Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la ASD » 20 avg 2018, 17:32

Penaltiky je napisao/la: Ma kontam ga izdavat par godina i onda uselit.
Zavisi, gdje dodje taj stan, ako je dobra lokacija moze se uvijek uzeti para, ima ovih sinova i kcerki politicara koji ne pitaju za cijenu, ako je samo malo dalje od faksova tu je sad problem, jer je kvalitet univerziteta dosta opao, sve manje studenata i upisuje, sve manje i stanuje jer sve manje i dolaze na predavanja.
Ali mislim da sad treba dosta i ulagati, djeca hoce televiziju, internet, struju, vodu, postali su prezahtjevni.
Ja kad sam trazio stan, toga nista nije bilo.
Nisam imao ni interneta, ni tv-a, imali se neki krsevi od mobitela i to su bile najbolje godine zivota.
Doduse manje se placali stanovi pa je vise para ostajalo za neke druge stvari.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 20 avg 2018, 17:36

Ma gledam stan kod Stadiona 53000 37 kvadrata.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 20 avg 2018, 17:59

Struja i voda mora biti u svakom stanu i nisu prezahtjevni ako to traze. :mrgreen: Internet i TV svako sebi uvodi ako hoce i, koliko ja znam, to bas rijetko ko trazi od gazde stana (tj. nepisano je pravilo da to studenti sami sebi uvode). Sto se tice lokacije, idealna je za sve fakultete. Takodjer, velicina stana je odlicna, jer mnogi studenti gledaju da je manja kvadratura zbog grijanja. Ako ga solidno opremis, mozes komotno uzeti 300 KM na dva studenta, a ako ima samo jednu sobu - onda 250 KM za jednog studenta (ima ih koji hoce sami da zive i nije im puno dati te pare). Zna se desiti da ti manji stanovi imaju odlican plan, pa nekako i na tu kvadraturu od 40-ak kvadrata naprave dvije sobe (jedna posebno, a druga je u sklopu kuhinje). U tom slucaju bez problema mozes izdavati za dva studenta i uzeti tri stoje.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 20 avg 2018, 18:07

kobe24 je napisao/la:Struja i voda mora biti u svakom stanu i nisu prezahtjevni ako to traze. :mrgreen: Internet i TV svako sebi uvodi ako hoce i, koliko ja znam, to bas rijetko ko trazi od gazde stana (tj. nepisano je pravilo da to studenti sami sebi uvode). Sto se tice lokacije, idealna je za sve fakultete. Takodjer, velicina stana je odlicna, jer mnogi studenti gledaju da je manja kvadratura zbog grijanja. Ako ga solidno opremis, mozes komotno uzeti 300 KM na dva studenta, a ako ima samo jednu sobu - onda 250 KM za jednog studenta (ima ih koji hoce sami da zive i nije im puno dati te pare). Zna se desiti da ti manji stanovi imaju odlican plan, pa nekako i na tu kvadraturu od 40-ak kvadrata naprave dvije sobe (jedna posebno, a druga je u sklopu kuhinje). U tom slucaju bez problema mozes izdavati za dva studenta i uzeti tri stoje.
Ma da meni ostanu dvije stoje ja bi bio zadovoljan. Recimo kad bi mogao ratu na 600 dići dok ne budem mogao samo platom tih 600 pratiti.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 avg 2018, 18:17

Ti stariji se mogu uganjati 40 kvadrata i za 55-60 hiljada ali ne na nekoj pretjerano dobroj lokaciji, dok ove nove za 40 kvadrataa nema sanse da dobijes ispod 75, a idu i do 85. I onaj porez 5% uz dodatno opremanje. Kod starijih je isplatljivije ipak, samo treba biti odrzavana zgrada i da se nema previse renovirati.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 avg 2018, 18:23

