Izet Hajrovic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Izet Hajrovic
Dobro kažeš, Virtu. Upravo ovaj gol je nastao iz te njegove "grlom u jagode" igre. Svaka čast na takvim bombama koje uspiju, ali takva igra mu više može donijeti negativnosti nego što bi koristilo na duge staze.
I ja se nadam da će sve češće dobivati priliku te da će to dobro znati iskoristiti.
I ja se nadam da će sve češće dobivati priliku te da će to dobro znati iskoristiti.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Kakva hrpa nebuloza.
Izetovo povlacenje lopte ako ima i dva metra prostora i sut je isto sto i Pjanicev slobodan udarac,vise od pola gola.
Takvi igraci su blago,takvim se igracima mnogi drugi nedostatci oprastaju.
Je li bolje da recimo Višća,mada nemam nista protiv momka,nema ni jednu izgubljenu loptu na utakmici ali i ne uradi nista konkretno ili je bolje da,opet recimo, Izet ima deset izgubljenih lopti i da jedan gol?
Fudbal se igra za golove,da pobijedis,nema u toj igri nista vaznije od toga.
Neko mora kreirati sanse i davati golove,nije dovoljno ne grijesiti i nemati izgubljene lopte.Osim kod nas izgleda.
Izetovo povlacenje lopte ako ima i dva metra prostora i sut je isto sto i Pjanicev slobodan udarac,vise od pola gola.
Je li bolje da recimo Višća,mada nemam nista protiv momka,nema ni jednu izgubljenu loptu na utakmici ali i ne uradi nista konkretno ili je bolje da,opet recimo, Izet ima deset izgubljenih lopti i da jedan gol?
Neko mora kreirati sanse i davati golove,nije dovoljno ne grijesiti i nemati izgubljene lopte.Osim kod nas izgleda.
Višća i Hajrović se ne mogu upoređivati. To što je Višća jedan od najboljih igrača u Turskoj, a u reprezentaciji nije, nije Višćin problem, već je problem stručnog štaba. Krila su naša rak rana već godinama, redovno imamo odlična krila na papiru, ali ih ne iskorištavamo, Salihović (nije mu primarna pozicija, ali je bio sjajan igrač), Lulić, Višća, pa ranije Bešlija, niti jedan od njih se nikada nije izdvajao na terenu, ponekad bljesnu, ali bez kontinuiteta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jest Viscin problem zato jer se u reprezentaciji usere i izgubi muda, nije mu tu niko drugi kriv
Nad tobom sunce najljepše sja
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Upravo to, mnogi Visci traze alibi ko fol igra defanzivno, nema slobodu, bla bla, pa to sto ima vise defanzivnih zadataka nije razlog da ne zna prediblat igraca, napravit dobru kretnju prema naprijed i sto je najgore ne zna ni dodat ni nabacit, pa o cemu drugome da pricamo...pinoglavi je napisao/la:Jest Viscin problem zato jer se u reprezentaciji usere i izgubi muda, nije mu tu niko drugi kriv
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
I svi su se prije njega usrali i izgubili muda, čak i bolji od njega.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bazdarevic gura Viscu da igra defanzivnije nego u klubu i mislim da je tu potpuno u pravu. U Japanu se vidjelo kako lose izgleda desna strana kada nase krilo gleda samo prema naprijed.
Nisam vidio statistiku ali sam stekao dojam da Visca oduzima strasno puno lopti i cesto mi i zabijamo poslije takvih momenata. Ovakva igra strasno trosi igraca i tu treba traziti razloge nesto slabijem ucinku prema naprijed.
Slicno je i Edin rekao u ovom interviewu.
Neki od komentara poslije utakmice sa Estonijom bili su da Višća ne ostvaruje toliku efikasnost u reprezentaciju u odnosu na onu koju ima u klubu.
– Protiv Estonije igrali smo sa dva špica, tako da sam dobio uputstva od selektora Mehmeda Baždarevića da zatvaram svoju stranu i da puno trčim. Moje je bilo da odradim ono što je tražio od mene. U Istanbulu smo svaki dan zajedno i uigraniji smo. Drugačija je taktika. Igramo sa dva defanzivna vezna igrača za razliku od reprezentacije gdje smo igrali sa dva špica. Tada nisam morao biti toliko ofanzivan i dosta sam se trošio obavljajući defanzivne zadatke – pojasnio je Višća za kraj razgovora.
Visca je po meni trenutno puno bolji igrac od Izeta.
