hilmo je napisao/la:gol-man je napisao/la:tuzlak1987 je napisao/la:Nije vam niko kriv sto ste uveli svi kablovsku koja je napravila sukob sa mojom tv.
Hocu i ja da gledam sportklub pa ne mogu jer nekim mafijasima iz Srbije ne odgovara.
Telekom je Sarajevu i previse pruzio jer prenosi na nekom od kanala gotovo sve utakmice dok gradjani Sarajeva vjeruju teleqovnetu.
Uslov da gledas utakmicu:
1. Uvedes moju tv
2. Upalis TV.
Zasto ne na BHT?
Odgovor : zasto da? Kako bi neko mogao da gleda sa drugog operatera nesto sto Telekom pokusava da stvori, dok taj operater pere pare i ne isplacuje drzavu.
Ko je uveo i prati moze primjetiti samo da je liga popracenija daleko vise nego prije par godina. Nivo prenosa utakmica i broja utakmica nije nikada bio bolji.
Hajd sad objasni ovo, više od pola države nema mogućnost da uvede Moja TV. Konkretno na područjima ex HB , ili na području RS, BH telekom nema interes da pušta Moja TV. Znam milion % jer imam druga u BH telecomu koji kaže da ima bukvalno interni dogovor da se ne petljaju jedni drugima na područja koja su "zapišali" .
Ja samo ogu pratiti jednu utakmicu preko BHT-a, nemam Moja Tv, a kablovska nema ARENE...
Cijela država ima mogućnost da uvede Moja TV, jednostavno postaneš korisnik BH Telecoma u fazonu "prenesi broj" i lagano. Ja u Sarajevu mogu postati korisnik Open IPTV ako imam interes.
Ali problem je što su od nas Telekom operateri nacionalno podijeljeni i većina ljudi u RS-u nikad neće postati korisnik BH Telekoma zato što je to "bošnjački" telekom operater. E to je najveći problem.
"Bolje ovi
moji pa neka su i lošiji"

Cijela država ima mogućnost da uvede Moja TV, jednostavno postaneš korisnik BH Telecoma u fazonu "prenesi broj" i lagano. Ja u Sarajevu mogu postati korisnik Open IPTV ako imam interes.
Daj mi samo jedan primjer da je neko uveo IPTV drugog operatera na području na kojem je jedan od preostalih dva!
Prenos broja je trebao početi prije nekoliko godina pa je zaustavljen ( što li Bože dragi

) , pa je RAK NAREDIO da mora početi prijenos brojeva u mobilnoj. Mislim da je počeo i u fiksnoj , ali niko neda infrastrukturu za internet !
Pa vidiš da se žale da u Bihaću, nemaju Moja TV jer imaju lošu mrežu ... i sad da dopuste HT-u ili Mtel-u da puste HOME TV ili OPEN TV!
Sad dalje, znaš li da BH Telecom ima poslovnicu u p'o Banja Luke i da imaju veliki broj prelazaka i novih priključaka na mobilnu. Istina je da one "bukve" nikad neće preći "na onog drugog" jer oni su nas klali, ubijali , itd .