Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Judd
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Judd » 24 jan 2024, 18:18

Ne mogu vjerovati da ova vlast radi sve ono što su tobože pljuvali ili na šta su se zgražavali :rol:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 jan 2024, 19:08

Jel ima jos ko problema sa redditom?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 jan 2024, 19:25

Brokula je napisao/la:
24 jan 2024, 19:08
Jel ima jos ko problema sa redditom?
Kod mene sve ok.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 24 jan 2024, 19:36

Ljudi ima li od vas iskustva sa YooSee WiFi PTZ kamerom? Otac hoće da kupi, ima li neko iskustva sa ovom kamerom, kako radi, je li sve ok itd?
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 24 jan 2024, 19:39, ukupno mijenjano 1 put.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 24 jan 2024, 19:38

alemsa je napisao/la:
24 jan 2024, 15:32

Uzimam kiselo mlijeko u Walmart-u, made in Bulgaria (Bugarska), nea sanse da Bugari imaju bolje kiselo mlijeko od Bosne, kako su oni dospijeli na Americko trziste, ne znam.
Kakva je situacija tamo dobri moj aleme u najliberalnijoj zemlji svijeta što se tiče transfera novca ovako između ljudi i između firmi i ljudi etc
pitam iz bosanske perspektive jer ovdje kako je uveden retardirani zakon o pranju novca ,svaka marka se mora pravdat i moraš imati dokaz o porijeklu novca i za svaku sitnicu te maltretiraju ;primjer skorašnji , prijatelj prijatelju hoće poslati 20k KM jer mu fali za kupovinu stan, ne u kešu , nego samo sa jednog računa na drugi račun,,nikakvo mešetarenje i pranje , i pri tome obojica su u istoj banci, napravili su čitavu dramu oko toga , pa zašto , kako , pa šta je razlog, dok ne puste transakciju. Skoro da ti ugovor traže za svaku mrtvu sitnicu. Da li se vi pravdate pri većim kupovinama odakle vam pare ili taj money flow ide
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jan 2024, 19:48

RollMan je napisao/la:
24 jan 2024, 19:38
alemsa je napisao/la:
24 jan 2024, 15:32

Uzimam kiselo mlijeko u Walmart-u, made in Bulgaria (Bugarska), nea sanse da Bugari imaju bolje kiselo mlijeko od Bosne, kako su oni dospijeli na Americko trziste, ne znam.
Kakva je situacija tamo dobri moj aleme u najliberalnijoj zemlji svijeta što se tiče transfera novca ovako između ljudi i između firmi i ljudi etc
pitam iz bosanske perspektive jer ovdje kako je uveden retardirani zakon o pranju novca ,svaka marka se mora pravdat i moraš imati dokaz o porijeklu novca i za svaku sitnicu te maltretiraju ;primjer skorašnji , prijatelj prijatelju hoće poslati 20k KM jer mu fali za kupovinu stan, ne u kešu , nego samo sa jednog računa na drugi račun,,nikakvo mešetarenje i pranje , i pri tome obojica su u istoj banci, napravili su čitavu dramu oko toga , pa zašto , kako , pa šta je razlog, dok ne puste transakciju. Skoro da ti ugovor traže za svaku mrtvu sitnicu. Da li se vi pravdate pri većim kupovinama odakle vam pare ili taj money flow ide
Svaku tranzakciju preko 10k provjera IRS. Dobro je sto je to i kod vas pocelo (nisam znao). Ostalo moras prikazati odakle ti pare za nesto, zato ovi sto mute vecu kolocinu novca, otvire restiran ili nesto da peru pare. A sto se tice transfera izmedju ljudi preko zelle (aplikacije) mos i do $2500 dnevno, direktno sa racuna na racun.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 24 jan 2024, 19:54

Ima dosta ovih aplikacija. Ja koristim venmo i paypal for friends.
Koristim ove kad prodajem stvari online, polovne, pive i viski. Samo sad su nesto uveli da ako je vise od 600 dolara moras prijaviti IRS.
A ovako kad saljes npr nekom za rodjendan nema nikakvih problema.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 jan 2024, 19:57

