Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ramiral » 19 apr 2013, 20:05

VIDAL NON SI TOCCA!

Sanchez... hmmm

Marrota i Bonaventura ... 125794 - rate... :lol:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 apr 2013, 22:27

Moj fudbalski idol? Kao dijete, navijao sam za Juventus, tako da je Platini bio moj idol. On je bio primjer fantasticne mjesavine nogu i mozga, sto je prava razlika izmedju njega i Maradone, koji je bio sin fudbalske Majke Prirode. Njihove karijere nakon zavrsetka igranja pokazale su razlicitosti.
Nisam znao da je i Alegri Juventino (nebitno da li je sad, da se ne bi stvorile polemike) :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 20 apr 2013, 07:05

"Kao mali sam bio navijač Juventusa, kao moj otac. Sviđali su mi se Tiram, Nedved, Del Pjero", izjavio je De Šiljo.

Slično kao i Maldini.
-RIVALDO-

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 20 apr 2013, 11:28

Cuadrado: "Batto il Toro e tifo Juve" ;) 8-)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 20 apr 2013, 11:38

La Gazzetta dello Sport claims Juventus Coach Antonio Conte has been in direct talks with Zlatan Ibrahimovic.

Rumours of the Bianconeri pushing for the PSG striker’s return after seven years continue to swirl around the media in Italy and France.

According to the Gazzetta today, Ibra is intrigued about the idea of working with Conte and so the Coach got in touch personally to confirm his admiration.

The 31-year-old Swede would fill the role of ‘top player’ in attack that Juventus are missing, but the transfer would only be possible under certain conditions.

It’s reported Juve would not pay more than €10m to PSG, while his wages wouldn’t go above €7.5m plus bonuses until 2017.

This season Ibra has scored 35 goals in 43 club matches for Paris Saint-Germain and he joined from Milan a year ago for approximately €21m.
Ibrakadabra !
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 20 apr 2013, 12:01

Kuha se opasno oko Ibre.

Sljedece sezone napad Ibra Lorente :D
1946

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 20 apr 2013, 12:29

Ma kakav Ibra, nema od toga ništa. Nek ide u Napoli budući omiljeni klub za koji je počeo navijat još dok je bio u k... :lol:
FJ
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 20 apr 2013, 13:16

golden je napisao/la:Ma kakav Ibra, nema od toga ništa. Nek ide u Napoli budući omiljeni klub za koji je počeo navijat još dok je bio u k... :lol:
FJ
Moram da te pitam da li ti stvarno misliš da npr. Ljorente koji dolazi u Juve navija za nas. To su ljudi profesionalci, igraju za novac, od toga žive, mani se gluposti. Mi sa Ibrom automatski postajemo među jačim favoritima za osvajanje LŠ, bez govora, klasa igra, a jedino što mu ja kao navijač Juventusa zameram je to što je nakon farsopolija otišao u Inter, to se tretira kao izdaja. Opet, on je uvek govorio kako Juventus nije sudelovao u malverzacijama koje mu se na vrat kače, te da su trofeji uzeti na terenu i isključivo na terenu.

Da dodam i možda njegov najlepši gol u dresu Juventusa

[youtube][/youtube]

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2013, 13:20

Pirlo:"Upoznao sam mnogo trenera, ali me Antonio Conte iznenadio najvise. Njegov govor sa toliko jednostavnih rijeci je bio dovoljan da me osvoji. Conte je rekao timu:'Ova tim je zavrsio u dva navrata na sedmom mjestu. Nisam ovdje zbog toga. Vrijeme je da se prestane biti losim. Ako je Arrigo Sacchi bio genije, onda sta je Antonio Conte? Ocekivao sam dobrog trenera, ali ne tako dobrog. Ocekivao sam da Conte ima karizmu, ali umjesto toga sam naucio da na taktickom nivou, ostali treneri mogu uciti od njega. Moje jedino zaljenje je sto sam izabrao ormaric do vrata. To je najopasnije mjesto u Torino na poluvremenu. Conte ulazi na poluvremenu, cak i ako pobjedjujemo bijesan je i zeli savrsenstvo. On postaje zvijer i nikada nije zadovoljan. Jednom smo izgubili od Milana i Conte to nije mogao preboliti. ' Protiv njih? Kako ste mogli izgubiti protiv njih? Igrali su tako lose.'"
8-)

Također, biografija mu izlazi 30. Aprila...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 20 apr 2013, 13:27

AMIN da Ibrakadabra dođe :!:

TheGreatest10
Kontakt:

Post Postao/la TheGreatest10 » 20 apr 2013, 13:30

Brajkula je napisao/la:
golden je napisao/la:Ma kakav Ibra, nema od toga ništa. Nek ide u Napoli budući omiljeni klub za koji je počeo navijat još dok je bio u k... :lol:
FJ
Moram da te pitam da li ti stvarno misliš da npr. Ljorente koji dolazi u Juve navija za nas. To su ljudi profesionalci, igraju za novac, od toga žive, mani se gluposti. Mi sa Ibrom automatski postajemo među jačim favoritima za osvajanje LŠ, bez govora, klasa igra, a jedino što mu ja kao navijač Juventusa zameram je to što je nakon farsopolija otišao u Inter, to se tretira kao izdaja. Opet, on je uvek govorio kako Juventus nije sudelovao u malverzacijama koje mu se na vrat kače, te da su trofeji uzeti na terenu i isključivo na terenu.

