FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Mi samo mozemo nagadjat' i nista vise.
Ja mislim da je Neymar perfektan za Barcin sistem i da bi mogao postati jedan od najboljih vi imate drugo misljenje i to je sasvim normalno.
Jedno je sigurno, Neymar je u ovom trenutku najtalentovaniji mladi igrac na svijetu a na njemu je da to potvrdi.
Niste valjda takvo misljenje imali i za Ronaldinha dok je u Gremiu i PSG-u razvaljivao.
Polahko, sve cemo vidjet.
Mozda bi i Suarez u Barceloni postao obicni trkac ?
Znamo kakav je Alexis bio u Udineseu ..
Ja mislim da je Neymar perfektan za Barcin sistem i da bi mogao postati jedan od najboljih vi imate drugo misljenje i to je sasvim normalno.
Jedno je sigurno, Neymar je u ovom trenutku najtalentovaniji mladi igrac na svijetu a na njemu je da to potvrdi.
Niste valjda takvo misljenje imali i za Ronaldinha dok je u Gremiu i PSG-u razvaljivao.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Pripremimo se za novu porciju od Bayerna
da ne bude da nisam rekao.
Barca naprosto sa onom cirkus odbranom nije dorastao protivnik bavarskoj mašineriji.
Dovesti dva stopera i dva beka, visoka, koji su jaki u defanzivi i skoku.
Prodati Alvesa (preloš defanzivac + godine), Songa (nepotrebno pojacanje, jer Masche treba biti back up Busquetsu).
Barca ostala na samo jednom stoperu Pique...Puyol 35 kuka, debelo nacet ozljedama i pred penziju, Bartri se nije dala šansa na vrijeme i decko je zakasnio u razvoju, Abidal krajnje neizvjesna buducnost.
Alexisa isto prodati obavezno.
Probati ostaviti Adriana jer je zahvalan igrac...ali ako ce gunđati što je na klupi i njega prodati.
.
Ville ode svakako na ljeto.
Dva nova golmana isto treba nabaviti.
Uglavnom minimalno 5-6 novih igraca se mora dovesti (a 5-6 prodati) ako mislimo biti konnkuretni Bayernu i Borusiji...inace možemo se qrciti samo po Primeri.

Barca naprosto sa onom cirkus odbranom nije dorastao protivnik bavarskoj mašineriji.
Prodati Alvesa (preloš defanzivac + godine), Songa (nepotrebno pojacanje, jer Masche treba biti back up Busquetsu).
Barca ostala na samo jednom stoperu Pique...Puyol 35 kuka, debelo nacet ozljedama i pred penziju, Bartri se nije dala šansa na vrijeme i decko je zakasnio u razvoju, Abidal krajnje neizvjesna buducnost.
Probati ostaviti Adriana jer je zahvalan igrac...ali ako ce gunđati što je na klupi i njega prodati.
.
Uglavnom minimalno 5-6 novih igraca se mora dovesti (a 5-6 prodati) ako mislimo biti konnkuretni Bayernu i Borusiji...inace možemo se qrciti samo po Primeri.
Zadnja izmjena: bluemania, dana/u 30 apr 2013, 00:57, ukupno mijenjano 2 puta.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ja mislim da cijeli forum (osim pdf seria a), zajedno nije gledalo 15 alexisovih utakmica u dresu udinesea. Sto, nisam bas siguran da znamo.M4kaveli je napisao/la: Znamo kakav je Alexis bio u Udineseu ..

Npr. meni je receno da je odlican dribler, te da je fantastican 1 na 1. Frajer dodje u Barcu, i nije u tri duela uso kako treba, ko covjek, sve nekakva preseravanja.
ma utiso se pele u zadnje vrijeme ,sad je ronaldo preuzao tu cast da hvali neymara svaka 2-3 danamiki_92 je napisao/la:@barca_87 slazem se s vecinom sto si napisao
i ne lupa Ronaldo te gluposti po medijima kako je Neymar najbolji nego narcisoidni Pele![]()
ja ne znam da je njega Ronaldo nesto previse uzdizao, samo je rekao da sto prije treba doci u Evropu
i kada se prica o Ronaldu ne trebaju ti dodaci "debeli" itd., Ronaldo je jedan, sve ostalo su jeftine kopije

al jbg zemljak mu je a i pare su u pitanju,sto ga ne bi hvalio

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
miki_92 je napisao/la: Ronaldo je jedan, sve ostalo su jeftine kopije
slazem se , jedan je ronaldo , onaj kojem je to pravo ime , ovi sto furaju nadimke ronaldo su nista sem jeftine kopije