kobe24 je napisao/la:Struja i voda mora biti u svakom stanu i nisu prezahtjevni ako to traze. :mrgreen: Internet i TV svako sebi uvodi ako hoce i, koliko ja znam, to bas rijetko ko trazi od gazde stana (tj. nepisano je pravilo da to studenti sami sebi uvode). Sto se tice lokacije, idealna je za sve fakultete. Takodjer, velicina stana je odlicna, jer mnogi studenti gledaju da je manja kvadratura zbog grijanja. Ako ga solidno opremis, mozes komotno uzeti 300 KM na dva studenta, a ako ima samo jednu sobu - onda 250 KM za jednog studenta (ima ih koji hoce sami da zive i nije im puno dati te pare). Zna se desiti da ti manji stanovi imaju odlican plan, pa nekako i na tu kvadraturu od 40-ak kvadrata naprave dvije sobe (jedna posebno, a druga je u sklopu kuhinje). U tom slucaju bez problema mozes izdavati za dva studenta i uzeti tri stoje.
Voda u nekim naseljima u Tuzli zna biti uzasno skupa, negdje ne.
Mada, to moze biti odvojeno, da se rezije placaju zasebno.

Ti stanovi na dobrim lokacijama se uvijek mogu iznajmiti, problem je kod vlasnika kuca neke srednje udaljenosti, kod njih vjerovatno cijena pada.
Ove udaljene se vise ne moze iznajmiti, pa prije samo 4-5 godina su se mogli iznajmiti spratovi kuca gore na vrhu Mosnika, Dragodola, Mandica i tih naselja, ne znam da li bi danas iko tu zivio.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 20 avg 2018, 19:46

gaston je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
gaston je napisao/la:Kome je to €1500 netto sa Anerkennugom ? Nek se otruje odmah.
Mojoj poznanici. Jarane ako ne znas da pregovaras izaso bi ti i na milju, jer je poslodavcu bitno da zaradi
Pa brate jel ona normalna ?

Pa ja bez Urkundea u julu izašao preko €2000. :eh:
Zavisi gdje si yebiga. Naprimjer imao sam ponudu münchenstifta da predjem kod njih za 3200 bruto plus 2000 eura netto premije nakon sto prodje probezeit, ali mi se ne ide u veliki grad. Ovde sam presao u mobilnu njegu za 2900 plus imam trosoban stan kojeg placam 430 vruc a u minhenu za te pare nemos nac ni sobu od 10 kvadrata. Ova kolegica je u selendri nekoj ovde u bayernu i potpisala ugovor na 2450. Ne zna njemacki jbg
naprijed rejal

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 20 avg 2018, 22:21

Sveti je napisao/la:
gaston je napisao/la:
Sveti je napisao/la: Mojoj poznanici. Jarane ako ne znas da pregovaras izaso bi ti i na milju, jer je poslodavcu bitno da zaradi
Pa brate jel ona normalna ?

Pa ja bez Urkundea u julu izašao preko €2000. :eh:
Zavisi gdje si yebiga. Naprimjer imao sam ponudu münchenstifta da predjem kod njih za 3200 bruto plus 2000 eura netto premije nakon sto prodje probezeit, ali mi se ne ide u veliki grad. Ovde sam presao u mobilnu njegu za 2900 plus imam trosoban stan kojeg placam 430 vruc a u minhenu za te pare nemos nac ni sobu od 10 kvadrata. Ova kolegica je u selendri nekoj ovde u bayernu i potpisala ugovor na 2450. Ne zna njemacki jbg
Postoji li mogucnost da neko odavdje s medicinskom skolom dobije posao na klinici na bilo kojem odjeljenju?

Imam rodicu kojoj je tamo druga rodica nasla posao na klinici u nekom manjem gradicu. Ova je navodno otisla i obavila razgovor s direktorom klinike (ili nekim sefom, nemam pojma s kim tacno :mrgreen: ) i onda se vratila ovamo samo da polozi B2 i odmah moze poceti s radom (imala je B1 polozen). Koliko je to realno, ako vec imas nekog tamo da ti nadje posao? I, kolika su primanja tehnicara na tim klinikama?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 avg 2018, 08:33

kobe24 je napisao/la: Postoji li mogucnost da neko odavdje s medicinskom skolom dobije posao na klinici na bilo kojem odjeljenju?

