Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

harishp
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la harishp » 25 apr 2010, 20:41

Dobar ovaj MC donalds haman sa Woflsima mogu pod ruku.
Eblo ih rukovodstvo kad normalnog trenera neznaju dovesti.
P.S ''kad neko od ku-rca izgubi,samo se pic-ic moze radovati'' :lol: .
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 apr 2010, 21:54

Ne vjerujem da će ga smijeniti prije kraja sezone. Sada igraju najvažniju utakmicu, tako da čisto sumnjam da će ga smijeniti. Naravno, čim se završi sezona, treba ga nabiti nogom.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 26 apr 2010, 11:56

Labbadija više nije trener HSv-a.

Uprava nogometnog Bundesligaša Hamburga, čije boje brani hrvatski reprezentativac Mladen Petrić, odlučila se za smjenu trenera Brune Labbadije (43)...

Kap koja je prelila čašu za smjenu njemačkog stručnjaka bio je visoki 5-1 poraz na gostovanju kod Hoffenheima u sklopu 32. bundesligaškog kola.

HSV je smijenio Labbadiju nakon dva doživljena poraza u posljednjim trima prvenstvenim kolima, kao i tek blijedom remiju s Fulhamom u prvoj polufinalnoj utakmici Europa lige (0-0) na HSH Nordbank Areni.

Labbadia je u posljednje vrijeme imao i sukobe i nesuglasice s određenim igračima Hamburga, među kojima su i Petrić i vratar Frank Rost, te se navodno postepeno cijela svlačionica okrenula protiv njega.

U trenutku napuštanja klupe, HSV se dva kola prije kraja sezone nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice bez šansi za plasman u europska natjecanja kroz plasman u Bundesligi.

Uprava želi postići pozitivan šok uoči uzvrata s Fulhamom koji je na rasporedu u četvrtak na Craven Cottageu, a na toj će utakmici HSV-ovu momčad voditi pomoćni trener Ricardo Moniz.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 apr 2010, 18:36

Hvalim te Boze i to se konacno desilo. Kloc nad klocevima je dobio otkaz. Moze se reci najgori trener u historiji kluba. Ekipu ce do kraja sezone zajedno u suradnju s Cardosom voditi Ricardo Moinoz, i mislim da ce ova odluka uprave imati pozitivan sok na igrace sto se narednih utakmica tice.
Za sljedecu sezonu spominju se sljedeci kandidati, izgleda da je Hoffmann shvatio da je potreban kvalitetan trener za uspjeh, a oni su:

1. Gerard Houllier
2. Matthias Sammer
3. Joachim Loew
4. Steve McLaren
5. Juergen Klopp

Prva cetiri imena mislim da su realna, a sto se Kloppa tice ne vjerujem da ce BVB biti toliko glup i pustiti svoju najacu kariku, i ako HSV ima vise mogucnosti od BVB-a (kako trenutno stanje stoji).
"My Favorite Ring is Always the Next One"

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 26 apr 2010, 18:58

Matthias Sammer je, jos dok je vodio BVB, ostavio na mene utisak odlicnog trenera. Nekako mi se svidja njegov nacin rada i vjerujem da bi bio dobar izbor za HSV od naredne sezone.
Nisam poptuno siguran, ali cini mi se da on trenutno obavlja neku funkciju u Njemackom savezu. Medjutim, valjda to nece biti problem.
Ipak, izgleda da ce mnogo vaznije biti kako ce ova dvojica spremiti ekipu za cetvrtak, jer se protiv Fulhama spasava sezona.
#divovi

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 apr 2010, 20:02

Moja prva zelja od ovih trenera je takodjer Sammer, koji trenutno obavlja funkciju sportskog direktora u Njemackom savezu. Takodjer mislim da ce neko biti iz DFB-a, zbog sportskog direktora HSV-a, i tu je jedino rjesenje Joachim Loew ili Matthias Sammer, ali ja sam licno za Sammera, koji je svoje znanje i svoj kvalitet pokazao u Dortmunudu i u Stuttgartu, i tp je trenera koji je potreban ovakoj ekipi kao sto je HSV. Covijek je kopija Magatha, samo sto je mladji, kod njega je deviza rad, red i disciplina, igraci smiju pricati u medijima kada on to dozvoli, ne moze niko javno iznositi svoje misljenje itd itd.
Sto se tice Moinoza i Cardosa mislim da ce uspjesno spremiti ekipu za Fulham, i kao sto je sinoc rekao Effenberg, jos su nakon golova Hoffeheima igraci HSV-a trebali poceti slaviti i skinuti dres ispod koje bi pisalo: "Labbadia napolje". Svima je ono sinoc bilo ocito da ekipa igra protiv trenera, i kada kao trener se uradis sljedece stvari, onda tesko mozes opstati, a one su:

