Pogba je napisao/la:Bolja je Njemačka, i na papiru, a i na terenu, vjerujem da bi 4 od 5 utakmica dobili, ali to je draž ovog Eura, ne može se isključiti niko.
Kao parametar ne bih uzimao ni komplekse jedne ili druge strane, uzeo bih npr. zadnji prijateljski dvoboj koji je nedavno bio i u kom je Njemačka lagano pobijedila.
Ali, sve prednosti koje dajem Njemačkoj sam davao i Španiji, tako da, Nijemci su svjesni da moraju biti pametni i da ih uloga Italijana kao underdoga neće zavarati pa da ih podcijene.
Italijanski sastav je prosjek u većem dijelu, izuzmemo li Gigia i BBC, ostalo je prosjek i za italijanske prilike, ovo npr. što je predviđeno da će početi, to je neki sastav koji bi se borio za 5 mjesto u ligi, ako bih neku paralelu pravio.
Ali, Conte je opasan motivator, a italijanski nacionalni ponos je na vrhuncu pa svi igraju daleko iznad mogućnosti, Conte je najbolji u tome da izvuče više od maksimuma iz limitiranog igrača.
Idealan scenarij za Nijemce je njihov rani gol, dugo držanje nule s druge strane je voda na mlin Italiji. Mislim da bi bilo dobro da Nijemci napadnu odmah, Italija se još nije kako treba susrela sa situacijom da ganja rezultat, a ovaj tim nema neki kapacitet da se vadi iz zaostatka.
S ovim se većinom slažem i pogotovo hoće biti to presudno ko će dati prvi gol te da li će Nijemci ga brzo zabiti ili će Talijani duže držati 0 ili nekako čak brzo uspjeti iznenaditi nekom kontrom.
Loew je taktički dosta varijabilan, a Conte jeste nevjerovatan motivator. Obojica su isto tako znali napraviti i velike stvari, a otići ponekad i u neobrano grožđe, pa bi i to moglo biti interesantno za posmatrati večeras. Naravno da se ne desi slučajno da neko od njih dvojice sam sebi od silnog eksperimentiranja rupu ne iskopa...
Isto tako, bit će interesantno vidjeti, da li će se Loew možda opet odlučiti za trojicu pozadi, kao što je uradio u toj prijateljskoj gdje su Nijemci uvjerljivo slavili. To je djelovalo tada kao pencilin za Italiju. Jeste, da sad bi se možda Talijani na to mogli prilagoditi, a s druge strane Nijemci na ovom prvenstvu tu varijantu nisu još isprobali. A ranije je jesu testirali. Bit će interesantno taktičko nadmudrivanje, koje je već zapravo u punom jeku, s ovim nadmudrivanjem dal de Rossi igra ili ne?

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland