Utakmice klubova iz BiH na TV-u

brig
Kontakt:

Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la brig » 19 jul 2016, 19:47

Manuel je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Siroki-Vitez
Sloboda-Olimpic

Obje tekme na Areni.Prvi put dvije utakmice iz nase lige na ovom kanalu.
hoce li tako biti citave sezone, pretpostavljam da hoce
Siroki-Vitez na arenasport 4, a prosle sezone su sve tekme bile na arenasport 1

odlicno je ovo, 5 od 6 tekmi svako kolo na TV-u :salut:
Ne znam fakat hoce li biti dvije na Areni svako kolo.Ovo ce biti dvije tako su najavili u programu.Ako se tako nastavi to ce biti odlicno.
Sudeci prema ovom Siroki -Vitez nema u prijenosu. Ili je greska:
http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/sports ... -12/200401

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 19 jul 2016, 20:38

Pogledaj program Arene Sport. Pise da prenose i to na 4 kanalu.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 19 jul 2016, 22:32

Nema tu BH telekom šta k e nj ati,ovo je prvenstvo BiH i treba da prenosi BHTV...BHTV bi trebao imati prioritet i prenositi bar 2 tekme i to dvije najzanimljivije utakmice.,ostatak ganjaj na arenama i onoj tvojoj TV..Ja imama TV Total zbog engleske i španske lige,zbog formule 1,zbog moto GP-a,vi Arene zbog Talijana,zbog izbora utakmice lige prvaka(ja moram šta mi ponudi OBN ili BHTV),pa bar bi pošteno bilo da državna televizija drži monopol na domaću ligu,em nas većina ima signal,em što bar ja lično plaćam preplatu i plaćat ću je i dalje...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 jul 2016, 23:18

Ni Bundes liga se ne prenosi na ARD-u i ZDF-u
Ni Premijer liga na BBC-u
Ni Primera na TVE
NI 1. HNL na HRT-u
Ni JSL na RTS-u

Komercijalizacija ljudi

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 19 jul 2016, 23:42

Slažem se ali RTL ili tko već u Njemačkoj imaju svi operateri isto kao i ARD ili ZDF,takođe RTL u Hrvatskoj imaju svi pa makar da viljušku ukopčaš unjesto antene u TV,isto je i sa Srbijom...komercijalizacija znači da te gleda što više ljudi,što jeftinije i što pristupačnije...jedino kod nas je uostalom kao i usvim sferama života ,,daj samo meni,i to oderi me pošteno..nema zdrave konkurencije,zato nam je tako kako nam je..

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 jul 2016, 01:28

Cuj komercijalizacija je da te gleda sto vise ljudi, sto jeftinije i sto pristupacnije. Komercijalizacija podrazumjeva generiranje sto vise profita, tj. da se nadje optimalan nivo izmedju prihoda i rashoda koji garantuje najvecu zaradu sto ne mora nuzno znaciti sto veci auditorij. Kod nas je prvenstveno problem sto pored BH Telecom niko nije spreman da ponudi neku solidnu cifru za prenos nasih utakmica. BHT prenosi utakmice jer je to dogovor sa BH Telecom i budimo sretni da se barem i te neke utakmice prenose na javnom emiteru. Ja pojma nemam na koji nacin Arena Sport prenosi utakmice, da li to radi tako sto otkupljuje utakmice od BH Telecoma (jer idem od pretpostavke da sponzorstvom oni imaju pravo na prenos svih utakmica nase lige) ili direktno od klubova (ako je savez/BH Telecom dozvolio klubovima da utakmice koje se ne prenose od strane BH Telecoma da se prodaju treceom licu). Kod nas je potrebna konkurencija koja ce natjerati na bolje uslove, do tada mozemo se samo ovako zaliti po forumu. No u trenutnom stanju tesko ce kod ponuditi neku veci cifru iako je cak i ova od BH Telecom mizerna po sezoni...

