Rekorderi sinoc

Koševi: James Harden (40)
Asistencije: Paul Pierce (14)
Skokovi: Marcus Camby (17)
Ukradene lopte: James Harden (4)
Blokade: Hamed Haddadi (4)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Ovdje nisi upravu. Evo Memphis ove sezone ima sanse, a i Oklahoma se moze svrstati u te "manje" ekipe, a medju glavnim favoritima su za titulu.Pasha je napisao/la: haj'mo realno. ko od vas zaista vjeruje da će sadašnja Minnesota, Charlotte, Cleveland, Denver, GS, Indiana, Memphis, Milwaukee, Sacramento, Toronto, Utah, Washington, a mogao bih nabrojati još po neku, u sljedećih 10, pa i 20 godina osvojiti ligu. znam da su neke od ovih franšiza ranije osvajali ligu čak i u ovim gradovima, al' realno davno je to bilo. kad je bilo mnogo manje franšiza.
Evo ja ti garantujem za maksimalno 5 godina Cleveland biti u poziciji u kojoj je danas OKC, zivi bili pa vidjeli. Pa u sljedecem draftu biramo 2 igraca, nakon toga 2, nakon toga opet dva, sve u prvom krugu. Imamo jedne od najboljih navijaca u ligi, kada pogledas kakvi su navijaci Heata, koji su veca fransiza od nase, onda mozes shvatiti da bi bila grihota uzeti fransizu tom gradu. Ne mozes smanjiti ligu na 10 timova i da se oni kolju. Pa imas veliki broj igraca i sta njih sve salji u Evropu, Kinu itd. i napravi All-Star timove u ovih 10 ekipa. Pa to bi bilo presmijesno. Prvo bi ti opala gledanost u samoj Americi, pa onda i u Evropi bi se manje gledala NBA liga. Ljudi su vezani za timove, evo ja prvi ne bih gledao NBA da mi nema Clevelanda, a koliko je takvih ljudi koji su se vezali za te timove, nekome je Utah drag od vremena Karla i Stocktona, nekome Indiana zbog Millera, nekome Sacramento upravo zbog te historije. Ne mozes jednostavo tek tako ugasiti fransize. Mozes je ugasiti ili premjestiti ako bude 1000 ljudi na tekmi, pa vlasnik nema nikakve koristi. To za zastupljenost u medijima, pa eto ti primjer Linsenity, to nije to fransize Clevelanda, Memphisa, Denvera itd.Pasha je napisao/la:naravno da mi se ne sviđa ovo šta rade neke ekipe da se domognu višeg izbora. al' opet ni taj nalošiji omjer ti ne garantuje prvi izbor. bar jednom dva puta se desilo da na kraju biraju četvrti. zato i jeste koliko toliko regulator svega lutrija. veliki problem lige je ta trka za "pristupaćnosti" lige. 30 franšiza je previše, a najmoronskiji potez lige je bilo ponovno davanje franšize Charlotte-i. Hornetsi su se tamo mučili sa gledanošću, marketinškom zastupljenošću i samo što su otišli iz grada, daj gradu franšizu opet. haj'mo realno. ko od vas zaista vjeruje da će sadašnja Minnesota, Charlotte, Cleveland, Denver, GS, Indiana, Memphis, Milwaukee, Sacramento, Toronto, Utah, Washington, a mogao bih nabrojati još po neku, u sljedećih 10, pa i 20 godina osvojiti ligu. znam da su neke od ovih franšiza ranije osvajali ligu čak i u ovim gradovima, al' realno davno je to bilo. kad je bilo mnogo manje franšiza.
Bynum je ofanzivno najbolji centar,a u ostalim stavkama se slažem s tobom.adriano_leite je napisao/la:
sto je Al Jefferson ofanzivno najbolji centar iza Howarda,
Dwight Howard 20.6 ppg, Al Jefferson 19.4 ppg, Bynum 18.9 ppg. Mislio sam na efikasnost, odnosno postignute poene, ali u svoj brzini pisanja onako dugog posta, samo sam napisao ofanzivnoLBJ MVP je napisao/la:Bynum je ofanzivno najbolji centar,a u ostalim stavkama se slažem s tobom.adriano_leite je napisao/la:
sto je Al Jefferson ofanzivno najbolji centar iza Howarda,
Što se tiče glavne teme rasprave.San Antonio pokazuje da se može,evo i Oklahoma ide njihovim stopama,tu su i Cavsi koji će iako su izgubili najboljeg igrača sljedeće sezone opet biti playoff ekipa.Ni Indiana nije loš primjer jednostavno sve se može kad se hoće.Meni su smiješne franšize poput Knicksa koje imaju sve uslove i uspjeh im što se bore za playoff s Bucksima i Philom
Netsi nemaju razloga tankirati jer su izgubili pick, tj. dali su ga Portlandu za Geralda i ispali su mnogo glupi. Tesko je i to kaznjavati, jer mi smo zaredali prosle godine 26 poraza cini mi se, ne zbog tankiranja, nego iz razloga sto smo imali 0 talenta u ekipi, pola igraca koji vrijede povrijedjeno, pola sakato samo od sebe. Ove sezone smo odlicno krenuli, ali opet povrede unistise. Opet cini mi se kako mi ne tankiramo ofirno, nego povrede su nas natjerale da ostanemo bez talenta, a kada je vodstvo tima vidjelo da nismo vise u utrci za PO, onda smo dali Ramona, Andya odlucili odmarati za sljedecu sezonu kada ce nam biti potreban za PO. Ovo sto rade Bobcatsi je smijesno za gledati. GSW opet ima pick koji mora dati Jazzu ukoliko bude ispod 7-og mjesta, tako da im itekako trebaju porazi. Draft ce biti zanimljiv, ali jbg. tankiranja koliko god bila losa, ipak to je jedini nacin za ekipe bez talenta da se poprave.Slatinash_7 je napisao/la:Zanimljivo pitanje za tankiranje,a odgovor tesko naci...Mislim da bi bilo dobro da ostane samo TOP 3 i lottery protection,i da se klubovi kaznjavanju recimo sa nekim odredjenim brojem izgubljenih kuglica u slucaju serije poraza od recimo 5 a da se te kuglice dodijele ekipi koja im nanese taj 5.poraz,ili tako neki sistem kaznjavanja da se napravi u slucaju tih losih serija,pogotovo poslije trade deadline-a..Ali ima i ona stvar da bi to mozda ubilo offseason,treba dati priliku i losijim ekipama da naredne godine budu bolji...Ne znam,tesko je biti pametan,al svi znamo da ovo tankiranje Netsa,GSW itd bas bas ruzno izgleda...
ne dolaze u sarajevo?don_burza je napisao/la:Cika Stern kazo da mozemo ocekivati preseason utakmice u Milanu , Berlinu ,Istanbulu i Barceloni kao i Sangaju i Pekingu
pa eto ako se zadesiti ljeti u ovim gradovima imajte na umu da mozete pogledat neki nba team
CollegeGunner je napisao/la:Prate oni NBA, al ne vjerujem bas da kupuju dresove i suvenire "tudjih" klubova. Nije isto navijati za klub iz svog grada ili okoline i samo pratiti utakmice.
Nije potpisao , free agent je ali NOH moze poklopiti bilo koju ponudu , tako da vjerovatno ostaje u NO , 3-4 godinemajestic24 je napisao/la:Na koliko je Gordon morao potpisati za NOH?? Jel on ima ugovor na ovu i sljedecu sezonu???
Evo gledam NOH protiv Rocketsa,on ih ubija. Za sada 17 poena
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.