Superliga Portugal

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Superligu Portugala ove sezone osvaja:

Anketa je završila: 12 jun 2011, 02:47.

Sporting Lisabon
1
2%
Benfica
5
11%
Porto
37
79%
Nacional
3
6%
Braga
1
2%

Ukupno glasova: 47

amerosm
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la amerosm » 16 mar 2014, 22:36

Porto je bio bolji protivnik u prvom poluvremenu, dok je Sporting bio bolji u drugom i uspijeli su postici gol iz ofsajda kojim im je na kraju donio pobjedu.

Po prikazanom najrealniji ishod bi bio nerijesen rezultat, no sudijska greska je na kraju odlucila pobjednika.

PS: Ja nisam vidio glupljeg igraca od onog Abdoulaye-a

PPS: Ukoliko neko da za Martineza preko 20 miliona €, onda ga treba poslati u ludnicu. Jednostavno ne vrijedi vise. Danas je promasio dvije 100% prilike.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 16 mar 2014, 22:43

amerosm je napisao/la:PS: Ukoliko neko da za Martineza preko 20 miliona €, onda ga treba poslati u ludnicu. Jednostavno ne vrijedi vise. Danas je promasio dvije 100% prilike.
Apsolutno. Što je još gore primjerice, navijači Arsenala ga prizivaju, a on je u pet deka sa Giroudom. :arrow:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 mar 2014, 22:55

beka23 je napisao/la: William Carvalho perfektan, igrač utakmice ubjedljivo, kakva elegancija, kakva smirenost u ključnim trenucima, a tek mu je 21 godina...
Ja njega priželjkujem u Unitedu, sjeo bi nam k'o budali šamar :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 16 mar 2014, 22:56

Pojma vi nemate, vrijedi Martinez 25+ miliona. Nego uzasno sam se razocarao u onog Kvintera, kontao sam da je dobar igrac ustvari talasika obicna.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 17 mar 2014, 20:17

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ja njega priželjkujem u Unitedu, sjeo bi nam k'o budali šamar :mrgreen:
The club who buys William Carvalho in the summer will own the best defensive midfielder for the next 10 years. What. A. Player.
Mislim da ovo dovoljno govori o kvalitetama Williama i njegovoj sinoćnoj partiji protiv Porta. Inače tweet vrsnog poznavatelja portugalskog fudbala. Ali mi se prvo moramo riješiti ublehe, ostalo će sve ići k'o po loju.
Sarajlijc@ je napisao/la:Pojma vi nemate, vrijedi Martinez 25+ miliona. Nego uzasno sam se razocarao u onog Kvintera, kontao sam da je dobar igrac ustvari talasika obicna.
Čovjek koji je ove sezone promašuje ogromne količine stopostotnih šansi, čovjek koji je užasno nekonzistentan, čovjek koji je zabio svega dva europska gola ove sezone (i to protiv strašne Austrije i Napolija), da vrijedi 25+ miliona? Kako da ne. Golovi u Ligi ne piju vodu, jer su tamo i dosta lošiji igrači znali dati 10-15 golova, i to u dosta lošijim klubovima od Porta. Njegova klauzula je vrhunac svega toga - 40 miliona eura. :lol: Tolika klauzula je svojevremeno bila jednom El Tigreu, koji je svjetlosnu godinu ispred Jacksona u svim segmentima fudbalske igre. :arrow:

Što se tiče Quinterita, njegova loša partija je itekako razumljiva. Ovo su doslovno njegove prve minute u sezoni, a da Fonseca nije otišao, vjerovatno ni to ne bi dočekao. Šta fudbalski mag učini od najboljeg igrača U-20 Mundijala, samo zahvaljujući forsiranju svojih mezimaca (čitaj mediokriteta), nevjerovatno.
Zadnja izmjena: beka23, dana/u 17 mar 2014, 20:27, ukupno mijenjano 2 puta.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 17 mar 2014, 20:25

Vidjet cemo druze. On bi triput bio bolji da ima jos nekog u napadu s kim moze suradjivati, ovako usamljen tesko se moze izboriti za neku sansu i slicno. Porto ce vjerovatno zaraditi na ljeto na Vareli, Martinezu i Mangali.

