RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- Crveni_1922
Re: FK Velez Mostar
U Veležu ogorčeni suđenjem u Lukavici
Paradžik nam je svirao prekršaje u napadu kao da igramo vaterpolo...
Fudbaleri Veleža ni u Lukavici protiv Slavije nisu uspjeli prekinuti negativni niz poraza na gostujućim terenima. U desetoj utakmici upisali su deseti poraz iako je, za razliku od svih prethodnih gostovanja ove sezone, Velež prvi put poveo i 43 minute držao vodstvo, a potom u samo osam minuta ostao bez svega.
"Rođeni" su nakon susreta bili ogorčeni suđenjem Gorana Paradžika iz Ljubuškog.
- Prvi pogodak primili smo iz ofsajda, a drugi iz jedanaesterca. Ni to nije bilo dovoljno pa su nam još isključili Nermina Kadića, koji je za nas itekako bitan. Paradžik nam je u drugom poluvremenu konstanto sjeckao igru. Nismo mogli organizirati nijedan napad. Nevjerovatno je da jednoj ekipi bude dosuđeno toliko prekršaja u napadu, kao da smo igrali vaterpolo - s dosta ironije govori šef struke Veleža Abdulah Ibraković te naglašava:
- I pored svih problema, vjerujem da ćemo izboriti opstanak uz pomoć svojih navijača, koji su i ovog puta bili sjajni.
Paradžik nam je svirao prekršaje u napadu kao da igramo vaterpolo...
Fudbaleri Veleža ni u Lukavici protiv Slavije nisu uspjeli prekinuti negativni niz poraza na gostujućim terenima. U desetoj utakmici upisali su deseti poraz iako je, za razliku od svih prethodnih gostovanja ove sezone, Velež prvi put poveo i 43 minute držao vodstvo, a potom u samo osam minuta ostao bez svega.
"Rođeni" su nakon susreta bili ogorčeni suđenjem Gorana Paradžika iz Ljubuškog.
- Prvi pogodak primili smo iz ofsajda, a drugi iz jedanaesterca. Ni to nije bilo dovoljno pa su nam još isključili Nermina Kadića, koji je za nas itekako bitan. Paradžik nam je u drugom poluvremenu konstanto sjeckao igru. Nismo mogli organizirati nijedan napad. Nevjerovatno je da jednoj ekipi bude dosuđeno toliko prekršaja u napadu, kao da smo igrali vaterpolo - s dosta ironije govori šef struke Veleža Abdulah Ibraković te naglašava:
- I pored svih problema, vjerujem da ćemo izboriti opstanak uz pomoć svojih navijača, koji su i ovog puta bili sjajni.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
Re: FK Velež
ma zao mi je sve ovo gledati sta se desava u velezu nekad i nemogu da odem na utakmicu nemogu vjerovati da se sve ovo desava mislim da neko drugi sve ovo kroji velez moze naprijed samo ako iza njega i u njemu budu stajali oni ljudi koji su krojili njegovu historiju samo tako moze se naprijed... ali mislim da je to skoro pa izgubljeno nadam se da cemo bar uspjeti opstati i da cemo biti jos bolji iducih sezona ma mora jednom i na bolje ici nemoze uvijek crno biti........
VELEŽ DO GROBA
VELEŽ DO GROBA
ma velez mora ostat jer **** ligu bez mostarskog kluba...jest da ih sudije povaljuju al treba iskreno rec da nisu u nekoj formi ili nemaju dovoljan broj kvalitetnih igraca...al nadam se da ce to oni prevazici...ja sam celikovac jos od pelena i sutra bi potpiso da celik sljedece kolo izgubi ako bi to pomoglo velezu... i jos nest..imam jarana rodjenog par metara od starog mosta pa nebi zelio da mi izgleda jednu godinu smrknut...zna on ko je taj i sam ce se prepoznati...........''velez u srcu ...celik u dusu''.....znam da za ovo imam pivu i to BECKS.....kenanov stari.
Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 10 sep 2013, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.
Nadam se da cete pobjediti celika,navijam za Sarajevo,a l Velez mi je drag klub,morate sve pobjedjivati kuci,ako zeliti ostati u ligi,a i celik takodje...
