Pro Evolution Soccer 2011

FIFA, PES, GTA, Fortnite...

Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan

djonla
Kontakt:

Re: Pro Evolution Soccer 2011

Post Postao/la djonla » 04 nov 2010, 16:59

imal li iko ziv PS3 aaaaaaaaaaaaaaaaa:D:D:D kako da igramo online:D

ILoveLFC
Kontakt:

Post Postao/la ILoveLFC » 04 nov 2010, 17:00

guber_90 je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:Nakon vise od dvije sedmice igranja i osvajanja svega sto se moze osvojit na top playeru,dosao sam na zakljucak da je ovaj soccer totalno sr*nje.
Jedini nacin da ga poprave jeste da izmijene one gluposti.Koje gluposti?
1.Idem u kontru na lijevoj strani,imam u sredini igraca i igraca ispod njega nekih 3 metra,pritisnem X i analogom uputim gdje lopta treba ici (prema onome u sredini),medjutim taj u sredini preskoci loptu,onaj dole protrci i kontra ode u pi*ku materinu.
2.Offside-i,cesto se sviraju offside-i kojih nema,a ne sviraju se oni kojih ima.
3.Pucanje s male udaljenosti : otprilike znamo koliko treba drzati kocku da bi "normalno" sutnuli loptu u gol,medjutim to nikad nije isto.Nekad drzim dovoljno da bude ispod sredine i dadnem gol i sledeca akcija isto to,a isti je igrac nabije preko gola.
4.Prilike iz nista - cesto pritisnem trokut i uputim loptu sa sredine terena na lijevu ili desnu stranu,medjutim igrac je sutne naprijed prema golu i neocekivano dodje do mog napadaca.
5.Glupi sutevi s distance - kad se izvodi korner,odbrambeni igraci izbiju loptu i dodje do nekog mog veznjaka i umjesto normalno da je sutne prema golu on radi polumakazice i lopta ide negdje preko gola.
6.Korneri - cesti golovi iz kornera nisu prouzrokovani poboljanim ubacivanjem,vec oslabljivanjem kretanja odbrane tokom kornera.Sigurno vam se desilo da ne mozete s L1 da odaberete igraca kojeg hocete i on ode na neku drugu stranu i protivnicki napadac ostane nepokriven,ili da lopta iz kornera ide na vaseg odbrambenog igraca i pritiscete kocku da je izbijete,on je prima i onda mu opet treba vremena da je izbije,ako mu ne otmu loptu,jer ju je traljavo primio.
7.Centarsutevi - cesto s krila centarsut zavrsi u autu na drugoj strani.
8.Finte - jednom od sto puta se mogu izvesti 2 uvezane finte (3 i 4 uvezane nikada ne mogu,osim na treningu :D) drzeci L1 i uputit desni analog gdje hocemo.
9.Kada se promijene strane na poluvremenu odmah bude inverzija kratica za finte sto cesto zbuni,jer se naviknemo da jedna finta bude L1 + desni analog gore,a kad promijenimo stranu ona bude dole.
10.U zelji da naprave realisticniju igricu,oni su napravili goru.Naime,Robben dobije loptu i sa ubrzanjem od 92 i i brzinom 89 i zutim raspolozenjem,njega npr.Khedira stigne,odgurne i uzme mu loptu.
11.Smotanost igraca u odbrani - ide protivnicka kontra i vi da s L1 odaberete svog odbrambenog on prvo stane,pa se strelica prebaci na njega.

Ovo su samo neke stvari koje sam primjetio.Sigurno ih ima jos,samo se ne mogu sjetiti.Uglavnom je sve poboljsano osim gameplaya,na kojem su toliko radili,a glupost napravili.
Ajde da ja svoja iskustva navedem, odnosno protu argumente:
1.To se desilo zbog prejakog pasa, drzi malo krace (manje) i nece se desiti :), sto znaci da se nisi jos navikao na novi sistem pasova :D
2.Ja nisam imao nikakvih problema sa offsideima, al et ko zna mozda se tebi fkt to desavalo, mada mislim da ti se to cini, meni nikada nije svirao nepostojeci offside
3.Jbg nije sjela lopta igracu i to je to :)
4.Glup AI ko i na svakom PES-u do sada
5.Nauci sutat sa distance, ja sam takvih golova metar zabio i to kakvih :)
6.Nauci postavljati odbranu, ja sam imao problema sa tim u pocetku, najbolje ti je kockom da izbacujes loptu, tako neces rizikovati previse
7.Meni se to desi u 1 od 20 slucajeva, opet do tebe
8.Pa to je soccer ili ti ga fudbal nije cirkus niti takmicenje u freestyl, kad si ti vidio da neki igrac vise od 2 finte izvodi zaredom?
9.Malo jeste komplikovano, al navikne se covjek vremenom.
10.To i mene iritira.
11.Nemam takvih problema, kada odaberem igraca mogu bez stajanja sa njim nastaviti, samo drzi strelicu u smjeru u kojem zelis da ide.
12.Najbolje je da ti promjenis igricu, posto tebi ocito ovdje na PES-u nista ne valja :D.
PES je po meni prejak, puno realniji i bolji do prijasnjih pesova, a sad kome se ne svidja... :roll:
Proud to be a Red! ♥ Liverpool FC ♥
You'll Never Walk Alone! Long live the King !

