poziciju chief engineer. Veza za vezom, al eto stavili je tu da popuni poziciju minority. Jes zena bili go getter al kao inzinjer tanko. Buraz, nisam ja mlad, davno prosao 40. Svasta sam vidio i u corporate world i ovako sa rajom koju sam upoznao
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.