Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

babino
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la babino » 28 avg 2020, 17:34

ovi ko pitagora su najgori:-)
cuj licemjeri, nevjerovatno.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 17:39

Ma ima raznih ljudi, ali je simptomatično da neki Bećir, Muamer, Izet odyebu BiH, a Dennis i Anel hoće da igraju.
Barem po imenima. Opet ispada da je među tim što daju hard core imena, najviše folera.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 avg 2020, 17:42

Pitagora je napisao/la:
28 avg 2020, 17:27
Tristan10 je napisao/la:
28 avg 2020, 17:21
Pitagora je napisao/la:
28 avg 2020, 17:18

Nemam ni najmanju namjeru odredjivati ti ista, niti mogu, a niti zelim, samo ukazujem na tvoje licemjerje.
Kako mozes reci licemjer. Zivim u Svedskoj, radim za IKEA, imam dvojno drzavljanstvo, i navijam za BiH reprezentaciju i igrao bih za BiH reprezentaciju. Edino Dzeko, radi za AS Roma, zivi u Italiji, i igra za BiH reprezentaciju. Kakva je tu razlika?
Svaki covjek koji se kune u BiH (ili bilo koju drugu drzavu), koji je navodno toliko voli da nikad ne bi igrao za Svedsku, Njemacku ili bilo koju drugu drzavu, ali mu ne pada na pamet vratiti se u istu, pa ni pod cijenu zivota, je licemjeran. Pogotovo ako jos osudjuje nekog drugog koji je odabrao drzavu u kojoj se rodio i zivio cijeli zivot, a trebao je kao BiH. Zasto on da, a ti koji si vjerovatno rodjen u BiH ne?
Sve sam ti iznad gore naveo - sto se Dzeko ne vrati, napusti Romu, zivi u BiH, i igra za Zelju? Ili Pjanic, **** Barcelonu, neka igra za Buducnost Banovici kad je toliki patriota. Klub je firma, reprezentacija je nesto drugo.

DonerKebab
Kontakt:

Post Postao/la DonerKebab » 28 avg 2020, 17:43

Kako je ovim izrodima poput Petkovica mrzit rodni grad? Pleme mu papansko. Omeragic u principu postujem odluku sretno mu tamo ali ne dolazi u obzir njega pozvati makar ne imali 11 igraca.
Podrska Misimovicu ne daj se legendo volimo te svi!
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 28 avg 2020, 17:44

Momak je izabrao svicarce jer mu je bolje za karijeru. Ista stvar kao kod seferovica, nista, sve najbolje i sretno. Miske odradio svoj posao, 2/3 igraju za repku BiH i to je to. Nije ni prvi ni zadnji.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 17:47

Prije dva mjeseca sam bio 70% uvjeren da će Omeragić igrat za nas, 40% da će Ahmethodžić i 20% da će Hadžikadunić.
Ispa sve kontra :oops:

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 28 avg 2020, 17:50

Tristan10 je napisao/la:
28 avg 2020, 17:42
Pitagora je napisao/la:
28 avg 2020, 17:27
Tristan10 je napisao/la:
28 avg 2020, 17:21

Kako mozes reci licemjer. Zivim u Svedskoj, radim za IKEA, imam dvojno drzavljanstvo, i navijam za BiH reprezentaciju i igrao bih za BiH reprezentaciju. Edino Dzeko, radi za AS Roma, zivi u Italiji, i igra za BiH reprezentaciju. Kakva je tu razlika?
Svaki covjek koji se kune u BiH (ili bilo koju drugu drzavu), koji je navodno toliko voli da nikad ne bi igrao za Svedsku, Njemacku ili bilo koju drugu drzavu, ali mu ne pada na pamet vratiti se u istu, pa ni pod cijenu zivota, je licemjeran. Pogotovo ako jos osudjuje nekog drugog koji je odabrao drzavu u kojoj se rodio i zivio cijeli zivot, a trebao je kao BiH. Zasto on da, a ti koji si vjerovatno rodjen u BiH ne?
Sve sam ti iznad gore naveo - sto se Dzeko ne vrati, napusti Romu, zivi u BiH, i igra za Zelju? Ili Pjanic, **** Barcelonu, neka igra za Buducnost Banovici kad je toliki patriota. Klub je firma, reprezentacija je nesto drugo.
Dakle, osudjivanje Omeragica ti je bilo nepotrebno.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 avg 2020, 17:51