Da dodam i možda njegov najlepši gol u dresu Juventusa

[youtube][/youtube]
Llorente naravno navija za Athletic Bilbao, u kojem je počeo igrati još od malih nogu prošao sve kategorije i igrao (i dalje igra) za prvi tim. Ima slične početke kao Fernando Torres u Atletico Madridu, inače Llorenteovo puno ime je Fernando Llorente Torres :D On prelazi kod nas iz dva razloga, prvi je da okusi slast igranja u najvećem talijanskom klubu a drugi je sukob sa trenerom Bielsom. Isto tako važi za Ibru, on voli i navija za Malmö gdje je i počeo svoju profesionalnu karijeru a ostali klubovi kao što su Ajax, Juve, Inter, Barsa, Milan i PSG sigurno nisu u njegovom srcu kao što se kaže već su mu služili kao izvor zarade i napredak u karijeri.

P.S. Gol je fenomenomenalan 8-)
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO - Forza la juve ale' , E' bianconera la bella signora

U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 20 apr 2013, 13:59

Ma Ljorente je kod nas prvenstevno iz sportskih razloga. Mislim može on večno da ostane u Bilbau i da ništa ne osvoji u svojoj karijeri i tako bi ostao zapamćen samo kao jedan simpatičan visoki napadač koji je iskazao svoju ljubav prema jednom isto tako simpatičnom Bilbau, ali se ipak odlučio da dođe u veći klub napadne trofeje, Skudeto i LŠ, i tako ostane urezan u istoriju fudbala kao napadač koji je nešto i osvojio jer kao što se zna istorija pamti pomebnike. Naravno, ima i on veliku količinu samopouzdanja, sigurno da se nada i nekim uspesima tipa najbolji strelac lige i tsl.
Naravno i finansijski će bolje da prođe kod nas.
Eto dovoljna dva razloga zašto je Ljorente prešao kod nas.

Što se Ibre tiče, malo sam skeptičan povodom ovih suma 7.5 miliona godišnje, mislim da je to mnogo za Juventus u ovom trenutku, ali da se velika pompa oko nejga podigla jeste. Pa svaki dan neki drugi visoki funkcioner Juventusa izjavi kako je njegova želja Ibra, ima tu dosta istine, verovatno postoji i priča, a ukoliko on sabie 30 golova za nas lako ćemo mu oprostiti mi onu prevaru, ljudi su takvi, lako zaboravljaju neke stvari iz prošlosti trenutnim užitkom.

EDIT: Inače ovaj gol ibre, to je izmišljen gol, gol bez šanse. To nama treba! Napadač koji može da izmisli gol, a ne da ceo tim radi za napadača kako bi on samo gurnuo loptu u mrežu i onda kada se pojavi neko sa jakim presingom, jakim veznim redom i jakom odbranom, te mi ne možemo da dominiramo i pravimo mali milion šansi za naše "napadače", desi se to što se desilo protiv Bajerna. A da je tu npr. Ibra i da je zategne sa 35 metara na Alinacu ni iz čega pa da krene veselje....mislite o tome.
Zadnja izmjena: Brajkula, dana/u 20 apr 2013, 14:02, ukupno mijenjano 1 put.

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 20 apr 2013, 14:02

dobro bi bilo da dodje ibra i jos jedan napadac (suarez,sancez ili neko sl.) onda bi bili medju 3 favorita za LP
to bi bilo odlicno da se desi, jos malo srediti lijevu stranu :)
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 20 apr 2013, 14:10

Zašto bi Ibra navijao za Malmo?
Ibra je rođeni pobjednik i vjerojatno navija za neki od klubova koji su bili najjači u vrijeme njegovog djetinjstva, dakle Real, Milan, Juventus, Bayern ili Arsenal ;)

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 20 apr 2013, 14:15

korisnikforuma je napisao/la:Zašto bi Ibra navijao za Malmo?
Ibra je rođeni pobjednik i vjerojatno navija za neki od klubova koji su bili najjači u vrijeme njegovog djetinjstva, dakle Real, Milan, Juventus, Bayern ili Arsenal ;)
Čovek se u tom gradu rodio, tu ponikao kao igrač, uveo Malmo u prvu ligu i otišao u Ajaks. Obično su ljudi jako emotivno vezani za mesto u kome su se rodili.

