28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako ce zavrsiti utakmica Brazil - Bosna i Hercegovina ?

Pobjeda Brazila
100
38%
Nerijeseno
88
34%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
73
28%

Ukupno glasova: 261

AÐ_Official
Kontakt:

Re: 28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la AÐ_Official » 20 feb 2012, 11:49

Principatus je napisao/la:Ma sta euforija, razbiti cemo ih ko slon porcelansku prodavnicu, rasuti ih ko kesu rize, morat ce usred utakmice mijenjati mrezu na golu itd. :D
Kao da vec nema rupa :mrgreen:

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 20 feb 2012, 12:04

ZNATE STA NAMA FALI:
AGRESIVNOST,da se protivniku da doznanja da nema zajebancije,nap kad protivnik ima loptu,bez cekanja da oni kojtaju ,odmah na loptu...MI to nemamo,obratite paznju na utakmicu s POrtugalom,pa oni su kao pcele navalili,disat nam nisu dali..m

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 feb 2012, 12:07

Ja ipak mislim da mozemo ostvariti povoljan rezultat protiv Brazila,tj.da necemo izgubiti utakmicu.
Zreliji smo i iskusniji u odnosu na prosle kvalifikacije,gdje nam je nedostajala mala doza srece,(sudbina)
da odemo na veliko takmicenje.U ovih nekoliko prijateljskih utakmica,koliko je pred nama,vidjecemo
gdje smo i sta smo...i da li smo na putu da opravdamo ulogu favorita(iz sjene)u kvalifikacionoj grupi.
U narednim utakmicama puno vise ocekujem,prije svih,od Pjanica,Lulica,Ibisevica,pa i Misimovica.
U svakom slucaju,veliki sam optimista i nadam se da cemo za godinu ili dvije biti u top 10 svjetskih selekcija.
Sretno Zmajevi
F.K.SARAJEVO

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 feb 2012, 12:26

Mi imamo čudan mentalitet, jer kad igramo protiv slabih ekipa, mi te ekipe potcjenjujemo, ali kad igramo protiv jačih ekipa onda se primijeti strah i naši igrači se ne pokažu u najboljem izdanju.Nama nedostaje fudbalske drskosti i bezobrazluka, kao što smo imali protiv Francuske u Parizu.Izašli na teren hrabro se postavili, odlično odigrali i to se odmah vidjelo na rezultatu.Zato se nadam da ćemo protiv Brazila pružiti partiju kao u Parizu.Samo hrabro !
DRUG NEBI TI PUNCA

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 feb 2012, 12:32

bagrcavi je napisao/la:Mi imamo čudan mentalitet, jer kad igramo protiv slabih ekipa, mi te ekipe potcjenjujemo, ali kad igramo protiv jačih ekipa onda se primijeti strah i naši igrači se ne pokažu u najboljem izdanju.Nama nedostaje fudbalske drskosti i bezobrazluka, kao što smo imali protiv Francuske u Parizu.Izašli na teren hrabro se postavili, odlično odigrali i to se odmah vidjelo na rezultatu.Zato se nadam da ćemo protiv Brazila pružiti partiju kao u Parizu.Samo hrabro !
Ne moze se vise rec da podcijenjujemo slabije ekipe. To je bio slucaj ranije (ili bolje rec, nismo imali kvalitet da ih se rijesimo), ali u zadnja dva ciklusa smo u 10 utakmica protiv slabijih od nas (po jakosnim grupama), pobjedili 9. Jedini kiks je bio u Tirani. Tako da slabije ekipe vise nisu problem za nas, nego ove najjace i ove sto su tu negdje sa nama. Svi znamo na sta je licilo u Lisabonu, ali ne treba zaboravit ni katastrofu u Bucurestu i slaba izdanja protiv Turske 2009. Ima tu dosta razloga, mentalitet, taktika, fizicka spremnost itd. Samo je sigurno da se moramo drasticno popravit ako zelimo bit ispred Grcke i zauzet prvo mjesto. Treba uzet 18 poena protiv Latvije, Litvanije i Lihtenstajna, ali isto tako nam treba rezultat iz Atine i Bratislave. Za to treba dobra taktika i disciplina igraca. Znaci kao u Minsku i donekle Genku, ali ovo ce bit teze.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 20 feb 2012, 12:36