Pa ne mogu ni ja sad reci da sam gledao svaku utakmicu Udinesea, ali odgledao sam dovoljan broj da vidim o kakvom se igracu radi.Donnie Darko je napisao/la:Ja mislim da cijeli forum (osim pdf seria a), zajedno nije gledalo 15 alexisovih utakmica u dresu udinesea. Sto, nisam bas siguran da znamo.M4kaveli je napisao/la: Znamo kakav je Alexis bio u Udineseu ..![]()
Npr. meni je receno da je odlican dribler, te da je fantastican 1 na 1. Frajer dodje u Barcu, i nije u tri duela uso kako treba, ko covjek, sve nekakva preseravanja.
Tada su ga mnogi proglasavali najboljim krilom na svijetu a imao je svega 22 godine.
Svi najveci evropski klubovi su ga pokusali dovesti, ali Barca je kod njega imala prednost ispred svih.
Itekako je bio fantastican 1na1, ali pritisak u Barci ga je dotukao.
Ja vjerujem da sad kad bi otisao bilo gdje opet bi povratio tu formu iz Udina.
I u prvoj sezoni kod Guardiole je bio poprilicno dobar, drugi strijelac kluba, pruzao odlicne partije.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
najvaznije je to da je ronaldinho dero u psgu, e to je ta caka,dero u evropiM4kaveli je napisao/la:Mi samo mozemo nagadjat' i nista vise.
vidilo se da je vec izgradjen igrac ,tu nije bilo sanse da se ofula

prije ce neymar postati ko alexis nego suarez koji vec je igrao u tom sistemu ko barcinom ,u ajaxu i zna kako to funkcionise,ne bi bilo problema sa prilagodbom,i to je jos jedna u nizu prednosti suareza

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
pa to ti ja govorim bas i za neymara ,to je to ,sto pricam citavo vrijemeM4kaveli je napisao/la:Pa ne mogu ni ja sad reci da sam gledao svaku utakmicu Udinesea, ali odgledao sam dovoljan broj da vidim o kakvom se igracu radi.Donnie Darko je napisao/la:Ja mislim da cijeli forum (osim pdf seria a), zajedno nije gledalo 15 alexisovih utakmica u dresu udinesea. Sto, nisam bas siguran da znamo.M4kaveli je napisao/la: Znamo kakav je Alexis bio u Udineseu ..![]()
Tada su ga mnogi proglasavali najboljim krilom na svijetu a imao je svega 22 godine.
Svi najveci evropski klubovi su ga pokusali dovesti, ali Barca je kod njega imala prednost ispred svih.
Itekako je bio fantastican 1na1, ali pritisak u Barci ga je dotukao.
Ja vjerujem da sad kad bi otisao bilo gdje opet bi povratio tu formu iz Udina.
I u prvoj sezoni kod Guardiole je bio poprilicno dobar, drugi strijelac kluba, pruzao odlicne partije.
i neymara proglasavaju sad najvecom nadom ko i alexisa,pa sta bi sa alexisom i tim najboljim krilom ,isparilo krilo

zato je za barcu bolje kupiti vec izgradjenog ,provjerenog igraca a ne riskirat i dovoditi potencijalne nove "alexise"
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Znam ja sta ti meni hoces da kazes.
Ja sam se takodje slozio da bi Suarez leg'o Barci k'o budali samar, al rek'o kad ste vi poceli traziti nekakve price za Neymara hajd da i ja za Luisa.
Ne moze niko garantovati da Suarez ne bi psihicki pao kada bi se morao podrediti Xaviju, Iniesti, Fabregasu i Messiju.
Sanchez je takodje bio vec izgradjen igrac, der'o je odbrane u Italiji koje su vjerovatno najcvrsce od liga 5-ice.
Uglavnom Neymar je gotova stvar ( skoro kupljen ) a ne vjerujem da ce dovoditi i Suareza jer ne bi bilo potrebe.
Uprava se odlucila za brazilca ( najvise Rossel ) i to je to.
Jos golman i stoper.
Adrianu obavezno treba ponuditi neki bolji ugovor bar za nijansu jer je gotovo nemoguce naci takvog igraca.
A i dobar je momak ..
Ja sam se takodje slozio da bi Suarez leg'o Barci k'o budali samar, al rek'o kad ste vi poceli traziti nekakve price za Neymara hajd da i ja za Luisa.

