Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la hurem » 01 dec 2013, 21:49

chily-rz je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la: Bujrum, samo daj. 8-)
Ne zaboravi da je on jednom prokockao da dodje u Bayern, stoji to da je u jednu ruku u pravu sto nije dosao jer mu je ponudjena manja plata, ali gdje god da ode igrace za manje pare.
Kockao je se on cim je prihvatio ponudu Man.Citya s obzirom da je otisao u klub gdje mu niko nije mogao garantovati prvu postavu s obzirom na konkurenciju koju je imao jos po dolasku,.

Od samog starta mu je novac igrao kljucnu ulogu u donosenju jako bitnih odluka i sada mora da trpi poslijedice..

Naravno ne iskljucujem mogucnost njegovog dolaska u Arsenal ali definitivno nije glavna meta kluba,.

Wenger je pratio Dzeku jos u Wolfsburgu ali tada Arsenal nije bio financijski mocan kao danas..

.
NEMOJTE pricati i pisati o onome sto ne znate...kao prvo dzeko nije otisao u city zbog para, vec zbog toga sto ga niko drugi nije mogao kupiti jer je wolfsburg trazio mnogo novca...mislite da on ne bi otisao tada u milan ili arsenal ili neki drugi veliki klub prije neg u city...naravno da bi, i sigurno su ga ova dva kluba zeljela ali tada su 30 miliona za njih bila pojam..a i sada su...
a to za bayern takodjer nije istina...dogovor s bayernom nije propao zbog dzeke, vec zbog njegovih menadzera koji su trazili posebne beneficije za sebe...a u tom momentu se pojavio mandzo za mnogo manje novce...i sve se tako brzo odigralo...tako da...
novac nema veze...mislite da edin nije do sada potpisao za dortmund zato sto je klop rekao da ne mogu dzeki dati platu koju zeli...NE...vec zbog toga sto ga nisu ni pokusali dovesti...jer nemaju 20 milki (vjerovatno ce toliko kostati) da plate za zmaja...

hh123
Kontakt:

Post Postao/la hh123 » 01 dec 2013, 21:55

ennis je napisao/la:Dzeko je sretan u City-ju :mrgreen: sta pricate gluposti.
Ali ovo kad sam procitao da je jedan od najvecih flopova engleske lige bolji od prvog napadaca lidera prvenstva me bas nasmijalo :lol:
Dzeko da je takav kakvim ga vi predstavljate ne bi bio tu gdje jeste sada a to je klupaaa,mozete sad borbene da pjevate ali je tako,malo realnosti nije na odmet.Sve bi to bilo krasno bajno nas Dzeko rusi,igra svaku,zabija,najbolji je ali daleko je oto od istine.
Ne kaze se oto vec to! :D

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 01 dec 2013, 22:00

U januaru otici u bilo koji jaci engleski klub nece. To se ne mora ni obajsnjavati zasto.
City nema niti jedan razlog pojacavati konkurenciju.
On kao zamjenski napadac mozda bi i dobro dosao Arsenalu, ali zasigutno ne bi bio prva opcija, bar slijedecu polusezonu.
Po meni, najbolja opcaij je pozajmnica Wolsburgu. Poznaje klub, klub i navijaci poznaju njega. Za pocetak tamo ne treba mu ni samopouzdanje niti ista. Odmah moze poceti igrati. A onda na ljeto vidjeti sta i kako.
Jedno je sigurno, on vise u Cityu mjesta nema, ne zato sto se drugi igraci guraju na ustrb njega nego zato jer u ovom trenutku ne posjeduje kvalitet za taj nivo igre.

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 01 dec 2013, 22:05

Dijamantu, vrijeme je doslo, da ides dalje..
G BUSSA BUSS

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 dec 2013, 22:05

hurem je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la: Bujrum, samo daj. 8-)
Ne zaboravi da je on jednom prokockao da dodje u Bayern, stoji to da je u jednu ruku u pravu sto nije dosao jer mu je ponudjena manja plata, ali gdje god da ode igrace za manje pare.
Kockao je se on cim je prihvatio ponudu Man.Citya s obzirom da je otisao u klub gdje mu niko nije mogao garantovati prvu postavu s obzirom na konkurenciju koju je imao jos po dolasku,.