Mogli smo mi i Albaniju uzeti , da Susic nije rekao prije utakmice dovoljan bod ...
A + smo imali 2 precke , jednostavno nismo imali srece da odemo na Euro .:D
Protiv Brazila ce bit spektakl :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 feb 2012, 12:41

Što se tiče rezultata upravu si, ali opet prije utakmice sa slabijim protivnicima, mi govorimo ma lahko ćemo mi sa njima, šta će oni pa kad se desi nepredviđen rezultat onda se prozivaju pojednici počinje pljuvanje.a opet protiv jačih nekolicina po forumu piše ubiće nas Brazil, izgubićemo, čak i selektor kaže da se ne smijemo obrukati :roll: .Ali napredujemo, u uskoro ćemo i mi otići na neko veliko takmičenje.
DRUG NEBI TI PUNCA

tarikbu
Kontakt:

Post Postao/la tarikbu » 20 feb 2012, 12:45

Trebaju li nekome karte... trebao sam ići, ali mi je nešto iskrslo pa sada imamo 3 za prodaju...

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 20 feb 2012, 12:46

tarikbu je napisao/la:Trebaju li nekome karte... trebao sam ići, ali mi je nešto iskrslo pa sada imamo 3 za prodaju...
cijena po komadu?

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 20 feb 2012, 12:53

ahmic je napisao/la:ZNATE STA NAMA FALI:
AGRESIVNOST,da se protivniku da doznanja da nema zajebancije,nap kad protivnik ima loptu,bez cekanja da oni kojtaju ,odmah na loptu...MI to nemamo,obratite paznju na utakmicu s POrtugalom,pa oni su kao pcele navalili,disat nam nisu dali..m
bas tako, ali ne mozemo biti agresivni sa onoliko antitrkaca na terenu..
Volim te Bosno!!!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 feb 2012, 12:57

Za nadati je se da u novim kvalifikacijama ''malo'' promijenimo pristup. Medunjanin, Pjanić i Miske sigurno protiv jačih reprezentacija ne mogu igrati zajedno. Onaj bljesak protiv Francuske je bio izuzetak. Trebaju nam trkači u srednjem redu, vezisti koji mogu desetak milja pretrčati i preorati teren. Protiv Njemačke je to bilo na moment e gledljivo dok nije ušao Ibričić. Rahimić i Salihović su odigrali tu tekmu ekstra.
Imamo materijala u Zahiroviću za ''razbijača'' u vezi.
Nikad ne zaboravljamo onu na brzinu sklepanu utakmicu protiv Danske i radilice na sredini - Bajramović, Bešlija, Biščević koji su bili točak zamašnjak ispred Konjića i Hibića i temelj Baljiću, Barbarezu u navali.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 20 feb 2012, 13:07

xavi26 je napisao/la:
ahmic je napisao/la:ZNATE STA NAMA FALI:
bas tako, ali ne mozemo biti agresivni sa onoliko antitrkaca na terenu..
N
Ne znam na koji nacin to napravit,psiholozi,kondicioni treneri ili sta vec...
Majke mi kad je pocela utakmica s Portugalom,sta je kontam pojest ce nas,i jesu...
Portugalac ima loptu a nas ceka da on njega dribla,dok u obrnutoj situaciji kidaju nam noge,drmaju iz peta...
Bice bolje,mozda s nekim agresivnijim strucnim stozerom sto bi susjedi rekli...

tarikbu
Kontakt:

Post Postao/la tarikbu » 20 feb 2012, 13:09

dzonvejn je napisao/la:
tarikbu je napisao/la:Trebaju li nekome karte... trebao sam ići, ali mi je nešto iskrslo pa sada imamo 3 za prodaju...
cijena po komadu?
to su karte iz saveza, koje sam uzeo preko Sol Azur agencije... 100KM...

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 20 feb 2012, 13:09

dzonvejn je napisao/la:
cijena po komadu?
Koji ulaz ,i gdje zivis ???

