FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
ma nema od tog nista bar na nivou kluba,mozda par entuzijasta poput momaka sto su napravili stranicu jbg to je realnost,ne vjerujem da ce ove godine bit nekih pojacanja mozda tek sljedece kad legnu pare od evrope,mene vise interesuje kakvi smo sa dugovima ima ovih par momaka ovdje sto su upuceni pa nek napisu ako im se da
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
A jel još neko primjetio kako je jucer cijeli stadio skandirao Želji:
ŠAMPIONI, ŠAMPIONI....
(zna se ko je šampion, to se tek u maju sljedece godine moze promijeniti)
ŠAMPIONI, ŠAMPIONI....

(zna se ko je šampion, to se tek u maju sljedece godine moze promijeniti)

nemojte im zamjeriti to je samo reklama vidis da reklamiraju firmu (AA) koja im p'ravi dresove ba.

Najuspjesnija decenija FK Zeljeznicara!!!
Sve je nekako krenulo stihijski. Dobro se sjecam. Nakon osvajanja titule 1998. u finalu play-offa protiv Sarajevo kompletna armija navijaca Zeljeznicara je zarko cekala novu sezonu, a i izlazak na evropsku scenu, prvu nakon 14 godina. Ono sto je Zeljeznicar dozivio te sezone nije bilo toliko strasno, ali opet premalo za klub ovakvog kalibra. Ne mogu reci da je Zeljo podbacio u Evropi, cak sta vise, igrao je dobro protiv skotskog Kilmarnocka, ali ispadanje u prvom kolu protiv njih za mene je bilo indicija da ce nova sezona biti losa. Na kraju te sezone, Zeljo je ostvario, slabo 7. mjesto i tako propustio da se plasira za predstojeci play-off. Nedostajalo je Zelji cijelih 7 bodova na 5. mjesto. Utjehu za tu sezonu smo ipak manje vise nasli u nasem najsladjem protivniku, Sarajevu. Pobjedom u superkupu BiH, Zeljo je ipak donekle uspio da smiri masu svojih nezadovoljnih navijaca. Pobjedom na Grbavici od 4-0 smo pokazali ko je gazda u gradu. Ipak sezona je po meni bila neuspjesna, jer ne toliko rezultat, vec igra te sezone je bila, osim par izutetaka, ravna nuli.
Nadolazeca sezona 1999/2000 i nova pojacanja za klub su bili od krucijalne vaznosti. Dobro se sjecam. Alidhodzic zabija u svom prvom nastupu na Grbavici 1999. protiv Veleza (4-1). Atmosfera pocinje lagano da se dize, a s njom i apetiti navijaca i kluba. Te sezone Zeljo je imao prosjek oko 7000 navijaca na domacem terenu. Ostvareno je drugo mjesto iza Jedinstva iz Bihaca, medjutim u play-offu zivci su zakazali. U najbitnijoj utakmici te sezone za prvaka Bosne i Hercegovine, Zeljo gubi od Posusja 1-2 na Grbavici. Kasnije gubimo i od Buducnosti kuci, koja ipak ne postaje prvak, ali ovaj ce poraz imati itekako velikog uticaja na ono sto se desavalo 2003. Bilo kako bilo, Zeljo osvaja novi trofej te sezone, onog osvajaca kupa BiH, pobjedom na Slobodom od 3-1, i tako opet izlazi na evropsku scenu. Sezona je pokazala da klub ima najbolje igrace u BiH, najbolju i najvjerniju armiju navijaca, ali nedostajao je trener koji ce to sve u titule pretvoriti. Naime, Zeljo je mjenjao mnogo trenera od zavrsetka rata, ali nijedan nije mogao da se odrzi na duze vrijeme. Tek kasnije, slucajno Zeljo dobija trenera koji je vec sada ziva legenda kluba i najuspjesniji bh trener, sto se tice domaceg fudbala.
