Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- feniksptica
- Kontakt:
Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
Moja TV taman za moje potrebe, internet za filmove i drustvene mreze a TV za sport. Samo sto zbog ljepse slike vise gledam sport na TV-u u drugoj na 32 inca, nego u dnevnoj na 58 inca ( govorim za SK, Arene su u HD pa je prihvatljivo )
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- QUARTERBACK
- Kontakt:
a npr meni su dali promo arene i na papiru postoje ali mogu kenjati i reci svakako si ih dzaba dobio 
zato su oni i dijelili promo arene po godinu i dvije lafo raji davali, a znali su sta ce biti sigurno
bilo je neizvjesno jel o majku vam izvjesno sprcim

zato su oni i dijelili promo arene po godinu i dvije lafo raji davali, a znali su sta ce biti sigurno

bilo je neizvjesno jel o majku vam izvjesno sprcim
lijepi moj txtv
Odgovor advokata
Ovako prijatelji, mogućnost raskida je moguća na vrlo jednostavan način. Telemachu treba uputiti dopis u kojem ih obavještavate o raskidu ugovora zbog promijenjenih okolnosti , jer su oni na prijevaran način prikrili činjenicu o nemogućnosti emitiranja Arena sport kanala nakon 2020.g., a prije toga su nastojali sklopiti što više ugovora sa dužim trajanjem od isteka 2020.g.. Također,očito im je bilo poznato da će biti problema sa Arena kanalima dok su u ponudi za paket napisali promo,ali nisu objasnili što znači. Nisu se držali članka 13 ugovora koji ovdje kolega korisnik spominje.pa su oni dodatno dali povoda i utemeljenju raskida ugovora. Dakle,poslati dopis o raskidu,dobro bi bilo ili mailom ili sa prijemnim pečatom i dalje sklapati ugovor sa novom kablovskom. Ni slučajno plaćati period do isteka ugovora. Naravno postoji mogućnost da nas tuže,ali imamo dovoljno argumenata za sud i uspjeh u eventualnoj parnici. Ne treba podnositi tužbe koje u ovom slučaju neće polučiti rezultat zbog dugog trajanja postupaka.
Ovako prijatelji, mogućnost raskida je moguća na vrlo jednostavan način. Telemachu treba uputiti dopis u kojem ih obavještavate o raskidu ugovora zbog promijenjenih okolnosti , jer su oni na prijevaran način prikrili činjenicu o nemogućnosti emitiranja Arena sport kanala nakon 2020.g., a prije toga su nastojali sklopiti što više ugovora sa dužim trajanjem od isteka 2020.g.. Također,očito im je bilo poznato da će biti problema sa Arena kanalima dok su u ponudi za paket napisali promo,ali nisu objasnili što znači. Nisu se držali članka 13 ugovora koji ovdje kolega korisnik spominje.pa su oni dodatno dali povoda i utemeljenju raskida ugovora. Dakle,poslati dopis o raskidu,dobro bi bilo ili mailom ili sa prijemnim pečatom i dalje sklapati ugovor sa novom kablovskom. Ni slučajno plaćati period do isteka ugovora. Naravno postoji mogućnost da nas tuže,ali imamo dovoljno argumenata za sud i uspjeh u eventualnoj parnici. Ne treba podnositi tužbe koje u ovom slučaju neće polučiti rezultat zbog dugog trajanja postupaka.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Kakvi su to bijednici, uzimaju raju lopatom a ovamo nece da plate Areni cijenu koju trazi.
Odmah ide raskid ugovora pa neka tuze **** mi se.
ZA lijeka im trebalo, klosari znali su citavo vrijeme sta cd biti ali nigdje nisu upozorili raju.
Odmah ide raskid ugovora pa neka tuze **** mi se.
ZA lijeka im trebalo, klosari znali su citavo vrijeme sta cd biti ali nigdje nisu upozorili raju.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
Na ugovoru stoji da su arene promo 24 mjeseca,a prema članu 13 dužni su ponuditi adekvatne zamjenske kanale.Ako ne, korisnik ima pravo tražiti raskid ugovora.
Dalji text od ovog advokata
Elemenata ima za tužbu za raskid ugovora, ali sam već napisao da ne preporučam iste zbog trajanja postupka. Ovakve parnice u Sa i u Mo u prosjeku traju 5 g. i dok bi dobili presudu morali bi biti korisnici telemacha tih 5 g ili do isteka ugovora.Zato sam preporučio raskid pismenim putem i dao njima mogućnost da tuže, a vama da se branite kako sam napisao ako bi se oni odlučili za tužbe. Trebalo bi ovo prijaviti i ombudsmanu za potrošače koji bi mogao pratiti ove postupke i pomoći u njima sa svojim mišljenjima. U svakom slučaju,njima bi bila jako negativna reklama kad bi se odlučili za tužbe u ovom slučaju.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Meni je zao ovih ljudi iz supporta. Tipa Sabine,Vildane i ovog lika na forumu. Oni su samo uposlenici tu i nemoju nikakve veze s odlukama menadzmenta.
Vidio sam tamo da su ti odg. Pa posteno, samo me zanima kakva je ponuda. -15KM sasvim ok. Samo me cudi kako niko da preporuci iptv neki dobar.
Max Allegri
Moj derdioče, bas ce stoka sitnog zuba, a pogotovo stanovnici ruralnih podrucja koji su svakako totalno neobrazovani, koji gledaju jel cijena paketa 47 ili 60 KM da se povlaci po sudovima godinama sa takvim gigantom od firme. Ono sto traje godinama, trajat ce i duplo vise i zatrpat ce te papirima do besvijesti tako da ces vise para dat na sudske troskove i stres.Derdiyok je napisao/la: ↑01 jan 2021, 20:57Na ugovoru stoji da su arene promo 24 mjeseca,a prema članu 13 dužni su ponuditi adekvatne zamjenske kanale.Ako ne, korisnik ima pravo tražiti raskid ugovora.
Elemenata ima za tužbu za raskid ugovora, ali sam već napisao da ne preporučam iste zbog trajanja postupka. Ovakve parnice u Sa i u Mo u prosjeku traju 5 g. i dok bi dobili presudu morali bi biti korisnici telemacha tih 5 g ili do isteka ugovora.Zato sam preporučio raskid pismenim putem i dao njima mogućnost da tuže, a vama da se branite kako sam napisao ako bi se oni odlučili za tužbe. Trebalo bi ovo prijaviti i ombudsmanu za potrošače koji bi mogao pratiti ove postupke i pomoći u njima sa svojim mišljenjima. U svakom slučaju,njima bi bila jako negativna reklama kad bi se odlučili za tužbe u ovom slučaju.
Ukoliko bas veliki broj korisnika to uradi, postoji velika sansa da ce ovi nesto da urade, da bi ih zadrzali, ali kao i obicno, kod privatnika, niko ne smije da se pobuni, tako da cemo i ovo pop.usit.