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 17 mar 2014, 20:44

Dobar je on, ne kažem ja da je prosjek ili tako nešto, ali pričati o nekim basnoslovnim ciframa, pa čak i o cifri 25+ je u ovom trenutku pretjerano i nerealno. Ali, može i mora više zabijati, mora iskoristiti prilike koje se jednostavno moraju iskoristiti. Ima i s kime da sarađuje, ako Varela i Quaresma nisu dostojni toga da sarađuju s njim, ko jeste?

Kada je u pitanju zarada, sve dok je grande PdC predsjednik, to će biti Portova najmanja briga. Očekujem od ova tri igrača barem 50 mio., iako nisam baš siguran da će biti neke ogromne zarade od transfera (odličnog ove sezone) Varele.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 17 mar 2014, 21:00

beka23 je napisao/la:Dobar je on, ne kažem ja da je prosjek ili tako nešto, ali pričati o nekim basnoslovnim ciframa, pa čak i o cifri 25+ je u ovom trenutku pretjerano i nerealno. Ali, može i mora više zabijati, mora iskoristiti prilike koje se jednostavno moraju iskoristiti. Ima i s kime da sarađuje, ako Varela i Quaresma nisu dostojni toga da sarađuju s njim, ko jeste?

Kada je u pitanju zarada, sve dok je grande PdC predsjednik, to će biti Portova najmanja briga. Očekujem od ova tri igrača barem 50 mio., iako nisam baš siguran da će biti neke ogromne zarade od transfera (odličnog ove sezone) Varele.
Mislio sam na jos jednog napadaca, da nije sam u vrhu.

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 17 mar 2014, 21:17

Ma nepotreban je još jedan centarfor, njegova boljka ove sezone je realizacija. E, ako to popravi, moćiće se pričati o 25+ i sličnim stvarima.

U međuvremenu, Nacional vodi protiv Benfice, 20. minut u toku. Iako mislim da će ovo Benfica preokrenuti do kraja, bilo bi za Ligu sjajno da se još jednom dogodi prošlogodišnje ludilo za titulu. Još ako znamo da Benfica gostuje Portu i Bragi do kraja sezone, trenutni bodovna razlika (4) bi se vrlo lako mogao istopiti do kraja sezone. Naravno, ukoliko Sporting ne bude kiksao, ali sudeći po ovoj sezoni, to će se stvarno teško dešavati u narednih 7 kola.

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 17 mar 2014, 21:35

Čovjek se ne može ni ponadati. :lol: Nacional 1-2 Benfica, 35. minut u toku.

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 17 mar 2014, 23:03

FT: Nacional 2-4 Benfica. Jednostavno nezaustavljivi. Ni zgusnut raspored im ne otežava posao, ni činjenica da su skoro osvojili Ligu - oni melju iz meča u meč. I svaka im čast na tome.

Inače, 15 pobjeda i 1 remi, 33 postignuta, 4 primljena gola u 2014. godini. Brutalno...

Benfica
Kontakt:

Post Postao/la Benfica » 18 mar 2014, 20:23

E ljudi evo i ja ću se uključuiti u raspravu ovdje, nisam dosad nikad ni ulazio na ovaj forum. Vidim da ima ovdje još nekih fanatika koji prate Ligu ZON Sagres i koji se razumiju. :lol:
"Temos um passado, um presente e um futuro
De branco e encarnado, a força de um muro
Somos a glória, somos a fé
Somos SLB!"

Benfica
Kontakt:

Post Postao/la Benfica » 19 mar 2014, 01:02

slika <3
Somos SLB!"

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 20 mar 2014, 23:01

Dobrodošao, @Benfica, s malim zakašnjenjem. :mrgreen:

Večeras dominacija u Europskoj ligi, Porto izbacio Napoli, Benfica izbacila Tottenham. Basel, AZ, pa i Lyon su itekako poželjni protivnici u narednoj rundi omanjeg europskog takmičenja.