Nova sezona, novi izazovi. Zeljo je vec bio prvak i osvajac kupa i superkupa, ali ono sto je klub dozivio 2001. je neponovljivo na bh fudbalskoj sceni. Krenulo je furiozno. Padali su svi protivnici, zatim osvojen po 2. puta superkup, ali tada citlucki Brotno je pratio Zelju u stopu. Medjutim, proljece je pocelo veoma lose. Bodove smo gubili na terenima, gdje nismo trebali, prestigli nas i Brotnjo i Sarajevo. Nakon 0-0 u Mostaru protiv Veleza, smo dotakli dno. Navijaci susrecu igraci i strucni stab na povratku i desavaju se nemile scene. Trene Djurbuzovic, koji nikad nije uspio da razvije zdravu atmosferu sa igracima u klubu, odstupa sa pozicije trenera. Niko nije znao da je to blagoslov koji se jednom u zivotu desava. Na trenersku poziciju dolazi neiskusni Amar Osim. Strucnjaci su mu predvidjali kratku aktivnost u klubu, iako nosi gene starog Osima. Ono sto je uslijedio iznenadilo je ne samo kriticare nego i domace navijace. Osim je u kratkom periodu uspio da osvoji ligu, kup, ostvarivsi impresivan skor od 11 pobjeda i samo jednog poraza u prvenstvu. Ponizio je arogantno Sarajevo na Kosevu, koje je vec pocelo da slavi titulu. Na kraju je nadmocno osvojio prvenstvo sa 7 bodova prednosti i kup, gdje je opet savladao Sarajevo na Kosevu sa 3-2 u infrakrt utakmici.
Slijedi, 2.dio
Sve je nekako krenulo stihijski. Dobro se sjecam. Nakon osvajanja titule 1998. u finalu play-offa protiv Sarajevo kompletna armija navijaca Zeljeznicara je zarko cekala novu sezonu, a i izlazak na evropsku scenu, prvu nakon 14 godina. Ono sto je Zeljeznicar dozivio te sezone nije bilo toliko strasno, ali opet premalo za klub ovakvog kalibra. Ne mogu reci da je Zeljo podbacio u Evropi, cak sta vise, igrao je dobro protiv skotskog Kilmarnocka, ali ispadanje u prvom kolu protiv njih za mene je bilo indicija da ce nova sezona biti losa. Na kraju te sezone, Zeljo je ostvario, slabo 7. mjesto i tako propustio da se plasira za predstojeci play-off. Nedostajalo je Zelji cijelih 7 bodova na 5. mjesto. Utjehu za tu sezonu smo ipak manje vise nasli u nasem najsladjem protivniku, Sarajevu. Pobjedom u superkupu BiH, Zeljo je ipak donekle uspio da smiri masu svojih nezadovoljnih navijaca. Pobjedom na Grbavici od 4-0 smo pokazali ko je gazda u gradu. Ipak sezona je po meni bila neuspjesna, jer ne toliko rezultat, vec igra te sezone je bila, osim par izutetaka, ravna nuli.
Nadolazeca sezona 1999/2000 i nova pojacanja za klub su bili od krucijalne vaznosti. Dobro se sjecam. Alidhodzic zabija u svom prvom nastupu na Grbavici 1999. protiv Veleza (4-1). Atmosfera pocinje lagano da se dize, a s njom i apetiti navijaca i kluba. Te sezone Zeljo je imao prosjek oko 7000 navijaca na domacem terenu. Ostvareno je drugo mjesto iza Jedinstva iz Bihaca, medjutim u play-offu zivci su zakazali. U najbitnijoj utakmici te sezone za prvaka Bosne i Hercegovine, Zeljo gubi od Posusja 1-2 na Grbavici. Kasnije gubimo i od Buducnosti kuci, koja ipak ne postaje prvak, ali ovaj ce poraz imati itekako velikog uticaja na ono sto se desavalo 2003. Bilo kako bilo, Zeljo osvaja novi trofej te sezone, onog osvajaca kupa BiH, pobjedom na Slobodom od 3-1, i tako opet izlazi na evropsku scenu. Sezona je pokazala da klub ima najbolje igrace u BiH, najbolju i najvjerniju armiju navijaca, ali nedostajao je trener koji ce to sve u titule pretvoriti. Naime, Zeljo je mjenjao mnogo trenera od zavrsetka rata, ali nijedan nije mogao da se odrzi na duze vrijeme. Tek kasnije, slucajno Zeljo dobija trenera koji je vec sada ziva legenda kluba i najuspjesniji bh trener, sto se tice domaceg fudbala.
