Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

SemPer_fi
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la SemPer_fi » 13 dec 2013, 10:39

OmarSivori je napisao/la:
moustapha je napisao/la:Prosjecan je i Manchester City, ali bitno je kakve ambicije i igracki kadar i imaju trenutno. Licno mi je svjedno gdje ce igrati sve dok ima pravu minutazu.
City ipak vec dvije godine igra LP i tim je iz najjace lige na svijetu, te konstantno kupuju dobre igrace sto Roma nije jos pocela.
Uostalom moj odgovor je bio striktno na isticanje da je Roma veliki klub, a gdje ce Dzeko...? Borussia place za njim, ako vec hoce da mjenja sredinu.
Pozdrav iz Turske od Sneijder-a........
Idealan bi bio Arsenal, al vjerujem da moze izboriti mjesto u City-u , mora i Negredu poceti opadati forma ovo mu je vrhunac ;)
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 dec 2013, 10:52

Roma jeste veliki klub, ali u drugom redu tih velikih klubova (kao sto su lazio, valencia, napoli, totenham, atl.madrid, newcastle, schalke i sl)..jedini veliki timovi u serriji A u pravom smislu te rijeci su JUVENTUS, MILAN I INTER...kako ce roma i lazio biti veliki a nisu osvojili mozda tek po 2 ili 3 titule prvaka italije, a o europi necu ni da govorim....sto se mene tice nek ide dzeko u Rim, zbog pjanica, a i SP...ali smatram da on zasluzuje da ode u jedan veci klub...Navijao sam za Romu 2001., i sada navijam za njih, naravno zbog Pjanica, kada on ode, roma vise za mene ne postoji :)

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 13 dec 2013, 11:11

Tako je raja pricala nemoj Edine u Napoli a sad da je bogdu umjessto Higuaina bio aaa :P
A evo vidim mozda ce Demba Ba u Romu, sto im je jeftinija solucija dosta.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 dec 2013, 11:42

soxx je napisao/la:Tako je raja pricala nemoj Edine u Napoli a sad da je bogdu umjessto Higuaina bio aaa :P
A evo vidim mozda ce Demba Ba u Romu, sto im je jeftinija solucija dosta.
Ma ja bih volio da predje i u Romu, neg da ostaje u Cityiju, ali u slucaju da Pjana ne napusti tim u januaru, a ako bi Mire presao u neki dr.klub, onda ne bih volio ni Edina u Rimu gledati...
Kada bi kojim slucajem zavrsio u arsenalu, mada tesko jer ga ne mogu koristiti u LP, ili makar u Liverpoolu...a moze i Inter, zbog Mazzarija...bilo bi extric :D ...nesto ne bih volio da se ponovo vraca u Njemacku..mada bi tamo najvise zabijao....ali eto, ako nema gdje drugo, onda...
Mada ja mislim da ga Pellegrini nece pustiti u januaru, svjestan je on kakvu igracinu ima u timu, samo ga treba probuditi...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 dec 2013, 11:47

Jašta, bolje mu je klupa u City-u jer su velik klub, a ne u prvih jedanaest u maloj Romi koja će najvjerovatnije igrati Ligu prvaka.

Džeko je radi svojih zasluga na klupi City-a, a da, trener je kriv, kako sam to zaboravio :|

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 13 dec 2013, 11:57

Prije svega, mislim da Edin nigdje neće prije ljeta, odnosno tek nakon svjetskog prvenstva.
Zavisi koliko se pokaže na SP. Ako kojim slučajem odigra dobro, postigne koji gol, bude primjećen,
može se očekivati da Edin pređe u neki veći klub.
U suprotnom, ili će ostati u City-u ili će eventualno preći u klub kao što je Roma, što je u ovom trenutku
za njega plafon, dakle realna opcija. Zašto to mislim; iz razloga jer je teško očekivati da klub kao što je Roma
u ovom trenutku izdvoji veliku sumu novca za igrača koji i nije baš u top formi.
A kad malo bolje razmislim, to isto važi i za mnogo veće i bogatije klubove. Dakle, neisplativa investicija.
Džeko igra u, za njega, najgorem mogućem klubu. Bilo gdje drugo da igra u Engleskoj, za njega bi to bila
bolja opcija i imao bi sigurno veću minutažu. Čak sam mišljenja da bi prije iz Rome napravio transfer u neki
top klub, nego iz City-a. Ovako samo stagnira. Uostalom, nije ni Roma mali klub, solidan klub gdje bi se Edin
odlično snašao, sigurno bolje nego u City-u.
Neki će reći da PSG nije veliki klub, a igra im jedan od najboljih, ako ne i najbolji napadač današnjice.
Hoću da kažem, nije važno gdje će igrati, važno je da igra konstantno. Suviše je on dobar fudbaler da bi tek tako
grijao klupu. A naredno SP je prava prilika da pokaže šta zna i koliko vrijedi.
Sretno Edine !
F.K.SARAJEVO