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 20 jul 2016, 01:44

Pa je li problem postaviti kamere,napraviti stream BHT-u,familiju im onu uhljebsku.
lezVe do bagro

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la hilmo » 20 jul 2016, 05:49

aqarius je napisao/la:Slažem se ali RTL ili tko već u Njemačkoj imaju svi operateri isto kao i ARD ili ZDF,takođe RTL u Hrvatskoj imaju svi pa makar da viljušku ukopčaš unjesto antene u TV,isto je i sa Srbijom...komercijalizacija znači da te gleda što više ljudi,što jeftinije i što pristupačnije...jedino kod nas je uostalom kao i usvim sferama života ,,daj samo meni,i to oderi me pošteno..nema zdrave konkurencije,zato nam je tako kako nam je..
RTL?
Zašto spominješ RTL u svoj ovoj priči?

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 20 jul 2016, 09:32

Pa rekao sam RTL ili TKO VEĆ...znači nisam siguran da je RTL,mogao sam reći i PRO 7 ili bilo koji drugi kanal.Suština je u tome da većina građana Njemačke može pratiti bundes ligu neovisno koji kanal ima pravo na prenos lige i na kojem je kablovskom operateru,jer vjerovatno većina kablovskih operatera imaju u ponudi utakmice Bundes lige.Ja i dalje ne znam jesi li shvatio šta hoću reći...Znači utakmice naše lige bi trebalo biti u mogućnosti da gleda 99% stanovništa ,preko monopola koji drži BH telekom to može 20 % ljudi....ja ako hoću gledati našu ligu bi trebao uzetu Moju TV koja je živi drek.Znam,znam,sve je to novac,tržište,ekonomija..ali brate naša liga u našoj državi treba biti omogućena i ljudima na Telemahu,i Totalu,i Mojoj TV..a ti ostalo traži sebi,kao što i ja tražim..

AntoniooConte
Kontakt:

Post Postao/la AntoniooConte » 20 jul 2016, 09:49

Koliko god ja želio da svi gledamo, čisto poslovno sto bi to bhtelecom dozvolio? Pa jedan od najvećih aduta mojetv im je naša liga, sto bi to prepustili?

I opet jbg nije njihove da ti obezbjede gledanje, ako ti se gleda uvedi moju TV(ni ja je nemam sranje je da ne bude da ih branim), tako je i u drugim državama ako ti se gleda liga uvedi kanale koji prenose, pa evo i u Srbiji gdje moraš uvest operatera koji ima arene a ako si na telemachu nemaš srpsku ligu jer nemas arene ;)

I koristi li ko mojuwebtv imam par pitanja?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 jul 2016, 09:50

U Njemačkoj Bundesligu prenosi Sky koji je partner lige, a Sky je i najveći satelitski operater u Njemačkoj i ko nema Sky ne može pratiti Bundesligu isti slučaj je i u drugim zemljama. Najveći kabel operateri drže nacionalno ligaško takmičenje, valjda će i kod nas Telemach preuzeti ali očito nisu spremni da ponude više od Telecoma

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 20 jul 2016, 10:05

Ne radi se o tom tko placa, tko ima a tko nema. Pitanje je tko moze? Kako cemo mi u Hercegovini imat MojaTV? Meni ne treba jer Sirokog i ne prenose al problem je u ograncenosti tog. Sto ne stave opciju nekog web playera, platis i gledas. Recimo bubam Siroki-Zeljo sa Pecare na MojaTv. Kako ce neki navijac Sirokog koji nije odavde ili koji je sprijecen doc pogledat tu utakmicu?? O tome se radi. Ogranicenosti te usluge