Imaš onaj dokumentarac o Zlatanu "Teenage Zlatan Ibrahimovic" pogledaj to.

TheGreatest10
Kontakt:

Post Postao/la TheGreatest10 » 20 apr 2013, 14:19

Brajkula je napisao/la:
korisnikforuma je napisao/la:Zašto bi Ibra navijao za Malmo?
Čovek se u tom gradu rodio, tu ponikao kao igrač, uveo Malmo u prvu ligu i otišao u Ajaks. Obično su ljudi jako emotivno vezani za mesto u kome su se rodili.

Imaš onaj dokumentarac o Zlatanu "Teenage Zlatan Ibrahimovic" pogledaj to.
" Uze mi riječ iz usta " :mrgreen:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO - Forza la juve ale' , E' bianconera la bella signora

U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 apr 2013, 14:20

ma ako Ibra pristane da dodje u Juventus za , za takvog igraca u danasnje vrijeme, mizeruju tipa 7-7.5 miliona eura godisnje i 10-ak miliona eura obestecanja ( sto je najzalosnije pitanje je imamo li mi i toliko), to bi mu oprostilo sve sto pojedinci imaju protiv njega...

u vrijeme kada Siti, ako sam dobro procitao, daje jednom Kavaniju koji je losiji igrac od Ibre 13 MILIONA FUNTI godisnje kada bi dobili Ibru po ovim uslovima to bi bio posao desetljeca i dovoljno bi pokazao da Ibra voli taj klub, jer sigurno ima klubova koji bi mu dali duplo vise novca. Za takvu mizeriju na ovom vremenu dovesti igraca svjetske klase koji bi nas nevjerovatno unaprijedio bi bio posao za dizanje spomenika tome ko ga odradi.

za neke levate se placaju ogromne cifre koje Juventus nije u stanju ni blizu da prati tako da bi taj eventualni transfer bio senzacija nad senzacijama. Naravno ni u kom slucaju ne smije da ukljucuje Vidala, jer onda nista ne bismo dobili. Od prvog momenta kada je usao protiv Parme vidio sam kakvog dragulja imamo i sad napokon svi uvidjaju da nam je to najbolji igrac u timu, i ako zelimo iskorak u evropi moramo zadrzati najbolje igrace i dovoditi bagatele tipa Ibrahimovica..cak i 15 miliona i 7-8 mil plate za takvog majstora je bagatela i to bi iste sekunde platilo bar 5-6 timova na svijetu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 20 apr 2013, 14:22

Brajkula čega da se manim? Kakvih ba gluposti, o čemu ti? :? Nisi zar ozbiljan :mrgreen: Zezam se malo, zna se da Ibra gdje god ode taj mu je klub omiljeni. Legenda bio uvijek! Ali, nikad ga ne bi volio vidjeti u Juventusu ponovo, eto čisto zbog toga što je prešao u Inter a bio mi je daleko najdraži igrač. Nama treba neki mlađi napadač, neko tipa Suareza ili Sančeza i sl. neko ko može igrati i na krilnim pozicijama po potrebi. Pravog CF imamo u vidu Ljorentea, on nikako ne može biti promašaj.
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 20 apr 2013, 14:30

golden je napisao/la:Brajkula čega da se manim? Kakvih ba gluposti, o čemu ti? :? Nisi zar ozbiljan :mrgreen: Zezam se malo, zna se da Ibra gdje god ode taj mu je klub omiljeni. Legenda bio uvijek! Ali, nikad ga ne bi volio vidjeti u Juventusu ponovo, eto čisto zbog toga što je prešao u Inter a bio mi je daleko najdraži igrač. Nama treba neki mlađi napadač, neko tipa Suareza ili Sančeza i sl. neko ko može igrati i na krilnim pozicijama po potrebi. Pravog CF imamo u vidu Ljorentea, on nikako ne može biti promašaj.
To mu i ja zameram rekoh već.
Ali zamisli 3-5-2 i gore Ibra i Ljorente, sve ostalo nek ostane isto, pa može li bojle ?
Inače od krila vrlo verovatno ćemo dovesti Kuardada koji može da igra i desno u 3-5-2 a i AMR u 4-3-3. Čovek se iz sezone u sezonu samodokazuje i nije mi jasno kako pre neko nije uočio toliko majstorstvo. U Lećeu bio najbolji igrač pre dve sezone, ove godine u Fiorentini kida i da se Pizaro ne veseli onoliko koliko se zapravo veseli bio bi i u Fiorentini najbolji ove sezone. Inače, i kod njega imam omiljen gol

[youtube][/youtube]

ovo nije normalno!

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 20 apr 2013, 14:33

[youtube][/youtube]
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Shategabri i 21 gost.