Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Otelo
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Otelo » 07 avg 2021, 13:25

Dzoni je napisao/la:
07 avg 2021, 12:34
Nisam dovoljno pratio situaciju pa nek me neko uputi,zar nije bilo rečeno da vakcinisan insan ne moze prenijeti virus?
https://www.reuters.com/world/uk/englan ... 021-08-06/

Imaš tu. Otprilike, za ove druge varijante je prijenos bio manji, ipak sa deltom je stvar drugačija.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 07 avg 2021, 13:31

Dzoni je napisao/la:
07 avg 2021, 12:34
Nisam dovoljno pratio situaciju pa nek me neko uputi,zar nije bilo rečeno da vakcinisan insan ne moze prenijeti virus?
Nekad bilo moje milo. Vakcinisani su kao na početku bili zaštitnici svih ljudi.

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 07 avg 2021, 13:44

BIHfan je napisao/la:
06 avg 2021, 18:24
NEZALAGANJE je napisao/la:
06 avg 2021, 18:22
BIHfan je napisao/la:
06 avg 2021, 18:02
Sve vise i vise ovakvih izvjestaja.

Gle ovog. :rol:
Ovo je sve nastimano, nije ovo istina, sto ovi antivakseri podmecu ljudima u vraziju mater.

@admin, za ove od 85+, prije 27 godina ljudi od 20 do 55 godina oko mene su umirali na rukama nam, i sad ja sa 85 neko se vakcinise da bi ko biva zivio duze,pa kudces jaro duze od 85 , pa i to je 20 godina gratisa, eto to je objasnjenje.
CPOJ

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 avg 2021, 14:11

Tebi Nek otac i majka umru odmah danas ako je tebi i njima svejedno. Sto se mene tice, mogu odmah u mezar leci i cekati.

Moji neka zive sto duze, nece mi ni 120 godina biti dosta

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 07 avg 2021, 14:54

Ja predlazem da sve preko 80 godina stavimo na elektricnu stolicu da bi ovaj bio zadovoljan

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 07 avg 2021, 15:40

Majstore kad ti jaranu od 22 godine otkine ruku i kad vidis rasuta crijeva i umiranje onda mi smrt u 85. Godini i nije problem, mada se ne radi o tome nego o nametanju i uvodjenju obaveznog vakcinisanja bez mogucnosti da biraa da li zelis ili ne vakcinaciju. Nek zivi svijet sto duze ali lagati o tome da ce vakcinacija zaustaviti nesto sto su sami mocnici izazvali e pa nece da moze. Posebno jer se vidi da vakcina bas i ne odradjuje posao. Ako sivakcinisan zasto se bojis naa nevakcinisanih? Svaki doktor koji je protiv ili koji nesto kaze automatski se proglasava neprijateljem!? Zasto, ako imamo pravo iznijeti svoje misljenje? Zasto ako smo demokratsko drustvo? Zasto onda ne zabrane konzumaciju alkohola, svi znamo sta to donosi i u voznji i u porodici i drustvu opcenito? Zasto ga onda potpuno ne zabraniti za konzumaciju? Ili za x drugih stvari koje su dokazano zlo?
Al ne kad se iznese misljenje ili isjecak iz emisije gdje i vakcinisani kazu da su se pokajali, odmah i po automatizmu idu bljuvotine na iste te ljude!
CPOJ

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 avg 2021, 15:44

Fasizam je kad ti je za bilo koju kategoriju ljudi svejedno da li ce umrijeti ili ne, i kad trazis razloga zasto bi njihovo umiranje bilo opravdano. Nije prvi put da cujem takva misljenja, i na mrezama i uzivo. To je strasno. A to su lafo neki zastitnici sloboda.

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 07 avg 2021, 15:48

Al kad me primoras na vakcinaciju onda to nije fasizam i nametanje volje neke anamo organizacije koja ocito ne zna gdje goni!
CPOJ

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 07 avg 2021, 15:59

sljivo je napisao/la:
07 avg 2021, 15:44
Fasizam je kad ti je za bilo koju kategoriju ljudi svejedno da li ce umrijeti ili ne, i kad trazis razloga zasto bi njihovo umiranje bilo opravdano. Nije prvi put da cujem takva misljenja, i na mrezama i uzivo. To je strasno. A to su lafo neki zastitnici sloboda.
Jel ti svejedno kad su djeca umirala po palestini, iraku, siriji i jemenu? Naravno da nije, al onima koji ih ubijaju je svejedno,a to su da te podsjetim vodece demokratije i oni koji namecu svoju volju iako znas i osjetis da nisu upravu!
I to si vidio na tvu i uzivo, al ne vidjeh da je bilo ko u svijetu plaho reagirao. Nikad nisam rekao da neku grupaciju treba zanemariti al mi je fascinantno da tako puno zelis i pun si zivota u 85. A bas bih volio da imamo priliku cuti sta bi ti isti penzioneri rekli o toj vakcini, al slobodne volje i bez nametanja misljenja
CPOJ

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 07 avg 2021, 16:01

ASD je napisao/la:
07 avg 2021, 12:07
Strah od igle se zove Tripanofobija.
Onaj ko je lezao u komi i sok sobi i jedva se izvuko od ranjavanja u ratu se bas boji igle, haj obrisi sline i igraj se klisa napolju!
CPOJ

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 avg 2021, 16:02

qaa18 je napisao/la:
07 avg 2021, 16:01
ASD je napisao/la:
Onaj ko je lezao u komi i sok sobi i jedva se izvuko od ranjavanja u ratu se bas boji igle, haj obrisi sline i igraj se klisa napolju!
U sirijskom ili Call of Duty?