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 13 dec 2013, 12:01

Edin bi mogao ici u januaru jedino kad bi City doveo Suareza koji bi mogao igrati i LP a sanse su vrlo male. :D

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 13 dec 2013, 12:04

Ako bi Edin gdje iso na zimu onda bi volio da to bude jedan od ovih klubova : Real,Inter,Dortmund,Juve,Chelsea,Arsenal !!! Edin je igracina i on je predobar za jednu Romu,Napoli, to su mali klubovi za njeg...a i vrlo je moguce da edin sad pocne zapet i da ce negreda bacit na klupu,da ce proradit bosanski inat u njemu,i tako jos malo duze u city-u ostat !
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 dec 2013, 12:25

Edin će vjerovatno na kraju sezone put Italije jer ima dosta kandidata : Inter,Roma, možda i Milan.

Po meni ne bi loše bilo da ode i u Atletico ukoliko Costa napusti ekipu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 13 dec 2013, 12:31

nisko je napisao/la:Jedna odlicna analiza igre Edina neznam jel iko prije stavljao ovo ovdje.Mislim da vrijedi procitati generalposlijebitke.blog-spot-com (bez crtica)
General objasnio SVE!

Interesantno kako niko ne prokomentarisa ovo ocito SA ZNANJEM analiziranje Edinove igre i njegovih slabosti i prednosti.
Iz ovoga moze i sam Edin da nauci podosta.
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 dec 2013, 15:38

Idimidodjimi je napisao/la:
nisko je napisao/la:Jedna odlicna analiza igre Edina neznam jel iko prije stavljao ovo ovdje.Mislim da vrijedi procitati generalposlijebitke.blog-spot-com (bez crtica)
General objasnio SVE!

Interesantno kako niko ne prokomentarisa ovo ocito SA ZNANJEM analiziranje Edinove igre i njegovih slabosti i prednosti.
Sta se tu ima komentarisati, par slicica koje je autor izdvojio, i to je to...to je cista glupost...mogao sam i ja tako izdvojiti u suprotnom smjeru par slicica i to je to...ako igra dobro tim, onda i edin igra dobro, i to je to...sta se on ima otkrivati nasriju kad ovaj ni u snu nece dodati loptu, samo je pegla...
zapravo i mi koji smo branili edina, zapravo ga nismo dizali u zvijezde, vec ga kritikovali umjereno, a vi ste ga kritikovali kao da je najlosiji napadac na svijetu...i bukvalno ste pretjerivali...svi smo mi govorili da treba malo vise da trci, i sl...ali da nije zasluzio onakav tretman od strane pelegrinija...
a vi neki kriticari ste ga bukvalno psovali, vrijedjali, omalovazavali...e u tome je problem...

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 13 dec 2013, 16:02

hurem je napisao/la:
Idimidodjimi je napisao/la:
General objasnio SVE!

