HariTz je napisao/la:
Skino sa Nosteam. Već ima crack tu, tako da ga nisam morao crackovati. Instalirali smo istu verziju i sve smo isto uradili. Međutim, dao sam mu svoj IP, i nije radilo..
Kako da otvorim portove? I na koji način da kreiram server? Vidim mnogi preko hamachija to rade i onog Vlal2 ili kako se već zove..
Mozes bez hamachija zavisi koji ti je ruter
Nadjes fino
ovdje svoj ruter i tu sam ti ja vec postavio da ti odma izbaci instrukcije koji su ti portovi za l4d2. Kad to uradis onda bi trebao provjerit jel ti port otvoren.
Ovdje ukucas svoj ip i port koji provjeravas i trebalo bi ti izbacit da je otvoren, mada cesto imas false negative zato sto u tom trenutku nema protoka informacija kroz taj port.
Posto je od noSteama instalacija ja mislim da bi ti negdje u fajlovima (bin folderu od l4d2) trebao biti jedan
*.bat fajl, da se zove na fazon l4d2 multiplayer ili nesto slicno, ne znam tacno nije mi instaliran sad l4d2.
Kad hoces da igras multi samo njega pokrenes i on ti automatski pali igru i kreira server i onda bi ti se jaran samo trebao da se konektuje na tvoj vanjski ip i da je to to....