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 07 avg 2021, 16:07

ASD je napisao/la:
07 avg 2021, 16:02
qaa18 je napisao/la:
07 avg 2021, 16:01
ASD je napisao/la:
U sirijskom ili Call of Duty?
U bosanskom jarane, al eto nek si ti ispo duhovit!
Nadam se da si upoznat s tim desavanjima, ako nisi raspitaj se malo!
CPOJ

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 avg 2021, 16:37

qaa18 je napisao/la:
07 avg 2021, 15:40
Majstore kad ti jaranu od 22 godine otkine ruku i kad vidis rasuta crijeva i umiranje onda mi smrt u 85. Godini i nije problem, mada se ne radi o tome nego o nametanju i uvodjenju obaveznog vakcinisanja bez mogucnosti da biraa da li zelis ili ne vakcinaciju. Nek zivi svijet sto duze ali lagati o tome da ce vakcinacija zaustaviti nesto sto su sami mocnici izazvali e pa nece da moze. Posebno jer se vidi da vakcina bas i ne odradjuje posao. Ako sivakcinisan zasto se bojis naa nevakcinisanih? Svaki doktor koji je protiv ili koji nesto kaze automatski se proglasava neprijateljem!? Zasto, ako imamo pravo iznijeti svoje misljenje? Zasto ako smo demokratsko drustvo? Zasto onda ne zabrane konzumaciju alkohola, svi znamo sta to donosi i u voznji i u porodici i drustvu opcenito? Zasto ga onda potpuno ne zabraniti za konzumaciju? Ili za x drugih stvari koje su dokazano zlo?
Al ne kad se iznese misljenje ili isjecak iz emisije gdje i vakcinisani kazu da su se pokajali, odmah i po automatizmu idu bljuvotine na iste te ljude!
Vakcina je odrađivala svoj dio posla do pojave delta soja, svaki novi soj je opasnost da poništi vakcinu. Vjerovatno smo svi očekivali da vakcina zaustavi pandemiju ali to ova vakcina neće i ne može, dobili smo novu vakcinu od Novavax. Vjerovatno i najbolja od svih, najranije su krenuli u proizvodnju i tek su sad završili bez bilo kakvog brzanja u fazama testiranja, za nadati se da će ta moći zaustaviti pandemiju.

Ne može se porediti alkohol i korona. Prosto, alkohol nije zarazna bolest i tu priča staje. Naravno da jeste gora smrt osobe od 22 god nego od 85 god, ali ne možemo tek tako pustiti da te osobe umiru. Kao društvo smo, valjda, na tom nivou, mislim na nas obične ljude, da nam nije svejedno što umiru te osobe i da ćemo dati sve od sebe da im produžimo život koliko je moguće, ono što je do nas. Danas smo mi mladi a sutra već smo mi ti od 85 god.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 07 avg 2021, 16:52

Delta...Daleko do omega jbg.
Kad se vakcinišeš protiv delta ide epsilon,to je valjda tamo na proljeće.
Pa onda opet ljeto sve normala,pa ce zima i tad ide zeta vjerovatno.
Već imamo i šablon,od kad do kad.

Zar vakcine nisu bile spas covjecanstva?
Kako sad da ti faktički ništa ne znači ako si se izroko?
I dalje možeš zarazit druge,i dalje možes se razbolit...i to sve da si se revakciniso.
A ja...delta.

Znači očekuje nas pojačano forsiranje medija(svih medija)opet sad na jesen,brojanje mrtvih i ostala histerija.
Neki lockdown takodje.

Ne smiju ljudi zivit,a vakcinisani. :(

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 avg 2021, 16:59

Zavjerasko-antivakserska logika: pusti nek sve ide dodjavola, do ziv ko mrtav, stariji svakako umiru ili niko se ne bori za djecu afrike ili palestince, a posebno je bitno da na kliksu nema vijesti oko korone. I ono malo mjera sto mozemo uvesti ne treba nikako jer nece sve spasiti, tj. ako nece sve spasiti onda nek umre maksimalan broj. To je ta logika. A sve sami zastitnici prava i sloboda. A nisu zastitnici najfundamentalnijeg prava, na zivot i zdravlje.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 avg 2021, 17:02

qaa18 je napisao/la:
07 avg 2021, 15:40
Pa konzumacija alkohola u voznji je zabranjena, o cemu pricas ti?

Naravno da su vakcine spas od korone, ali od gluposti spasa nema, tako da covjecanstvo i dalje ima problema i uvijek ce ih imati

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 07 avg 2021, 17:04

Obrnuta logika:

Zavari nam svima vrata na kucama da ne mozemo izac nikad vise.
Pustite nas da živimo.
Milijardu je drugih razlog zbog kojih umire masu vise ljudi godisnje - boli nas ****.
O tome niko ne pise, niko ne prica - znaci ne postoji.
Milijardu drugih razlog zbog kojih vodeci ljudi ne brinu?
Brinu zato da se ne razbolis.
Vakcina/vakcinisani svi "vakseri" (dovoljno je samo cuti ove debilne nazive) i njihove porodice...nije to dovoljno iako je vakcina prevrh Elme mi.
E ja vam zivota

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 avg 2021, 17:06

Logika zavjerasa: umro covjek od gladi, nek umre jos jedan gratis od korone. Isto je.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 07 avg 2021, 17:09

Treba poostrit mjere.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 avg 2021, 17:19

Preko 4 miliona ljudi je umrlo od korone uz sve moguće mjere, zabrane e sad zamislite koliko bi bilo bez ikakvih mjera. Ne znam koliko je potrebno umrlih da bi se vidjelo pravo stanje i da se ne može sve pustiti da ide svojim tokom.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.