Eh, cekao sam da se malo tema ohladi da napisem i ja koju. Post ce biti malo duzi a la @RVP stil, tako da sam svjestan da ga mozda nece svako citati

Nadam se da necu ponavljati i naglasavati neke stvari kao on.
Onaj klip sto je objavljen od "itd. itd." frajera sam ugasio tj. nisam ga pogledao do kraja jer sam nacin njegovog govora mi je isao na zivce i nisam imao nista iz njegovog klipa da izvucem.
Dzeko licnost
Ima vas koji generalno govorite "Dzeko je idol nacije", "Idol nas" itd., treba da govorite to u svoje ime. Zasto? Zato sto je recimo za mene idol nesto drugo, a Dzeko sigurno nije moj idol. Dzeko je za mene fin momak, koji je uspio u zivotu i koji je lijep primjer po tome sto je do sad uradio i radi u svijetu, ne samo kod nas. Znaci za mene je Dzeko ono toplo svjetlo (neka bude dijamant eto) koji se istice u negativnim desavanjima nase drzave i predstavlja nas fino sa svojim humanim srcem i ja ga postujem puno zbog tih osobina. Za mene Dzeko moze da bude "Covjek godine" (sta god da spada u tu kategoriju), "Sportas godine", "Humanitarac godine" ili to sve odjednom sto se mene tice. Znaci dobar primjer!
Kritika
Sto se tice Dzeke i kako on vidi kritike, ovo je moje misljenje (opet, ne ocekujem da se iko slaze samnom).
Kao poznata licnost, ne samo nase zemlje, vec svijeta, on kao profesionalac mora da ocekuje i pohvale i kritike. Samim tim sto ima i kritika, mora znati s tim da se nosi.
Kao prvo, zasto mu je misljenje nekog na internetu vazno? Ja na njegovom mjestu bi se drzao svog posla, znaci, svog zivota, svoje familije, svoje cure, prijatelja, jer su oni ti cije misljenje treba da mi bude vazno. Ovo ostalo je sve zvuk i jeka u pozadini koje treba filtrirati tj. izolovati od sebe. Na kraju, ne treba uopste da se zamara medijima. Slazem se da ima vrijedjanja i to nikad nisam podrzavao, ali kritika je sasvim OK. Ja sam prvi put spomenuo konstruktivnu kritiku prije par sedmica i sad kad dodju neki, uvijek spominju to. Ide mi na zivce kad se generalno govori kao ovde na forumu. Neko kaze "Dzeko panj", odmah ovi specijalci dodju i kazu "Svi vi sto pljujete Dzeku govorite o 'konstruktivnoj kritici' i onda govorite da je Dzeko panj."
Jeste li vi citali postove od "nas" koji govorimo da zelimo da vidimo starog Dzeku i da bi voljeli da je najbolji igrac i svijeta ako je moguce? Jeste li vidjeli da govorimo da zelimo da ga vidimo da se bori i da bude onaj stari jer samo tako ce moci biti na vrhu? Niste vidjeli ili ako ste vidjeli, ignorisali ste to. Zasto? Zato sto ako se neko ne slaze sa vama, odmah pljuje Dzeku sto uopste nije istina vec je to konstruktivna kritika.
Ima onih koji kazu "Ne mora Dzeko da trci, on daje golove". Ne mora Dzeko nista, on sam bira sta ce i kako ce da radi svoj posao, ali posao mu je takav da bi trebao to da radi. Ne govorimo mi to sto hocemo da se on umori, vec govorimo to zato sto ako ne pokaze da se zrtvuje na terenu ceka ga klupa i to ne sto cemo ga mi staviti na klupu, vec zato sto znamo da ce ga trener staviti na klupu, ali jok, mi opet pljujemo.
Ako vama konstruktivna kritika ne lezi, moram vas razocarati djecaci da ce toga biti i na poslu i u skoli, a i od cure/zene, u zivotu inace. Sve dok je dobronamjerno i dolazi kroz postovanje i lijepu komunikaciju, treba da se uzme kao nesto sto treba da se popravi.
Danasnja utakmica da i to jos prokomentarisem
Onih 15-ak minuta sto je igrao, nisam mogao biti nezadovoljan. Dzeko da je danas dobio 2 lopte koje su trebale da budu njegove, dao bih ja mislim 1 gol. Onaj napada kad je Fernandinho dodao Kolarovu umjesto Dzeki, mislim da bi Dzeko to ubacio. Ja da sam bio tu ja bih dodao Dzeki, a evo zasto. Ne sto je nas iz BiH, vec zato sto je on taj covjek kojeg se trazi i kojem ces dati loptu da dadne gol. On je napadac i bolji je u tome od Kolarova. Sasvim jednostavno.
Ona druga situacija kad dodaje Nasriu, stari Dzeko bi onu loptu povukao, od sebe odgurao protivnika i dao gol. Samim tim sto to nije uradio, mislim da mu fali sigurnosti u sebe i radije ce asistirati i pokazati se kao team player jer je siguran da nece on pogrijesiti.
Ne znam eto, nadam se da ce se desiti nesto u njegovoj karijeri gdje ce biti onaj stari. To govorim i zbog njega i zbog nas. Ne bih da pricam o transferima, ionako sam vec napisao metar teksta.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...