Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Nakon Dennisa Hadžikadunića još jedan mladi štoper je odlučio da u budućnosti nosi dres reprezentacije BiH. riječ je o Anelu Ahmehodžiću.
Na pitanje da li je ovaj 21-godišnjak izabrao seniorsku selekciju i da li je to Bosna i Hercegovina Misimović je dao potvrdan odgovor.
"Jeste, pristao je. hoće da igra za našu reprezentaciju. U proceduri smo za papire, ovih dana treba dobiti pasoš i da promijeni sportsko državljanstvo", kazao je Misimović za SportSport.ba.
Ova odluka je definitivna iako je otac mladog štopera prethodnih dana slao poruke ako bude zezanja da će njegov sin izabrati Švedsku.
Na pitanje da li je ovaj 21-godišnjak izabrao seniorsku selekciju i da li je to Bosna i Hercegovina Misimović je dao potvrdan odgovor.
"Jeste, pristao je. hoće da igra za našu reprezentaciju. U proceduri smo za papire, ovih dana treba dobiti pasoš i da promijeni sportsko državljanstvo", kazao je Misimović za SportSport.ba.
Ova odluka je definitivna iako je otac mladog štopera prethodnih dana slao poruke ako bude zezanja da će njegov sin izabrati Švedsku.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Neka dobro Cviko i kompanija iz Saveza zapamte. Sa Mirsadom nema zezanja. 

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Sad svim silama na Becira i Gigovica

- ElCartel11
- Kontakt:
Hocemo li to konacno imati normalan stoperski par jos kad bi Omeragic dosao nema zime za nas jos barem 10 god.
Al daj malo novih Pjanketa ima li kakav dobar u vezi?
Demirovic aBd mijenja Dzeku i stvarni ne znam koji je Bajevicu, da momka nije pozvao uopste.
Al daj malo novih Pjanketa ima li kakav dobar u vezi?
Demirovic aBd mijenja Dzeku i stvarni ne znam koji je Bajevicu, da momka nije pozvao uopste.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
hasic i taj gigovic, uz gojaka dosta za sredinu:-)
jusuf ili amar, valjda jedan dodje na nivo mujdze..
ko ce nam viscu zamijeniti:-)
jusuf ili amar, valjda jedan dodje na nivo mujdze..
ko ce nam viscu zamijeniti:-)
-
- Kontakt:
- JohnCleese
- Kontakt:
Ja Hotu ne bih zvao samo zbog načina na koji ga je menadžerski ugurao u repku
Za šaku kokaina
Za šaku kokaina

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ja nade polažem u Bosanskog Mahreza, Benjamina Bešića.
A tu je i Bosanski Robben Amar Ćatić

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Meni je izuzetno drago sto ce malci doci u nasu reprezentaciju, ali ne stavljajte im prevelik teret prije vremena pa da bude tresla se gora a rodio se mis.
Imali smo mi i zukanovica koji je igrao po italiji u finim klubovima, bicakcica koji je bio standardan u hoffenhaimu i bundesligi, pa opet u svojim temama imaju vise bljuvotina nego pohvala.
Ova dvojica su daleko jos uvijek od takvih klubova, ali ne znači sa uz trening nece dostici.
Po meni becir jedini ima neke sanse da zaigra za bas dobar klub lige petice, ali opet cemo vidjeti.
Treba za početak da nam bude drago sto su tu. Vjerovatno kakvi god budu, bice u konkurenciji za startna mjesta, ali treba jos mnogo da rade na sebi.
Imali smo mi i zukanovica koji je igrao po italiji u finim klubovima, bicakcica koji je bio standardan u hoffenhaimu i bundesligi, pa opet u svojim temama imaju vise bljuvotina nego pohvala.
Ova dvojica su daleko jos uvijek od takvih klubova, ali ne znači sa uz trening nece dostici.
Po meni becir jedini ima neke sanse da zaigra za bas dobar klub lige petice, ali opet cemo vidjeti.
Treba za početak da nam bude drago sto su tu. Vjerovatno kakvi god budu, bice u konkurenciji za startna mjesta, ali treba jos mnogo da rade na sebi.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Koja k.arina od tima je Zurich- ove sezone zavrsio na 7 mjestu u Svicarskoj ligi(od 10 klubova)
Zurich je od svih klubova primio najvise golova-72
Zurich je od svih klubova primio najvise golova-72
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Završit Bećira do prve kiše a Gigovića do prvih pahuljica. Koga dalje, ali da bude ipak seniorski igrač 