Ne moze niko garantovati da Suarez ne bi psihicki pao kada bi se morao podrediti Xaviju, Iniesti, Fabregasu i Messiju.
Sanchez je takodje bio vec izgradjen igrac, der'o je odbrane u Italiji koje su vjerovatno najcvrsce od liga 5-ice.
Uglavnom Neymar je gotova stvar ( skoro kupljen ) a ne vjerujem da ce dovoditi i Suareza jer ne bi bilo potrebe.
Uprava se odlucila za brazilca ( najvise Rossel ) i to je to.
Jos golman i stoper.
Adrianu obavezno treba ponuditi neki bolji ugovor bar za nijansu jer je gotovo nemoguce naci takvog igraca.
A i dobar je momak ..
Kako je soha čileanska fantasticna 1 na 1 - kad vidimo da ne može apsolutno nikoga predriblati, niti kome pobjeci.
Pa njemu i Tello komotno može dijeliti lekcije iz predmeta "1 na 1".
Na stranu što fula zicere sa 5 metara i što vec ima citavu kompilaciju "epic missova" na YT.
Rinaka igrac koji je bio nenormalno forisiran i kod Pepa i kod Tita...forsiran na uštrb Ville koji mu je grijao klupi i tako grijuci propao, izgubio svoj killer instikt.
Možda bi bio najbolji igrac univezuma u Udineseu ili nekom drugom klubu - ali za Barce nije
Prodati što prije to bolje....a ako niko nece, onda platiti nekome da ga samo vodi.
Možda i najveci fail barcine transfer politike unazad 10 godina (veci cak i od Čigrinskog, Hleba, Ibre itd)
Na stranu što fula zicere sa 5 metara i što vec ima citavu kompilaciju "epic missova" na YT.
Rinaka igrac koji je bio nenormalno forisiran i kod Pepa i kod Tita...forsiran na uštrb Ville koji mu je grijao klupi i tako grijuci propao, izgubio svoj killer instikt.
Možda bi bio najbolji igrac univezuma u Udineseu ili nekom drugom klubu - ali za Barce nije

Prodati što prije to bolje....a ako niko nece, onda platiti nekome da ga samo vodi.
Možda i najveci fail barcine transfer politike unazad 10 godina (veci cak i od Čigrinskog, Hleba, Ibre itd)
Bio je fantastican u Udineseu, nisam napisao da je sada, nisam lud.bluemania je napisao/la:Kako je soha čileanska fantasticna 1 na 1 - kad vidimo da ne može apsolutno nikoga predriblati, niti kome pobjeci.
Možda bi bio najbolji igrac univezuma u Udineseu ili nekom drugom klubu - ali za Barce nije![]()

Eh to je, nije za Barce.
Njemu treba prostora kojeg nije mogao pronaci u Barceloni pored protivnickih bunkera ..
Meni nije mrzak, ali bilo bi dobro za njega kada bi otisao vec na ljeto.
Ionako planiraju Deulofeua ubaciti u prvi tim.
Nije ni meni baš toliko mrzak, koliko pokazujem
ali za Barce nije i treba da ide.
Sa srecom mu bilo.
Messiju treba KONKRETNA pomoć u vidu golova i asistencija (golova prije svega).
Alexis golgeterski posti po 2-3 mjeseca, nenormalno oscilira, nema samopuzdanja....OK, sve to razumijem, pritisak, veliki klub, velika ocekivanja...ali tako je to
s tim se živi i nosi ako si profi igrac i masno placen....ako nisu u stanju se psihicki dozvati i prelomiti te strahove, ako nije u stanju zabiti 15-20 golova po sezoni pored onakvog veznog reda - ma sikter da te više naše oci ne vide. Ništa licno, cisto profi rezon.
Nece ga niko (pa ni familijarna Barca) cekati godinama da priogra i opravda uložene pare.
Hajde ba čileanac, razligu.

