Postao/la Mirza_Hordas » 18 sep 2009, 11:45
Adebayor: "Ne želim se ispričati Van Persieu"
Engleski nogometni savez jučer je Emmanuelu Adebayoru izrekao kaznu od tri utakmice neigranja zbog nasilnog ponašanja u utakmici protiv svog bivšeg kluba Arsenala u kojoj je nogom u glavu udario Robina van Persiea, no reprezentativac Togoa za sve optužuje navijače Arsenala i kaže kako se nema namjeru ispričati.
Adebayor tvrdi kako nije želio ozlijediti Van Persiea, a dodao je i kako mu veliki broj njegovih bivših suigrača nije želio pružiti ruku ni prije početka utakmice.
"Žao mi je što je Robin ozlijeđen, ali ne mogu žaliti zbog nečega što nisam namjeravao učiniti. Svi koji me znaju, znaju da ne bih nikoga namjerno ozlijedio, a posebno ne bivšeg suigrača. Drago mi je da je sa Robinom sve u redu jer znam da je moja kopačka bila blizu njegovog oka, ali doista nema ništa što sam u tom trenutku mogao uraditi, nije bilo načina da se povučem na vrijeme." rekao je Adebayor.
Adebayor je bio pod povećalom i zbog neprimjerenog slavlja nakon postignutog gola kada je pretrčao cijeli teren da bi slavio pred navijačima Arsenala. Objasnio je kako je njegovo slavlje bilo odgovor na uznemiravanje od strane gostujućih navijača koje više nije mogao podnijeti.
"Ljudi govore o tome kako smo nogometaši i koliko novca zarađujemo, ali samo zato što smo imali sreće ne znači da moramo trpiti vrijeđanje. Kad biste vrijeđali nekoga na ulici preko sat vremena on bi reagirao i to na puno gori način nego što je proslavljanje gola. Postoji određena granica do koje čovjek može trpiti vrijeđanje prije nego što pukne. Mene su vrijeđali ljudi koji su prije šest mjeseci skandirali moje ime, a vrijeđali su me bez razloga. Postigao sam gol i želio sam ljudima pokazati da im nije pametno vrijeđati me. Doista to uopće ne razumijem. Trčao sam nošem emocijama, a kada iz nogometa odstranite emocije imat ćete veliki problem. Ljudi govore kako sam imao vremena razmisliti jer sam pretrčao cijeli teren, ali to nije istina. Vrijeđali su me cijelu utakmicu, a onda sam postigao gol za koji sam znao da će nam osigurati pobjedu. Deset sekundi je ništa. Emocije traju puno duže od toga."
"Bilo je igrača Arsenala koji su mi odbili pružiti ruku prije utakmice. Ne želim otkrivati njihova imena, to nije moj stil, ali bilo ih je više. Moji prijatelji, poput Ebouea, su bili korektni. Oni su pristojni ljudi. Ali ne razumijem zašto su se neki igrači Arsenala tako odnosili prema meni." dodao je Adebayor.
Eboue: "Adebayor me je razočarao"
Međutim, upravo je Emmanuel Eboue nakon izrečene kazne izrazio svoje zadovoljstvo tom činjenicom, a dodao je i kako se Kolo Toure došao nakon utakmice u svlačionicu Arsenala ispričati zbog Adebayorovog sramotnog ponašanja.
Napad na Van Persiea i provociranje navijača nije sve što je Adebayor pokazao u toj utakmici. Na nozi Cesca Fabregasa je ostavio posjekotinu, a Alexa Songa je udario rukom.
"Po mom mišljenju, Adebayor se nije ponašao kako treba, a do nije dobro za nogomet jer imate puno mladih ljudi koji gledaju utakmicu i vide takve stvari. Ali sretan sam što je dobio kaznu od tri utakmice. Nisam razgovarao s njim jer sam se duboko razočarao u njega. Svi smo u svlačionici bili razočarani jer nismo znali što se dogodilo sa njim. Kada je bio u našoj momčadi, kada smo bili zajedno, sve smo radili zajedno. Nakon utakmice Kolo je ušao u našu svlačionicu i ispričao se svima i to je bilo vrlo lijepo od njega. Ako me Adebayor nazove, razgovarat ću s njim. Ali nije me još nazvao." rekao je Eboue.
Fabregas: "Imao sam sreće"
Kapetan Arsenala je i jučer na nozi imao ožiljak od Adebayorovog starta, a priznaje kako je bio šokiran zbog činjenice da je njegov bivši suigrač u potpunosti izgubio kontrolu.
"Mislim da je ovo zaslužilo crveni karton." rekao je Fabregas pokazujući na ožiljak na svojoj nozi, dodavši: "Imao sam sreće jer mi je noga bila u zraku kada se to dogodilo. Znate, ovo je nogomet i takve se stvari mogu dogoditi. Sve što sam pokušavao dok je on bio u Arsenalu jeste stvoriti prilike za njega da zabija golove. Zbog toga mislim da mu nisam učinio ništa loše. Sve je to jako čudno. To je nogomet i ne razmšljam više o njemu. On više ne igra za Arsenal i mi se samo moramo koncentrirati na sljedeću utakmicu i na našu igru."
eee jade jadni
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"