Hajrovic je talentiraniji i bio sam misljenja da mu je samo nebo granica. Njegov je najveci problem glava i nadam se da se moze jos uvijek vratiti. Na zalost dok got Vranjes i slicni budu igrali beka Visca ce po meni biti u prednosti.
Slozio bi se sa pojedinim forumasima da bi volio vidjeti Edina na poziciji DB jer imam utisak da ne bi bio losiji od trenutnih alternativa.
Nisam vidio statistiku ali sam stekao dojam da Visca oduzima strasno puno lopti i cesto mi i zabijamo poslije takvih momenata. Ovakva igra strasno trosi igraca i tu treba traziti razloge nesto slabijem ucinku prema naprijed.
Slicno je i Edin rekao u ovom interviewu.
Neki od komentara poslije utakmice sa Estonijom bili su da Višća ne ostvaruje toliku efikasnost u reprezentaciju u odnosu na onu koju ima u klubu.
– Protiv Estonije igrali smo sa dva špica, tako da sam dobio uputstva od selektora Mehmeda Baždarevića da zatvaram svoju stranu i da puno trčim. Moje je bilo da odradim ono što je tražio od mene. U Istanbulu smo svaki dan zajedno i uigraniji smo. Drugačija je taktika. Igramo sa dva defanzivna vezna igrača za razliku od reprezentacije gdje smo igrali sa dva špica. Tada nisam morao biti toliko ofanzivan i dosta sam se trošio obavljajući defanzivne zadatke – pojasnio je Višća za kraj razgovora.
Visca je po meni trenutno puno bolji igrac od Izeta.
Hajrovic je talentiraniji i bio sam misljenja da mu je samo nebo granica. Njegov je najveci problem glava i nadam se da se moze jos uvijek vratiti. Na zalost dok got Vranjes i slicni budu igrali beka Visca ce po meni biti u prednosti.
Slozio bi se sa pojedinim forumasima da bi volio vidjeti Edina na poziciji DB jer imam utisak da ne bi bio losiji od trenutnih alternativa.
Salihovic ne igra krilo, Lulic je radilica i fino se koristi ali je vec ispuhao polako a i kao takav je imao dosta asistencija prosle kvalifikacije i ubacivao se i u napad protiv Irske u Zenici, dao bi i gol da je bio prisebniji. Visca izgubi muda kad obuce dres reprezentacije, ako si primjetio nekoliko situacija u zadnjoj utakmici onda ti je jasno o cemu pricam. Druga stvar rijetko kada uvezemo 2 solidna beka u generaciji a to mnogo pomaze krilima. Uostalom uopste nemamo neka vrhunska krila u zadnje vrijeme pa da pricamo o nekom slabijem koristenju krilaVirtu4l je napisao/la:I svi su se prije njega usrali i izgubili muda, čak i bolji od njega.
Da je tako, onda bi se Izet naigrao u Galati a ne izgubio mjestu tamo, pa u Bremenu pa onda u Spaniji a vrijeme prolazi.Fidelis je napisao/la:Kakva hrpa nebuloza.
Nisu mu treneri, pa cak ni Bazdarevic to oprostili.
Izet je bio jako dobar na pripremama na SP, al izgleda da je mislio da je bolji neg sto jeste.
Ja se nadam da ce poceti igrati, i smanjiti tu svoju sebicnost.
Volio bi da i Dulja uspije, fino je odigrao protiv Spanije i u Japanu. Treba nam konkurencija.
- Goalgetter
- Kontakt:
On osim tog suta, i nema puno ponuditi u igri, stoga ne vidim sta se specijalno od njega ocekuje da se preko noci promjeni. Mora raditi na dosta stvari, on je igrac koji zivi od takvih situacija, tako je u Svicarskoj sebi napravio ime, nazalost ostali segmenti igre su mu dosta tanki, ali mu je sut, i kako se izbori za njega, stvarno klasa za sebe.
U srijedu mu je trener podredio taktiku bas po njegovom ukusu, taj sistem 4-3-3 nije bio los, bio je jednim djelom rasterecen od defanzivnih zadataka, nego sto je to slucaj u 4-4-2 sistemu, sto nikako ne funkcionise.
Jos ga posla ocekuje, ali trebaju mu jednostavno utakmice u nogama.
U srijedu mu je trener podredio taktiku bas po njegovom ukusu, taj sistem 4-3-3 nije bio los, bio je jednim djelom rasterecen od defanzivnih zadataka, nego sto je to slucaj u 4-4-2 sistemu, sto nikako ne funkcionise.
Jos ga posla ocekuje, ali trebaju mu jednostavno utakmice u nogama.