Nova sezona, novi izazovi. Zeljo je vec bio prvak i osvajac kupa i superkupa, ali ono sto je klub dozivio 2001. je neponovljivo na bh fudbalskoj sceni. Krenulo je furiozno. Padali su svi protivnici, zatim osvojen po 2. puta superkup, ali tada citlucki Brotno je pratio Zelju u stopu. Medjutim, proljece je pocelo veoma lose. Bodove smo gubili na terenima, gdje nismo trebali, prestigli nas i Brotnjo i Sarajevo. Nakon 0-0 u Mostaru protiv Veleza, smo dotakli dno. Navijaci susrecu igraci i strucni stab na povratku i desavaju se nemile scene. Trene Djurbuzovic, koji nikad nije uspio da razvije zdravu atmosferu sa igracima u klubu, odstupa sa pozicije trenera. Niko nije znao da je to blagoslov koji se jednom u zivotu desava. Na trenersku poziciju dolazi neiskusni Amar Osim. Strucnjaci su mu predvidjali kratku aktivnost u klubu, iako nosi gene starog Osima. Ono sto je uslijedio iznenadilo je ne samo kriticare nego i domace navijace. Osim je u kratkom periodu uspio da osvoji ligu, kup, ostvarivsi impresivan skor od 11 pobjeda i samo jednog poraza u prvenstvu. Ponizio je arogantno Sarajevo na Kosevu, koje je vec pocelo da slavi titulu. Na kraju je nadmocno osvojio prvenstvo sa 7 bodova prednosti i kup, gdje je opet savladao Sarajevo na Kosevu sa 3-2 u infrakrt utakmici.
Slijedi, 2.dio
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
-
- Kontakt:
Kako ljudi mogu biti smjesni u nastojanju da se pokazu cjelokupnoj javnosti! Ovo je jedna od najlaksih koreografija koja se moze raditi na tribini, a oni ni to nisu uspjeli uraditi Hehehehehehehehehehehehehenime_tm87 je napisao/la:
nemojte im zamjeriti to je samo reklama vidis da reklamiraju firmu (AA) koja im p'ravi dresove ba.
malo im se jebu ćirilica i latinica, i na paroli isto, k'o kad od juče furaju ovu prvu 

Odličan tekst, mogu li znati s kojeg je sajta ? I kada će drugi dio ? Ili je možda ovo tvojih ruku djelo ?tm84 je napisao/la:Najuspjesnija decenija FK Zeljeznicara!!!
Slijedi, 2.dio
upravo prije 20 minuta napisao...Omar500 je napisao/la:Odličan tekst, mogu li znati s kojeg je sajta ? I kada će drugi dio ? Ili je možda ovo tvojih ruku djelo ?

