Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la nerminh74 » 14 feb 2011, 20:28

eroor je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:hmm interesantan mi je i ovaj clanak koji baca drugo svjetlo na onaj dogovor za mlade igrace, a i za vracanje BiH igraca iz hrvatske i srbije:
KSBIH decided that beginning from 2012 all teams in Liga 13 will have to guarantee young bosnian players 40 minutes per game.
It seems like a huge step ahead for young bosnian talents but after a second glance it is a concession to 'croatian' respectively 'serb' teams. Both Siroki and Igokea have only two
bosnian players in their rows who are mostly coming from the bench. Most of the season they play the NLB league and will not be affected very much by these changes. It might happen to bosnian talents that they will get their playtime in the domestic league but won t get a shot in the NLB league.
Main problem remains the status of croatian and serbian players who are treated like domestic players which is unique in Europe. It might also explain that Serbia and Croatia agreed to
accept the renaturalisation of former NT players who couldn t permanently get a spot on their rosters. Thus they secured the continuity of a regulation which largely harms bosnian basketball.
od kuda sada ovo :shock: :shock: :shock:
mislim da znas ;)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 14 feb 2011, 20:31

ko jel ja? ma ja nemam pojma :o :o :o

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 14 feb 2011, 20:33

Ja sam poznavao jednog momka moja generacija na opstinskom takmicenju osnovnih skoli prije 4 god bio je klasa ispred svih nas... On je sad clan Slobode...Znam da se preziva Hodzic nadimak IPE :D :D

Uglavnom radi se o velikom talentu,na TV sam pratio 2-3 tekme Slobode momak je igrao a tek mu je 18 god...mozda bude nesto od njega
-RIVALDO-

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 feb 2011, 21:18

senad_flamin je napisao/la:Ja sam poznavao jednog momka moja generacija na opstinskom takmicenju osnovnih skoli prije 4 god bio je klasa ispred svih nas... On je sad clan Slobode...Znam da se preziva Hodzic nadimak IPE :D :D

Uglavnom radi se o velikom talentu,na TV sam pratio 2-3 tekme Slobode momak je igrao a tek mu je 18 god...mozda bude nesto od njega
da nemislis na irfana hodzica, pa pominje se nekoliko postova iznad
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 14 feb 2011, 23:30

dali iko zna kako su prosle pripreme prve grupe potencijalnih mladih reprezentativaca? jesuli svi pozvani dosli?
hvala!

strucnjak
Kontakt:

Post Postao/la strucnjak » 15 feb 2011, 04:14

Slatinash_7 je napisao/la:Sloboda se kvalifikovala za drzavno prvenstvo za juniore.U polufinalu pobijedili najvece konkurente falconse sa 9 poena razlike.U ovoj utakmici istakao se Irfan Hodzic sa 20+ poena u Slobodi i Sarajlic Adi isto sa 20+ poena kod protivnika cime su dokazali da na njih treba ozbiljno racunati u nadolazecim kvalifikacijama U-18 reprezentacije
slatinas, bio sam na utakmici. njih dvojica se ne mogu porediti, irfan je dao 25 a adi 41 (!!!) poen. strasno je kako je odigrao, bolji je od hodzica za 2 klase. da ne spominjem nesportski potez laktom u glavu nemocnog hodzica...

par puta je upao na dupe, nakon sarajliceve promjene. taj momak MORA biti nosilac igre u reprezentaciji!

strucnjak
Kontakt:

Post Postao/la strucnjak » 15 feb 2011, 04:17

http://tuzlalive.ba/portal/2011/02/a-2- ... -falconse/

pogledaj i ovo ;)
54 poena na seniorskoj utakmici!!! inace, falconsi igraju samo sa juniorima ovu a2 ligu, zato imaju malo slabije rezultate.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 15 feb 2011, 14:00

moj roster mlade repke:

1. Vrabac
2. Glogovac
3. Mazic
4. Bulic
5. Sejfic
6. Sarajlic
7. Nurkic
8. Mujic
9. Merdanovic
10. Maksimovic
11. Residovic
12. Petrovic

izmjene, predlozi, ... ??

sto se tice kadeta, osim vec jednom spomenute trojice neznam nista dalje ...

1.Gacic
2.Djedovic
3.Omeragic

da cujemo ove bolje upoznate neno, cika djokica, nermin, albiogate, eroor, ... :)

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 15 feb 2011, 14:37

Tomić, Miletić, Vrabac, Šalić, Balta, Glogovac, Petrović, KOvačević, Vuković, Rešidović, Čamdžić, Halilović

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 15 feb 2011, 16:13

eroor je napisao/la:Tomić, Miletić, Vrabac, Šalić, Balta, Glogovac, Petrović, KOvačević, Vuković, Rešidović, Čamdžić, Halilović
Camdzic je 90.godiste. On me moze igrati na U20 EP.

