Tarik Muharemovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ElAn10
Kontakt:

Re: Tarik Muharemovic

Post Postao/la ElAn10 » 28 sep 2025, 14:50

Raonffa je napisao/la:
28 sep 2025, 14:29
akisarajevo92 je napisao/la:
28 sep 2025, 14:11
kako ovaj na Areni izgovara Muharemovic, kontam skroz neki drugi igrac
Svi njihovi komentatori to rade za mnogo naših igrača, rastavljaju im prezime. Ovaj izgovara Muha-remović koliko sam upratio, recimo Tahirovića su zvali Ta-hirović, Demirović im je De-mirović. Tabakovića su zvali Ta-baković i tako dalje, ne mogu se sad sjetiti svih igrača, ali uglavnom za dosta ih to rade, nevezano je li Arena ili na SK dok su još bili srpski komentatori.
Sve zavisi odakle je komentator, u mom kraju recimo se isto tako izgovara kao sto si ti napisao :thumbup:
Tarik je klasa, ima sve sto modernom stoperu treba, vidim ga negdje u romi, napoli, milanu i slicno u buducnost.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 28 sep 2025, 18:16

Na pozicioniranju još mora poraditi. Mlad je, ne može preko noći.
Inteligentan je i brzo će učiti. O brzini ne mogu još suditi.

Ima vrlo dobru kontrolu lopte, smiren ali srčan i požrtvovan u isto vrijeme. Za sada ima i dobru dugu loptu, ali i pas igru općenito. Hrabar.
A ljevak.
Dakle, predispozicije za uspjeh su tu!

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 28 sep 2025, 20:41

Raonffa je napisao/la:
28 sep 2025, 14:29
akisarajevo92 je napisao/la:
28 sep 2025, 14:11
kako ovaj na Areni izgovara Muharemovic, kontam skroz neki drugi igrac
Svi njihovi komentatori to rade za mnogo naših igrača, rastavljaju im prezime. Ovaj izgovara Muha-remović koliko sam upratio, recimo Tahirovića su zvali Ta-hirović, Demirović im je De-mirović. Tabakovića su zvali Ta-baković i tako dalje, ne mogu se sad sjetiti svih igrača, ali uglavnom za dosta ih to rade, nevezano je li Arena ili na SK dok su još bili srpski komentatori.

A one svoje sa dugim prezimenima vazda normalno izgovaraju, recimo Milenković, Maksimović, Milinković-Savić i slično. Isto i hrvatske igrače izgovaraju normalno. Ne znam šta im je fazon sa ovim našim :mrgreen:
Pa u suštini akcentuju kao svoja prezimena, npr. Milenković i Maksimović imaju dugi drugi slog, baš kao što im je prirodno da izgovore Tahirović i Demirović.

Meni je zanimljivo kako je izgovaranje prezimena Zlatana Ibrahimovića uništilo izgovor prezimena Ibrahimović u BiH. Inače je prezime uvijek bilo Ibrahimović sa dugim A kao u imenu Ibrahim, međutim kako Zlatanovo prezime stranci izgovaraju s naglaskom na i, tako se i kod nas uvukao inače neprirodan izgovor.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, torbica i 42 gosta.