HariTz je napisao/la:Consigliere je napisao/la:Yucca je napisao/la:UEFA -Michel Platini, autor ideje o proširenom Euru 2016 god,odabrao sustav sa devet kvalifikacijskih skupina od po šest ekipa.
Pobjednici skupina i drugoplasirane momčadi iz svake skupine ostvarit će izravni plasman na Euro, kao i najbolja trećeplasirana ekipa. Preostalih osam trećeplasiranih selekcija igrat će doigravanje za preostala četiri mjesta.
Odlican sistem kvalifikacija za Euro 2016

ako se ne plasiramo sa ovim sistemom treba nas ukinuti
Odakle ovo?
ja sam ovo procitao na indexu .. sad' je li istinito..

Pa il ce biti ova varijanta ili neka druga, ma da kako god okrenes, bice da prva idu sigurno, a treci ide u baraz. Mozes okrenuti kako hoces, npr. da bude 7 grupa, gdje bih onda isli cak prva 3 sigurno dalje, a npr. najbolja dva cetvrtoplasirana takodjer. Sto rece Consiliere, ako ovo neprodjemo onda ne trebamo ni igrati kvalifikacije. Meni licno se ovaj sistem ne svidja, pa cak mi bili ti koji se ne plasirali medju tih 16 ekipa kao sto je dosad bilo. Zamislite, da bih to u ovim kvalifikacijama bile ekipe poput Srbije, Slovacke, Bjelorujije/Finske, Island, itd. koji bih isle u dodatne kvalifikacije, mislim, nije da te ekipe neznaju igrati nogometa (pokazali su Slovaci protiv nas da mogu, o Srbiji da ne govorim itd.) ali ukupno gledajuci ove kvalifikacije oni ipak nisu zasluzili da igraju na jednom velikom takmicenju (dosad barem) kao sto je EP.