"I know Liverpool fans care more about their club's success than the national team." Rafael Benitez

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 06 nov 2010, 01:16

ev da se i ja oglasim, zasto je PES 11 s r a nje

1. prije izlaska pesa najavili da ce igraci tipa Lampard, Sneider, Gerrard znati bolje dodavati lopte od ostalih, hajd dobro, to funkcionise dobro
2. Robusni igraci tipa Terry, Ferdinand, Vidic i ostali... bit ce snazniji u duelima... wtf? kod mene Terry-a neki Milicevic kako se vec zove iz Wolverhamptona dirne Terrya i oboriga, uzme mu loptu, ne zna ni kako treba dodati loptu, a jos tek Alex, najbolje su uradili Ivanovica, a o Drogbi da ne pricam, pa lik ne zna baratati s loptom, totalno je slab, jedino zna sutnut loptu i nista vise, i iz kornera ako se dobro za glave mu u ubaci
3. onda centarsut, nikada ama bas nikada nema igraca u sredini kaznenog prostora da bude kad se ubacuju lopte, glupost, (govorim igrace za Chelsea, jer samo taj tim uzimam, drugi me ne interesuju) Drogba koji treba uvjek biti tu kad se lopta ubaci, gdje je on, stoji iza 16 metara, a Malouda tamo negdje po strani, i kad ubacujem loptu, ako nece otici u sredinu kaznenog prostora, otici ce gore Maloudi, koji je daleko 20ak metara od gola i udara loptu glavom.... ima se ovde pricati do sutra
4. pa onda pasovi, glupi, hem sto igrac pusta moj kad se salje lopta u for, za njim ce i protivnicki igrac pustiti, lopta pola metra od njega i pusti je.
5. golman u profesional i top player nezaustavljiv, rijetke su sanse da se zabije gol, ali ja sam imao neke srece pa sm usbio zabit 1-2 gola. isto tako i pusta lopte, tj lopta kad izlazi tj treba da bude korner, lik nju stigne i pusti je da ode u korner.
6. i onda sutevi, jbt pa kakav je to igrac kad ne zna lopte osutati, sa Essienom nikad zabiti gola, sem onoga gola sto sam zabio s skaricama protiv Reala u finalu lige sampiona, kakva je to realnos kad moram dirnuti odredjenu tipku za sut da bi lopta donekle trebala ici pravilno u gol. kakva je to realnost kad ja moram dirnuti loptu i ona ode preko gola.
7. i konacno, ofsajdi, najgora moguca stvar u pesu, da se moze kako iskljcuio bih je...
8. grafika je samo tako LOW, koristi se ista ona iz PES 09, samo malo doradjene face, animacije... jos povecao na max rezoluciju, sve na max i dzaba

maloprije krenuo igrati engl. premier ligu, igram ti ja protv Citya prvu utakmicu, vodim ja Anelkom loptu, kad me Aebayor stize i uzme loptu, wtf? igra se tako brzo odvija (posebno u master ligi) pa ne igram pesa na PS2, isto tako nakon te utakmice igram protiv Newcastlea, Collocinia ne mogu proci nema te sanse, uzme Drogba il Anelka loptu nebitno koji, Collocini udje u duel sa njim, ko sa nekim djetetom, jednostavno svaki pes sve gori i gori, umjesto da bude bolji i bolji, jedino na pocetku nesto valja, a nakon nekoliko utakmica dosadi brzo.

Barcelona opet najbolja...

nastavit ce se, samo da se sjetim jos toga, bugovi frcaju na sve strane...

