1/4 finale-sve tekme

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

effe_sa
Kontakt:

Re: 1/4 finale-sve tekme

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2016, 16:03

IlFantasista je napisao/la:Realno je da se Nijemci boje Italijana. :mrgreen:
Trebali bi se onda i Juventini, koji čine najbitniji blok Italije bojati Nijemaca, kada su već izgubili par bitnih utakmica od Bayerna u zadnjih par godina. A iz tog Bayerna se nalazi bitan blok igrača u repki.... :D A pola ovih ostalih Talijana i ne zna kako je to pobijediti Nijemce, ovih koji su večeras u sastavu. Isto kao što je većina njemačkih igrača koji su u sastavu današnje njemačke repke, jedini poraz protiv Talijana doživjela upravo samo na prošlom EURO-u. Neki hajd bili su i u kadru na SP 2006.
Mislim zato da ovih par Talijana u kadru itekako mogu imati komplekse i od Nijemaca.... :D jeste da to nije bitno, jer samo se priznaje ono što će se večeras desiti na terenu....Ali reko da se ne prešuti...... :D Pošto neki pustiše ovdje glas pravo, a da slučajno reko to nije zbog nekih drugih poraza, na jednom drugom nivou.... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 02 jul 2016, 16:09

Niko od Nijemaca u historiji ne zna kako je pobijediti Italijane u zvaničnoj utakmici, ako ćemo ići tom filozofijom i tu priča sva prestaje. :arrow:
Zadnja izmjena: IlFantasista, dana/u 02 jul 2016, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 jul 2016, 16:09

slika
:tralala:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2016, 16:18

IlFantasista je napisao/la:Niko od Nijemaca u historiji ne zna kako je pobijediti Italijane u zvaničnoj utakmici, ako ćemo ići tom filozofijom i tu priča sva prestaje. :arrow:
Nijemci znaju kako pobijediti Talijane u zvaničnim utakmicama....Kada sam ti ja fino naveo primjer na klubskom nivou? :D
Druga stvar njemačka repka zna kako pobijediti talijansku repku u zvaničnim utakmicama, ali nije je do sad pobijedila na velikim takmičenjima.... :D

Jesi li sad skonto grešku u svom postu? :D
Moraš se dobro naoružat, da bi tjerao sa mnom mak na konac....Ali pomiri se ionako to niko ovdje ne može... :D Samo kad ja hoću da se potrudim... :D ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 02 jul 2016, 16:22

A kakav ba mak na konac, pričaš istu priču kao prije četiri godine, a zaboravljaš kako se završilo. Na silu poistovjećuješ klupski sa reprezentativnim fudbalom da bi kao imao neki argument.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2016, 16:33

IlFantasista je napisao/la:A kakav ba mak na konac, pričaš istu priču kao prije četiri godine, a zaboravljaš kako se završilo. Na silu poistovjećuješ klupski sa reprezentativnim fudbalom da bi kao imao neki argument.
Ti znaš da ja npr niti hejtam Talijane, a da mi je i tvoj Juve simpatičan. Prema tome meni nećeš moći mnogo podmetnut. A da tebe nešto ko forumaša hejtam, znaš isto da nije istina...Znači samo da budemo na čisto... :D

Samo sam ti htio pokazati, da ako tražiš neki osnov za uspjeh talijanske repke, u nekom strahu njemačkih igrača od Italije, da je to odmah fula. Presudit će jednostavno ono što se večeras dešava na terenu. A ako bi išli u analizu kompleksa naveo sam ti samo kako se kompleksi onda mogu tražiti kod igrača na obje strane.

A prije 4 godine sam vjerovao u pobjedu Elf-a jer je Elf bio kvalitetniji. I sada je kvalitetniji i treba samo da svoju igru provede.
A da je Italija taktički sjajna, kompaktna, to svako vidi i zato se i očekuje žestok susret. Ali kompleksi i te priče, to nema podlogu, jer iskreno ne znam da li Nijemci od bilo koga mogu imati kompleks.... :D Niti razmišljaju na taj način.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 jul 2016, 16:35

Ako će se klupski fudbal uzimati kao argument onda komotno mogu i ostali sportovi.

P.s Forza italia.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 jul 2016, 16:37

slika
ovi iz italije imaju jedino kompleks od rukovanja sa Loewom jer nikad ne znas gdje su ti njegovi prstici bili :lol:

Vise od toga strahuju nego od Gomeza koji se nije proslavio u Firenzi ;)

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 jul 2016, 16:51

Veceras je sve moguce stvarno. Nijemci su kvalitetnija reprezentacija u to nema sumnje. Igraju sjajno, okomito , direktno. Dok s druge strane , s Italijom nikad ne znas. Nijemci su bili i favoriti 2012 u polufinalu pa su glatko izgubili.