a ima i dosta mladih igraca samo brate ovi sa strane nas ubisemoraju igrati a nigdje veze neznam odakle ih svake godine ali nije se puno njih isplatilo mislim na igrace iz srbije ognjen je najbolji bio a ovi ostali tanko cini mi se da tu veliku ulogu menadzeri igraju a evo i pogledaj sad klubove u prvoj ligi pogotovo a ii u premier ligi ima dosta bivsih velezovih igraca treba tu snagu povratiti u klub e onda garantujem da ce bit uspjeha
- Stone Island
- Kontakt:
Ko i dođe s poštenim namjerama iz svega će izaći kao kriminalac ili će se nakon prve sedmice povući !futra je napisao/la:a ima i dosta mladih igraca samo brate ovi sa strane nas ubisemoraju igrati a nigdje veze neznam odakle ih svake godine ali nije se puno njih isplatilo mislim na igrace iz srbije ognjen je najbolji bio a ovi ostali tanko cini mi se da tu veliku ulogu menadzeri igraju a evo i pogledaj sad klubove u prvoj ligi pogotovo a ii u premier ligi ima dosta bivsih velezovih igraca treba tu snagu povratiti u klub e onda garantujem da ce bit uspjeha
Malo ko je svjestan s kakvom bagrom imamo posla...
jasta druze samo ovi navijaci oni su vjecni stvarno ja sam nekad isao onako na pokoje gostovanje stvarno svaka im cast ali neznam dokle ce i oni ovo sve trpiti ali ljudi su haos oca mi navijaju i samo navijaju
ultra nije od danas do sutra ultra je vječno
- Crveni_1922
Za nas je svako kolo vazno ta nemamo 10 poena prednosti ...
- Crveni_1922
Zvezdan Stoilkov bi uskoro mogao predvoditi napad VELEŽA.Podsjetimo,on je po dolasku u Mostar doživio nezgodnu povredu koljena.
-Ljekari u Mostaru nisu bili optimisti,međutim,doktor,koji me je pregledao u Beogradu,smatra da je moje koljeno potpuno zdravo,prenosi Stoilkov.
-Prema njegovim nalazima,radi se o takozvanoj Bekerovoj cisti,koju imam iznad koljena.Ta povreeda se liječi samo masažom i jačanjem mišića prednje lože.
Prema tome Stoilkov oporavak bi mogao ići znatno brže od očekivanog.
-Detalje ću znati već naredne sedmice,odnosno nakon još jednog pregleda,koji ću obaviti kod istog doktora,dodaje Stoilkov.
Inače,u taboru VELEŽA ističu da će im dobro doći prvenstvena pauza pred važan duel kontra Čelika u Mostaru.
-Stoper Nermin Kadić,koji je u Istočnom Sarajevu zaradio je crveni karton,propustit će derbi sa Čelikom konstatuje šef stručnog štaba „rođenih“ Abdulah Ibraković.
-S druge strane,nakon suzpenzije zbog tri žuta kartona u tim se vraća mladi reprezentativac Zlatko Kazazić,a debi kontra Čelika bi mogao imati i novajlija Edin Šečić.
-Ljekari u Mostaru nisu bili optimisti,međutim,doktor,koji me je pregledao u Beogradu,smatra da je moje koljeno potpuno zdravo,prenosi Stoilkov.
-Prema njegovim nalazima,radi se o takozvanoj Bekerovoj cisti,koju imam iznad koljena.Ta povreeda se liječi samo masažom i jačanjem mišića prednje lože.
Prema tome Stoilkov oporavak bi mogao ići znatno brže od očekivanog.
-Detalje ću znati već naredne sedmice,odnosno nakon još jednog pregleda,koji ću obaviti kod istog doktora,dodaje Stoilkov.
Inače,u taboru VELEŽA ističu da će im dobro doći prvenstvena pauza pred važan duel kontra Čelika u Mostaru.
-Stoper Nermin Kadić,koji je u Istočnom Sarajevu zaradio je crveni karton,propustit će derbi sa Čelikom konstatuje šef stručnog štaba „rođenih“ Abdulah Ibraković.
-S druge strane,nakon suzpenzije zbog tri žuta kartona u tim se vraća mladi reprezentativac Zlatko Kazazić,a debi kontra Čelika bi mogao imati i novajlija Edin Šečić.
- Stone Island
- Kontakt:
Bliži se derbi ! Još samo Čelik ostao da se dobije i onda derbi dolazi...već se priča kako je uprava Zrinjskog zabranila dolazak nama
još srijeda,ljepota 