-
- Kontakt:
pitam se sta bi bilo da smo mi umjesto crnogoraca 2017. prisli haksabanovicu.
kako je samo malo truda (koji telefonski poziv, cak ni licno da se obidje igrac - hrvati su rakiticu, bilosu, nasem dzumhuru, alenu trepalovcu,... isli x puta na noge) dovoljno da rezultat bude tako dobar i uspjesan.
bude li savezu ovaj uspjeh alibi onda im opet treba proglasiti rat... jeb...em li im korupciju, licne interese, ego i glad za parama.
kako je samo malo truda (koji telefonski poziv, cak ni licno da se obidje igrac - hrvati su rakiticu, bilosu, nasem dzumhuru, alenu trepalovcu,... isli x puta na noge) dovoljno da rezultat bude tako dobar i uspjesan.
bude li savezu ovaj uspjeh alibi onda im opet treba proglasiti rat... jeb...em li im korupciju, licne interese, ego i glad za parama.
Prvo bi trebao imati pravo da igra za nas, a ne mislim da je to imao. On je Albanac iz Crne Gore, ako se ne varam...visegrad8392 je napisao/la: ↑19 avg 2020, 22:25pitam se sta bi bilo da smo mi umjesto crnogoraca 2017. prisli haksabanovicu.
Otac mu se zove Senad Hakšabanović, kako to može biti Albanac? Može biti mješanog porjekla, i ona pjevačica Dua Lipa kaže da je albanskih i bosanskih korijenaVucevich je napisao/la: ↑19 avg 2020, 22:29Prvo bi trebao imati pravo da igra za nas, a ne mislim da je to imao. On je Albanac iz Crne Gore, ako se ne varam...visegrad8392 je napisao/la: ↑19 avg 2020, 22:25pitam se sta bi bilo da smo mi umjesto crnogoraca 2017. prisli haksabanovicu.
Selektor mlade reprezentacije Švedske Hakan Erikson izrazio je žaljenje što je 18-godišnji talenat Halmštada, Sead Hakšabanović, najvjerovatnije izabrao da igra za Crnu Goru.
"To je prirodno i mi tu ne možemo ništa da uradimo. Sve je do igrača - on bira, on osjeća, kojoj zemlji najviše pripada njegovo srce. Igrač takođe računa u kojoj bi nacionalnoj selekciji mogao najbrže da stigne do A reprezentacije. Mi ne možemo da potpišemo ugovor sa njim, niti da dobijemo neko obećanje - to je način na koji svijet funkcioniše danas, sa otvorenim granicama. Mi samo možemo da prihvatimo to stanje", kazao je Erikson.
Kako su "Vijesti" objavile u ponedjeljak, supertalentovano krilo Halmštada, Sead Hakšabanović, dobiće poziv selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiše Tumbakovića za predstojeće mečeve, prijateljski protiv Irana (4. jun) i kvalifikacioni protiv Jermenije (10. jun).
Jedini potencijalni problem oko Hakšabanovićevog nastupa protiv Irana mogao bi da bude administrativne prirode - tj, da li će procedura dobijanja pasoša biti gotova do te utakmice.
"Švedska rizikuje da izgubi ogromnog talenta, igrača koji je bio vrlo zapažen nastupajući za našu kadetsku i omladinsku reprezentaciju", objavio je švedski "Kvalis posten" (Večernji list).
Hakdšabanović je rođen u Švedskoj, ali korijeni su mu iz Crne Gore - njegov otac Senad rođen je u Tuzima, čak je i svojevremeno nosio dres Dečića.
Senad Hakšabanović je minulih dana boravio u Podgorici, a švedski mediji su objavili da je još u decembru prošle godine razgovarao sa čelnicima FSCG oko eventualnog nastupa njegovog sina za reprezentaciju Crne Gore.
"Kvalis Posten" piše Hakšabanović ima korijene u Crnoj Gori, na Kosovu, u Albaniji i Švedskoj, te da može da bira kojem će se pristupiti nacionalnom timu.
On je bio u konkurenciji da se nađe na spisku mlade reprezentacije Švedske, za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se od 16. do 30. juna održati u Poljskoj.
-
- Kontakt:
prioritet treba biti sledeci:
Omeragic
Gigovic
Omic
Burnic
Jakupovic
Haskovic
Omeragic
Gigovic
Omic
Burnic
Jakupovic
Haskovic
Isto kao što Ajdarević može biti Ajdarević.
Brojni izvori pišu isto, a to je da mu je otac Albanac iz Tuzija, a majka Albanka iz Mitrovice. I da jeste Bošnjak, što nije, svakako ne bi ni tada imao pravo da igra za BiH.
Uostalom, ovo mu je otac, pod pravim prezimenom prije slaveniziranja, Hakaj, i piše na albanskom. Mislim da nema baš neke dileme ovdje: https://www.facebook.com/senad.hakaj
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 19 avg 2020, 22:58, ukupno mijenjano 3 puta.
Daj momci necemo sad ovdje o hakovanom sabanu 

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Sastavlja Miske ekipu ko na Fifa Ultimate Team.
⚜️~⚜️~⚜️
Boga mi svasta ce da bude ako se svi "dijasporci" odluče za nas.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑19 avg 2020, 22:41Sastavlja Miske ekipu ko na Fifa Ultimate Team.
Omeragic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Gigovic kad im se doda Demirovic, Dedic i Gazibegovic to je 7 igrača neke totalno nove ekipe. Uz jel senatore Pjanica, Dzeku, Begovica i Kolasinca.
Bećirovi menadžeri hoće da se malo zatalasa i piše o njemu u medijima, napisat će se još tekstova kako ga hoće Švicarska, kako se ne zna za kog će igrati, ali već sad je određeno da će na kraju igrati za BiH. I sa emotivne i karijerne strane njegov izbor je BiH.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beduin, Benko123, bhfanatic14, CAGarfia, Google Adsense [Bot] i 45 gostiju.