pa mislim stvarno no commentSchlager je napisao/la:Ako ja kazem da je utakmica bila 1988 u septembru onda je bila 1988 u septembru,hoces da budes banovan?

Moderator/ica: vlakanje
pa mislim stvarno no commentSchlager je napisao/la:Ako ja kazem da je utakmica bila 1988 u septembru onda je bila 1988 u septembru,hoces da budes banovan?
Cup Winners Cup 1988/1989Borčevac je napisao/la:Pa jel' '88 ili '89???Šalim se, ja mislim da je '89 ali nisam 100% siguran.
od tad cekamo evropuTrigger je napisao/la:Cup Winners Cup 1988/1989Borčevac je napisao/la:Pa jel' '88 ili '89???Šalim se, ja mislim da je '89 ali nisam 100% siguran.
Prvo kolo
Banja Luka, 07.09.1988: Borac-Metalist =2:0
Harkov, 05.10.1988: Metalist-Borac = 4:0
Neće baš tako biti!borac_sampion je napisao/la:od tad cekamo evropuTrigger je napisao/la:Cup Winners Cup 1988/1989Borčevac je napisao/la:Pa jel' '88 ili '89???Šalim se, ja mislim da je '89 ali nisam 100% siguran.
Prvo kolo
Trigger je napisao/la:Cup Winners Cup 1988/1989Borčevac je napisao/la:Pa jel' '88 ili '89???Šalim se, ja mislim da je '89 ali nisam 100% siguran.
Prvo kolo
Svaka čast Trigger za ovako dobro poznavanje istorijata našeg FK Borac, RESPECT!Neće baš tako biti!
A "MITROPA CUP" ?
Foggia, 29.05.1992. - finale: BORAC - VASUTAS (BVSC) = 1:1 / 5:3 penali
Borac:
Simeunović - Bilbija, Lipovac, Đukić - Malbašić (V.Kovačević), Kaltak, Mataja (Habibović) - Šašivarević, A.Sušič( Šušić) - A.Filipović, Štavljanin. Trener: Zoran Smileski
Schlager je napisao/la:Mrđa: "Bilbija je odličan"
http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 14806.html
PS Nadam se da ovo nije off topic,ipak se radi o 40% nasem igracu
Grad je nas DS je napisao/la:VB1987 a.k.a. Dejan Ciric Cira
Mislim šta reći nego svaka čast legendo.Schlager je napisao/la:To je bila zadnja sezona postojanja Druge lige zapad,gdje se na kraju sezone prvih devet iz zapadne grupe i prvih 9 iz istocne grupe plasiralo u zajednicku Drugu ligu SFRJ.Mi smo fantasticnim finisom uspjeli da osvojimo to deveto mjesto pobjedivsi zadnje tri utakmice Gosk JUg,Borac Travnik i Jedinstvo Brcko,a uz to su nam se poklopili ostali rezultati,prije svih u zadnjem kolu rezultat Sparta Beli Manastir-Olimpija Ljubljana,gdje je cijeli gradski stadion imao tranzistore i navijao da Sparta ne pobjedi nezainteresovanu Olimpiju,jer bi nam u tom slucaju bila dzaba pobjeda nad Jedinstvom,ispali bismo u trecu ligu tj republicku...i to kao pobjednik Kupa SFRJ koji ce predstavljati Jugoslaviju u Kupu Pobjednika Kupova,da odemo u Republicku ligu....nocna mora,svi smo bili kao ludi taj maj i jun 1988..... Na opste odusevljenje Olimpija je od pocetka pocela da gazi,na kraju pobjedila 0-4 pri cemu je svaki gol popracen ovacijama na gradskom,medjutim nama sreca okrenula ledja i nikako da utrpamo gol....i kad ga je Seno konacno uspio utrpati oko 80 minuta,mislio sam da ce se stadion srusiti,jer je doslo do takvog izliva emocija da se to ne moze rijecima opisati,samo ko je bio tamo zna kako je bilo, posto smo prije mjesec dana osvojili Kup protiv Zvezde,sad jos uspjeli izboriti zajednicku Drugu ligu,looodiloooo....Ja sam poslije utakmice skinuo Lupicu dres a moj drug Bozurov,izbjegavsi pritom Grmusinu palicu,a Borac je u prvoj sezoni te zajednicke lige odmah osvojio drugo mjesto i usao u Prvu ligu SFRJ pobjedom na penale u legendarnoj utakmici protiv Proletera....
Ovo pisem da malo oplemenim ove suhoparne novinske clanke,da vidite kako je to izgledalo iz perspektive obicnog navijaca....novinski izvjestaj je jedno,a svi oni dani i nedjelje iscekivanja i pitanja hocemo li uspjeti ili ne sasvim drugo...ali na kraju smo i mi navijaci bili toliko sretni nakon sto se sve zavrsilo,da se isplatila sva ta sikiracija i dani i noci provedeni nad digitronom i racunicama....
Koliko sam bio opterecen time,najbolji dokaz je sto i sad nakon 20 godina pamtim svaki detalj,imena klubova konkurenata,trenutak kada Lupic salje loptu u mrezu Brcaka
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.