Ze Roberto - covijek je nakon svoje povrede trazio da se lijeci u Brazilu medjutim to mu Labbadia nije dozvolio, dosao je s zakasnjenjem neraspolozen, od tad ne pruza ni 5 % svojih mogucnosti

RvN - kada je nakon Hannovera bila sjednica, uprave, igraca i trenera, RvN mu je rekao da prvo objasni kako ce igrati pa zatim da trazi od nas da igramo, a isto izmjena protiv Gladbacha, kada je ekipa gubila on izvodi RvN koji je do tada bio najbolji igrac

Rost - bio dozovljen izlaz, momak otisao u kino, Labbadia bezpotrebno podigao frku, ovome pukao film i odstupio kao treci kapiten ekipe

Jarolim - protiv Mainza izvodi igraca, s najvise osvojenih duela, i kontakata s loptom, a u igru uvodi 18-godisnjek Bertrama

Petric - nakon upale misica Petric je rekao da moze trenirati manjim tempom, ovaj shvatio da je spreman i nastala svadja izmedju njih dvojce koju su vodili preko medija

Elia - momak koji je na lijevoj strani pruzao odlicne partije, bezpotrebno prebacio na desnu stranu, sto je skodilo samom Labbadi-i, ali i Eli-i

Boateng - imao je povredu protiv Gladbacha u prvom dijelu sezone, ovaj ga nije htio zamjeniti i kasnije ga optuzio za poslje primljena dva gola

Iz prilozenog se vidi da je Labbadia se posvadjao s glavnim igracima ekipe, i ono jucer nije bila snaga Hoffenheima, nego misljenje igraca, o njemu kao treneru i covijeku, gdje su mu vratili sve s kamatama. Sada ce neki reci ti igraci nemaju karakter, ali samo pogledajte Leverkusen u istom sastavu kao i prosle godine, jedino novi u ekipi je Hyypia. Hoffmann je sada igracima uzeo alibi pred mec s Fulhamom, jer su se oni stalno zalili na Labbadiu i to iskazivali na terenu, eh sada cemo vidjeti kako ce odgovoriti na njihovu molbu.
HSV je ista ekipa kao i Schalke s puno teskih karaktera, i tu moze pomoci samo trener koji ima filozofiju Magatha, a to je za mene od ovih pet kandidata jedino moze Sammer.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 apr 2010, 20:14

Zasto ne Hrubesch.Stara provjerena kuka.Jos fakticki HSV-ovac do kostiju.
Ma i HSV ima taktiku koja se ''poseri samog sebe i to po mogucnosti pri samom kraju''
Kad se samo sjetim ciganije sa Barbarezom toliko im valjao a oni zbog nekog milioncica ga ''otjerali'' u Bayer.
Ma vrijeme je i njima kao i Herthi,hajde marinko napolje pa ti provjeri jeli hladna Neretva ili ne.Prije skakanja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 apr 2010, 20:48

harishp je napisao/la:Zasto ne Hrubesch.Stara provjerena kuka.Jos fakticki HSV-ovac do kostiju.
Ma i HSV ima taktiku koja se ''poseri samog sebe i to po mogucnosti pri samom kraju''
Kad se samo sjetim ciganije sa Barbarezom toliko im valjao a oni zbog nekog milioncica ga ''otjerali'' u Bayer.
Ma vrijeme je i njima kao i Herthi,hajde marinko napolje pa ti provjeri jeli hladna Neretva ili ne.Prije skakanja.
Hrubesch ima 60 godina i bio bi odlicno rjesenje na trenerskoj poziciji, eh samo je pitanje zeli li on napustiti svoju funkciju u DFB-u, jos sto je on u svojoj trenerskoj karijeri vodio samo mlade ekipe, i pitanje je zeli li on sebe dovesti u situaciju da preuzme ekipu s teskim karakterom, i gdje ce od heroja postati nepozeljna osoba. Isti je slucaj i s Magathom koji nakon Dolla nije htio preuzeti ekipu HSV-a, a sam zna sto i gdje smo se tada nalazili. Eh sada sto se Barbareza tice tu bi mogli voditi diskusiju do justarnjih sati, samo je tada Barbarez bio slobodan igrac, imao je na stolu ponudu HSV-a i Leverkusena, istina u HSV-u su mu ponudu bili skratili s 2,4 miliona eura, na samo dva miliona eura, a u Leverkusenu je primao 2,2 miliona eura. Eh sada mogu i ja okrenuti drugu plocu i reci zar mu je to bilo potrebno radi ovih 200.000 eura.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 apr 2010, 21:30