Sta se tu ima komentarisati, par slicica koje je autor izdvojio, i to je to...to je cista glupost...mogao sam i ja tako izdvojiti u suprotnom smjeru par slicica i to je to...ako igra dobro tim, onda i edin igra dobro, i to je to...sta se on ima otkrivati nasriju kad ovaj ni u snu nece dodati loptu, samo je pegla...
zapravo i mi koji smo branili edina, zapravo ga nismo dizali u zvijezde, vec ga kritikovali umjereno, a vi ste ga kritikovali kao da je najlosiji napadac na svijetu...i bukvalno ste pretjerivali...svi smo mi govorili da treba malo vise da trci, i sl...ali da nije zasluzio onakav tretman od strane pelegrinija...
a vi neki kriticari ste ga bukvalno psovali, vrijedjali, omalovazavali...e u tome je problem...
Analizu kada sam citao imao sam osjecaj da ju je pisao neko ko zna nesto o nogometu, ne malo nego bas zna a to je slikovito cak i prikazivao. Argumenata na sve strane.
Ovaj tvoj post kada sam citao, imam osjecaj da citam samo jednog obicnog forumasa koji veze nema sta prica, odnosno pise.
Ajde kad si toliko pametan kao sto kazes da jesi, tj. kazes da si i ti mogao ono da napises onako, ajde bujrum pa analiziraj sada ti recimo Negreda ili Aguera isto onako sa sve argumentima a mogu u obzir doci i oni slikoviti prikazi, slicice - kako ih ti nazva.

Kad to uradis, evo ja cu prvi to procitat i prvi cu stati u red da ti stisnem ruku i kazem majstore bravo, ti znas znanje. Sve do tad, tvrdim da nemas pojma o cemu pises. Ne zato sto hocu reci da ja znam bolje nego sto je misljenje kao supak, svako ga ima pa tako i ti, za razliku od Generala koji napravi detaljnu analizu sa sve argumentima.

I da, da ne zaboravim, kada nadjes u mojim postovima tamo da sam ja Edina omalovazavao na nacin na koji ti pises da jesam, onda me tek stavi u tu skupinu, kako je ti nazva "NEKI KRITICARI"! Do tad nemoj pisat budalastine!
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 dec 2013, 16:14

znas li ti sta znaci neki...znaci ne svi...to ne mora podrazumijevati tebe...niti sam...
gledao sam ja tu analizu kada je radio na barceloni i sanchezu, njegove kretnje i sl...to su gluposti...uhvaati nekoliko detalja na tekmi koji su se igrom slucaja u datom momentu poklopili, i on ti to takko prikaze...i onda to postavlja pravilom...
mislim smijesno...a ti ne citas izmedju redova, zao mi je...
kao sto sam kritikovao i branio edina, tako isto kazem da je ova analiza ok, ali da je malo i pretjerana...pa ti kontaj sta hoces,,,ja imam svoj stav, a ti sto samo slusas sta ti drugi govore, to je tvoj problem...
znaci sve ok, i kritika i analiza...ali ne treba pretjerivati, kao sto ti pretjerujes...
gledam i ja tekmu, i tacno vidim kad edin odigra dobro a kada lose, tako da...ne mora mi tamo neko pametovati...
a ti nauci malo bolje citati...nemoj izvlaciti stvari iz konteksta, kao mnogi...nazalost.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 13 dec 2013, 16:17, ukupno mijenjano 1 put.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 13 dec 2013, 16:17

OmarSivori je napisao/la: Po cemu je to Roma veliki klub osim po tome da dolazi iz glavnog grada Italije koji je nekad bio politicki centar i centar moci rimskog casrstva. Roma po svim parametrima je jedan prosjecan klub nikako velik.
Tako se moglo pitat i oko PSG-a prije nekoliko godina. Bas radi stvari koje si nabrojo Roma ima potencijal da postane ne velik nego ogroman klub. A sa Edinom bi mogli veliki korak prema tom pravcu uzet. Imaju svakog tipa igraca osim Edinovog. Tamo bi i u najgorim periodima igro. Imali bi dobru sansu da postanu prvaci Italije vec ove sezone, ili kao minimum mjesto u LP.

Ali na kraju nece Edin ici u Romu. Da podsjetim da bi se i City i sam Edin sloziti na to. A niti imaju pare da ga kupe od Citija, nit bi Edin prihvatio platu koju mu nude.
OmarSivori je napisao/la: City ipak vec dvije godine igra LP i tim je iz najjace lige na svijetu, te konstantno kupuju dobre igrace sto Roma nije jos pocela.
Uostalom moj odgovor je bio striktno na isticanje da je Roma veliki klub, a gdje ce Dzeko...? Borussia place za njim, ako vec hoce da mjenja sredinu.
Kada je doso u City dok jos nisu igrali LP zasto nebi doso u Romu kad ne igraju u LP?