Sa srecom mu bilo.
Alexis golgeterski posti po 2-3 mjeseca, nenormalno oscilira, nema samopuzdanja....OK, sve to razumijem, pritisak, veliki klub, velika ocekivanja...ali tako je to

Nece ga niko (pa ni familijarna Barca) cekati godinama da priogra i opravda uložene pare.
A ja opet nekako kontam da ce ga ostaviti jos jednu sezonu.bluemania je napisao/la:Nije ni meni baš toliko mrzak, koliko pokazujem![]()
ali za Barce nije i treba da ide.
Sa srecom mu bilo.
Alexis golgeterski posti po 2-3 mjeseca, nenormalno oscilira, nema samopuzdanja....OK, sve to razumijem, pritisak, veliki klub, velika ocekivanja...ali tako je tos tim se živi i nosi ako si profi igrac i masno placen....ako nisu u stanju se psihicki dozvati i prelomiti te strahove, ako nije u stanju zabiti 15-20 golova po sezoni pored onakvog veznog reda - ma sikter da te više naše oci ne vide. Ništa licno, cisto profi rezon.

Zainteresovanih je mnogo, prije svega Juve i Inter koliko sam upratio.
Moze se za njega uzeti 20 miliona veoma lagano ..
cileanska soha kako ga nazvase nije definitivno vise igrac za barce te ga treba prodati dok je jos na cijeni, negdje drugo ce se vjetovatno bolje pokazati,medjutim kod nas nije opravdao ocekivanja
ja sam ga prvi branio i imao sam strpljenja, medjutim kako su mjeseci prolazili nije nikako mogao ukloniti tu neku blokadu u glavi, nikako nije mogoa proigrati kako treba, data mu je prilika, nije iskoristio, vrijeme je za rastanak
isto vazi i za vilju, i on je dobio priliku da se vrati nakon povrede,medjutim izgubio je brzinu ocigledno, ne moze vise igrati na nivou na kojem se ocekuje, vrijeme je za rastana, vilje cemo se sjecati po lijepo jer ima prethodnih zasluga, alexis je dobar bio jedino na pocetku, od samog onog detalja kad je rekao gazdi udinizeta ili barca ili nista, i to mu je bilo ono najvise sto je dao za klub, igracki imao je svijetlih trenutaka, ali i tragikomedija, sve u svemu, hvala i njemu i nek mu je sretno
ja sam ga prvi branio i imao sam strpljenja, medjutim kako su mjeseci prolazili nije nikako mogao ukloniti tu neku blokadu u glavi, nikako nije mogoa proigrati kako treba, data mu je prilika, nije iskoristio, vrijeme je za rastanak
isto vazi i za vilju, i on je dobio priliku da se vrati nakon povrede,medjutim izgubio je brzinu ocigledno, ne moze vise igrati na nivou na kojem se ocekuje, vrijeme je za rastana, vilje cemo se sjecati po lijepo jer ima prethodnih zasluga, alexis je dobar bio jedino na pocetku, od samog onog detalja kad je rekao gazdi udinizeta ili barca ili nista, i to mu je bilo ono najvise sto je dao za klub, igracki imao je svijetlih trenutaka, ali i tragikomedija, sve u svemu, hvala i njemu i nek mu je sretno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
I da, poštujem maximalno Tita Vilanovu
...prije svega jer je životni fajter i šta je sve taj covjek preživio. Mnogo je zaslužan za Barcu i dok je Pep tu bio.
ALI, Tito je neiskusan, narušenog zdravlja, nepredvidiva je njegova buducnost što ste trenerskog posla tice (nedo Bog da se opet naredne sezone nešto pogorša stanje, pa da Barca ostane opet bez svog trenera na 2-3 mjeseca)...to bi baš bilo nedupustivo.
Mora se dobro ispitati njegovo zdravlje i jeli spreman 100% za obavljanje posla...on hoce jer je cules, ali uprava treba da to dobro razmotri.
Druga stvar, Tito je doslovno pocetnik trenerski, ovo mu je rookie sezona... protiv Bayerna je ispao najveci amater...Jupp ga je ponizio što se taktike i pripreme meča tice....odrao ga je ko zeca....ipak je Jupp mnogo iskusniji trener.
Još nešto, pod Titom Barca preloše igra Evropu...to su pokazale gotovo sve utakmice u LP i protiv Spartaka, Celtica, Milana, PSG (sve se to nekako provlacio, gubio ili jedva pobjeđivao u zadnjim sekundama) i onda je došao Bayern i rasklopio Barcu na proste faktore.
Tito, jednostavno, nije trener za Evrope....za Primere gdje treba igrati sa slabijim od sebe je sasvim dobar i dovoljan.