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 20 jul 2016, 11:55

brig je napisao/la:Ne radi se o tom tko placa, tko ima a tko nema. Pitanje je tko moze? Kako cemo mi u Hercegovini imat MojaTV? Meni ne treba jer Sirokog i ne prenose al problem je u ograncenosti tog. Sto ne stave opciju nekog web playera, platis i gledas. Recimo bubam Siroki-Zeljo sa Pecare na MojaTv. Kako ce neki navijac Sirokog koji nije odavde ili koji je sprijecen doc pogledat tu utakmicu?? O tome se radi. Ogranicenosti te usluge
Ne opravdavam BH Telecom, nemoj me pogrešno shvatiti, ali oni imaju mojuwebTV, ili kako se već zove, gdje mjesečno platiš i možeš gledati sve naše kanale koji su na ponudi mojeTV, uključujući ove posebne kanale koji prenose utakmice. Čak ne moraš biti ni na njihovom internetu. To je najvjerovatnije napravljeno da se dijaspori pare uzmu. Ali, kvalitet prenosa utakmica na mojojTV je isti kao i na BHT, a to je ono što mene nervira. Ako si glavni sponzor, potrudi se da makar unajmiš nekog komentatora i redatelja koji nije sa BHT dovraga...
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 20 jul 2016, 11:57

Za moju tve i arenu radi produkcija privatna

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 jul 2016, 12:15

FCS je napisao/la:Za moju tve i arenu radi produkcija privatna
Za Moja TV radi BHT, mislim radio je prošle sezone dok je sezone ranije radila Flash produkcija kao i za Arenu

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jul 2016, 12:19

Jedina bolja opcija od Telekoma je da Arena preuzme i prenosi 4-5 utakmica po kolu pod pokroviteljstvom Telekoma. Te da pravi izvjestaje HD od nekih pola sata svih 6 utakmica i razradjuje pogreske sudija. Drzavna televizija ne dolazi u obzir, nigdje drzavna vise ne radi premijer ligu samo kod nas i to treba prestati.

Ali isto tada ako ce Arena preuzeti sve divlje kablovske ukinuti, nije ni telekom merhamet pa da se razbacuje resursima kako bi neko hvatao besplatan signal ..

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 20 jul 2016, 12:45

Rimes87 je napisao/la:
brig je napisao/la:Ne radi se o tom tko placa, tko ima a tko nema. Pitanje je tko moze? Kako cemo mi u Hercegovini imat MojaTV? Meni ne treba jer Sirokog i ne prenose al problem je u ograncenosti tog. Sto ne stave opciju nekog web playera, platis i gledas. Recimo bubam Siroki-Zeljo sa Pecare na MojaTv. Kako ce neki navijac Sirokog koji nije odavde ili koji je sprijecen doc pogledat tu utakmicu?? O tome se radi. Ogranicenosti te usluge
Ne opravdavam BH Telecom, nemoj me pogrešno shvatiti, ali oni imaju mojuwebTV, ili kako se već zove, gdje mjesečno platiš i možeš gledati sve naše kanale koji su na ponudi mojeTV, uključujući ove posebne kanale koji prenose utakmice. Čak ne moraš biti ni na njihovom internetu. To je najvjerovatnije napravljeno da se dijaspori pare uzmu. Ali, kvalitet prenosa utakmica na mojojTV je isti kao i na BHT, a to je ono što mene nervira. Ako si glavni sponzor, potrudi se da makar unajmiš nekog komentatora i redatelja koji nije sa BHT dovraga...
Gdje ima taj web player. Aj daj mi link ili nesto gdje mogu to vidjet. Moze na pp

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 20 jul 2016, 12:49

Na bht umjesto zrinjski - radnik, čelik metaleghe

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 20 jul 2016, 15:00

Mi iz dijaspore ne mozemo gledati kanal PLBiH na moja Tv cak i ako platimo za onaj web mojaTV. Imaju samo neki dziberski kanali oni lokalni.

PandasFriend
Kontakt:

Post Postao/la PandasFriend » 20 jul 2016, 15:03

Šta plačete svi, biće stream kao što je i do sada bio za sve utakmice

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.