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 06 nov 2010, 01:26

Soccer je smeče zivo.. pocevsi od transfera, Ibrahimovic u Barci, Diego u Juventusu itd ... nidje veze ..
Pa od ocjena igraca ... to je haos i nula mrtva ... jedan Terry je losi recimo od jednog Ujfalisija, Perea itd.
Npr Fabraegas pa taj lik one zute ocjene nema kako treba, Iniesta, i ostali neki igraci prelose da losije ne moze biti ... to se vise ne igra :lol:

ILoveLFC
Kontakt:

Post Postao/la ILoveLFC » 06 nov 2010, 09:16

aS_Roma je napisao/la:Soccer je smeče zivo.. pocevsi od transfera, Ibrahimovic u Barci, Diego u Juventusu itd ... nidje veze ..
Pa od ocjena igraca ... to je haos i nula mrtva ... jedan Terry je losi recimo od jednog Ujfalisija, Perea itd.
Npr Fabraegas pa taj lik one zute ocjene nema kako treba, Iniesta, i ostali neki igraci prelose da losije ne moze biti ... to se vise ne igra :lol:
Pa skines update i prebaci ti sve igrace, dobijes nove kopacke, nove ocjene itd.

"I know Liverpool fans care more about their club's success than the national team." Rafael Benitez

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 06 nov 2010, 21:14

Igram Master Ligu sa Arsenalom, sa sljedecim sastavom:

--------------------Neuer--------------------

Sagna-----Squillaci----Vermalen----Clichy

------------------Fabregas-------------------

Robben------------Pjanic---------------Bale

---------Wallcot----------Dzeko--------------

8-) 8-)
Samo je tesko naci dobrog stopera, a da je mlad.

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 06 nov 2010, 21:16

B0SANAC je napisao/la:Igram Master Ligu sa Arsenalom, sa sljedecim sastavom:

8-) 8-)
i samo je sranje sto svakog igraca mozes dovesti odma prvu sezonu. :cry:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 06 nov 2010, 21:18

8-) 8-)
Bonucci,Rannochia,Mateo Musacchio 8-)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 07 nov 2010, 12:02

gerard pique slika

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 07 nov 2010, 12:17

evo, sad nakon nekih mjesec dana odigranih, moram reci da sam razocaran novim PESom iz nekoliko razloga:

1. Nekad je jednostavno nemoguce prebaciti kursor na igraca kojeg zelis, pritisak na tipku za mijenjanje odabire recimo Evru i Ferdinanda (igram sa Man Utd), ali ne i Vidica koji mi stoji izmedju njih, a prema kojem ide lopta. Najcesce mi igra dozvoli da na njega prebacim tek kad je prekasno. Da ne spominjem reakciju igraca kad ga se tek ukljuci, pa treba pet sekundi da on uopce shvati gdje treba ici

2. Obrana mi je cudna. Glen Johnson stigne Rooneya i odgurne ga ko da je mala beba, a Ferdinand ne moze izgurati ni Joe Colea, Scholes (koji je odlican, ali spor) bez problema stigne najbrze protivnicke igrace, a Nani ili Valencia koji su brzi, oni ne mogu nikoga stici.

3. Nekad ako moj igrac trci prema lopti, i sigurno je da ce on stici prvi, igra ne dozvoljava da unaprijed odaberem potez (šut, dodavanje), vec moram cekati da je primi, pa tek onda pritisnuti, sto automatski znaci da ce vjerojatno izgubiti loptu dok se on snadje

4. Precesto kad igram protiv nekoga, ako taj netko igra kroz sredinu i pokusava stalno dodavati pasove u for, moji igraci stoje ko balvani u obrani i samo puste napadaca da se proseta kraj njih. Tek reagiraju kad je ovaj iza njih 5 metara. Opcenito lose reagiraju svi igraci u obrani na te lopte u for.

5. Zadnja stvar sto me strasno zivcira je kad moj igrac predje preko lopte a ne uzme je (u obrani), to su MORALI ostaviti automatski da se radi, jer nemoguce je da bas svaki put pritisnem X kad god sam blizu lopte, ipak je to igrica. Al imam osjecaj da ni tada ne bi nekad reagirao

moja ocjena igre:

Grafika: 9/10 (nemam zamjerki)
Novosti u igri: 9/10 (teze driblanje, manualno dodavanje)
Ostalo: 2/10 (Umjetna inteligencija, reakcije igraca, prebacivanje igraca, obrana)

ukupno 20/30. Nije neka ocjena bas.

