Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

hanniz
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la hanniz » 20 feb 2012, 14:54

slika
Moguće novi dresovi za narednu sezonu, al' s obzirom da imamo slične dresove ove sezone, naravno mislim na boju (bijeli/crni), moguće je takođe da je slika 'fake'.

slika
Ovaj mi se baš dopada. ;)
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 20 feb 2012, 15:24

Henderson je napisao/la:
Na 1:00, ovakve igrače nisam nikad volio niti ću voljeti. Sama dva naša igrača, upravo zbog toga mi je drago što mu nije Carrol dao loptu, a i žao mi je što mu je asistirao. Neka i on vidi kako je biti sebičan, možda ga to promjeni.
90% fudbalera u ovoj situaciji ne bi dodalo loptu, to je činjenica. ja moram pohvaliti Luisa jer jučer nije bio sebičan kao inače.

[youtube][/youtube]
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 20 feb 2012, 17:07

hanniz je napisao/la:slika
Moguće novi dresovi za narednu sezonu, al' s obzirom da imamo slične dresove ove sezone, naravno mislim na boju (bijeli/crni), moguće je takođe da je slika 'fake'.

slika
Ovaj mi se baš dopada. ;)
Ma nek' opale po klasici i bez puno fazona, tipa ovo karirano kod crnog dresa, i neće fuliti. Mogu uraditi neki retro, kao što je adidas uradio ovaj zadnji, mislim da bi to bio pun pogodak.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 feb 2012, 17:24

Nekoliko mojih zaključaka od sinoćnje utakmice:
1. Napokon da vidim goreg golmana od De Gae ( to je golman Brightona).
2. Carrol i Suarez bi uvijek trebali igrati od prve minute.
3. Gerard imao 3 sjajna centaršuta, mislim da je došao sebi.

Jedna nepoznanica od sinoć ali i inače:
Šta koji đavo radi Henderson na terenu a Shelvey na klupi?

I da, Clattenburg će suditi finale protiv Cardiffa na Wembleyu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 20 feb 2012, 17:30

Henderson je napisao/la:
Najveće pitanje. Henderson bez apsolutno ikakve funkcije na terenu. Loptu kada dobije, odmah brzo vrati nazad, i da sve od sebe da opet ne dođe u priliku da mu neko doda loptu. Od one asistencije za Gerrarda protiv Newcastlea, ne sjećam se nijednog dobrog pasa ili poteza.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 20 feb 2012, 17:34

Henderson je napisao/la:Nekoliko mojih zaključaka od sinoćnje utakmice:
1. Napokon da vidim goreg golmana od De Gae ( to je golman Brightona).
2. Carrol i Suarez bi uvijek trebali igrati od prve minute.
3. Gerard imao 3 sjajna centaršuta, mislim da je došao sebi.

I da, Clattenburg će suditi finale protiv Cardiffa na Wembleyu.
Jedino objsnjenje je ili da umire na treningu ili je u nekoj ljubavnoj aferi sa Daglishem pa ga uvjek od prve. :lol: :lol: Inace bezpotreban...
Nad nama nebo ima da gori!

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 20 feb 2012, 17:38

the scouser je napisao/la:
Henderson je napisao/la:
Najveće pitanje. Henderson bez apsolutno ikakve funkcije na terenu. Loptu kada dobije, odmah brzo vrati nazad, i da sve od sebe da opet ne dođe u priliku da mu neko doda loptu. Od one asistencije za Gerrarda protiv Newcastlea, ne sjećam se nijednog dobrog pasa ili poteza.
Jedini razlog zašto Henderson igra, a ne Shelvey je to što je Hendo mnogo više plaćen od njega.Da je bolji ili talentovaniji - čisto sumnjam :?

A opet, šta znate.I Lucas je ovako pi*kasto počeo, pa je na kraju izrastao u jednog od vođa ekipe.Nadam se da će se sa Hendom nešto slično desiti, a ako nastavi ovako da igra, nek ga šalju psihijatru jer se momak očito guši u pritisku igranja za Liverpool i činjenice da je plaćen 20 mil.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 feb 2012, 18:51

