calcio je napisao/la:@risha
Besic je za reprezentaciju debitovao 5. novembra 2010 protiv Slovacke (prijateljska utakmica, usao u 79.minuti). Kada mu je Susic poslao poziv nije imao cak ni profesionalni ugovor sa HSV-om. Potpisao ga je dan prije nego sto je poziv stigao, a debitovao je za HSV sedmicu dana nakon debija u reprezentaciji.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/mnogo-mi ... rska/46104" onclick="window.open(this.href);return false;
Hocu da kazem da je selektor taj koji bira igrace, a rezultat je jedino mjerilo dali je bio u pravu ili ne. Moze on pozvati cijelu ekipu Travnika i staviti ih na teren protiv Argentine, mi cemo se naravno buniti ali ako bi ostvario rezultat onda bi se ispostavilo da smo bili u krivu, a on je bio u pravu.

Kroz reprezentaciju je proslo puno igraca, mnogi su ostali na par nastupa. To je selektorov posao, da trazi pojacanja i rezervne opcije, ne znam zasto se toliko zamarate sa tim. Nije nas Susic juce preuzeo pa ne znate nista o njemu. Do sada su mu uvijek uglavnom igrali oni najbolji. Jeli to nekad neopravdano izostavio nekog od nasih najvaznijih igraca? Ja se ne mogu sjetiti da je to nekad uradio.
Ma razumijem ja tebe al Bešić nije imao ni 18 punih godina kad je igrao protiv Meksika,jer je rođen u septembru mjesecu,tako da kao maloljetan i nije mogao imati neki ozbiljan profesionalni ugovor... A Tino se poziva sa 22 godine,pa majka mu stara ako neko iole svojom glavom razmislja do 22 godine ga je morao neko primjetit kao talenta

Talenat si već sa 17,18 i ljud te prepoznaju,a mi pojma nismo imali do prije 2 godine da uopće postoji... Momku su više štete nanijeli nego koristi... Ja mislim da sad ni on ne zna koju poziciju igra... Probavaju ga na krilu,na defanzivnom veznom,a momak klasični ofanzivni iza 2 napadača... Pape može pozvat koga hoće,al probavat Tinu na defanzivnom veznom je po meni ludost... To što pokušavaju sa TINOM SUŠIĆEM u reprezentaciji pokušali su i u Hajduku,traže od nega na silu da igra ono što nikad neće biti DM, i to u utakmicama u kojim nisu smjeli,jer su u dugovima bili i trebali su nesto kroz Europu zaradit! I kad tako eksperimentišeš u Europi sa Avdijom i Sušićem desi ti se ispadanje,i mene ne moze niko ubijedit da on moze učiniti nešto protiv reprezentacija koje u Europi nešto znače... A Argentinu i to da ne pominje... Al nek eksperimentiše Pape ko i oni u Hajduku protiv Dile GORI,samo se nadam da nas neko ne uništi totalno.. A ovo kako ih je Dila u 2 tekme osramotila je žalosno,i ako još neko vjeruje u Tina na DM u repki svaka mu čast...
]