Od samog starta mu je novac igrao kljucnu ulogu u donosenju jako bitnih odluka i sada mora da trpi poslijedice..

Naravno ne iskljucujem mogucnost njegovog dolaska u Arsenal ali definitivno nije glavna meta kluba,.

Wenger je pratio Dzeku jos u Wolfsburgu ali tada Arsenal nije bio financijski mocan kao danas..

.
NEMOJTE pricati i pisati o onome sto ne znate...kao prvo dzeko nije otisao u city zbog para, vec zbog toga sto ga niko drugi nije mogao kupiti jer je wolfsburg trazio mnogo novca...mislite da on ne bi otisao tada u milan ili arsenal ili neki drugi veliki klub prije neg u city...naravno da bi, i sigurno su ga ova dva kluba zeljela ali tada su 30 miliona za njih bila pojam..a i sada su...
a to za bayern takodjer nije istina...dogovor s bayernom nije propao zbog dzeke, vec zbog njegovih menadzera koji su trazili posebne beneficije za sebe...a u tom momentu se pojavio mandzo za mnogo manje novce...i sve se tako brzo odigralo...tako da...
novac nema veze...mislite da edin nije do sada potpisao za dortmund zato sto je klop rekao da ne mogu dzeki dati platu koju zeli...NE...vec zbog toga sto ga nisu ni pokusali dovesti...jer nemaju 20 milki (vjerovatno ce toliko kostati) da plate za zmaja...
Ispravka, Džeko je u City prešao u januaru 2011-te a Mandžo u Bayern poslije EURA 2012, znači nekih 1,5 godinu poslije..
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

hh123
Kontakt:

Post Postao/la hh123 » 01 dec 2013, 22:06

Pauk je napisao/la:
Otici psihologu ili psihijatru nije sramota, mnoge stvari nisu uredu koje je Dzeko uradio zadnje 3 godine pa cak i 4 godine.
Slazem se dao samo 86 golova. :)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 dec 2013, 22:18

FaraonTM je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Za repku bi bilo najbolje da u januaru ode u neki Njemacki klub gdje ce bit glavni igrac u napadu. Tipa Ibisevic u Stuttgartu. Nije vazno je li posudba ili transfer. Ali vrlo tesko da ce se to desit. City ga nece pustit bez da dovedu novog napadaca, a to je tesko izvest u januaru.

Boga pitaj u kakvoj ce formi docekat SP.
I Balotelli je otišao u januaru bez dovođenja zamjene. U toj polusezoni Balotelli je igrao isto kao i Džeko, očajno.
Da, ali tada su imali jos Dzeku. Ako Dzeko ode preostaje jedino Guidetti iza Negreda i Aguera. A mozda da Dzeko pocne pravit probleme kao Mario...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 01 dec 2013, 22:48

Dzeko bi se trebao malo vise lizati sa gazdom kluba, nabaciti mu kakvu nasu plavusu svi znamo da su arapcadima to bolne tacke haha ako se sa njim skonta onda moze da dira sta hoce, da otjera i argentinskog kepeca a i cileanskog pinokia. Dzeko burazeru puca ti racku pukni par pleski vidjet ces kako ce da te respektuju.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 01 dec 2013, 22:53

Opet kazem ne mogu da vjerujem da je Dzeko onog debila objavio na twitter. Mislim, sta Dzeku treba brinuti ako neki krkan kaze da je panj, il ako ja kazem da je Negredo zasluzeno trenutno prvi napadac?

Mislim, Torresa prcaju 3 godine po svim sajtovima, citav svijet pa nisam vidio da je nesto objavio da bi rekao sta je u proslosti uradio da to ne treba zaboraviti?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 dec 2013, 22:55

Cartman je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Za repku bi bilo najbolje da u januaru ode u neki Njemacki klub gdje ce bit glavni igrac u napadu. Tipa Ibisevic u Stuttgartu. Nije vazno je li posudba ili transfer. Ali vrlo tesko da ce se to desit. City ga nece pustit bez da dovedu novog napadaca, a to je tesko izvest u januaru.