Razumijem da je King doveo Hendersona i da se riješio svih igrača koje je doveo Roy. Poulsena, Paula, Meirelesa je prodao a Wilsona, Cola i Shelveya je poslao na posudbe. Međutim, Lucas se povrijedio i morao je vratiti Shelveya i sad je momak tu.
Razumijem da je Hendo plaćen 16 miliona funti a Shelvey 1,5 ili 2,5 miliona.
Ali ono što nikako ne razumijem da je najviše utakmica za Liverpool odigrao Reina pa Henderson. Prvo mu je tražio poziciju na terenu, stavljao ga je na poziciju RM pa kada je vidio da to ne ide onda ga je gurnuo na CM. Nakon prvih 5 kola kada ga nije išlo zbog RM pozicije, došao je sebi i narednih 10 utakmica je odigrao fenomenalno ( Bolton, Chelsea, Chelsea, WBA, Exeter, Wolves, Brighton, Stoke, Fulham, United ) ali je onda taj čovjek jednostavno nestao. Tada se pojavio Ćelo. Odigrao je odlično protiv Ville i Oldhama i kada sam mislio da će ga zamjeniti, desilo se suprotno. Hendo je nastavio da igra jadno a Shelvey je prebačen u rezerve.
Shelvey ima sve što mladi igrač može imati, visinu, brzinu, odlučnost ( ovo Hendo još nema ), jak šut, skok igru, petlju ( sa ovim se rodiš ), liderstvo ( uvijek mi naumpadne onaj šut sa centra protiv Uniteda u kupu prošle sezone ), odličan je u igri prema nazad i prema naprijed, a Hende nema ni na mapi. Pa jedini šut koji je sinoć golman Brightona uhvatio jeste Hendin šut, a kakav pas ima pokazao je onaj pas ka Gerardu za 4-1. Ni sebi ni nikome, smotano, neprecizno, mlitavo, nejako i ka nikome. Sreća pa je štoper pogriješio i Gerard dao go.

Vezu mogu držati sami Gerard i Adam, kakvi crni Lucasi i Spearinzi i Hendersoni ( osim možda u velikim derbijima jedan od ove prve dvojice ), ali pod uslovom da Bellamy i Downing budu krila a Carrol i Suarez u napadu. Napad je uvijek bio najbolja odbrana a uz to imamo jaku odbranu i uz konstantni pritisak na zadnju liniju i presing može se dešavati uvijek kao i sinoć. Nekako sam sebi napokon iskristalizovao naših najboljih 11 ove sezone koji nam mogu donijeti najviše bodova do kraja sezone i na kraju krajeva možda double:
---------------Reina-----------------
--Glen---Skrtel---Agger--Enriqe--
-Bellamy-Gerard-Adam-Downing-
-------Suarez--------Carrol--------
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 feb 2012, 18:56

Henderson odigrao fenomenalno 10 utakmica? :? Nemojmo pretjerivati. Odigrao je bolje negoli je igrao prije toga, al' daleko je to od pojma "fenomenalno".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 feb 2012, 19:44

Mozel anketa?

Osvojiti kup ili zavrsiti na 4. mjestu, evo Rizo kaze da bi prije kup :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 feb 2012, 20:25

Monolog je napisao/la:Henderson odigrao fenomenalno 10 utakmica? :? Nemojmo pretjerivati. Odigrao je bolje negoli je igrao prije toga, al' daleko je to od pojma "fenomenalno".
Tamam sam bio pomislio da me nisi slučajno stavio na listu gnjavatara :mrgreen: Godinu dana nismo opleli
:P Zadnji put je bilo o Torresu.
Nego, recimo da je u ovih 10 utakmica odigrao na nivou tvog mezimca, inače najboljeg igrača premiershipa. Tj. imao je procenat pasova u ovim utakmicama preko 90%, napravio bi asistenciju ili bi bio strijelac u ovim utakmicama ili bi njegov pas bio presudan kod pobjedničkog gola ... Ako je Modrić i bez ovoga zadnjeg troga mogao po tebi dobiti titulu najboljeg igrača premiershipa onda je po meni Henderson odigrao fenomenalno u ovim utakmicama.

Što se Edine tebe tiče, ti ne možeš shvatiti da se fudbal igra da bi se osvojio trofej za klub i da se veličina kluba gleda po tome a ne po broju učestovanja u LP. Za 10 godina niko se neće sjećati da je Tottenham prošle godine igrao LP ali će svi znati da je Barcelona četverostruki prvak evrope jer je u sezoni 2010/2011 osvojila LP.
Na kraju krajeva United je najtrofejniji klub u Engleskoj jer ima 70 trofeja, dok Liverpool je na drugom mjestu i ima 68. Ali, opet, United nije engleska ekipa koja ima najviše nastupa u evropskim takmičenjima niti najtrofejnija engleska ekipa u evropskim takmičenjima.
Ti očito ne znaš šta znači nositi teret ili breme peh ekipe. Ko se sjeća Leverkusena kada je u samo dvije sedmice 2000. godine izgubio 2 ili 3 trofeja? Niko. Ali zato svi znaju da je tada Real bio prvak Evrope a Bayern prvak Njemačke. Niko se neće sjećati Arsenala za 10 godina da je prošle godine u samo 15 dana izgubio 3 trofeja. Ali će zato svi se sjećati Barcelone, Birminghama, Cityija i Uniteda. Nije važno učestovato, važno je pobjediti.
Biti 6 godina bez trofeja je sramota i grehota za jedan klub kakav je Liverpool.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 20 feb 2012, 20:34

Henderson je napisao/la: Na kraju krajeva United je najtrofejniji klub u Engleskoj jer ima 70 trofeja, dok Liverpool je na drugom mjestu i ima 68.
Odakle si preuzeo tu statistiku?