kad me opali inspriracija onda samo pucam sa pisanjem
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
Moraju shvatiti djeca da neke naše/Pitarske pjesme NE SMIJU pjevati jer tako samo smiješni izgledaju.
hajde ba bar mi stari da ne ulazimo u ovakve rasprave, nek skandiraju oni sta hoce boli nas mi imamo svoje...suntu jeu je napisao/la:ChWilla je napisao/la:pa kad je bio jevrej
Nope. Isus je bio musliman, zato su ga jevreji mrzili i ''prodali'' Rimljanima.Bilija, čak ortodoksna uči obrezivanju, ali džaba je to pričati ljudima kojima je duhonvi vođa Dodik.
momku koji je stavio gargamela svaka cast fina i zdrava zezancija kome je do politike ima valjda i forum za to...
da ne bude zabune ja imam svoj politicki stava ali kakve to veze ima sa Zeljom i utakmicom pa bas nikakve a ovi se maximalno trude da im neko odgovori na njihovoj razini zanemarimo i nek i to neko prepucavanje bude vezano za sport...budimo Zeljo...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
hajd' na stranu to, malo se šalimo. al' svi znaju da manijaci nikad nisu organizovano skandirali političke slogane niti prozivali nacionalne grupe. željo nikad nije bio niti će biti jednonacionalni tim, i time se treba ponositi.
- spielführer_21
- Kontakt:
Čini mi se da sam prerano napisao ovo, jučer cijeli dan svađa s banjalučanima i danas se izgleda nastavlja.. Pred nama je dug put da dođemo na nivo koji zaslužujemo, a to se može samo radom i strpljenjem.. Pustite druge, ŽELJO IZNAD SVIH...spielführer_21 je napisao/la:Danas smo odigrali poprilično kilavo, kao i većinu gostujućih utakmica ove polusezone. Ne znam zašto Mirko nije igrao, uglavnom nadam se da je ovo zadnji put da gledam Stanu na lijevom boku. Vezni red spor, kad igraju Ćulum i Savić zajedno- to je tako i to sam napisao sinoć. Fali tu Svraka. Nažalost, ni Višća nije unio ništa živosti, ali ne može nas on uvijek izvlačiti. Šehić je bio siguran i po meni je odlično branio, a Kerla je perfektan, nadam se da ćemo zadržati bar jednog od njih na zimskoj pauzi, mada će sad mnogi reći- teško... Marković je bio dosta dobar, ostali prosječni ili ispodprosječni, da ne nabrajam sad redom.
No i kao takvi, nismo uopšte bili nadigrani, već je to bilo tvrdo, ili da se ne lažemo slabo sa obje strane.Borac je bio dovoljno motivisan, nabrijan i agresivan da dođe do minimalne pobjede i treba im čestitati na prvoj tituli jesenjeg prvaka.
Ne treba uopšte gledati sad na druge, ni borac ni sarajevo, ni bilo koga. Samo trebamo gledati sebe i znati svoj put. Drugi dio sezone ćemo sigurno biti jači i osvojiti više bodova, da li ćemo osvojiti dovoljno za 1. ili 2. mjesto, to je manje važno. Nadam se da ćemo zadržati glavne igrače i pokušati dovesti 2-3 pojačanja, koja za ovu ligu i nisu prijeko potrebna, ali za evropu jesu. Evropa je glavni cilj, i to ne samo ove već i idućih nekoliko sezona. Nije važno da li idemo u kval. LŠ ili LE, već je važno da konstantno izlazimo u evropu. Svaki trofej je samo još dodatni plus i zadovoljstvo.
FORZA ŽELJO
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
sarajlijama nikako dokazati da danasnji lesinari nisu banjalucani
nego politicka migracija stanovnistva se desila (zna se na sta mislim) i to je produkt danasnjih stanovnika BL
i to su ti ljudi koje gledamo na tribinama, a ne banjalucane, cak dobar dio njih nije iz BiH nego iz Hrvatske

nego politicka migracija stanovnistva se desila (zna se na sta mislim) i to je produkt danasnjih stanovnika BL
i to su ti ljudi koje gledamo na tribinama, a ne banjalucane, cak dobar dio njih nije iz BiH nego iz Hrvatske

treba nam jos igraca iz BiH
- zeljovac87
- Kontakt:
Moram još jednom apostrofirati da nam ne ide na čast da nam se dobar dio repertoara sastoji od psovki...yebem Borac yebem BL pa onda yeb...vam mater pa pi čke i ćetnici i tako dalje.