Boga pitaj u kakvoj ce formi docekat SP.
I Balotelli je otišao u januaru bez dovođenja zamjene. U toj polusezoni Balotelli je igrao isto kao i Džeko, očajno.
Da, ali tada su imali jos Dzeku. Ako Dzeko ode preostaje jedino Guidetti iza Negreda i Aguera. A mozda da Dzeko pocne pravit probleme kao Mario...
A Jovetić? Kao da je City-u problem namamiti nekog igrača parama da potpiše za njih u januaru.. A i ja sam ubjeđenja da im i ne treba. Jedan napadač svjetske klase (Serhio) i dva vrlo dobra igrača (Brada i Stevo) šta će im više.. Džeko samo malo više treba da eksponira u intervjuima i novinama mogući odlazak pa i raditi gluposti, radili su ih i Tevez i Balo pa eno ih sad cvjetaju u svojim klubovima i nemaju konkurencije.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 01 dec 2013, 22:56

soxx je napisao/la:Opet kazem ne mogu da vjerujem da je Dzeko onog debila objavio na twitter. Mislim, sta Dzeku treba brinuti ako neki krkan kaze da je panj, il ako ja kazem da je Negredo zasluzeno trenutno prvi napadac?

Mislim, Torresa prcaju 3 godine po svim sajtovima, citav svijet pa nisam vidio da je nesto objavio da bi rekao sta je u proslosti uradio da to ne treba zaboraviti?
A šta je objavio na twitteru ako se smije znati, pošto nisam upućen pa me uputi tebra :D

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 01 dec 2013, 22:58

QUARTERBACK je napisao/la:
soxx je napisao/la:Opet kazem ne mogu da vjerujem da je Dzeko onog debila objavio na twitter. Mislim, sta Dzeku treba brinuti ako neki krkan kaze da je panj, il ako ja kazem da je Negredo zasluzeno trenutno prvi napadac?

A šta je objavio na twitteru ako se smije znati, pošto nisam upućen pa me uputi tebra :D
Ma ovog hamelja
" onclick="window.open(this.href);return false;

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 01 dec 2013, 23:11

soxx je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la:

Ma ovog hamelja
" onclick="window.open(this.href);return false;
e ne vjerujem ocm, sad sam pregledao klip i ne mogu da shvatim zašto je Dzeko to objavio na twitteru... :? ?
koji je njemu qrc, mislim ja shvatam koliko je on nama bitan, ali ako zaslužuje kritike, kritike ce i dobiti i to je tako, moze do sutra objavljivati ovakve klipove ali ako nešto nije u redu to ćemo i da konstatujemo..

sjecam se kad je neko pričao da pojedini igrači čitaju ovaj forum, ja sam tad kontao 'ma daj, to je nemoguce' ali jednostavno kad ovako stvari sad sagledaš shvatiš da njih itekako zanima šta ljudi ovdje pišu, a to je ono što ne valja !

Torres je profesionalac i tako i treba da se ponaša svako ko se nadje u sličnoj situaciji.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 01 dec 2013, 23:22

QUARTERBACK je napisao/la:[

mislim ja shvatam koliko je on nama bitan,
Ne shvataš, al ti zaista i ne moraš da shvataš.

Problem je na drugoj strani

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 02 dec 2013, 00:01

prosvijetli nas ti veliki ucenjace molim te, uputi nas na pravi put :(

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 02 dec 2013, 00:20

sa Kiksa :lol:
Naš Dijamant je ušao u igru u 79. minuti te je imao priliku u sudijskoj nadoknadi kada je lijevom nogom šutirao sa centra, no Swansein golman je to odbranio.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 02 dec 2013, 00:23

Kix idol.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 02 dec 2013, 00:50

Harry Mellor, dugogodišnji navijač Manchester Cityja i kolumnista Football Reviewa, je svoju posljednju kolumnu posvetio našem reprezentativnom napadaču Edinu Džeki. Kolumnu u nastavku prenosimo u cjelosti.

- Kada se spomene ime Edin Džeko, šta vam prvo pada na pamet? Za mene, to su riječi snažan i dobar tehničar, ali i ćudljiv i lijen. Edinov stil igre i rezultat toga, u zavisnosti od toga da li igra ili ne, me brinu već nekoliko mjeseci. Bio sam veliki obožavatelj Edina i iako je bio jedan od najučinkovitijih napadača Premiershipa, realizujući gotovo sve situacije jedan na jedan, nekoliko mjeseci kasnije mi je postao velika briga i više nisam siguran koja mu je uloga u ekipi Manchester Cityja.