U BVB bi MORAO trcat svaku utakmicu, njihova filozofija je pritisak na protivnike. Bilo bi ko Ibrahimovic u Barceloni, jest da je Barca kvalitetnija od BVB ali je i Ibra kvalitetniji od Dzeke.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 dec 2013, 16:35

sad u Totenhem nikad kraja pricama

OmarSivori
Kontakt:

Post Postao/la OmarSivori » 13 dec 2013, 16:38

ZgemboAdislic je napisao/la:
OmarSivori je napisao/la: Po cemu je to Roma veliki klub osim po tome da dolazi iz glavnog grada Italije koji je nekad bio politicki centar i centar moci rimskog casrstva. Roma po svim parametrima je jedan prosjecan klub nikako velik.
Tako se moglo pitat i oko PSG-a prije nekoliko godina. Bas radi stvari koje si nabrojo Roma ima potencijal da postane ne velik nego ogroman klub. A sa Edinom bi mogli veliki korak prema tom pravcu uzet. Imaju svakog tipa igraca osim Edinovog. Tamo bi i u najgorim periodima igro. Imali bi dobru sansu da postanu prvaci Italije vec ove sezone, ili kao minimum mjesto u LP.

Ali na kraju nece Edin ici u Romu. Da podsjetim da bi se i City i sam Edin sloziti na to. A niti imaju pare da ga kupe od Citija, nit bi Edin prihvatio platu koju mu nude.
OmarSivori je napisao/la: City ipak vec dvije godine igra LP i tim je iz najjace lige na svijetu, te konstantno kupuju dobre igrace sto Roma nije jos pocela.
Kada je doso u City dok jos nisu igrali LP zasto nebi doso u Romu kad ne igraju u LP?

U BVB bi MORAO trcat svaku utakmicu, njihova filozofija je pritisak na protivnike. Bilo bi ko Ibrahimovic u Barceloni, jest da je Barca kvalitetnija od BVB ali je i Ibra kvalitetniji od Dzeke.
Moja je tvrdnja je bila da Roma nije veliki klub, nema niti jedan parametar koji govori suprotno.
City takodje nije veliki klub al je klub koji je u to vrijeme pljunuo i jedini imao novce da ih pljune u omjeru u kojem je Wolfsburg to trazio, te je Dzeko otisao za dobrom platom u najjacu ligu svijeta, da se tamo oproba za dobre pare na najvecem nivou. Toliko.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 13 dec 2013, 16:43

evo mogao bi u Tottenham, hoće da prodaju Defoea i Adebayora :D ja sam već pisao, Tottenham je kvalitetna ekipa, ravnopravno se bore za LP, ove ali i narednih sezona, bio bi glavni napadač, još bolje ako bi igrao sa Soldadom, rasteretili bi jedan drugog, kao nekad s Grafietom :D još ta moja želja da ostane u Engleskoj :D

bilo bi lijepo, nadam se ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 13 dec 2013, 16:44

bolje je u Totenham nego u Romu ;)
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 13 dec 2013, 16:45

OmarSivori je napisao/la:
ZgemboAdislic je napisao/la:

Moja je tvrdnja je bila da Roma nije veliki klub, nema niti jedan parametar koji govori suprotno.
City takodje nije veliki klub al je klub koji je u to vrijeme pljunuo i jedini imao novce da ih pljune u omjeru u kojem je Wolfsburg to trazio, te je Dzeko otisao za dobrom platom u najjacu ligu svijeta, da se tamo oproba za dobre pare na najvecem nivou. Toliko.
Ipak su lopovi iz Torina veliki klub :lol: jaka je Galata a i Kopenhagen :lol:
*La Roma non si tifa, si AMA!*

OmarSivori
Kontakt:

Post Postao/la OmarSivori » 13 dec 2013, 16:47

Ne ocekujem da ti sa svojim skromnim IQ-om napises neki kontra argument vrijedan paznje osim pokoji smajlic i prostoprosiernu recenicu koja sadrzi neki pogrdni epitet za kontra stranu.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bhfanatic14, Micron i 51 gost.