Dado je napisao/la:velez_mostar je napisao/la:za ovog Dadu: "Sta bi ja mogao napisati protiv Cire na politickim forumima?",to da je ustasa,i td...mislis da mene zaboli k... sto je on tog opredjeljenja,vjeruj mi ne interesuje me kako on razmislja , i ko mu je najbolji prijatelj bio,i kako je pio kafu sa Tudjmanom dok se pripremao napad na nasu zemlju,i to sto ga bukvalno zaboli k... za BiH...vjeruj mi ,to me ne interesuje SVE DOK JE STO DALJE OD MOJE,NASE DOMOVINE,ZA KOJU SMO TOLIKO KRVI PROLILI??
Nemam nikakve predrasude,politicki sam aktivan ,i radim velike projekte na organiziranju dijaloga izmedju konfliktnih strana,liberal sam pravi,antinacionalista,propagiram ideju socijalizma,zastite ljudskih prava,postivanja jedni drugih,...i td..da ti puno ne pisem o sebi,jer to nije puno ni bitno,bitno je da imam svoje misljenje,kao i vecina ovih sto ne vole Ciru,ali ne Ciru kao osobu,nego Ciru kao nekoga ko sjedi na klupi nase reprezentacije.I zamolio bih neke da meni ,i ostaloj ekipi koja je protiv ovog covjeka ne trpaju slova na postove,u smislu da mrze reprezentaciju,da bi voljeli da izgubimo (mozda se neki zanesu pa napisu da bi voljeli da izgubiti,mada ne misle tako,puni su gnjeva prema stanju u NSBiH).Ja sam ,naime,napisao da necemo nista postici ako se plasiramo,stanje ce biti jos gore,imace ljudi u Savezu takav alibi da ce dok ne umru sjediti tu,a poslije toga ce im djeca nastaviti da "taru" po nama,i da trpaju sebi u djep!
Jos nesto,ima nekih neozbiljnih likova koji napisu "nemas ti pojma",aludirajuci na moj post,to je bez veze,ako vec nemas sta napisati,nemoj ni to ,samo procitaj,a ne moras ni citati ,i zaobidji,,,dok ima i onih koji citaju 10 minuta moj post,vjerovatno je tako kompliciran za njihov mentalni sklop da ga moraju toliko dugo citati.
Nema odavno loptice druga,on je znao lijepo upakirati sve probleme u ,i oko Saveza,i znao je lijepo docarati kakav je nas izbornik covjek,trener,i td

...ovim putem ga pozdravljam,i neka napise nesto lijepo!
Ja i dalje mislim da si ti potpuno promasio smisao teme a to je da se ocjenjuje Cirin rad u fudbalskoj profesiji i njegov trenutacni rezultat sa BiH repkom a ne kakav je kao covjek, koga voli da guz... u krevetu i da li ce danas piskiti ili kakiti. Ipak radi se o sportskom portalu ovdje. Mislim da nerazumijes sasvim ni smisao fudbala koji nepostoji da bi ispravljao krive Drine i nepravilnosti u funkcionisanju neke drzave, koje je inace direktan uzrok zasto imamo takav savez, vec je smisao da klincima do 18 godina da inspiraciju da se vole sport, naporan rad te da vole svoju zemlju i zajednistvo. Svima nama ostalima je zanimacija da nam zivot ucini manje sumornim tako da se radujem svakoj pobjedi i svakom uspjehu nase repke pocev od pobjeda na revijalnim utakmicama do odlaska na SP pa taman tamo ne dali ni gola. Dacemo kad drugi put odemo. Nisam ti cak ni generalno govorio da "nemas pojma" vec sam ti vrlo jasno objasnio zasto raja voli Nemanju Supica a sto je u potpunoj kontradikciji sa tvojim depresivnim predpostavkama. Ako barem nemozes da razumijes neke sustinske stvari o fudbalu onda bi barem trebao da prepoznajes konstruktivnu kritiku i demant.
Dado,Dado...mislis mozda da si privukao neciju pozornost jer si bacio par fraza tipa "kontradikcija","konstruktivna kritika",i td,nasmijao sam se kvalitetno,hvala ti na tome.
Tema se Dado ,zove "Miroslav Ciro Blazevic",a ne "kako ocjenjujete rezultate nase reprezentacije pod palicom MCB",znaci ,da se moze raspravljati o njegovim idejama,principima,moralu,poznavanju fudbala,pozitivnim stvarima koje je donio,ili nije, i niz drugih stvari.
Spomenuo si da je smisao fudbala da "donosi klincima do 18 god inspiraciju da vole sport,naporan rad,svoju zemlju i zajednistvo",pa ti lupetas samo tako covjece,sta bola???
Ne sjecam se tvog posta u kojem si pisao zasto raja vole Nemanju Supica,mozda sam bacio pogled na jedan u kojem je pisalo kako je on stao na gol u teskim trenucima,primio samo 2 gola,i tako to ,kad nismo imali golmana,i td...sto podrzavam,naravno,ali ne podrzavam iskljucive razloge zasto se njemu skandiralo.
I,ovo ti je na kraju jako pravo "ako ne mozes da razumijes sustinske stvari o fudbalu"...i to bi volio da mi pojasnis ,iz cega si to izvukao,jer mi je golemo da mi to neko kaze,a u fudbalu sam dugo,i veci sam fudbalski fanatik nego sto mozes zamisliti,Dado,Dado..i ,na kraju ,vjeruj mi nisam nista vidio konstruktivno u tvom postu,pogotovo kritiku.