JH13
Kontakt:

Post Postao/la JH13 » 20 mar 2014, 23:02

Quaresma prozivljava drugu mladost. 8-)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 20 mar 2014, 23:43

Quaresma majstor 8-) Volio bih da se susretnu Porto i Benfica ;)

Benfica
Kontakt:

Post Postao/la Benfica » 21 mar 2014, 01:26

Hvala @beka23 :)) Slažem se sa tobom da su oni poželjni protivnici, mada nismo mi te sreće, vazda dobijamo neke protivnike po mjeri :S
@Sarajlijc@ Baš se to kontam maloprije. Bilo bi baš dobro da bude O Classico u 1/4 finala :)
Što se tiče Quaresme, skidam kapu za onu golčinu. Nevezano za to, navijam za Belenenses u 24.kolu, da im barem otkine bod :D
Somos SLB!"

Benfica
Kontakt:

Post Postao/la Benfica » 21 mar 2014, 13:24

Da još dam komentar na žrijeb EL. Mislim da je od ovih favorita, odnosno najjačih ekipa Benfica najbolje prošla (konačno) i da ne bi trebala imati problema sa AZ, dok je Por(c)o dobio teži zadatak sa susjedima iz Seville. Mislim da Por(c)o može proći Sevillu, jer im je to zadnji voz da poprave užasnu sezonu (juhuu). Šta vi mislite ?
Somos SLB!"

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 21 mar 2014, 19:05

Moze se Sevilja proci itekako 8-)

Benfica
Kontakt:

Post Postao/la Benfica » 21 mar 2014, 22:26

Ovih dana imam nekog viška vremena, pa ću ovdje napisati ponešto o najvećim i najpoznatijim portugalskim stadionima. Ići ću od juga prema sjeveru, tako mi nekako najlakše :)

1.Estádio Algarve (Eštadju Algarve)

Meni lično je ovo jedan od tri najljepša portugalska stadiona. Smješten je kako i samo ime kaže u regiji Algarve na jugu Portugala u blizini grada Faro (uz autoput A22).
Ideja izgleda stadiona potiče, kao od većine arhitektonskih rješenja i zdanja u Portugalu, od okeana, odnosno Atlantika. Glavne tribine imaju krovnu konstrukciju koja podsjeća na školjku, dok same stolice treba da simuliraju valove mora i urađene su u više nijansi plave, zelene i ljubičaste boje. Sjeverna i južna tribina su manje i nisu nadkrivene. U uglovima su smješteni "tornjevi" sa semaforima i VIP mjestima.
Stadion je znanično otvoren 23.11.2003. godine za potrebe EURO-a 2004. Njegova izgradnja je koštala gotovo 120 miliona Eura i posjeduje kapacitet od 30 305 sjedećih mjesta. Po UEFA kriterijima, ovaj stadion je ocjenjena sa četiri zvjezdice.
Ono što je također interesantno je da ovaj stadion nije zapravno ničiji pravi dom. Na njemu po potrebi igraju Farense, Louletano, Olhanesnse i Portimonense, zapravo klubovi sa juga. Ovaj stadion bio je i domaćin tri finala liga kupa (tada Carlsberg Cup). Za vrijeme EURO-a ovdje su se odigrale tri utakmice i to: Rusija-Španjolska; Grčka-Rusija i Holandija-Švicarska. Portugalska repka i ne igra baš često ovdje, a najveći razlog tome je veliki broj dobrih stadiona u državi. Za ovaj stadion je također zanimljiva činjenica da je ovo zvanično domaći teren reprezentacije Gibraltara. (Izjednačen kapacitet stadiona i stanovnika tog britanskog prekomorskog terirotija)
Za one koji ne znaju, ovaj stadion je često odredište bogatijih klubova koji vrše ljetne pripreme, a i na njemu se svake godine održava tzv. Guadiana prijateljski kup.
slika
Somos SLB!"

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.