ALI, Tito je neiskusan, narušenog zdravlja, nepredvidiva je njegova buducnost što ste trenerskog posla tice (nedo Bog da se opet naredne sezone nešto pogorša stanje, pa da Barca ostane opet bez svog trenera na 2-3 mjeseca)...to bi baš bilo nedupustivo.
Mora se dobro ispitati njegovo zdravlje i jeli spreman 100% za obavljanje posla...on hoce jer je cules, ali uprava treba da to dobro razmotri.
Druga stvar, Tito je doslovno pocetnik trenerski, ovo mu je rookie sezona... protiv Bayerna je ispao najveci amater...Jupp ga je ponizio što se taktike i pripreme meča tice....odrao ga je ko zeca....ipak je Jupp mnogo iskusniji trener.
Još nešto, pod Titom Barca preloše igra Evropu...to su pokazale gotovo sve utakmice u LP i protiv Spartaka, Celtica, Milana, PSG (sve se to nekako provlacio, gubio ili jedva pobjeđivao u zadnjim sekundama) i onda je došao Bayern i rasklopio Barcu na proste faktore.
Tito, jednostavno, nije trener za Evrope....za Primere gdje treba igrati sa slabijim od sebe je sasvim dobar i dovoljan.
-
- Kontakt:
ovaj Alves mi je uvijek bio jedan od drazih igraca,al brate 2 sezone me dovoio do ludila sve odlicno odradi,prenese loptu,istrci kontru i onda kad se ocekuje jednostavan pas,ili centarsut on posalje loptu na tribine,Neymar se nije dokazao,igra u brazilskoj ligi gdje odbrane ne postoje,i tad kad sam ga gledao Moura mi je veci talenat od njega bio,i jos par likova iz te ekipe i generacije Brazila,Bale,Runi kakav god da je odlicno bi nam dosa,a Bale gde god stavis covjeka on ce odigrati vrhunski,jak trkac,ima mozak decko,jak sut,snazan fizicki ma lik jednostavno stroj,jedino ako cemo se lagati i reci da je los! Ovdje neki kazu najveci talenat i najbolji mladi igrac je Neymar bio bi to mozda da nema Moure,Drexlera,Reusa,Gotzebluemania je napisao/la:Pripremimo se za novu porciju od Bayernada ne bude da nisam rekao.
.
Neymar je bez obzira na sve veliki talenat i sigurno je bolji igrac od Moure i Draxlera,dok su Reus i Gotze stepenicu iznad njega,ovaj Moura je skroz kritican igrac nikad nisi siguran sta moze da ponudi,znao sam PSG gledati 2-3 puta za redom decko se naprosto ne vidi,a npr. protiv Valencije je odigrao strasan prvi mec u Lp,bas je nepredvidiv 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- Donnie Darko
- Kontakt:
I protiv Barce je Moura izdominirao, u drugoj utakmici.
Pa Neymar i Moura su najveci brazilski talenti.
Isti taj Moura je igrao prosle godine u Brazilu pa je Neymar uvijek bio bolji.
Reus je vec formiran igrac, on vise nije talenat a ni Gotze nema talenat kakav Neymar ima.
Samo sto su oni svi disciplinovaniji od brazilca kojem su vec poceli kaveze praviti kada igra u Evropi.
Reus je vec formiran igrac, on vise nije talenat a ni Gotze nema talenat kakav Neymar ima.
Samo sto su oni svi disciplinovaniji od brazilca kojem su vec poceli kaveze praviti kada igra u Evropi.
-
- Kontakt:
samo budala bi prije Neymara uzeo nego Gotzea,nije dzaba Bayern dao 37 milki,mora da je nevidjen talent da bi oni to iskesirali,Gotze i Neymar nemogu u isti kos,Gotze se dokazao u evropi,u jednoj od najacih liga,i u LP nosi svoj tim do finala,dok ovaj igra u brazilu gdje nema odbrane,Drexlera neko spominje pa decko ima 19 godina samo a ekstra igrac! Gotze je kompletan igrac,sve covjek ima za vrhunskog fudbalera a Neymaru dosta toga faliM4kaveli je napisao/la:Pa Neymar i Moura su najveci brazilski talenti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.