Zašto je Petković "izrod" što radi posao za koji je plaćen? :lol:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 avg 2020, 17:55

Nikakve zamjerke Beciru, ako je odlucio tako kako i jeste onda mu sretno - ali sto je pokrenuo proceduru za dobivanje naseg pasosa? Sumnjam da je Miske lagao.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 avg 2020, 17:59

Anel i Becir su malo stariji i ozbiljniji momci od Becira. Dovoljno su "stari" da su mogli i sami neki svoj stav i misljenje da izgrade. Becir ima toliko godina da u vecini država u USA jos pivu ne bi mogao naruciti. Sta hocu da kazem?
Ovo i najvecim dijelom nije njegova odluka. To je njehovih roditelja i menadžera. Momak tih godina, sa nejasnom podrškom kod kuce, ne moze se nositi sa pritiskom kojeg su mu vjerovatno pravili mediji i klub. Mislim da on spada u neku povlastenu grupu igraca u Švici zbog godista i sl. Ima određene privilegije.
Necemo ga pljuvati, realno ko ne bi volio da zivi i radi u Švici?! Ali druže kad švici loše ide prvi su Auslenderi na udaru. Tako je i u Njemackoj i u Austriji.
Te price kako je kod nas neorganizovano i ima korupcije okacite macku o rep. Nema te države na svijetu gdje nema korupcije!
Ovde je (u slucaju Becira i ostalih "dijasporasa) pitanje volje. A ona dolazi iz toga kako je neko odgajan. Ne mislim da bonton i manire, nego na tu svijest o državi, pripadnosti i sl.
Ja bih najvise volio da je naša liga u 10 u Evropi, pa da iz nje crpimo igrace. Jer ti momci vole Bosnu kakva je da je. Druge i trece generacije Auslendera su "naturalizovani" i nemaju bas predstavu sta je Bosna. Osim ako ti babo nije hardcore Mirso Legenda. Znaci sve je do odgoja.

I kad neko kaze Svicarsu su u njega investirali, pa eto red je. Ma hajte molim vas?!
Koliko smo mi ljekara, inzinjera, programera i druge radne snage iskolovali i onda ih gore pomenute države uzele kao gotov produkt. Znaci to nije nikakav izgovor.

Beciru sretno, a Anelu i Dennisu skidam kapu. Kao i svakom sledecem ko se odluci za jednu nam jedinu da igra.
Jbg, nije Švica. Svi to znamo. Al naša je i mi je volimo. :bih: :bih: :bih:

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 28 avg 2020, 18:04

FA7 je napisao/la:
28 avg 2020, 17:44
Momak je izabrao svicarce jer mu je bolje za karijeru. Ista stvar kao kod seferovica, nista, sve najbolje i sretno. Miske odradio svoj posao, 2/3 igraju za repku BiH i to je to. Nije ni prvi ni zadnji.

To je glupost. Mislim izabrati svicarsku, njemacku ili koju vec zemlju "zbog karijere". Ako vrijedi i valja, napraviti ce karijeru taman igrao za San Marino.

Navedi mi samo jednog igraca koji je izabrao drugu reprezentaciju a da je imao vrhunsku karijeru?

Ja mogu se jedino sjetiti Handanovica.

Tankovic, Seferovic, nista spektakularno. Kakve su to karijere napravili zbog toga sto su izabrali svedsku odnosno svicarsku?
Zadnja izmjena: ArtVandelay, dana/u 28 avg 2020, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 28 avg 2020, 18:04

babino je napisao/la:
28 avg 2020, 17:34
On i ASD bi komotno mogli pod ruku.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 28 avg 2020, 18:05

Sto namah ne rekoste ko mu je mendji ... ja konto menadjer mu neki Hans Templar pa navuko ga na svoje a ono nash bivsi golman u pokusaju a sad isti takav menadjercic ... pa taj ce od transfera Becira zaradit vise nego u svojoj citavoj smjesnoj karijeri ... prvi on je sve uradio da Becir neizabere nas pa tek onda Becir & co. .... Becire, halalimo ti ... :salut:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 28 avg 2020, 18:06

Ghuraba je napisao/la:
28 avg 2020, 18:04
babino je napisao/la:
28 avg 2020, 17:34
On i ASD bi komotno mogli pod ruku.
nije asd..on je davno rekao da ode vani, djeca bi mu igrala za tu novu drzavu.
on je ovdje uz becira 100%:-)
asd ima neke druge mahane:-)

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 28 avg 2020, 18:07

DrFilgud je napisao/la:
28 avg 2020, 17:47
Prije dva mjeseca sam bio 70% uvjeren da će Omeragić igrat za nas, 40% da će Ahmethodžić i 20% da će Hadžikadunić.
Ispa sve kontra :oops:
Izgleda da je ipak prezime u pitanju a ne ime.
Hadzije i Hodze protiv Agica...