Nismo odigrali kako treba i to je to. Nije nam Dominiković ni mogao pomoći jer smo odigrali ko balerine. Jbg..proljeće je naše.
Nismo odigrali kako treba i to je to. Nije nam Dominiković ni mogao pomoći jer smo odigrali ko balerine. Jbg..proljeće je naše.

- zeljovac87
- Kontakt:
Ajmo realno. Bio sam juče u BL i nije mi zvućalo da smo ih nadlasali, realno. Ispada je bilo sa obje strane. Nemoj da se podsjećamo na naše greške i obrnuta slova.Mandrak je napisao/la:200 manijaka nadlgasa citav stadion i održali lekciju iz navijanja, po ko zna koji putsamir_tm87 je napisao/la:...dodikovci se i necuju na ovom klipu, cak ni u pozadini. A o koregrafiji da ne pricemo

Vidis Mandrak(pacenice) ovakve ljude cijenim,sa ovakvim sam finjak...zeljovac87 je napisao/la: Ajmo realno. Bio sam juče u BL i nije mi zvućalo da smo ih nadlasali, realno. Ispada je bilo sa obje strane. Nemoj da se podsjećamo na naše greške i obrnuta slova...Izgubili smo pošteno i treba im čestitati. Dočekati ih na našoj Grbavici napuniti mrežu i to je to.

Treci put castimo
pa vidis kume ja koliko sam vidio bilo je oko 5 milja, ne vise, drugo racunam lešinare u kopu kojih je bilo jedno 500 i realno moje misljenje je da smo ih nadglasali, dokaz je i to da su pola tekme zvizdali nasim pjesmama, sto znaci da smo se podobro culi, inace mozda i najbolja bl, osim one prve ustvaritatamata je napisao/la:Vidis Mandrak(pacenice) ovakve ljude cijenim,sa ovakvim sam finjak...zeljovac87 je napisao/la: Ajmo realno. Bio sam juče u BL i nije mi zvućalo da smo ih nadlasali, realno. Ispada je bilo sa obje strane. Nemoj da se podsjećamo na naše greške i obrnuta slova...Izgubili smo pošteno i treba im čestitati. Dočekati ih na našoj Grbavici napuniti mrežu i to je to.
Iskrene,i sto je najvaznije inteligentne!Jer da 200 ljudi nadglasa 6 000 pa cak i da su natkriveni,tesko ce da ide...Na primjer 200 gostujucih navijaca na Grbavici da nadglasa vas 6 000 na jugu,to je retardirano.Al eto,objektivnost nije odlika svakog.

Cinjenica je da velika vecina vas sa foruma ima veoma malo "navijackog staza". Psovka i prepucavanje za vrijeme utakmice je postojalo i postojat ce dok je i fudbala. Sad ima nekih stvarno ogavnih psovki koje covjek ne moze docekat da prestanu. Ali sve u svemu to je dio navijanja. Meni smetaju psovke dijece, i vrijedjanje na nacionalnoj osnovi jer to je izliv primitivizma. Dok recimo u BiH ima uzrecica "**** mater" koja se ne smetra psovkom jer je iz raje i jalijska je pa ne para bas usi. Znaci neka psovka se moze tolerisati.
Sto se tice utakmice u Banjaluci po meni je to dobra stvar. Jer se stvara sve veci rivalitet. Sta to znaci da kad Borac bude gostovao na Grbavici na proljece ona ce sigurno biti ispunjena do posljednjeg mijesta. Nema veze ko je pobjedio vazno je da se vrati raja na tribine. Onaj ko se razumije u nogomet/fudbal svjestan je da je bilo koji tim mogao slaviti jucer. Igrom slucaja Borac je bio spretniji i slavio je.