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 20 feb 2012, 13:11

ramiral je napisao/la:Za nadati je se da u novim kvalifikacijama ''malo'' promijenimo pristup. Medunjanin, Pjanić i Miske sigurno protiv jačih reprezentacija ne mogu igrati zajedno. Onaj bljesak protiv Francuske je bio izuzetak. Trebaju nam trkači u srednjem redu, vezisti koji mogu desetak milja pretrčati i preorati teren. Protiv Njemačke je to bilo na moment e gledljivo dok nije ušao Ibričić. Rahimić i Salihović su odigrali tu tekmu ekstra.
Nikad ne zaboravljamo onu na brzinu sklepanu utakmicu protiv Danske i radilice na sredini - Bajramović, Bešlija, Biščević koji su bili točak zamašnjak ispred Konjića i Hibića i temelj Baljiću, Barbarezu u navali.
U nekom idealnom stanju formacija 4-2-3-1 nama odgovara.

-----------------------Begovic------------------
Mujdza------ Pandza----- Spahic ----Papac
---Zahirovic/Hadzic----- Salihovic
Stevan/Visca------Pjanic -------------Lulic
-----------------------Dzeko-------------------

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 feb 2012, 13:28

AÐ_Official je napisao/la:
ramiral je napisao/la:Za nadati je se da u novim kvalifikacijama ''malo'' promijenimo pristup. Medunjanin, Pjanić i Miske sigurno protiv jačih reprezentacija ne mogu igrati zajedno. Onaj bljesak protiv Francuske je bio izuzetak. Trebaju nam trkači u srednjem redu, vezisti koji mogu desetak milja pretrčati i preorati teren. Protiv Njemačke je to bilo na moment e gledljivo dok nije ušao Ibričić. Rahimić i Salihović su odigrali tu tekmu ekstra.
U nekom idealnom stanju formacija 4-2-3-1 nama odgovara.

Potpis! Šta'š popit'? :mrgreen:

Ova formacija je ok. Nazad imamo trojac i bedem + trkača Mujdžu
Srednji red imamo perspektivu - Zahirović i Salihović to mogu odraditi + mladi Hadžić, Rahima ako još ove kvalifikacije odradi trebamo mu zlatni spomenik odraditi. Ne trebamo zaboraviti ni Jahića koji može odraditi zadnjeg veznog, stopera pa i beka.
Lulić i Pjanić perjanice mlade našeg fudbala + Višća i Stevanović. Misimović zbog godina vjerovatno ide još ove kvalifikacije i neizbježno će doći do pada u igri, čast svemu, čast majstoru ali biologija je neumitna svakom od nas.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 feb 2012, 13:35

Ne bih se slozio sa vasom postavkom.Suvise defanzivna varijanta.Sa jednim napadacem i bez Misimovica,
moze u slucaju kada smo u prednosti sa dva gola razlike.
F.K.SARAJEVO

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 feb 2012, 13:38

molotovljev je napisao/la:Ne bih se slozio sa vasom postavkom.Suvise defanzivna varijanta.Sa jednim napadacem i bez Misimovica,
moze u slucaju kada smo u prednosti sa dva gola razlike.
ova formacija se veoma lahko transformiše iz defanzivne u veoma ofanzivnu ;) Dok protivnik ima loptu to je pormacija 4-5-1, ali kada mi napadamo transformiše se u 4-3-3.
DRUG NEBI TI PUNCA

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 feb 2012, 13:44

U sličnoj formaciji smo igrali oba puta kad smo pružili naše najbolje partije.
Možda to nije tako na papiru izgledalo ali je u stvarnosti bilo efikasno i opasno po gol protivnika.
Fuca od prije 25 godina ne prolazi, samo umiremo u ljepoti (a nekada ni u njoj - kao npr onomad zalizani i družina)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 feb 2012, 14:13

AÐ_Official je napisao/la: U nekom idealnom stanju formacija 4-2-3-1 nama odgovara.

Ovo je OK, mozda jos da se doda Cocalic/Pandza ako pikamo i nove igrace. Takodje Safet je rekao da cemo od 10 utakmica igrati 8 sa dva napadaca ???

P.S. Mujdza nece igrati protiv Brazila.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 20 feb 2012, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.