Svica je ipak kvlaitetnija rep od Svedske, mada sam i ja bio sigurniji u Bećira, ali nije prvi put da Bošnjak izda domovinu...

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 28 avg 2020, 18:08

ArtVandelay je napisao/la:
28 avg 2020, 18:04
FA7 je napisao/la:

To je glupost. Mislim izabrati svicarsku, njemacku ili koju vec zemlju "zbog karijere". Ako vrijedi i valja, napraviti ce karijeru taman igrao za San Marino.

Navedi mi samo jednog igraca koji je izabrao drugu reprezentaciju a da je imao vrhunsku karijeru?

Ja mogu se jedino sjetiti Handanovica.

Tankovic, Seferovic, nista spektakularno. Kakve su to karijere napravili zbog toga sto su izabrali svedsku odnosno svicarsku?
Imas slucaj Munir, Spanija/Maroko, zaletio se odigro 5min za spanjolce i to je to. Odlucio se zbog karijere, kad napisem karijeru mislim na brzu lovu i dobar transfer.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 28 avg 2020, 18:09

DrFilgud je napisao/la:
28 avg 2020, 17:39
Opet ispada da je među tim što daju hard core imena, najviše folera.
Morel' da ima sta i do seljakluka (krkanluka/papanluka) ... :hmmmmm:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 18:10

DaVinci je napisao/la:
28 avg 2020, 18:09
DrFilgud je napisao/la:
28 avg 2020, 17:39
Opet ispada da je među tim što daju hard core imena, najviše folera.
Morel' da ima sta i do seljakluka (krkanluka/papanluka) ... :hmmmmm:
More i to bit, itekako. Papci su gladni.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 28 avg 2020, 18:12

FA7 je napisao/la:

Ko ne želi igrati za reprezentaciju BiH - sretno mu bilo i daleko mu kuća bila - u svakom sportu.

I Alen Halilović je bio extra talenat (u svijetu, tada, cjenjeniji od ovog B.O.), izabrao Hrvatsku (mama tako željela) i plaho se usrećio i napravio svjetsku karijeru!
Aha :roll:

Za karijeru je bitno kako igraš u klubu - dokaza koliko želiš, u svijetu.
Karijera se 'gradi' igrama u klubovima, a reprezentacija 'dobro dođe' ali neće ti pomoći ako nisi igrač od 'formata' i u dobrom klubu, po mogućnosti poznatom klubu. :cool:

Sve pisanije o tome gdje je odrastao, ko je u njega ulagao (sve se bojim da je ulagano iz altruizma), pravo izbora, ect - poštujem, ali to obično pišu oni koji ne razumiju značenje reprezentacije svoje domovine (ne kluba kao firme) ili još jednostavnije: to pišu oni koji su u duši protiv BiH, ali se 'prikrivaju' nesuvislim argumentima / vidjeti pod: Pjanić, Begović, Kolašinac, M.Bešić, D.Milošević... i kako već neko napisa: Ivan Rakitić i mnogi drugi iz susjedstva i komšiluka.

Lično, svaku priču o B.O bih definitivno završio kao i sa Tankovićem, E.Jakupovićem, N.Subotićem...
B.O. nije više bh.nada ni budućnost i nema razloga da se 'bavimo' tim nezrelim balavcem.
:bih:
Bosno moja poharana....

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 18:15

Nemam ja tu šta da poštujem i ne poštujem. Ko da me ko pita.
Nisam tip koji će nekoga vrijeđati radi životnog izbora, ali da mu želim veliku karijeru, iskreno ne.
Nek je živ, zdrav i privatno sretan. Profesionalno... :zviz:
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 28 avg 2020, 18:17, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Turo i 28 gostiju.