A sta nam Edin Visca moze ponuditi kao moderno krilo? Moze li predriblati koga, napraviti sansu Dzeki, moze li uputit opasan sut sa distance, moze li kvalitetne key passove poslati napadacima, sta moze taj covjek osim trcanja i defanzive? U Turskoj je drugi igrac slazem se, ali to je zato sto je Turska liga dno dna, i cak i pored ovakve statistike, kada je u primeu, on ne moze sebi naci bolji klub od tamo nekog Istanbula, jel moguce da ne moze igrati u Sunderlandu, Deportivu, Lilleu, Hoffenheimu i slicnim prosjecnim klubovima liga petice, pa eto ni najbolji turski klubovi poput Fenera ili Besiktasa ne bi bili losa opcija. Covjek ne moze oboriti na guzicu branice Estonije, bukvalno svaku kontru je usrao koju smo imali sa Estonijom. Lulic bar igra mozgom, ima osjecaj za asistenciju, bolji sut, centarsut, ubacaji iz drugog plana, ne igra bezveze toliko godina u Laziu. Visca koliko god trpo po Turskoj ligi, on u repki nama apsolutno nije od nikakve koristi, potpuno istu rolu ako i ne bolju ce odigrati i Miroslav Stevanovic iz Zelje, on makar zna probiti beka.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Uozbilji se.bodi123 je napisao/la:ali to je zato sto je Turska liga dno dna, i cak i pored ovakve statistike, kada je u primeu, on ne moze sebi naci bolji klub od tamo nekog Istanbula
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Zasto je nakon sezone karijere ostao kod ovih, ne shvatam? Niko ga nije zvao iz liga petica, ili on sam inzistiro da ostane, ako si upucen volio bih da objasnis fkt?,Virtu4l je napisao/la:Uozbilji se.bodi123 je napisao/la:ali to je zato sto je Turska liga dno dna, i cak i pored ovakve statistike, kada je u primeu, on ne moze sebi naci bolji klub od tamo nekog Istanbula
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Izet nije ni u 10 zivota bolji od Visce.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
Izet je imao strasan splet nesretnih okolnosti.Prvo,zato sto je otisao u Galatu jer sta reci o klubu u kojem je jedan Zvjezdan Misimovic u najboljim danima sjedio na klupi.Desava se,upadnes u raznorazne nefudbalske situacije,trener ne voli kako se cesljas recimo.soko je napisao/la:Da je tako, onda bi se Izet naigrao u Galati a ne izgubio mjestu tamo, pa u Bremenu pa onda u Spaniji a vrijeme prolazi.Fidelis je napisao/la:Kakva hrpa nebuloza.
Nisu mu treneri, pa cak ni Bazdarevic to oprostili.
Izet je bio jako dobar na pripremama na SP, al izgleda da je mislio da je bolji neg sto jeste.
Ja se nadam da ce poceti igrati, i smanjiti tu svoju sebicnost.
Volio bi da i Dulja uspije, fino je odigrao protiv Spanije i u Japanu. Treba nam konkurencija.
Ima milion primjera,recimo jedan Sane je kod proslog trenera Shalkea,dakle prosjecnog evropskog kluba,sjedio na klupi iz nekih samo njemu znanih razloga a taj Sane je i tada a i sada vazi za jednog od najtalentovanijih igraca svijeta.I nakon toga Sane ode u vrhunski klub za cifru koja se mjeri desecima miliona.
Ne mora trener automatski biti upravu,meni se cini da se kod nas misli da mora.
U Werderu Izet nikad nije dobio pravu sansu,treba biti posten pa to reci a za posudbu i Eibar da i ne govorim.Ne mozes dati igracu 20 minuta i ako u tom vremenu ne razvali prekrizit ga iz planova,ne mozes ni samo jednu ili dvije utakmice.
Ista stvar vazi za njega kao i za Ibisevica,samo mu daj da igra i nemas problema.Naravno da nije savrsen,da ima ozbiljnih mana kao sto je pretjerana sebicnost,cesto pretjerano solira ali decko ima top u ljevici,dobar dribler,zna probiti,nabaciti...jednostavno je opasan igrac kojeg protivnik stalno mora imati na oku.
Drago mi je da je dobio pravu sansu i ne sumnjam sekunde da ce je iskoristiti.
Dobar je Izet protiv Estonije i slicnih ili da ga ubacimo kad nemamo sta izgubiti. Protiv bilo koje jace reprezentacije nema sta traziti osim nekih 20min pred kraj pa da Boga molimo da mu neki divlji sut udje. A s obzirom da vas vecina gleda nasu reprezentaciju kao nekog ravnopravnog protivnika Belgiji onda dolazimo do zakljucka da nam Izet ne treba osim kao joker s klupe kad sve ostale potrosimo.