Nadam se da ce PES 2012 ispraviti ove nedostatke, jer su u nekim stvarima krenuli u dobrom smjeru

ILoveLFC
Kontakt:

Post Postao/la ILoveLFC » 07 nov 2010, 15:26

eric_cantona je napisao/la:evo, sad nakon nekih mjesec dana odigranih, moram reci da sam razocaran novim PESom iz nekoliko razloga:

1. Nekad je jednostavno nemoguce prebaciti kursor na igraca kojeg zelis, pritisak na tipku za mijenjanje odabire recimo Evru i Ferdinanda (igram sa Man Utd), ali ne i Vidica koji mi stoji izmedju njih, a prema kojem ide lopta. Najcesce mi igra dozvoli da na njega prebacim tek kad je prekasno. Da ne spominjem reakciju igraca kad ga se tek ukljuci, pa treba pet sekundi da on uopce shvati gdje treba ici

2. Obrana mi je cudna. Glen Johnson stigne Rooneya i odgurne ga ko da je mala beba, a Ferdinand ne moze izgurati ni Joe Colea, Scholes (koji je odlican, ali spor) bez problema stigne najbrze protivnicke igrace, a Nani ili Valencia koji su brzi, oni ne mogu nikoga stici.

3. Nekad ako moj igrac trci prema lopti, i sigurno je da ce on stici prvi, igra ne dozvoljava da unaprijed odaberem potez (šut, dodavanje), vec moram cekati da je primi, pa tek onda pritisnuti, sto automatski znaci da ce vjerojatno izgubiti loptu dok se on snadje

4. Precesto kad igram protiv nekoga, ako taj netko igra kroz sredinu i pokusava stalno dodavati pasove u for, moji igraci stoje ko balvani u obrani i samo puste napadaca da se proseta kraj njih. Tek reagiraju kad je ovaj iza njih 5 metara. Opcenito lose reagiraju svi igraci u obrani na te lopte u for.

5. Zadnja stvar sto me strasno zivcira je kad moj igrac predje preko lopte a ne uzme je (u obrani), to su MORALI ostaviti automatski da se radi, jer nemoguce je da bas svaki put pritisnem X kad god sam blizu lopte, ipak je to igrica. Al imam osjecaj da ni tada ne bi nekad reagirao

moja ocjena igre:

Grafika: 9/10 (nemam zamjerki)
Novosti u igri: 9/10 (teze driblanje, manualno dodavanje)
Ostalo: 2/10 (Umjetna inteligencija, reakcije igraca, prebacivanje igraca, obrana)

ukupno 20/30. Nije neka ocjena bas.

Nadam se da ce PES 2012 ispraviti ove nedostatke, jer su u nekim stvarima krenuli u dobrom smjeru
Ja nemam previse kritika za PES, ali definitivno ..svako primjeti da neki igraci tipa Rooney, Torres koji imaju velik Top Speed, kao i Body Balance relativno lagano izgube loptu od nekih prosjecnih stopera...

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 08 nov 2010, 17:05

Joj šta radim sa Getafeom, 4. na tabeli, 1. u grupi EL-a ( tu su još, Dinamo Buc. , Utrecht, BvB) :D
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 08 nov 2010, 17:16

Opet cu da ponovim, oni koji ne znaju igrati PES-a se zale i to ce vijek biti, svima respect ali ocigledno ne zante igrati. To sa kursorima je nesto najlakse napraviti, kad pocinje tekme idete slecet side (najjednostavniej da vam objanim) i onda Kocka i promjenite ono Assisted u Semi-as i rjesili ste problem kursora, jer sad skvai put kad popnete L1 kursor se prebacuje na najblizeg igrac.

I jedan savjet za sve da kad udju u utakmicu imaju isto kad pristinu start opciu comand list ili nesto slicno (vjerovatno se ne pise ovako, ali slicno :D) i malo to pogledajte pa cete vidjeti, ima opcija kontrolirani sut, misim da R2+ kocka, ali ja igram na tastaturi i opet sam usao u sve te seme a na djojstiku je 15 puta lakse igrati.

Sto se tice finte ne stavljate dvije finte, jer nema potrebe, skontajte koje finte su najucinkovitije i to kristite, dosta su vam 4 finte za sta god hocete.

I da sto e tice Robena i ubrzan ili nekog drugog igraca i za to imate dugmad, prtisnite brzo ili vam ga R1 dva, tri puta da gurne u for i onda tek to ubraznje dolazi do izrazaja ili preko R2+strelice, kako moze igrac sa loptom imati ubrzanje??? Nikako realno, mora je gurnuti sebi malo da pa ima ubrzanje. Sa loptom trcanje je vec stvar Driblinga a ne speeda i accela. Samo malo ukljucite mozak u igru i bit ce puno realnije.