-8 je nikakva prednost. I najveci optimista ne bi smio vec slaviti titulu. Jedan medjusobni susret skida tu prednost na 5 bodova. A ped bodova se istopi za dva kola.Veoma opasno.
Ja volim realistiku i analize pa da probamo to.
16. (vec u ovome kolu prednost moze biti smajena na 5 bodova)
kolo: Zeljeznicar - Olimpik 1
Siroki - Borac 1
17. (zvijezda nije nepobjediva znaci ukoliko Zeljo uzme bod to -4 a ukoliko uzme 3 to je -2)
Borac - Drina 1
Zvijezda - Zeljo 1
18. (ako u predhodnom kolu Zeljo izgubi kao sto je stavljeno ovom pobjedom se vraca ponovo na -5)
Zeljo - Travnik 1
Velez - Borac 1
19. (bodovna razlika se ne mijenja)
Zeljo - Sloboda 1
Borac - Celik 1
20. (podjednako teska gostovanja bodovna razlika ostaje ista)
Slavija - Borac 1
Leotra - Zeljo 1
21. (u ovome kolu je sve moguce statisticki gledano Siroki rijetko uzima bodove sa grbavice a posto je FKS u rasulu neka ovo ostane domacinsko kolo)
Zeljo - Siroki 1
Borac - Sarajevo 1
22. (jedno od najlaksih gostovanja gdje ja mislim da Drina nece moci izdrzati jer su novi u PL BiH a Zrinjski takodjer igra dobro na proljece znaci ovdje se bodovna razlika moze spustiti na-2 ili eventualni remijem Borca na -3)
Drina - Zeljo 2
Zrinjski - Borac 1
23. (bodovna razlika ostaje na -2,-3)
Zeljo - Velez 1
Borac - Buducnost 1
24. (ovdje je tesko prognozirati ipak niko ne moze unaprijed upisati bodove na Tusnju i u Zenici neka ostane domacinsko kolo bodovna razlika se ne mijenja)
Celik - Zeljo 1
Sloboda - Borac 1
25. (bodovna razlika se ne mijenja ostaje na -2 ili -3)
Zeljo - Slavija 1
Rudar - Borac 2
26. (ovo kolo je tesko prognozirati tako da ovdje ostaje upitnik)
Sarajevo - Zeljo
Borac - Olimpik
27. (ne racunajuci 26. kolo ovdje je Zeljo vec stigao Borca. recimo ako su u 26. kolu slavili i Borac i Zeljo u ovome kolu Zelo stize Borca. Recimo da je bodovna razlika ovdje ponovo skoci na -5 najgore moguce za Zelju a najbolje moguce za Borac)
Zeljo - Zrinjski 1
Zvijezda - Borac 1
28. (ostaje ili -5 ili -3 ili je Zeljo na +1
Borac - Travnik 1
Buducnost - Zeljo 2
29. (eh znaci 26 kolo ce odluciti sta ce biti. ukoliko Zeljo slavi uderbiji ili izvuce bod ovdje je presisao borac na +2,+3 ili +4)
Zeljo - Borac 1
30. (znaci do zadnje kola se nece znati sampion ali Zeljo ima bolji raspored)
Borac - Leotar 1
Rudar - Zeljo 2
Ukoliko Zeljo ne kiksa na derbiju titula je na Grbavici. Vecinu utakmica sam tretirao kao domacinske tako da je ovo preducirano bez razmisljanja o formi klubova bez uzimanja u obzir da je proljece plavo. Ili bez procjene da ce Borac uzeti opet 10-tak bodova sa gostovanja.
Znaci ja kao navijac ijednog od ova dva kluba ne bih smio slaviti titulu sve to 29. kola.
Sto se tice utakmice u Banjaluci po meni je to dobra stvar. Jer se stvara sve veci rivalitet. Sta to znaci da kad Borac bude gostovao na Grbavici na proljece ona ce sigurno biti ispunjena do posljednjeg mijesta. Nema veze ko je pobjedio vazno je da se vrati raja na tribine. Onaj ko se razumije u nogomet/fudbal svjestan je da je bilo koji tim mogao slaviti jucer. Igrom slucaja Borac je bio spretniji i slavio je.