Ne bi bilo fer reći da Bosanac nije imao bitnu ulogu u Cityju od dolaska iz Wolfsburga 2011. godine. Dva nezaboravna trenutka su njegova igra na utakmici protiv Tottenhama, u kojoj je postao jedini Cityjev igrač koji je postigao četiri gola od kada ih ja gledam. Drugi je naravno „ona utakmica“, u kojoj smo došli do titule prvaka. Mislim da je pošteno reći da u slučaju da nismo kupili Edina nikada ne bi osvojili Premiership.

Moji problemi sa Džekom ne leže u njegovim nastupima u prošlosti, ili šta će donijeti budućnost, već sadašnjost. Od dolaska Alvara Negreda ovog ljeta, on je uglavnom grijao klupu jer je Alvaro jednostavno klasa iznad po učinku. Njegov trud nije problem, to je njegovo ponašanje ukoliko ne dobije priliku za igru. U više navrata sam svjedočio da, ukoliko ne dobije priliku za igru, baca flašu na pod u naletu bijesa. To je profesionalac? Ne bih rekao!

Šta očekuje Džeku? Glasine govore o povratku u Njemačku i to bi mogla biti realna opcija. Jurgen Klopp, trener Borussije Dortmund, je javno pokazao interes za bosanskim napadačem, pa bi to mogla biti sljedeća destinacija za ovog 27-godišnjaka.

Prije nego što se povuće bilo kakav potez, trebamo razmisliti o razlozima koji stoje iza njegovih postupaka. Da li su njegovi isljevi bijesa samo postupci fudbalera koji želi igrati? Ili su to potezi fudbalera koji ne može gledati napadače koji su bolji od njega? Svi bi željeli da to bude ovo prvo, ali postoji mogućnost da je to i ova druga opcija.

Od dolaska u City 2011. godine, Edin je postigao 33 gola u 83 nastupa, što pokazuje da je i više nego sposoban da postiže golove. Nedostatak nastupa u posljednje vrijeme očigledno negativno utiče na njega, kao što bi i na svakog profesionalnog fudbalera. Kakva god budućnost očekuje Edina, biće mi drago zbog njegove odluke i nedostajat će mi ako ga ne budem gledao u timu.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 02 dec 2013, 01:04

Eh, cekao sam da se malo tema ohladi da napisem i ja koju. Post ce biti malo duzi a la @RVP stil, tako da sam svjestan da ga mozda nece svako citati :lol: Nadam se da necu ponavljati i naglasavati neke stvari kao on.

Onaj klip sto je objavljen od "itd. itd." frajera sam ugasio tj. nisam ga pogledao do kraja jer sam nacin njegovog govora mi je isao na zivce i nisam imao nista iz njegovog klipa da izvucem.

Dzeko licnost
Ima vas koji generalno govorite "Dzeko je idol nacije", "Idol nas" itd., treba da govorite to u svoje ime. Zasto? Zato sto je recimo za mene idol nesto drugo, a Dzeko sigurno nije moj idol. Dzeko je za mene fin momak, koji je uspio u zivotu i koji je lijep primjer po tome sto je do sad uradio i radi u svijetu, ne samo kod nas. Znaci za mene je Dzeko ono toplo svjetlo (neka bude dijamant eto) koji se istice u negativnim desavanjima nase drzave i predstavlja nas fino sa svojim humanim srcem i ja ga postujem puno zbog tih osobina. Za mene Dzeko moze da bude "Covjek godine" (sta god da spada u tu kategoriju), "Sportas godine", "Humanitarac godine" ili to sve odjednom sto se mene tice. Znaci dobar primjer!