Za vodu nije potrebno samo imati prirodni resurs. Moraš imati kapacitete za to, a to zahtijeva puno investiranja. Mi prvo nemamo dobre puteve

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jan 2024, 19:58

soko je napisao/la:
24 jan 2024, 19:54
Ima dosta ovih aplikacija. Ja koristim venmo i paypal for friends.
Koristim ove kad prodajem stvari online, polovne, pive i viski. Samo sad su nesto uveli da ako je vise od 600 dolara moras prijaviti IRS.
A ovako kad saljes npr nekom za rodjendan nema nikakvih problema.
Preko $600 je kao da ti je neko check napisao. Isto ti dodje

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 24 jan 2024, 20:09

alemsa je napisao/la:
24 jan 2024, 19:48

Svaku tranzakciju preko 10k provjera IRS. Dobro je sto je to i kod vas pocelo (nisam znao). Ostalo moras prikazati odakle ti pare za nesto, zato ovi sto mute vecu kolocinu novca, otvire restiran ili nesto da peru pare. A sto se tice transfera izmedju ljudi preko zelle (aplikacije) mos i do $2500 dnevno
, direktno sa racuna na racun.
ima neko vrijeme kako je to stupilo na snagu ne znam tačno , najveći problem nastaje kada svoje legalne pare teško ubacuješ u legalne tokove , primjer čovjeka koji se bavi stočarstvom ,pčelarstvom na selu , prodaje svoje proizvode godinama , uštedi 20-30 hiljada i te pare kad sutra hoće iskoristiti za kupovinu stana uz kredit , notar će ga maltretirat životom ili banka da im objasni kakvo mu je porijeklo tog novca , a čovjek nema nikakav račun ili potvrdu da to pravda , karikiram neki glupi primjer , ima tih slučajeva sličnih u stvarnosti vjerovatno gorih

Kad vi tamo kupujete kuću i imate onih 20% učešća , jel se ide to sitnih detalja odakle vam to , mislim ko bi već mogao pitati agent ili bankar
mos i do $2500 dnevno

koliko najviše casha mozes podici na ATMu dnevno?
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jan 2024, 20:23

RollMan je napisao/la:
24 jan 2024, 20:09
alemsa je napisao/la:

Svaku tranzakciju preko 10k provjera IRS. Dobro je sto je to i kod vas pocelo (nisam znao). Ostalo moras prikazati odakle ti pare za nesto, zato ovi sto mute vecu kolocinu novca, otvire restiran ili nesto da peru pare. A sto se tice transfera izmedju ljudi preko zelle (aplikacije) mos i do $2500 dnevno
ima neko vrijeme kako je to stupilo na snagu ne znam tačno , najveći problem nastaje kada svoje legalne pare teško ubacuješ u legalne tokove , primjer čovjeka koji se bavi stočarstvom ,pčelarstvom na selu , prodaje svoje proizvode godinama , uštedi 20-30 hiljada i te pare kad sutra hoće iskoristiti za kupovinu stana uz kredit , notar će ga maltretirat životom ili banka da im objasni kakvo mu je porijeklo tog novca , a čovjek nema nikakav račun ili potvrdu da to pravda , karikiram neki glupi primjer , ima tih slučajeva sličnih u stvarnosti vjerovatno gorih

Kad vi tamo kupujete kuću i imate onih 20% učešća , jel se ide to sitnih detalja odakle vam to , mislim ko bi već mogao pitati agent ili bankar
mos i do $2500 dnevno

Tako je i Usa, pa to je extra sto vam je pocelo, manje korupcije. Taj sto je ustedio 20-30k keshovinom, mora prijaviti, uraditi porez pa onda moze koristi te pare da kupi stan.

Nije 20% ucesca, 5%, i da citava je procedura da dobijes kredit za kucu/stan. Svaki detalj se gleda, posebno kreditna historija, zarada itd.