Po mojoj računici, Liverpool ima 63 a United 62 trofeja.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 feb 2012, 20:39

Citam sada jedan clanak, privukao me je naslov: Da li je Suarez glup ili naivan ili budala?
Navodno je Suarez prihvatio poziv jednog prijatelja (i kartu) za utakmicu Manchester United - Ajax i doci ce na Old Trafford da gleda. U istom clanku pise kako je on trenutno osoba koja se najvise mrzi na spomenutom stadionu...
Bas me zanima da li je ovo stvarno istina (a volio bi da jeste i da se pojavi kao navijac Ajaxa).
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 feb 2012, 21:02

Bertrand je napisao/la:
Henderson je napisao/la: Na kraju krajeva United je najtrofejniji klub u Engleskoj jer ima 70 trofeja, dok Liverpool je na drugom mjestu i ima 68.
Odakle si preuzeo tu statistiku?

Po mojoj računici, Liverpool ima 63 a United 62 trofeja.
Ne mogu se sjetiti, ali na nekoj veoma važnoj stranici. Inače, 18 puta prvak Engleske + 5 puta prvak Evrope + 7 puta osvajač Carling cupa + 7 puta osvajač FA cupa + 3 puta pobjednik UEFA cupa + 3 puta Superkup Evrope + 15 puta Charity Shiled + 1 Super kup = 59
Šta si ti još računao pa dobio 63?
Ovo je 11 najboljih ovog kola FA cupa:
Chris Day (Stevenage)
Glen Johnson (Liverpool)
Mark Roberts (Stevenage)
John O'Shea (Sunderland)
David Murphy (Birmingham)
Ryo Miyaichi (Bolton)
Lee Cattermole (Sunderland)
Royston Drenthe (Everton)
Andy Carroll (Liverpool)
Peter Crouch (Stoke)
David Nugent (Leicester)

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 20 feb 2012, 21:15

Henderson je napisao/la: Ne mogu se sjetiti, ali na nekoj veoma važnoj stranici. Inače, 18 puta prvak Engleske + 5 puta prvak Evrope + 7 puta osvajač Carling cupa + 7 puta osvajač FA cupa + 3 puta pobjednik UEFA cupa + 3 puta Superkup Evrope + 15 puta Charity Shiled + 1 Super kup = 59
Championship. :oops: :mrgreen:

Al' ček, gore si naveo 68 a sad 59. Šta mi zapravo ovdje računamo?
Ako gledamo samo ove najbitnije, onda je omjer 60-59 u korist Uniteda.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 20 feb 2012, 21:16

U svakom slučaju United ih ima više
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 feb 2012, 21:24

Bertrand je napisao/la:
Henderson je napisao/la: Ne mogu se sjetiti, ali na nekoj veoma važnoj stranici. Inače, 18 puta prvak Engleske + 5 puta prvak Evrope + 7 puta osvajač Carling cupa + 7 puta osvajač FA cupa + 3 puta pobjednik UEFA cupa + 3 puta Superkup Evrope + 15 puta Charity Shiled + 1 Super kup = 59
Championship. :oops: :mrgreen:

Al' ček, gore si naveo 68 a sad 59. Šta mi zapravo ovdje računamo?
Ako gledamo samo ove najbitnije, onda je omjer 60-59 u korist Uniteda.
Ako ćemo pravo i ja računam samo 59, ali što kažeš ima tih trofeja još ( valjda su ovi koji su računali omjer 68-70, računali i trofeje koje su ove ekipe osvajale dok nisu stigle do Premiershipa odnosno Prve divizije ).

SGLS
Kontakt:

Post Postao/la SGLS » 20 feb 2012, 22:00

http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/eve ... reza/75148" onclick="window.open(this.href);return false;
Mozda 2 Suareza u Liverpoolu ;) nebi bilo slabo :D
IN BRENDAN RODGERS WE TRUST !

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 20 feb 2012, 22:38

SirAlexFerguson je napisao/la:U svakom slučaju United ih ima više
Ima kad se računaju debilna i nevažna takmičenja kao što je Community Shield.Kad bi računali samo relevantna takmičenja:

Liverpool: 18 liga, 7 FA kupova, 7 Liga kupova (od sljedećeg vikenda možda 8 :mrgreen: ), 5 Liga prvaka, 3 UEFA kupa.
Ukupno: 40

Manchester United: 19 liga, 11 FA kupova, 4 Liga kupa, 3 Lige prvaka.
Ukupno: 37

Vrlo jednostavno.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 20 feb 2012, 22:50

SirAlexFerguson je napisao/la:U svakom slučaju United ih ima više
http://www.sportingintelligence.com/201 ... ul-170201/" onclick="window.open(this.href);return false;
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.