Armin Gigović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

HariTz
Kontakt:

Re: Armin Gigović

Post Postao/la HariTz » 12 avg 2025, 13:47

RollingPaper je napisao/la:
12 avg 2025, 13:42

Pa nema potrebe da ti pisem, odgovorio ti je lik sve gore iznad. Sabiras prosjek lige od 10 klubova sa ligom od 20 klubova, nigdje veze.

Pa nijedan klub iz te cvajte nema veci budzet od jedne Rijeke, da ne pominjem Hajduk i Dinamo. Kad bi igraci tipa Perisic, Rakitic otisli u cvajtu?

Svako se slaze sa mnom osim vas dijasporasa, jer vam nesto udara na ego kad vam neko omalovazava drugu ligu zemlje u kojoj hamalite.
Okej, jedna stavka, za koju sam i iznad rekao da je fakat lik u pravu, manje klubova je u HNL-u. Šta je sa ostalim faktorima?

Bochum, Kiel i Hertha imaju veći budžet i veću platežnu moć od Rijeke.

Zanemarit ću ovaj pokušaj provociranja vezano za dijasporu, i ako ja veze nemam sa dijasporom i živim u BiH skoro 40 godina.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 12 avg 2025, 13:51

HariTz je napisao/la:
12 avg 2025, 13:47
12 avg 2025, 13:42

Pa nema potrebe da ti pisem, odgovorio ti je lik sve gore iznad. Sabiras prosjek lige od 10 klubova sa ligom od 20 klubova, nigdje veze.

Pa nijedan klub iz te cvajte nema veci budzet od jedne Rijeke, da ne pominjem Hajduk i Dinamo. Kad bi igraci tipa Perisic, Rakitic otisli u cvajtu?

Svako se slaze sa mnom osim vas dijasporasa, jer vam nesto udara na ego kad vam neko omalovazava drugu ligu zemlje u kojoj hamalite.
Okej, jedna stavka, za koju sam i iznad rekao da je fakat lik u pravu, manje klubova je u HNL-u. Šta je sa ostalim faktorima?

Bochum, Kiel i Hertha imaju veći budžet i veću platežnu moć od Rijeke.

Zanemarit ću ovaj pokušaj provociranja vezano za dijasporu, i ako ja veze nemam sa dijasporom i živim u BiH skoro 40 godina.
Pa najvise dijasporasi brane cvajtu i nase reprezentativce iz cvajte, pa sam mislio po defaultu da im pripadas.

Holsten Kiel trzisno vrijedi 37m a Rijeka 36m, ogromna razlika nema sta. A Holsten Kiel je najsluplji cvajtas i opet za milion bjezi Rijeci koja je treca po trzisnoj vrijednosti u HNL-u.

Jedan Toni Fruk ima vecu trzisnu vrijednost od svih igraca iz cvajte.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 12 avg 2025, 13:57

12 avg 2025, 13:51

Pa najvise dijasporasi brane cvajtu i nase reprezentativce iz cvajte, pa sam mislio po defaultu da im pripadas.

Holsten Kiel trzisno vrijedi 37m a Rijeka 36m, ogromna razlika nema sta. A Holsten Kiel je najsluplji cvajtas i opet za milion bjezi Rijeci koja je treca po trzisnoj vrijednosti u HNL-u.
Ne branim uopšte, nego diskutujem stobom o faktima vezano za HNL i Cvajtu.

Hertha je ipak najskuplja, ali nejse, opet govorim da zbog svih navedenih faktora, veću "moć" dovođenja boljih, kvalitetnijih, "zvučnijih" igrača ipak ima Cvajta. Uzeo si za primjer igrače Perišića i Rakitića (koji po mom mišljenju su se vratili u domovinu da pomognu, pogotovo Perišić koji je ponikao u Hajduku), ali imaš x primjera za Cvajtu gdje su velika imena se vratila i igrala tamo.

Kako god, slažemo se da se ne slažemo, i to je ok, tu smo da diskutujemo. Živ bio :bih:

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 12 avg 2025, 14:01

HariTz je napisao/la:
12 avg 2025, 13:57
12 avg 2025, 13:51

Ne branim uopšte, nego diskutujem stobom o faktima vezano za HNL i Cvajtu.

Hertha je ipak najskuplja, ali nejse, opet govorim da zbog svih navedenih faktora, veću "moć" dovođenja boljih, kvalitetnijih, "zvučnijih" igrača ipak ima Cvajta. Uzeo si za primjer igrače Perišića i Rakitića (koji po mom mišljenju su se vratili u domovinu da pomognu, pogotovo Perišić koji je ponikao u Hajduku), ali imaš x primjera za Cvajtu gdje su velika imena se vratila i igrala tamo.

Kako god, slažemo se da se ne slažemo, i to je ok, tu smo da diskutujemo. Živ bio :bih:
Dobra diskisija je uvijek dobrodosla, bez vrijedjanja. Mozemo naci neku zajednicku, da su lige “tu negdje”. Izvinjavam se sto sam malo pretjero, pa te svrsto u dijasporu. Ziv mi bio brate :bih:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 avg 2025, 14:20

Čuj Perisic i Rakitic. Došli i vidjeli kakav je to amaterizam i otišli nakon jedne sezone.
Iz Dinama možeš u repku i to je to. Ovo ostalo amaterizam.
Pa prvaka im dobije predstavnik iz Irske. :rol:

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 12 avg 2025, 15:24

Na stranu sve, i ja se slažem da je Cvajta nešto jača, ali baziranje argumenata na jednoj ili par utakmica je stvarno bezveze.

Pa samo ovog ljeta u Evropi imate kamaru glupih rezultata. Sarajevo ispalo od Craiove, pa je rumunska liga ispred naše deset puta, ali čekaj, prvak te lige Steaua je ispala od makedonske Shkendije, pa je onda valjda makedonska liga beton. Međutim, Torpedo Zhodino iz Bjelorusije zgazio u Evropi Rabotnički, a Sutjeska iz Crne Gore izbacila Dynamo Brest.

Ne lezi vraže, crnogorska Budućnost ispala od Milsami Orheija iz Moldavije. I možemo nastaviti dalje, apsolutno ništa jedna utakmica ne dokazuje. Čak ni jedna sezona, je li Borac velesila u Evropi jer je prošle sezone igrao osminu finala Konferencijske lige? Ili je ****?

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 12 avg 2025, 22:43

jasmin10 je napisao/la:
12 avg 2025, 14:20
Čuj Perisic i Rakitic. Došli i vidjeli kakav je to amaterizam i otišli nakon jedne sezone.
Iz Dinama možeš u repku i to je to. Ovo ostalo amaterizam.
Pa prvaka im dobije predstavnik iz Irske. :rol:
I sta bi na kraju, jesul ih dobili Irci 😂😂

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 13 avg 2025, 11:23

Ljudi dragi gdje ce cvajta bit jaca od Basela i Young Boysa. Pa Young Boysi vrijede 85 miliona eura na transfermarktu, dok najvrijedniji tim prosle sezone, Keln, vrijedio je 63 miliona eura. Precjenjujete te druge lige previse.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.