Prije svega od velike trojke navijam za Đokovića , veliki broj pogledanih turnira i završnica i epski mečevi protiv Federera i Nadala ne ono što se pamti.Svrstavam ga u red najvećih sportista današnjice. Međutim , izigravanje nekakvog šarlatana sa takvom globalnom reputacijom ne priliči sportisti ovakvog renomea. Nije mi drago , ali u ovom slučaju se nadam da će ostati bez mogućnosti da se takmiči na Australian Openu zbog neozbiljnog pristupa te jer je imao čitavu godinu i duže da se vakciniše.Shategabri je napisao/la: ↑13 jan 2022, 15:12Australci su i prije korone bili hajmo reći pretjerano rigorozni.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑13 jan 2022, 14:16Novak - Australijska drzava 2:0 trenutno u setovima
Australijski sud presudio u Novakovu korist.
Spanska vlada i policija (odakle se Novak zaputio za Melburn) demantovale spinovanja da je Novak ista uradio protivno njihovim zdravstvenim merama i zakonodavstvu.
Ako ga sada deportuju to znaci da nemaju nikakav pravni osnov za takvu odluku, tj. sve je = politika. Bio bi to verovatno jedan od tri najveca skandala u istoriji svetskog sporta. I najdalekoseznija.
A da ce posle svega ovoga uslediti i sudski proces - jasno je svakoj ptici na grani.
Novak ce traziti papreno obestecenje.
E sad, sve ono što se recimo primjenjuje u Evropi tokom ovog korona perioda, to kod njih podigni za 10 nivoa.
Oni su totalni ludaci po tom pitanju. Maltene su se izolovali od ostatka svijeta.
Naravno, ovo šiljenje qrca na Novaku je i zbog toga da pokažu kako nema privilegovanih.
Ne bi me začudilo da konačna odluka bude deportacija i po cijenu da izgube poslije spor i plate masnu odštetu.
Davno sam konstatovao da je gore od korone onaj nusprodukt, paranoja koja izjeda društvo psihički i čitava društva pravi sociopatski bolesnim.
Sportist koji igra nekontaktni sport na otvorenom je biološko oružje i opasan po sve. Hajte molim vas!
Ukoliko se na ovakav način želi upisati u historiju izazivanjima australskih vlasti da ga sankcionisu , stvarno neozbiljno.Da sam igrač slabijeg ranga i koji očekujem poraz ,pa prvi bih odbio igrati protiv istog jer bih se osjecao "nesigurno". Što se tužbi tiče , to mačku o rep može okačiti . Australija ima pravo donositi svoje zakone i odluke i radi se o otvorenom prvenstvu Australije koje nekima i ne mora biti otvoreno. Na kraju AO mu je dopusti napust , ali država ima svoja pravila ulaska.
Odluka kakva god bila , mora ili bi treabala pokazati da nema nedodirljivih jer bi u drugom slucaju mogla izazvati revolt i kod drugih tenisera.