To sve ne cini Viscu dobrim igracem. Viscina sakatost u ofanzivnom dijelu u reprezentaciji, u kombinaciji sa Vranjesom koji je stoper prebacen na beka i operisan je od ofanzive, i uz cinjenicu da nam je Lulic koji uvijek odradi veliki dio posla ali u napadu jednostavno ne zna, jedino lijevo krilo, dodjemo do zakljucka da mi preko krila ozbiljnije ne mozemo prijetiti i smijesno je pisati o nekom slabijem koristenju nasih "vrhunskih" krila.
To sve ne cini Viscu dobrim igracem. Viscina sakatost u ofanzivnom dijelu u reprezentaciji, u kombinaciji sa Vranjesom koji je stoper prebacen na beka i operisan je od ofanzive, i uz cinjenicu da nam je Lulic koji uvijek odradi veliki dio posla ali u napadu jednostavno ne zna, jedino lijevo krilo, dodjemo do zakljucka da mi preko krila ozbiljnije ne mozemo prijetiti i smijesno je pisati o nekom slabijem koristenju nasih "vrhunskih" krila.
Zato što mu je dobro u Istanbulu, zdrava ekipa, imaju mnogo para, pitaju se nešto u turskom fudbalu i nema potrebe da nešto drastično mijenja. Prije mjesec dana je potpisao novi ugovor, dobio je mnogo veća primanja i sve mu ide kako treba.bodi123 je napisao/la:Zasto je nakon sezone karijere ostao kod ovih, ne shvatam? Niko ga nije zvao iz liga petica, ili on sam inzistiro da ostane, ako si upucen volio bih da objasnis fkt?,
Dobar dio vas mora već jednom shvatiti da je u Turskoj ozbiljna lova u igri i da plata od 50.000 eura nije ista u Turskoj i u recimo Njemačkoj ili Belgiji. Turska liga se po primanjima nalazi odmah iza liga petice, samo je Rusija ispred njih, a Belgija, Holandija, Švicarska i slične lige im nisu ni blizu. U Turskoj su specifični ugovori, pored glavnog primanja od recimo 1 milion eura godišnje imaš i appearance bonus gdje dobijaš određeni iznos za svaki nastup, kod Višće to nije ispod 5,000€ po utakmici, mada mislim da je i više. Melo, Altintop, Yilmaz i van Persie su dobijali 25.000€ za svaki nastup, plus redovna plata. Na kraju je to mnoooogo para.
I onda ti dođeš i kažeš da je Turska liga dno dna, a vrte se tolike pare, čak sam siguran da je i mnogo keša u igri. Višća je novim ugovorom vjerovatno postao najplaćeniji igrač Istanbula, tako da mu sigurno nije loše i pitanje je može li mu neki prosječni klub iz Bundeslige ili Primere ponuditi toliko para.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Imao je ponudu Espanyola. Nudili su 4 mil eura ali nisu prihvatili. Klub ga nece pustiti bez minimalno 6-7 mil eura, a on u koji god klub lige petica da ode nece imati platu kakvu ima u Basaksehiru. Da je vrsio pritisak na klub vjerovatno bi ga pustili da ide u Espanyol, ali tamo bi igrao za duplo manje para.bodi123 je napisao/la:Zasto je nakon sezone karijere ostao kod ovih, ne shvatam? Niko ga nije zvao iz liga petica, ili on sam inzistiro da ostane, ako si upucen volio bih da objasnis fkt?,Virtu4l je napisao/la:Uozbilji se.bodi123 je napisao/la:ali to je zato sto je Turska liga dno dna, i cak i pored ovakve statistike, kada je u primeu, on ne moze sebi naci bolji klub od tamo nekog Istanbula
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Kvalitetom i fudbalskim umijecem Izet je svemirski brod u odnosu na Edina, treba biti realan i to priznati...kao sto treba priznati i cinjenicu da je u ovom trenutku Visca nedvojbeno ispred Hajrovica jer ovaj drugi niti je standardan u klubovima niti igra posljednjih godina, ali pazi - godina a ne godinu.
Hajrovic, ako bi se vratio na "pravi" put, mogao bi dogodine da bude jedan od 5 najbitnijih igraca u reprezentaciji, pogotovo ako imamo u vidu da je on jedini reprezentativac koji moze iz nicega napraviti nesto (prodor, dribling, sut...)...a za ovakav scenario je potreban kvalitetan rad i jos veca ozbiljnost...naravno, prije svega da u glavi rascisti neke stvari.