Imam rodicu kojoj je tamo druga rodica nasla posao na klinici u nekom manjem gradicu. Ova je navodno otisla i obavila razgovor s direktorom klinike (ili nekim sefom, nemam pojma s kim tacno :mrgreen: ) i onda se vratila ovamo samo da polozi B2 i odmah moze poceti s radom (imala je B1 polozen). Koliko je to realno, ako vec imas nekog tamo da ti nadje posao? I, kolika su primanja tehnicara na tim klinikama?
Kako da ne. Ta vrata su otvorena ja mislim skoro pa deset godina samo raja nije odmah znala.

Problem trenutno prave termini za vizu koji su drakonski. Bukvalno moras cekat godinu na dobijanje termina plus jos par mjeseci na obradu i tu ljudima propadaju ugovori ili ih poslodavci prekinu jer ne mogu da cekaju.

Par stranica iza smo spominjali taj neki novi zakon koji bi trebao da olaksa odlaske za medicinare i njegu
naprijed rejal

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 21 avg 2018, 15:10

Negdje u Berlinu, danas bio na razgovoru sa direktoricom firme i rece da ce mi ugovor poslat. Ispod 2800€ Brutto necu ni da gledam. Bice opet jos jedan za manje od mjesec dana.

Taman od 1. Oktobra pocnem radit kao medicinar. Odma se u kredit uvalit za BMW X2 :lol:

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 avg 2018, 15:18

VelaHavle je napisao/la:Negdje u Berlinu, danas bio na razgovoru sa direktoricom firme i rece da ce mi ugovor poslat. Ispod 2800€ Brutto necu ni da gledam. Bice opet jos jedan za manje od mjesec dana.

Taman od 1. Oktobra pocnem radit kao medicinar. Odma se u kredit uvalit za BMW X2 :lol:
slika

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 21 avg 2018, 18:10

Penaltiky je napisao/la:
VelaHavle je napisao/la:Negdje u Berlinu, danas bio na razgovoru sa direktoricom firme i rece da ce mi ugovor poslat. Ispod 2800€ Brutto necu ni da gledam. Bice opet jos jedan za manje od mjesec dana.

slika
X4.

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 22 avg 2018, 07:15

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 avg 2018, 08:13

2800=1800 netto ako si ST1.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 avg 2018, 09:39

Kako najlkaše otići vani na master studij?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 avg 2018, 09:40

Radis kao liesingkraft i imas lagano 3000 netto, samo moras biti upucen fino i da znas gdje se prijaviti.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 avg 2018, 09:46

BIHfan je napisao/la:Radis kao liesingkraft i imas lagano 3000 netto, samo moras biti upucen fino i da znas gdje se prijaviti.
gdje to :?: oni placaju samo do 20 eura.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 avg 2018, 10:10

lumani je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Radis kao liesingkraft i imas lagano 3000 netto, samo moras biti upucen fino i da znas gdje se prijaviti.
gdje to :?: oni placaju samo do 20 eura.
23 eura satnica, plus dodaci za nedelju i praznik 100 posto, 25 posto nocna i prekovremeni rad, zajedno sa doplatkom za hranu na poslu i prevoz na posao. Izadjes glat 3000 netto ako radis 2 nedelje i 6 nocnih. Naravno jos imas 13stu platu i doplatak za godisnji. Ima sve na netu samo treba naci. To je standardna ponuda koju nude. Pricam za Minhen ne znam za ostale gradove.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 avg 2018, 10:24

Otelo je napisao/la:Kako najlkaše otići vani na master studij?
Mozda da se licno obratis univerzitetima.
Preko neta ili da ih odes posjetiti.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 avg 2018, 10:26

ASD je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Kako najlkaše otići vani na master studij?
Mozda da se licno obratis univerzitetima.
Preko neta ili da ih odes posjetiti.
Ima jos godinu dana do toga, no mislio sam da neko odavde ima iskustva.

Naravno, kao neko iz Krajine kajem se što nisam otišao čim sam dobio diplomu iz srednje :lol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.