Ako vam je cilj ulazak u A diviziji.
Mujic - Kanacevic - Susa - Loncarevic - Halilovic - Bulic - Petrovic - Vrabac - Josilo - Gajic - Andjelic - Maksimovic.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 15 feb 2011, 16:48

mali glogovac mi je cak salica pohvalio. tomic ja mislim da nije neki talenat, isto kao balta. gajic i andjelic su dobri igraci. Mujic - Kanacevic - Susa - Loncarevic - Halilovic - Bulic - Petrovic - Vrabac - Josilo - Gajic - Andjelic - Maksimovic.
te igrace nazalost nepoznajem, pa bih te zamolio da makar napises koje su godiste, gdje igraju i ako imas jos koji podatak o njihovoj statistici.
hvala svma!
PS: ja mislim da je josilo bio u juniorskoj repki srbije, ili je bio samo na sirem spisku, mozda je cak samo ovo drugo..a inace igra u pomladku partizana ako se nevaram.
PPS: dali neko zna, kakvi su sledeci igraci: leko (posusje), bodiroga (zrinjski), radan (igman) i vukovic (bosna)?
hvala

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 feb 2011, 17:06

Ne razumijem se ja toliko u ove mlade,kad sam ja trenirao bila su neka potpuno druga imena zastupljena.Ovako odokativno vidim da bi se moglo napraviti par izmjena prije svega da bi tu morali biti Hodzic i Sarajlic najbolji igraci najveceg kantona i kantona koji godinama daje najbolje mlade reprezentativce.Mozda bi na ove spiskove uvrstio i Latifagica koji ima predispozicije ( FIZICKE ) da bude u reprezentaciji,al je mentalno jako los i unistila ga je ona sezona u Falconsima sto je odigrao.
Target posto si bio na utakmici ima li kakve nade od Pirica slucajno,Kaletovica ili mozda jos nekog iz Falconsa.Mozda od onog Denisa visokog koji je isto slab s glavom.Od Ditinih bi te pitao za Ibrica te ovog Asima sto igra za prvi tim i da li je slucajno Muminovic igrao na ovoj tekmi
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 16 feb 2011, 14:02

Ma kakav Maksimović taj ne moze da pogodi ništa kada ostane sam pa da bar nešto vrijedi imao bi bilo kakav ugovor sa Čelikom.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 16 feb 2011, 14:35

eroor je napisao/la:Ma kakav Maksimović taj ne moze da pogodi ništa kada ostane sam pa da bar nešto vrijedi imao bi bilo kakav ugovor sa Čelikom.
jarane on ti prerjetko suta,uvijek ce prije dodat nego osutat,ni 5 suteva po tekmi ne uzme al zato je kreativan ko marcelinho huertas :mrgreen: a i sto bi suto kad imamo sutera svih sutera begagica,samo takav sut ima :)
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 16 feb 2011, 14:39

Phill Jackson je napisao/la:
eroor je napisao/la:Ma kakav Maksimović taj ne moze da pogodi ništa kada ostane sam pa da bar nešto vrijedi imao bi bilo kakav ugovor sa Čelikom.
jarane on ti prerjetko suta,uvijek ce prije dodat nego osutat,ni 5 suteva po tekmi ne uzme al zato je kreativan ko marcelinho huertas :mrgreen: a i sto bi suto kad imamo sutera svih sutera begagica,samo takav sut ima :)
a rekoh li ja da vrijedi toliko dobio bi ugovor u Čeliku ili bi ostao u Njemačkoj kada je bio

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 16 feb 2011, 14:52

reci mi kakav je merdanovic, godinu je mladji od napomenutih a ja mislim da ima malo nesto bolju statistiku...u zadnjoj tekmi je dao 9 poena.

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 16 feb 2011, 16:45

eroor je napisao/la: a rekoh li ja da vrijedi toliko dobio bi ugovor u Čeliku ili bi ostao u Njemačkoj kada je bio

Njemacku nije napustio radi 'nekvaliteta' vec 'nostalgije' ... :arrow:

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 16 feb 2011, 17:19

bandit je napisao/la:
eroor je napisao/la: a rekoh li ja da vrijedi toliko dobio bi ugovor u Čeliku ili bi ostao u Njemačkoj kada je bio

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: UPRAVU SI

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 21 feb 2011, 10:35

bandit je napisao/la:

Mi bosanci smo nostalgican narod :lol: :lol: :lol: uvjek nasi zbog nostalgije ne mogu da prodju u najboljim klubovima, zato nas i nema u NBA zbog nstalgije, i Bavcic je trebao ostati u Filadelfiji ali kaze zbog nostalgije nije mogao :lol: :lol: :lol:
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 21 feb 2011, 13:01

ima neki spisak od 61 kadeta a svega i svačega u njemu se može vidjeti

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, lumani i 13 gostiju.