Bilo kako bilo, mislim da ko veceras prodje osvaja Euro.
27.10.2020

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 02 jul 2016, 16:51

Bolja je Njemačka, i na papiru, a i na terenu, vjerujem da bi 4 od 5 utakmica dobili, ali to je draž ovog Eura, ne može se isključiti niko.

Kao parametar ne bih uzimao ni komplekse jedne ili druge strane, uzeo bih npr. zadnji prijateljski dvoboj koji je nedavno bio i u kom je Njemačka lagano pobijedila.

Ali, sve prednosti koje dajem Njemačkoj sam davao i Španiji, tako da, Nijemci su svjesni da moraju biti pametni i da ih uloga Italijana kao underdoga neće zavarati pa da ih podcijene.

Italijanski sastav je prosjek u većem dijelu, izuzmemo li Gigia i BBC, ostalo je prosjek i za italijanske prilike, ovo npr. što je predviđeno da će početi, to je neki sastav koji bi se borio za 5 mjesto u ligi, ako bih neku paralelu pravio.

Ali, Conte je opasan motivator, a italijanski nacionalni ponos je na vrhuncu pa svi igraju daleko iznad mogućnosti, Conte je najbolji u tome da izvuče više od maksimuma iz limitiranog igrača.

Idealan scenarij za Nijemce je njihov rani gol, dugo držanje nule s druge strane je voda na mlin Italiji. Mislim da bi bilo dobro da Nijemci napadnu odmah, Italija se još nije kako treba susrela sa situacijom da ganja rezultat, a ovaj tim nema neki kapacitet da se vadi iz zaostatka.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

leorey
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: 1/4 finale-sve tekme

Post Postao/la leorey » 02 jul 2016, 16:56

Molders je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:
L-Train je napisao/la:Sad citam na indexu da je Ramsey najbolji igrac Walesa na prvenstvu,pa se pitam ima li jos neko takvo misljenje? :hmmmmm:
Jedan od..., ali nikako najbolji. O ostalim igracima bi se moglo diskutovati i porediti, ali sa Baleom nikako. Kad ne znaju sta ce samo njemu daju loptu i nesto ce se dobro izroditi 100%. Fenomen je covjek. Meni je u ovom trenutku bolji od Ronalda dva puta, i kad bi mogao birati izabarap bi njega da mi pojaca ekipu. Mozda se u Realu toliko i ne istice radi fenomenalnih suigraca, ali ovdje, u malo 'skromnijem' okruzenju se tek vidi o kakvoj se sili radi... Igracina! :tokralju:

edit:

[url]http://www.---%20SPAM%20---/tema/euro-2016/nekada-vre%C4%87a-za-napucavanje-balkanskih-mom%C4%8Dadi-a-danas-polufinalist-eura-903652[/url]
Bale je igrač koji uvijek povuče ekipu i kada ne ide, to je radio i u Realu kada Ronaldo (i Benzema) nisu bili tu. Radije biram njega nego recimo Neymara, njega sam spomenuo jer se često porede. Npr. za Neymara ne bi mogao reći da se ističe kao onaj koji će povući ekipu ka pobjedi kada Messi ili Suarez ili oba nisu tu. Naravno, svaki ima svoje prednosti.
Odmah komparacije :lol: Ne znam otkud ti to da nije onaj ko ce povuci ekipu ? Pa kada Messija nije bilo 2 i po mjeseca, ko je vukao i bio najbolji igrac na svijetu u tom trenutku ? Zabijao je naravno i Suarez, ali u tom trenutku je Neymar sve namjestao, driblao , asistirao, zabijao. Takodjer covjek je glavni igrac Brazila koji realno ima osrednje nogometase trenutno , kada ih uporedis sa prijasnjim generacijama i kao takav sam vuce i Brazil.

Prije samo 4-5 mjeseci Bale je navijacima Real Madrida bio flop i najgore pojacanje u zadnjih 10 godina, a sad je najbolji na svijetu. Toliko o objektivnosti forumasa sportsport.ba

Bale je IGRACINA! U svakom smislu.
27.10.2020

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 02 jul 2016, 16:58

Opet se Nemci dižu, a opet će ispast...