Ali nije vec da nismo navikli bit na koljenima.

27.10.2020
Citam malo na klixu sta pisu iz Telemacha i po FB i jedna mi stvar samo nije jasna,kako traze pojedinacno da se dostave podatci pa eto oni ce sa svakim pojedinco da se "cjenkaju" i da se nadje neki dogovor.Pa druze nije pijaca u Turskoj da se pogadjamo pa kako kome,i kako se ko uspije dogovoriti.Kako je moguce ovako nesto,valjda je za sve isto ,nema 14 miliona vrsti ugovora valjda je svima isti u zavisnosti od paketa koji uzmes.
Nevjerujem da ovo rade.
Nevjerujem da ovo rade.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Moderator
- Kontakt:
Evo i ja da napisem ovo da svakom salje poruke da im dostave podatke, pa kao da se dogovorimo. Pa nije pijaca kao sto si napiso.miky_hz je napisao/la: ↑01 jan 2021, 21:21Citam malo na klixu sta pisu iz Telemacha i po FB i jedna mi stvar samo nije jasna,kako traze pojedinacno da se dostave podatci pa eto oni ce sa svakim pojedinco da se "cjenkaju" i da se nadje neki dogovor.Pa druze nije pijaca u Turskoj da se pogadjamo pa kako kome,i kako se ko uspije dogovoriti.Kako je moguce ovako nesto,valjda je za sve isto ,nema 14 miliona vrsti ugovora valjda je svima isti u zavisnosti od paketa koji uzmes.
Nevjerujem da ovo rade.
Sta me imaju kolege zvati bgt?? Napisi sta i kako za sve korisnike, a ne kako mozda njima pase da se dogovore.
Naravno, sa svakim su se pojedinacno cjenkali oko produzenja. Zovne te ova Sabina i polako sa njom haha. Ja sam tri dana se cjenkao, na kraju stvarno dobio dobar paket. Sad dobro vidjet sta dalje, najgore sto ne mogu preci u bh telecom.miky_hz je napisao/la: ↑01 jan 2021, 21:21Citam malo na klixu sta pisu iz Telemacha i po FB i jedna mi stvar samo nije jasna,kako traze pojedinacno da se dostave podatci pa eto oni ce sa svakim pojedinco da se "cjenkaju" i da se nadje neki dogovor.Pa druze nije pijaca u Turskoj da se pogadjamo pa kako kome,i kako se ko uspije dogovoriti.Kako je moguce ovako nesto,valjda je za sve isto ,nema 14 miliona vrsti ugovora valjda je svima isti u zavisnosti od paketa koji uzmes.
Nevjerujem da ovo rade.
Max Allegri
Pa nije ovo ništa novo. Cjenkanje je realnost, mislim koga su zajebali pa je potpisao ugovor.
Ja sam im napisao HBO 24 i popust 12 mjeseci, inače nek ne zovu.
Šta si ono ti izvukao, HBO 24 mjeseca i popust i HD Arene?