Sto se tice atm zavisno od banke, obicno od $300 do $1000

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 24 jan 2024, 20:28

RollMan je napisao/la:
24 jan 2024, 20:09
alemsa je napisao/la:

mos i do $2500 dnevno

I ovdje ce. Ako radis privatno, ti moras prijaviti IRS(drzavi) koliko si zaradio. Moras sam sebi pisati koliko si prodao i prijaviti.
To sto se tice ucesca, ja npr sam imao novac u banci, vide oni da ti svaki mjesec dobijas platu pa onda ne moras. Sad da platis 100k kesom, a nemas dobro placen posao onda je normalno da ce te pitati odakle ti novac.

@alem mozes staviti koliko hoces ucesca

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jan 2024, 20:36

soko je napisao/la:
24 jan 2024, 20:28

I ovdje ce. Ako radis privatno, ti moras prijaviti IRS(drzavi) koliko si zaradio. Moras sam sebi pisati koliko si prodao i prijaviti.
To sto se tice ucesca, ja npr sam imao novac u banci, vide oni da ti svaki mjesec dobijas platu pa onda ne moras. Sad da platis 100k kesom, a nemas dobro placen posao onda je normalno da ce te pitati odakle ti novac.

Moze naravno, mos ti i 70% dati cuj, ali je minimum 5%, ne 20%, i kako se dogovoris za closing cost. Nekad plati gazda, nekad nece, nekad po pola, nekad ti stavi na glavnicu kuce itd.

A to za banku, gledaju ti sve, koliko racuna imas (bills), imas li jos sta na kredit itd. Moras im sve dostaviti da bi ti dali neku sumu, mom se poznaniku desilo, odobren kredit naso kucu sve i da kupi, u medjuvremenu kupio auto na kredit, bum nedaju mu vise tu sumu novca.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 jan 2024, 20:48

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 jan 2024, 20:56

Evo jedno filozofsko pitanje, šta mislite kako se osjeća prosječni svekar Rade u manjem entitetu kad čuje turski jezik sa sapunjara snajkinog tv prijemnika?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 24 jan 2024, 20:58

Uhvati ga čežnja za precima, kako drugačije.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 jan 2024, 20:58

slika

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 24 jan 2024, 21:00

Ovaj Amir Zukic je najgluplji novinar u regiji i sire.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 24 jan 2024, 21:04

RollMan je napisao/la:
24 jan 2024, 18:16

Čovjek je hodajuća legenda grof , šah .
Krenuo bih kao sumanut za njim u koji god me sukob povede
Legenda sporta i politike. :bih:

Puna podrska.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 24 jan 2024, 21:07

alemsa je napisao/la:
24 jan 2024, 20:36
soko je napisao/la:
24 jan 2024, 20:28

Moze naravno, mos ti i 70% dati cuj, ali je minimum 5%, ne 20%, i kako se dogovoris za closing cost. Nekad plati gazda, nekad nece, nekad po pola, nekad ti stavi na glavnicu kuce itd.

A to za banku, gledaju ti sve
, koliko racuna imas (bills), imas li jos sta na kredit itd. Moras im sve dostaviti da bi ti dali neku sumu, mom se poznaniku desilo, odobren kredit naso kucu sve i da kupi, u medjuvremenu kupio auto na kredit, bum nedaju mu vise tu sumu novca.
Moraju tako. Zato je i bio onaj sj.eb 2008. Svakom mamlazu daju kredit.
Jbt ja poceo radit full time 2005, i 2006 kontao uzet neki townhome, meni se cini bio oko 100k..odem do banke kaze bankar you got approved for 250k. Reko neka hvala, da izgubim posao izgubio bi sve.
Jedan kolega oko 2007 dobio posao u Chrysleru na assembly line, unija. Satnica oko $25, plus overtime. Lik 20 godina, poslije mjesec dana lik dobio kredit. Uzeo kucu 120k, novi jeep commander i jos neki motor, yamaha mozda. Prodje dva mjeseca poceli layoffs, vratio auto i motor, morao bankrotirati. I kod mame se vratio.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.