Ostaje nam da vidimo da li ce iskoristiti ukazanu priliku. Nadam se da ga novi trener, bio to van Gaal ili neko treci, nece marginalizirati kao ovi do sada.
Bilo bi mi bas drago da uspije jer nam takav igrac i treba.
Izete, pamet u glavu i sretno!!!
Hajrovic, ako bi se vratio na "pravi" put, mogao bi dogodine da bude jedan od 5 najbitnijih igraca u reprezentaciji, pogotovo ako imamo u vidu da je on jedini reprezentativac koji moze iz nicega napraviti nesto (prodor, dribling, sut...)...a za ovakav scenario je potreban kvalitetan rad i jos veca ozbiljnost...naravno, prije svega da u glavi rascisti neke stvari.
Ostaje nam da vidimo da li ce iskoristiti ukazanu priliku. Nadam se da ga novi trener, bio to van Gaal ili neko treci, nece marginalizirati kao ovi do sada.
Bilo bi mi bas drago da uspije jer nam takav igrac i treba.
Izete, pamet u glavu i sretno!!!
Znaci pare ispred jace lige i kluba, to je problem, drago mi je da sad znam o cemu je rijec. Kudili smo Edina kad je sjedio na klupi Citya a uzimo milione, a sada Visca to radi, ne bas na isti nacin, ali sigurno da ima slicnosti. U Turskoj ligi on nikad nece dovoljno napredovati i izrasti u prosjecno evropsko krilo, kakvog ga trebamo, liga nije kvalitetna iako ima dosta novca kao sto si naveo, najbolje pokazuju njihovi evropski rezultati posljednjih godina, mnogo afera sa namjestanjem, kazni za najvece klubove, izbacivanja iz Euro natjecanja, uopste sto se tice kvalitete lige daleko je od liga petica, dosta daleko, ima sigurno 10ak kvalitetnijih liga u Evropi.Virtu4l je napisao/la:Zato što mu je dobro u Istanbulu, zdrava ekipa, imaju mnogo para, pitaju se nešto u turskom fudbalu i nema potrebe da nešto drastično mijenja. Prije mjesec dana je potpisao novi ugovor, dobio je mnogo veća primanja i sve mu ide kako treba.bodi123 je napisao/la:Zasto je nakon sezone karijere ostao kod ovih, ne shvatam? Niko ga nije zvao iz liga petica, ili on sam inzistiro da ostane, ako si upucen volio bih da objasnis fkt?,
Dobar dio vas mora već jednom shvatiti da je u Turskoj ozbiljna lova u igri i da plata od 50.000 eura nije ista u Turskoj i u recimo Njemačkoj ili Belgiji. Turska liga se po primanjima nalazi odmah iza liga petice, samo je Rusija ispred njih, a Belgija, Holandija, Švicarska i slične lige im nisu ni blizu. U Turskoj su specifični ugovori, pored glavnog primanja od recimo 1 milion eura godišnje imaš i appearance bonus gdje dobijaš određeni iznos za svaki nastup, kod Višće to nije ispod 5,000€ po utakmici, mada mislim da je i više. Melo, Altintop, Yilmaz i van Persie su dobijali 25.000€ za svaki nastup, plus redovna plata. Na kraju je to mnoooogo para.
I onda ti dođeš i kažeš da je Turska liga dno dna, a vrte se tolike pare, čak sam siguran da je i mnogo keša u igri. Višća je novim ugovorom vjerovatno postao najplaćeniji igrač Istanbula, tako da mu sigurno nije loše i pitanje je može li mu neki prosječni klub iz Bundeslige ili Primere ponuditi toliko para.
Odlaskom u recimo Hoffenheim, on bi imao otvoren put ka jos vecim klubovima, ka Schalkeu, BVBu, autoput ispred svoje karijere, naravno prvo bi se morao dokazat tu, ovako sa novim produzenjem ugovora sve mi se cini da ce ostat vjeran njima do kraja i da ce mu vrhunac karijere biti ovaj mali klub iz Istanbula, eventualno Fener ili Besiktas.
Ove ostale padobrance na temi bih upitao, sta je to Visca ponudio od svoje igre nasoj repci, sta nam je dao do sada otkako igra u prvih 11? Jos jednom kazem, Miro Stevanovic ce sve ovo isto odigrati sto igra Edin, ako ne i bolje.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 19 gostiju.