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 12 sep 2013, 02:40, ukupno mijenjano 1 put.
- Crveni_1922
Rz88 je napisao/la:Ne igra nam Hadzic, imate srece
Ma da vam "RONALDO" igra nema bodova u Mostaru.....jos kad se napalimo poslje repke.....

- Crveni_1922
Izgleda neka radna akcija pod Bjelim Brijegom.....
http://www.****/content/view/29083/158/

Vandalizam na stadionu Pod Bijelim Brijegom

U noći s ponedjeljka na utorak na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski pod Bijelim brijegom počinjeno je kazneno djelo vandalizma. Djelatnike na stadionu tog su jutra dočekali simboli gradskog rivala Veleža i navijačke skupine tog kluba - Red Army.
Na srednjem odjeljku gornje zapadne tribine (odjeljak G) nepoznati je počinitelj preko bijelih stolica crvenom bojom načinio veliko slovo V.
Osim crveno obojenih stolica, vjerojatno je ista osoba na zidu koji se nalazi nešto iznad tribina ispisala grafit ''RA 81. V.F.C. 1922.''.

Policija je napravila očevid na licu mjesta, ali o mogućim počiniteljima nisu mogli ništa kazati. Predsjednik Zrinjskog Ivan Beus za Večernji je izrazio veliko ogorčenje provokacijom na stadionu Zrinjskog.
Inače, susret gradskih rivala Zrinjskog i Veleža na rasporedu je u iduću srijedu. O tom susretu u gradu na Neretvi se već priča u velikoj mjeri. A kako se može vidjeti, poletjele su i prve provokacije.
Nije nemoguće da ovaj susret prođe bez navijača Veleža, jer simpatizerima Zrinjskog u jesenskom dijelu prvenstva nije bilo osigurano da svoj klub prate na gostovanju u Vrapčićima kod Veleža.
(****)

U noći s ponedjeljka na utorak na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski pod Bijelim brijegom počinjeno je kazneno djelo vandalizma. Djelatnike na stadionu tog su jutra dočekali simboli gradskog rivala Veleža i navijačke skupine tog kluba - Red Army.
Na srednjem odjeljku gornje zapadne tribine (odjeljak G) nepoznati je počinitelj preko bijelih stolica crvenom bojom načinio veliko slovo V.
Osim crveno obojenih stolica, vjerojatno je ista osoba na zidu koji se nalazi nešto iznad tribina ispisala grafit ''RA 81. V.F.C. 1922.''.

Policija je napravila očevid na licu mjesta, ali o mogućim počiniteljima nisu mogli ništa kazati. Predsjednik Zrinjskog Ivan Beus za Večernji je izrazio veliko ogorčenje provokacijom na stadionu Zrinjskog.
Inače, susret gradskih rivala Zrinjskog i Veleža na rasporedu je u iduću srijedu. O tom susretu u gradu na Neretvi se već priča u velikoj mjeri. A kako se može vidjeti, poletjele su i prve provokacije.
Nije nemoguće da ovaj susret prođe bez navijača Veleža, jer simpatizerima Zrinjskog u jesenskom dijelu prvenstva nije bilo osigurano da svoj klub prate na gostovanju u Vrapčićima kod Veleža.
(****)
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 12 sep 2013, 02:50, ukupno mijenjano 1 put.
jest veliki problem preskočit zid od 1,5 m sa bijelog brijega....gluha noć,kiša lije...
mogli su barem nešto bolje uradit...
p.s.sanirano isti dan...
p.s.sanirano isti dan...
"Age i begovi su plaćali da im sinovi igraju u tom jedinom gradskom timu HŠK" Zrinjski""
- Stone Island
- Kontakt:
Ista stvar ko i vi u Vrapčićima !um vuk je napisao/la:jest veliki problem preskočit zid od 1,5 m sa bijelog brijega....gluha noć,kiša lije...
p.s.sanirano isti dan...
Pa ste išarali pola grada...na isti način ! Tako da nemoj po tom pitanju da nešto pametuješ...
znači sad je neriješeno,mi poveli,vi izjednačili.Stone Island je napisao/la: Ista stvar ko i vi u Vrapčićima !
Pa ste išarali pola grada...na isti način ! Tako da nemoj po tom pitanju da nešto pametuješ...

PS:Samo što smo mi štetu u rekordnom vremenu sanirali!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.