pa normalno da se jednom metalcu/rockeru ne svidja narodna/folk i obrnuto i to niko ne moze promjeniti..Ukusi su razliciti i svako svoje hvali, s druge strane glupo je davati svakakve "epitete" nekim pjevacima i muzicarima zbog toga sto vam se ne svidjaju ili ne slusate takvu vrstu muzike.. tipa reci da Monteno stvara kic al eto, 100 ljudi i cudi a sto se tice TF to nije muzika i smije se blatiti
Dobro je ja se prepao za legendu Kalac ono da se ubiješ
@skyisthelimit posluša se i narodna nije da mi se ne sviđa
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Kad ovo slušam naježim se
Evo i za ljubitelje narodne muzike kako to da se najveći pjevač narodne muzike zove Šaban čudna koincidencija
[youtube][/youtube]
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Mislim da je @Magica spomen'o orijentalno i moderno. Hm, da i ja onda bacim nešto vrijedno slušanja. Inače, ovog čovjeka sam sluš'o uživo (dobro, nije to sad nešto nemoguće), tako da...
[youtube][/youtube]
Također, @Magica se uhvatio i Laibacha (njih sam prije sluš'o na nagovor rođaka. Mislim da je on jedan od njihovih najvećih fanova). Možete samo zamisliti koliko sam psov'o kad sam vidio da je Ceca krala i od njih.
[youtube][/youtube]
Helem, kako god da okrenem, uvijek se vratim nenadyebivom liku, gospodinu i velikom čovjeku - Serju Tankianu. Znam da ga i moj prika @Virtu4l gotivi.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Sinu ću ipak dati ime Serj, a ne Vedad.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
A cekaj, da bih bio moderan, urban, empancipovan, obrazovan i sta sve ne, moram slusati moderne zvuke zapada i prema vama koji ispunjavate taj kriterij to je i mjerilo muzike i njenog kvaliteta i licnih dozivljaja ljudi....
Magica spomenu Bregu..
Narodnu muziku su upropastili rokeri, koji su se u nju uvukli preko takozvanih balada. Onda su poceli da pisu sve banalnije tekstove i tako skrnavili nas melos...to je istina...ali, to opet govori da je narodna muzika nezamjenjiva na ovim prostorima.
Mislim, vi ste moderni jbg mozda nikad i niste culi zvuk harmonike i osjetili merak....vazno je moderan bit...
Cetiri covjeka su privukla mlade narodnoj muzici, jer su njihove pjesme odudarale od stereotipa i prosjecni mladji stanovnik urbane sredine je mogao da se pronadje u njima i da se poistovjeti sa tim pjesmama.To su Saban Saulic, Muharem Serbezovski, Bora Spužić Kvaka i Toma Zdravkovic. Prva dvojica su imali u pjesmama rumba i orijental ritam, ovaj treći bio je pjevac tugovanki, a cetvrti je prvi unio motive Spanije i Grcke.
Ma mislim, neda mi se objasnajvat sta je to merak i prava narodna muzika, sevdah, to trebas u dusi imati i osjecati...sve ostalo je suvisno, ko ima - ima, ko nema-nema i nece ni imati pa ni shvatiti....a ta podjela muzike na obrazovane i neobrazovane kako ja svatih me ne interesuje. ...eto vas......samo razlikujte pravu narodnu i ovo danas sto se nudi Zato ja i stavljam tekstove, da vidite sta je pjesma...dok ove danasnje tzv Turbofolk glupsoti zaobilazim u sirokom luku...pravu narodnu i svedah ne dirajte...
Pitali malog: - "Sine jel znas sta je sevdah ?? "
- "Znam, to je ono kad babo pjeva i place"
Ja volim sve sto vrijedi i instrumentalno i textualno...tako da mi apsolutno ni Rock nije stran, obozavam muziku....AZRA I EKV su cudo i umjetnost, filozofija...sta reci o Balasu i slicnim umjetnicima...
Pa o vokalnim kvalitetima pojedinih pjevaca....
Postoji muzika koja valja i koja ne valja, a te vase urbanisticke podjele me ne interesuje..jbg, nisam moderan
[youtube][/youtube]
Ja sam uvjek isti
dusu dajem svakom
sve sto radih i sad radim
uvjek sa merakom
Probao sam mnoge
zivotne ljepote
al za tobom duso
uzdah mi se ote
uzdah mi se ote
Ref.
Ja sam covjek od meraka
od meraka i sevdaha
voljecu te duso moja
do posljednjeg daha
do zadnjeg uzdaha
Sve sto ljudi vole
meni strano nije
kad se pjeva i ja pjevam
pijem kad se pije
Volim siv dim duhana
i sevdah jarana
ti razmisli duso
da li imam mana
da li imam mana
Ref.
Bolje ja da kazem
nego drugi neko
danas trosim i potrosim
sto sam juce steko
Kada nesto zameracim
sve bih za to dao
ako zelis duso
svojom bih te zvao
svojom bih te zvao
Ref.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Ja sve slusam osim onih seljakluka teskih,tipa Jana i slicne njoj....
Najvise sam baziran na House,Techouse,minimal i slicno,ali volim slusati dobre stvari sto se tice ostalih tpova muzike,Rock,Funk,Metal,Ragge,Hip hop,Rapp itd....
vidim ovdje stalno neka rasprava,ovaj bi pogino za juzni vjetar ovaj ono natezete se bezveze,svako svoje voli
[youtube][/youtube]
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
hahah...hairlija care, evo jos jedna od mene, pa uzivaj
[youtube][/youtube]
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Također, @Magica se uhvatio i Laibacha (njih sam prije sluš'o na nagovor rođaka. Mislim da je on jedan od njihovih najvećih fanova). Možete samo zamisliti koliko sam psov'o kad sam vidio da je Ceca krala i od njih.
Laibach se mora gledati uživo da bi se doživio do kraja. Njihov performans je jednako bitan segment kao i muzika i tekst za razumjevanje poruka koje šalju. Genijalci!