-8 je nikakva prednost. I najveci optimista ne bi smio vec slaviti titulu. Jedan medjusobni susret skida tu prednost na 5 bodova. A ped bodova se istopi za dva kola.Veoma opasno.
Ja volim realistiku i analize pa da probamo to.
16. (vec u ovome kolu prednost moze biti smajena na 5 bodova)
kolo: Zeljeznicar - Olimpik 1
Siroki - Borac 1
17. (zvijezda nije nepobjediva znaci ukoliko Zeljo uzme bod to -4 a ukoliko uzme 3 to je -2)
Borac - Drina 1
Zvijezda - Zeljo 1
18. (ako u predhodnom kolu Zeljo izgubi kao sto je stavljeno ovom pobjedom se vraca ponovo na -5)
Zeljo - Travnik 1
Velez - Borac 1
19. (bodovna razlika se ne mijenja)
Zeljo - Sloboda 1
Borac - Celik 1
20. (podjednako teska gostovanja bodovna razlika ostaje ista)
Slavija - Borac 1
Leotra - Zeljo 1
21. (u ovome kolu je sve moguce statisticki gledano Siroki rijetko uzima bodove sa grbavice a posto je FKS u rasulu neka ovo ostane domacinsko kolo)
Zeljo - Siroki 1
Borac - Sarajevo 1
22. (jedno od najlaksih gostovanja gdje ja mislim da Drina nece moci izdrzati jer su novi u PL BiH a Zrinjski takodjer igra dobro na proljece znaci ovdje se bodovna razlika moze spustiti na-2 ili eventualni remijem Borca na -3)
Drina - Zeljo 2
Zrinjski - Borac 1
23. (bodovna razlika ostaje na -2,-3)
Zeljo - Velez 1
Borac - Buducnost 1
24. (ovdje je tesko prognozirati ipak niko ne moze unaprijed upisati bodove na Tusnju i u Zenici neka ostane domacinsko kolo bodovna razlika se ne mijenja)
Celik - Zeljo 1
Sloboda - Borac 1
25. (bodovna razlika se ne mijenja ostaje na -2 ili -3)
Zeljo - Slavija 1
Rudar - Borac 2
26. (ovo kolo je tesko prognozirati tako da ovdje ostaje upitnik)
Sarajevo - Zeljo
Borac - Olimpik
27. (ne racunajuci 26. kolo ovdje je Zeljo vec stigao Borca. recimo ako su u 26. kolu slavili i Borac i Zeljo u ovome kolu Zelo stize Borca. Recimo da je bodovna razlika ovdje ponovo skoci na -5 najgore moguce za Zelju a najbolje moguce za Borac)
Zeljo - Zrinjski 1
Zvijezda - Borac 1
28. (ostaje ili -5 ili -3 ili je Zeljo na +1
Borac - Travnik 1
Buducnost - Zeljo 2
29. (eh znaci 26 kolo ce odluciti sta ce biti. ukoliko Zeljo slavi uderbiji ili izvuce bod ovdje je presisao borac na +2,+3 ili +4)
Zeljo - Borac 1
30. (znaci do zadnje kola se nece znati sampion ali Zeljo ima bolji raspored)
Borac - Leotar 1
Rudar - Zeljo 2
Ukoliko Zeljo ne kiksa na derbiju titula je na Grbavici. Vecinu utakmica sam tretirao kao domacinske tako da je ovo preducirano bez razmisljanja o formi klubova bez uzimanja u obzir da je proljece plavo. Ili bez procjene da ce Borac uzeti opet 10-tak bodova sa gostovanja.
Znaci ja kao navijac ijednog od ova dva kluba ne bih smio slaviti titulu sve to 29. kola.
Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987 i 6 gostiju.