Dise li se lakse? :D
Eto Labbadia nije vise u HSV-u na radost mnogih navijaca. Otkaz pred jednu vrlo vaznu utakmica, kako ce se to odraziti ekipu vidjecemo? Mozda se ponovi ono pravilo, da se sa novim trenerom u prvoj utakmici obicno dolazi do pobjede.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 apr 2010, 21:36

amerosm je napisao/la:
harishp je napisao/la:Zasto ne Hrubesch.Stara provjerena kuka.Jos fakticki HSV-ovac do kostiju.
Hrubesch ima 60 godina i bio bi odlicno rjesenje na trenerskoj poziciji, eh samo je pitanje zeli li on napustiti svoju funkciju u DFB-u, jos sto je on u svojoj trenerskoj karijeri vodio samo mlade ekipe, i pitanje je zeli li on sebe dovesti u situaciju da preuzme ekipu s teskim karakterom, i gdje ce od heroja postati nepozeljna osoba. Isti je slucaj i s Magathom koji nakon Dolla nije htio preuzeti ekipu HSV-a, a sam zna sto i gdje smo se tada nalazili. Eh sada sto se Barbareza tice tu bi mogli voditi diskusiju do justarnjih sati, samo je tada Barbarez bio slobodan igrac, imao je na stolu ponudu HSV-a i Leverkusena, istina u HSV-u su mu ponudu bili skratili s 2,4 miliona eura, na samo dva miliona eura, a u Leverkusenu je primao 2,2 miliona eura. Eh sada mogu i ja okrenuti drugu plocu i reci zar mu je to bilo potrebno radi ovih 200.000 eura.
To za Barbareza bi trebalo biti sasvim obrnuto.Zasto je HSV sve to trebalo zbog popisanih 400 000.Dva tri puta napuni stadion i gotova prica.A znamo kako su krivudali kad je ovaj otisao i koliko im je trebao bas igrac tipa Barbareza.Ko bivca tada bio im star pa da ga ucijenimo a Bayeru nije.Nije zbog eura vec principa.
Kad ih i Magath izbjegava u sirokom luku dovoljno je sve reci.
Ma HSV bi trebao da lupi od ledinu i komplet rukovodstvo promijeni.ovako se samo brukaju.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 apr 2010, 21:39

omerbavarac je napisao/la:Dise li se lakse? :D
Eto Labbadia nije vise u HSV-u na radost mnogih navijaca. Otkaz pred jednu vrlo vaznu utakmica, kako ce se to odraziti ekipu vidjecemo? Mozda se ponovi ono pravilo, da se sa novim trenerom u prvoj utakmici obicno dolazi do pobjede.
Danas negdje oko podne ukljucim mobitel da vidim ima li sta novo kada glavna vijest da je on otpusten. U gradu sam se cijeli dan smijao i bilo je drago jedva sam cekao da dojem kuci da nesto napisem na forumu. Naravno da predstavlja u neku ruku rizik, ali drugacije nije moglo kao sto je rekao Effenberg, i on sigurno zna o cemu se prica. Igraci sada trebaju pokazati svoj kvalitet i nekako sam ubjedjen da ce to uraditi, evo kako prenose Engleski i Njemacki mediji Zamora je zadobio povredu i nece igrati u Cetvrtak. Sutra i u Cetvrtak aBd svi su navijaci HSV-a i Bayern-a, jer njihov porolaz u finale donosi to cetvrto mjesto.
Ali sam siguran da Vama ne trebam opisivati tu radost, isto sam se osjecao kao i Vi prosle godine u ovo doba, i otkaza Klinsi-Grinsiju.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 apr 2010, 21:47

Bruno spakovao kufere, narednih par sedmica ce pokazati da li je bilo pravo vrijeme za tako nesto. Nemaju sta izgubiti njegovim odlaskom, samo se postavlja pitanje, moze li se sta spasiti?
Fulham je njihova sudbina, udju li u finale, pred domacom publikom, EL-u mogu i moraju osvojiti. Pogotovo kada se zna da u BL nemaju nikakve sanse za neki plasman koji vodi u europska takmicenja.

Ima mnogo istine u ovome sto @hare pise.
Vom Jäger zum Gejagten

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 apr 2010, 13:39

Dan nakon što je uručen otkaz treneru Bruni Labbadiji, počele su špekulacije o njegovom nasljedniku na klupi HSV-a, a Hamburger Morgenpost navodi kako je najveći kandidat Jürgen Klinsmann.

Hamburger Morgenpost kao glavni dokaz navodi podatak da je bivši izbornik njemačke nogometne reprezentacije prošle srijede viđen na sastanku s predsjednikom kluba Berndom Hoffmannom u jednom hamburškom restoranu.

Uz to, ovaj dnevni list dodaje i kako je Klinsmann (45) u dobrim odnosima s novim sportskim direktorom HSV-a Ursom Siegenthalerom, što bi također moglo olakšati posao.

Klinsmann je vodio njemačku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2006. na kojem je elf osvojio treće mjesto. Nakon toga je u sezoni 2008/2009 bio na klupi Bayerna, ali je prije kraja prvenstva dobio otkaz.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 apr 2010, 19:13

Bernd Hoffmann je danas u interviju demantovao imena Joachim Loew i Juergen Klinsmann, kao nove trenere, a kriterij koji je sada postavio su iskustvo i poznavanje Njemackog jezika. Neko iz nadzornog odbora je progovorio i rekao da su sljedeca tri kandidata u utrci:

1. Bernd Schuster - iskustvo stekao u Spaniji, od prosjecne ekipe Getafea napravio ekipu za Kup Uefa, ima iskustva, poznaje Njemacki jezik, samo se postavlja pitanje hoce li biti skup

2. Steve McLaren - i ako ne poznaje Njemacki jezik neki su za ideju da mu se za pomocnika postavi Markus Babbel koji bi bio zaduzen da ekipi prenese sto on zeli, nesto slicno kao Mournihno u Barceloni Robbsonu. Covijek je vodeci M`Boro pokazao svoj kvalitet, a isto sada u Holandiji je s Twenteom pred naslovom prvaka, s skromni budzetom i skromnim igrackim kadrom u odnosu na veliku trojku.

3. Mark Hughes - uspjesno je vodio ekipu Blackburna, zatim i donekle ekipu Man.City-a, i ima potrebno iskustvo i poznavanje Njemackog jezika, ali se postavlja kod njega pitanje bili nakon jedne uspjesne sezone na poziv iz Engleske opet se vratio tamo.

Moje misljenje je sljedece. Od ova tri imena koja se spominju ja bih najvise volio Schustera, jer ima autoritet, nema kod njega zahebancije, ima predstavu kako treba igrati, i mislim da bi s svojim znanjem i ovim sastavom ekipe mogao konkurisati za LP naredne sezone. Sto se McLarena tice to je za mene mac s dvije ostrice i opet ce se neko naci da kaze Babbel nije prenio to sve kako treba, i imas vec probleme na samom startu. od Hughesa je taj problem sto preferira vise Englesku ligu i mogao bi dici ruke slicno kao Martin Jol nakon jedne sezone, a Hoffmann zna da mu sljedeci trener mora biti pun pogodak. Inace u anketi navijaca svi bih najvise volili vidjeti Hrubescha na klupi HSV-a, no ostaje samo da se vidi sta ce odluciti Hoffmann. Inace za sutrasnju utakmicu kako sada stvari stoje u sastavu nece biti Aoga koji ima stomacnih problema, a isto tako otocki mediji spominju da Zamora isto sutra nece igrati.
Jucer je Adidas izbacio dres za domace utakmice koji izgleda ovako:

slika

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 apr 2010, 20:07

Za sat vremena pocinje utakmica u Londonu. Cijela Njemacka je veceras uz Vas, a vi imate puno toga dobiti, a malo toga izgubiti. Finale se igra na Vasem stadionu, u Hamburgu mozete postati heroji, osvajenjem iste mozete postati legende. Sve je do Vas da veceras cijelu Njemacku i navijace HSV-a ucinite sretnim diljem svijeta. Ono malo toga sto mozete izgubiti je Vas karakter, jer ste pred najvazniju utakmicu sezone dobili ono sto ste trazili. Otkaz Labbadi-iji. Od Vas veceras ocekujemo borbu, zalaganje i da pokazete sav svojim potencijal koji posjedujete. Ovih 11 igraca to veceras trebaju da urade.

-----------------------------------------Rost--------------------------------------
Demel------------------Boateng--------------------Mathijsen-------------Aogo
-------------------------Jarolim-----------------------ZeRo----------------------
Tesche-------------------------------------------------------------------Pitroipa
---------------------------RvN-------------------------Petric----------------------

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 apr 2010, 20:11

Sretno veceras HSV-u! Imaju tezak zadatak, ali se nadam da ce uspjeti.
#divovi

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 apr 2010, 20:15

moustapha je napisao/la:Sretno veceras HSV-u! Imaju tezak zadatak, ali se nadam da ce uspjeti.
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 apr 2010, 20:27

More bit bidne a more i ne bidne.
Uspjeh zbog nabijanja koefcijenta BL.Sad valja stici i one ostale pa imat 15 ekipa u LS :mrgreen:
Sto se MCDonalsa cizburgija tice,nek mu je bog na pomoci. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 apr 2010, 21:28

Petric majstor, jos jedan sjajan gol od njega. 8-)
HSV dosta bolji u dosadasnjem dijelu utakmice. Sad samo da odigraju pametno do kraja i eto slavlja. :D
#divovi

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 apr 2010, 21:47

Ma bravo. Ide HSV ABD u finale.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.