Kritika
Sto se tice Dzeke i kako on vidi kritike, ovo je moje misljenje (opet, ne ocekujem da se iko slaze samnom).
Kao poznata licnost, ne samo nase zemlje, vec svijeta, on kao profesionalac mora da ocekuje i pohvale i kritike. Samim tim sto ima i kritika, mora znati s tim da se nosi.
Kao prvo, zasto mu je misljenje nekog na internetu vazno? Ja na njegovom mjestu bi se drzao svog posla, znaci, svog zivota, svoje familije, svoje cure, prijatelja, jer su oni ti cije misljenje treba da mi bude vazno. Ovo ostalo je sve zvuk i jeka u pozadini koje treba filtrirati tj. izolovati od sebe. Na kraju, ne treba uopste da se zamara medijima. Slazem se da ima vrijedjanja i to nikad nisam podrzavao, ali kritika je sasvim OK. Ja sam prvi put spomenuo konstruktivnu kritiku prije par sedmica i sad kad dodju neki, uvijek spominju to. Ide mi na zivce kad se generalno govori kao ovde na forumu. Neko kaze "Dzeko panj", odmah ovi specijalci dodju i kazu "Svi vi sto pljujete Dzeku govorite o 'konstruktivnoj kritici' i onda govorite da je Dzeko panj."

Jeste li vi citali postove od "nas" koji govorimo da zelimo da vidimo starog Dzeku i da bi voljeli da je najbolji igrac i svijeta ako je moguce? Jeste li vidjeli da govorimo da zelimo da ga vidimo da se bori i da bude onaj stari jer samo tako ce moci biti na vrhu? Niste vidjeli ili ako ste vidjeli, ignorisali ste to. Zasto? Zato sto ako se neko ne slaze sa vama, odmah pljuje Dzeku sto uopste nije istina vec je to konstruktivna kritika.

Ima onih koji kazu "Ne mora Dzeko da trci, on daje golove". Ne mora Dzeko nista, on sam bira sta ce i kako ce da radi svoj posao, ali posao mu je takav da bi trebao to da radi. Ne govorimo mi to sto hocemo da se on umori, vec govorimo to zato sto ako ne pokaze da se zrtvuje na terenu ceka ga klupa i to ne sto cemo ga mi staviti na klupu, vec zato sto znamo da ce ga trener staviti na klupu, ali jok, mi opet pljujemo.

Ako vama konstruktivna kritika ne lezi, moram vas razocarati djecaci da ce toga biti i na poslu i u skoli, a i od cure/zene, u zivotu inace. Sve dok je dobronamjerno i dolazi kroz postovanje i lijepu komunikaciju, treba da se uzme kao nesto sto treba da se popravi.

Danasnja utakmica da i to jos prokomentarisem
Onih 15-ak minuta sto je igrao, nisam mogao biti nezadovoljan. Dzeko da je danas dobio 2 lopte koje su trebale da budu njegove, dao bih ja mislim 1 gol. Onaj napada kad je Fernandinho dodao Kolarovu umjesto Dzeki, mislim da bi Dzeko to ubacio. Ja da sam bio tu ja bih dodao Dzeki, a evo zasto. Ne sto je nas iz BiH, vec zato sto je on taj covjek kojeg se trazi i kojem ces dati loptu da dadne gol. On je napadac i bolji je u tome od Kolarova. Sasvim jednostavno.
Ona druga situacija kad dodaje Nasriu, stari Dzeko bi onu loptu povukao, od sebe odgurao protivnika i dao gol. Samim tim sto to nije uradio, mislim da mu fali sigurnosti u sebe i radije ce asistirati i pokazati se kao team player jer je siguran da nece on pogrijesiti.

Ne znam eto, nadam se da ce se desiti nesto u njegovoj karijeri gdje ce biti onaj stari. To govorim i zbog njega i zbog nas. Ne bih da pricam o transferima, ionako sam vec napisao metar teksta.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 02 dec 2013, 08:55

Poslije ovog klipa ako je mislio da ce ga prestat zajebavat sto se vuce ko prebijena macka po terenu zestoko je se prevario. Moj otac i brat su poginuli za ovu drzavu, ja moram raditi od zvjezde do zvjezde da bi izdrzavao porodicu, i onda se nadje neki klinjo koji je pobjegao preko bare cim je se zapucalo i soli pamet i pametuje. Kritike je zasluzio jer svi znamo koliko moze a to sad ne pokazuje i zbog toga treba da se kritikuje, pljuvati ne treba iz postovanja prema njemu.
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 22 gosta.