Sretno :D

Ako neko ima kakvih pitanja nek postavi :D
Mes Que Un Club

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 nov 2010, 18:25

amertiger je napisao/la:Opet cu da ponovim, oni koji ne znaju igrati PES-a se zale i to ce vijek biti, svima respect ali ocigledno ne zante igrati. To sa kursorima je nesto najlakse napraviti, kad pocinje tekme idete slecet side (najjednostavniej da vam objanim) i onda Kocka i promjenite ono Assisted u Semi-as i rjesili ste problem kursora, jer sad skvai put kad popnete L1 kursor se prebacuje na najblizeg igrac.

I jedan savjet za sve da kad udju u utakmicu imaju isto kad pristinu start opciu comand list ili nesto slicno (vjerovatno se ne pise ovako, ali slicno :D) i malo to pogledajte pa cete vidjeti, ima opcija kontrolirani sut, misim da R2+ kocka, ali ja igram na tastaturi i opet sam usao u sve te seme a na djojstiku je 15 puta lakse igrati.

Sto se tice finte ne stavljate dvije finte, jer nema potrebe, skontajte koje finte su najucinkovitije i to kristite, dosta su vam 4 finte za sta god hocete.

I da sto e tice Robena i ubrzan ili nekog drugog igraca i za to imate dugmad, prtisnite brzo ili vam ga R1 dva, tri puta da gurne u for i onda tek to ubraznje dolazi do izrazaja ili preko R2+strelice, kako moze igrac sa loptom imati ubrzanje??? Nikako realno, mora je gurnuti sebi malo da pa ima ubrzanje. Sa loptom trcanje je vec stvar Driblinga a ne speeda i accela. Samo malo ukljucite mozak u igru i bit ce puno realnije.

Sretno :D

Ako neko ima kakvih pitanja nek postavi :D

To legendo :D

PES 2011 je takav da moras znati igrati da bi pobjedjivao a ne kao dosad svako je mogao uzeti Rooney-a...upraviti ga prema golu i napuniti sut...gol zagarantovan...Ovdje sve moras kontrolisati,od dodavanja,sutiranja,driblinga,postavljanja i slicno ali najvaznije je da je sve to itekako moguce kontrolisati samo treba vremena...
Nije ovaj PES perfektan,ima nekih po meni losih stvari ali je daaaleko najbolji soccer dosad...

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 08 nov 2010, 20:05

Arsenalisation je napisao/la:Je li moze neko postavit link za crack od dresova,grbova i to...neda mi se traziti bio bi mu zahvalan... :)
:?:
FK Pjetlovi

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 09 nov 2010, 12:36

adnan24 je napisao/la:a ne kao dosad svako je mogao uzeti Rooney-a...upraviti ga prema golu i napuniti sut...gol zagarantovan...
to je mozda od 2008 pa do sad.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 09 nov 2010, 12:51

najjaci pes po meni je pes 2006..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 nov 2010, 13:36

Wolverine je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:a ne kao dosad svako je mogao uzeti Rooney-a...upraviti ga prema golu i napuniti sut...gol zagarantovan...
to je mozda od 2008 pa do sad.
Na 2010 je to najgore odradjeno jer su ovi malo bolji igraci bukvalno prolazili kroz protivnike...nije bilo sanse da se zaustavi Rooney,Drogba i slicni...na onim ranijim soccer-ima to je bilo bolje odradjeno ali je bilo mnogo drugih stvari koje nisu valjale a koje su dobro odradjene na 2011...Ja sam bio za varijantu da oni poprave neke stvari iz pes 2010 i onda bi to bilo odlicno ali oni nastavljaju sa tradicijom da skoro svake godine izbace potpuno drugaciju verziju...ali i dalje mislim da je ova verzija 2011 najbolja dosad...

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 10 nov 2010, 14:06

Anko moze link za engleskog komentatora?

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 10 nov 2010, 21:54

8-) 8-)
S Bayernom :D

----------------Julio Cesar--------------------

Lahm-----Vidis----Sergio Ramos----Maicon

--------------------Essien--------------------

Robben------Schweinsteiger-------Ribery

----------Villa----------Rooney--------------
#miasanmia

Odgovori

Natrag na “eSports”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.