Odmah poređenje igrača Barce i Reala, što je glupost. Klubove i repke jednostavno ne možeš porediti, nekada igrači koji flopaju u svojim klubovima igraju sjajno u repkama, skroz dve različite situacije.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2016, 17:16

Pogba je napisao/la:Bolja je Njemačka, i na papiru, a i na terenu, vjerujem da bi 4 od 5 utakmica dobili, ali to je draž ovog Eura, ne može se isključiti niko.

Kao parametar ne bih uzimao ni komplekse jedne ili druge strane, uzeo bih npr. zadnji prijateljski dvoboj koji je nedavno bio i u kom je Njemačka lagano pobijedila.

Ali, sve prednosti koje dajem Njemačkoj sam davao i Španiji, tako da, Nijemci su svjesni da moraju biti pametni i da ih uloga Italijana kao underdoga neće zavarati pa da ih podcijene.

Italijanski sastav je prosjek u većem dijelu, izuzmemo li Gigia i BBC, ostalo je prosjek i za italijanske prilike, ovo npr. što je predviđeno da će početi, to je neki sastav koji bi se borio za 5 mjesto u ligi, ako bih neku paralelu pravio.

Ali, Conte je opasan motivator, a italijanski nacionalni ponos je na vrhuncu pa svi igraju daleko iznad mogućnosti, Conte je najbolji u tome da izvuče više od maksimuma iz limitiranog igrača.

Idealan scenarij za Nijemce je njihov rani gol, dugo držanje nule s druge strane je voda na mlin Italiji. Mislim da bi bilo dobro da Nijemci napadnu odmah, Italija se još nije kako treba susrela sa situacijom da ganja rezultat, a ovaj tim nema neki kapacitet da se vadi iz zaostatka.
S ovim se većinom slažem i pogotovo hoće biti to presudno ko će dati prvi gol te da li će Nijemci ga brzo zabiti ili će Talijani duže držati 0 ili nekako čak brzo uspjeti iznenaditi nekom kontrom.
Loew je taktički dosta varijabilan, a Conte jeste nevjerovatan motivator. Obojica su isto tako znali napraviti i velike stvari, a otići ponekad i u neobrano grožđe, pa bi i to moglo biti interesantno za posmatrati večeras. Naravno da se ne desi slučajno da neko od njih dvojice sam sebi od silnog eksperimentiranja rupu ne iskopa... :D

Isto tako, bit će interesantno vidjeti, da li će se Loew možda opet odlučiti za trojicu pozadi, kao što je uradio u toj prijateljskoj gdje su Nijemci uvjerljivo slavili. To je djelovalo tada kao pencilin za Italiju. Jeste, da sad bi se možda Talijani na to mogli prilagoditi, a s druge strane Nijemci na ovom prvenstvu tu varijantu nisu još isprobali. A ranije je jesu testirali. Bit će interesantno taktičko nadmudrivanje, koje je već zapravo u punom jeku, s ovim nadmudrivanjem dal de Rossi igra ili ne? :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 02 jul 2016, 17:47

Moj @Bianco, kažem ti ja... ista prica fanova Kobaja kao prije 4 god samo u manjem intenzitetu... nafuravanje da ce njemacka uzeti italiju, i onda kao i uvijek strmoglavi pad na glavu... jednostavno dok slusaju igraci Kobaja kako Italijani pjevaju himnu svim glasom, njima idmah koljena klecaju i strah ih obuzme... ledi im se krv u zilama odmah...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 02 jul 2016, 18:43

Buffon tata.

Neuer večeras kiksa opet, najbolji golman svijeta :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 02 jul 2016, 18:55

slika

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 02 jul 2016, 18:58

@leorey Ma napisao sam ranije, možda me je zavarao kraj prošle sezone, ne kažem ja. A kao što i sam kažeš, bilo je svakakvih komentara pa sam zato i napisao to na početku.

Elki
Kontakt:

Post Postao/la Elki » 02 jul 2016, 19:08

FORZAAA ITALIA!!!!
I mrtvi žive za ŽELJU! 1921..TM87..

Forza Željo..forza Inter..!!!!WILD!!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 jul 2016, 19:26

Tradicija je zeznuta stvar.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 02 jul 2016, 19:34

Nijedna reprezentacija mi nije nesto posebno draga ni mrska veceras ali uz Italiju sam ipak, svi su ih otpisivali kad je izasao spisak igraca koji idu a oni evo odlicno igraju, valjda nastave tako :)

Odgovori

Natrag na “UEFA Euro 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.