Ja sam im napisao HBO 24 i popust 12 mjeseci, inače nek ne zovu.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
HBO 24, 4m za 1KM i arene kao hahaha. Pa taj popust 12m moze bit 15% ili 20%, a od sinoc se sve mjenja haha.
Max Allegri
- Beduin
- Kontakt:
De u PP mi napisi kome i sta si napisao pa su ti se javili, baci mi koji savjet.Mig_Mig je napisao/la: ↑01 jan 2021, 21:31Naravno, sa svakim su se pojedinacno cjenkali oko produzenja. Zovne te ova Sabina i polako sa njom haha. Ja sam tri dana se cjenkao, na kraju stvarno dobio dobar paket. Sad dobro vidjet sta dalje, najgore sto ne mogu preci u bh telecom.miky_hz je napisao/la: ↑01 jan 2021, 21:21Citam malo na klixu sta pisu iz Telemacha i po FB i jedna mi stvar samo nije jasna,kako traze pojedinacno da se dostave podatci pa eto oni ce sa svakim pojedinco da se "cjenkaju" i da se nadje neki dogovor.Pa druze nije pijaca u Turskoj da se pogadjamo pa kako kome,i kako se ko uspije dogovoriti.Kako je moguce ovako nesto,valjda je za sve isto ,nema 14 miliona vrsti ugovora valjda je svima isti u zavisnosti od paketa koji uzmes.
Nevjerujem da ovo rade.
Jer i ja sam frustriran, najvise sam Arene i gledao, filmove i serije svakako gledamo preko HDMI. I Foxove kad su iskljucili kobajagi nam ubacili alternativne kanale, koji qurac ce mi Travel Channel ili slicne gluposti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ja ću biti bezobrazan i tražiti HBO GO na 24 mjeseca 

Dobar. Ma loš mi je ovaj ugovor pa se ne mogu bahatit previše.

Fin post sa klixa.
Ovdje ima malo nerealnih zahtjeva, tipa hoću da plaćam 1 KM, hoću da mi plate 1000 maraka odštete, hoću da ih tužim, itd. Ne ide to bas tako
Ono što možete jeste pokušati raskinuti ugovor (opet treba pogledati šta tačno piše u ugovoru, možda nije svaki isti, ako se u njemu ne spominje arena onda moze biti problem jer oni obično zadrže pravo mijenjati programsku šemu) pisanim putem, tj. Poslati pismeni dopis da se ugovor raskida i vratiti im opremu i prestati plaćati. U tom slučaju je bitno imati dokaz prijema, dakle povratnicu ili prijemni pečat.
Ono mogu tvrditi da raskid nije validan i tužiti za plaćanje na sudu, u kom slučaju dolazi do spora gdje će oni morati dokazati da ugovor nije mogao biti raskinut (da nisu prekršili ugovor) a vi da jesu i da ste imali pravo raskinuti. Vjerovatnije je da bi korisnici uspjeli ali nije 100%, a ako izgubite onda morate platiti dug, kamate i troškove. Dakle postoji neki rizik, s tim da bi to bili sporovi male vrijednosti i trebalo bi 4-5 godina da se dovrše.
Druga opcija jeste da potpišete novi ugovor sa njima sa pogodnostima (manja cijena, drugi kanali i slično) gdje nema arena i time gubite pravo raskida ugovornog odnosa.
Dakle neke hiljade ili besplatne usluge ne dolaze u obzir.
O GO i pričamo. Tačnije Premium paketu. Onaj obični je truba.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Ma Klix se ne isplati ni čitati, puna ofanziva Telemach i BHT botova.
Realnost je da ovu njihovu PR krizu treba što prije iskoristiti i ugrabiti nešto jer su trenutno 100% očajni. Dodatni popust/možda HBO GO (mada u ovo sumnjam da će ikada dozvoliti)/veću brzinu - bilo šta od ovoga je dobro s obzirom na to da se uvijek može naći dobar stream i Serije A i NBA.
Realnost je da ovu njihovu PR krizu treba što prije iskoristiti i ugrabiti nešto jer su trenutno 100% očajni. Dodatni popust/možda HBO GO (mada u ovo sumnjam da će ikada dozvoliti)/veću brzinu - bilo šta od ovoga je dobro s obzirom na to da se uvijek može naći dobar stream i Serije A i NBA.
Komentar sa fb..
Pišem Vam kao korisnik mtel-a, koji je sinoć u ponoć ostao bez SK kanala. Ista situacija kao i kod Vas, samo što su uloge zamjenjene.
Prvo, upućen u sam u dosta toga šta se dešava u ovoj banana državi, pa da Vam nešto napišem.
Situacija je takva da je ugovor između United Media (vlasnik Totala i Telemacha sa jedne strane) i Telekoma Srbija (vlasnik mtela) istekao zaključno sa danom 31.12.2020.godine. I jedni i drugi su htjeli da produže ugovor, ali tu dolazimo do kvake.
Elem, mtel je tražio da u okviru novog ugovora pored SK kanala, dio ponude bude i Nova BH i Nova Sport, te da iste te kanale ponudi i ostalim kablovskim operaterima koji su vlasništvu Telekoma (Elta-Kabel, Blic, Telerad itd.). Taj prijedlog od strane UM je odbijen, tako da se i mtel povukao iz pregovora. Šta se tačno vodilo sa druge strane kada su u pitanju Arena Sport kanali na Telemachu ne znam. Predpostavljam da je Telekom podigao cijenu u ugovoru i da se UM povukla iz priče. To će sada pravdati i jedni i drugi sa pričom kako imaju vrhunske sportske sadržaje na svojim platformama, SK sa Premier Ligom, NFL, Euroligom, EuroCupom, F1, Tenis itd. Arena sa domaćim šampionatima, ABA, LŠ, LE, NBA, EHF LŠ, Seria A, Primera (od avgusta) itd...
Iza pozadine svega ovoga krije se politički rat između Vučića (država vlasnik Telekoma i Arena Sport) i Đilasa (dojučerašnji suvlasnik UG i blizak prijatelj Šolaka, vlasnika UM).
Elem, na kraju najviše ispaštaju sami korisnici i Telemacha i Mtel-a.
Što se alternativa tiče, postoji Arena Cloud app sa svim Arenama, koji su free do marta. Naravno tu je i opcija BH Telecom, ali i to je pitanje da li će i do kada AS biti na BHT. Tu su i razne IPTV liste itd.
Nadam se da nisam odužio, ali smatram da ljudi trebaju znati kakve se malverzacije i prevare rade iza zavjese!
Pišem Vam kao korisnik mtel-a, koji je sinoć u ponoć ostao bez SK kanala. Ista situacija kao i kod Vas, samo što su uloge zamjenjene.
Prvo, upućen u sam u dosta toga šta se dešava u ovoj banana državi, pa da Vam nešto napišem.
Situacija je takva da je ugovor između United Media (vlasnik Totala i Telemacha sa jedne strane) i Telekoma Srbija (vlasnik mtela) istekao zaključno sa danom 31.12.2020.godine. I jedni i drugi su htjeli da produže ugovor, ali tu dolazimo do kvake.
Elem, mtel je tražio da u okviru novog ugovora pored SK kanala, dio ponude bude i Nova BH i Nova Sport, te da iste te kanale ponudi i ostalim kablovskim operaterima koji su vlasništvu Telekoma (Elta-Kabel, Blic, Telerad itd.). Taj prijedlog od strane UM je odbijen, tako da se i mtel povukao iz pregovora. Šta se tačno vodilo sa druge strane kada su u pitanju Arena Sport kanali na Telemachu ne znam. Predpostavljam da je Telekom podigao cijenu u ugovoru i da se UM povukla iz priče. To će sada pravdati i jedni i drugi sa pričom kako imaju vrhunske sportske sadržaje na svojim platformama, SK sa Premier Ligom, NFL, Euroligom, EuroCupom, F1, Tenis itd. Arena sa domaćim šampionatima, ABA, LŠ, LE, NBA, EHF LŠ, Seria A, Primera (od avgusta) itd...
Iza pozadine svega ovoga krije se politički rat između Vučića (država vlasnik Telekoma i Arena Sport) i Đilasa (dojučerašnji suvlasnik UG i blizak prijatelj Šolaka, vlasnika UM).
Elem, na kraju najviše ispaštaju sami korisnici i Telemacha i Mtel-a.
Što se alternativa tiče, postoji Arena Cloud app sa svim Arenama, koji su free do marta. Naravno tu je i opcija BH Telecom, ali i to je pitanje da li će i do kada AS biti na BHT. Tu su i razne IPTV liste itd.
Nadam se da nisam odužio, ali smatram da ljudi trebaju znati kakve se malverzacije i prevare rade iza zavjese!
Max Allegri
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.