Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

cunga
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la cunga » 11 apr 2013, 00:21

nije bio najgori , nego je igrao protive ekipe koja ce osvojiti ove godine LP

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 11 apr 2013, 00:22

Ovo Mou osvaja ;)
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 11 apr 2013, 00:34

MaGiCa je napisao/la:
Trequartista je napisao/la:Ma kakva ba crna promjena formacije, ne dolazi u obzir.
OK, Trequartista. Posto sam ja sam veliki protivnik 3-5-2, voleo bih da mi kazes koja je to relevantna ekipa poslednji put osvojila nesto u toj formaciji. Da pocnemo od Brazila i SP2002, pa redom do 2013. Moze :?:
Ancelotti je izgubio finale 2005. igrajući 3-5-2 ako me dobro sjećanje služi. Stam, Nesta i Maldini igrali nazad. Ali suštini niko ništa nije osvojio, ali Milan je bio blizu. Ne znam kakvu je formaciju igrao Liverpool tu večer, neću namjerno da tražim na netu.

Realno ako imaš prave igrače za navedenu formaciju mogu se postići dobri rezultati sa istom. Osnov ti je neki dobar napadač. To Juventusu fali zato se i ova formacija čini lošijom. Čemu da se nadaš kad nemaš napadača koji je sposoban dobiti zračni duel. :roll:

Napoli ima pravog napadača pa su prošle sezone odlično igrali. Juventus je ove sezone odlično igrao u Ligi šampiona, ali su ispali od bolje ekipe, da se igrala i neka druga formacija opet bi teško ishod ovog meča bio drugačiji.

Conte je trener na svoju ruku i želi da bude jedinstven zato sumnjam da će se bilo šta mjenjati ubuduće.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 11 apr 2013, 00:38

Velika je razlika između ove dvije ekipe u iskustvu. U prvom susretu nismo dali sve od sebe, a večeras jesmo i opet nismo mogli ništa da učinimo
Buffon
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 apr 2013, 00:47

@Trequartista

Netacno. Milan je igrao sa 4icom pozadi: Maldini-Nesta-Stam-Cafu. Liverpool isto tako: Riise/Traore-Hyypia-Carragher-Finnan/onaj Spanac (mrzi me da googlam, ali ne mogu da se setim dal je on igrao ili Finnan).

Od svih 3-5-2 ekipa jedino su Juventus i BvB uzimali trofeje nakon 2002e. Dosta dugo se smatralo da je nemoguce tom formacijom praviti konstantne rezultate, jer je ona problematicna sama po sebi.

Mislim i da je Lyon koristio kad su im se ispovredjivali bekovi tako jos pod Houllierom.

Dakle, BvB ju je promenio. Ostaju samo Napoli i Juventus. Napoli nema igrace za bolje rezultate u Evropi, ali Juventus moze da ih ima i samim tim je nepotrebno forsirati 3icu pozadi. Juventus moze da digne klempu u narednim sezonama, ali ce to tesko moci sa trojicom pozadi. ;)

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 11 apr 2013, 00:49

Trequartista je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
Trequartista je napisao/la:Ma kakva ba crna promjena formacije, ne dolazi u obzir.
OK, Trequartista. Posto sam ja sam veliki protivnik 3-5-2, voleo bih da mi kazes koja je to relevantna ekipa poslednji put osvojila nesto u toj formaciji. Da pocnemo od Brazila i SP2002, pa redom do 2013. Moze :?:
Ancelotti je izgubio finale 2005. igrajući 3-5-2 ako me dobro sjećanje služi. Stam, Nesta i Maldini igrali nazad. Ali suštini niko ništa nije osvojio, ali Milan je bio blizu. Ne znam kakvu je formaciju igrao Liverpool tu večer, neću namjerno da tražim na netu.

Realno ako imaš prave igrače za navedenu formaciju mogu se postići dobri rezultati sa istom. Osnov ti je neki dobar napadač. To Juventusu fali zato se i ova formacija čini lošijom. Čemu da se nadaš kad nemaš napadača koji je sposoban dobiti zračni duel. :roll:

Napoli ima pravog napadača pa su prošle sezone odlično igrali. Juventus je ove sezone odlično igrao u Ligi šampiona, ali su ispali od bolje ekipe, da se igrala i neka druga formacija opet bi teško ishod ovog meča bio drugačiji.

Conte je trener na svoju ruku i želi da bude jedinstven zato sumnjam da će se bilo šta mjenjati ubuduće.
Isto sam htio da napisem, potrebni su kvalitetni igraci koji ce prenjeti zamisli trenera na teren a tih u napadu nema. Niko nije sposoban malo vise da sacuva loptu niti da se nosi sa odbrambenim igracima i zbog toga ova komplet ekipa ispasta i sama postavka se cini losa. Ostaje nam da vidimo kako ce to sve izgledat kako se ispune ovi zahtjevi a do tada ne preostaje nista drugo nego citati komentare protiv ovog sistema.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 11 apr 2013, 01:01

Sljedeće sezone ćeš dobiti Llorentea koji bi trebao dobijat 70 % zračnih duela za razliku od sadašnjih (nebitno ko) dobiju 20 % zračnih duela. To ti je već u startu ogroman napredak. Ovim će se i ostali igrači rasteretiti i znat će kad izbiju loptu da je ne izbijaju u prazno kao što je to slučaju ovoj sezoni.

@Magica

Bilo je nekih transformacija tokom utakmice, znam da je u produžecima igrao Serginho lijevo, a Cafu desno, a navedni trio pozadi. :D

Ja sam nešto uvjeren da će Juve biti prvak u sljedećih 5 sezona. Za osvajanje Lige šampiona ti je prvenstveno potrebna velika doza sreće pa tek onda igrači, formacija i ostalo.

Odlaskom Pirla trojica pozadi bi trebala biti sigurnija jer će registu igrati Pogba koji je znatno bolji u defanzivi, dobar u skoku, ima duge noge, ne boji se duela. Vidiš sam Pirlo izgubi loptu i ne može da se vrati, kad Pogba stane ispred odbrane bit će druga priča.

Treba sačekati pa vidjeti kako će ova Juventusova 3-5-2 formacija proći sa pravim napadačem u ekipi, pa onda donjeti konačani sud.

Za prvu i povratničku sezonu u Ligi šampiona zadovoljan sam Juventusovim nastupima i igrama.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 apr 2013, 01:06

ma sistem je prevazidjen u modernom fudbalu i odlicno funkcionise samo kao taktika iznenadjenja (primjer Juventus prosle sezone kad ni sam Konte pred pocetka meca nije znao dal igra 4-3-3 ili 3-5-2,a kamo li protivnik) ili kao taktika protiv bunkera (3-3-4)...

protiv jakih ekipa koje su posebno jake na krilnim pozicijama tipa Reala i Bajerna, ili protiv ekipa koje dolaze da se nadigravaju i imaju jake, strucne, takticki potkovane trenere ta formacija je propast jer postaje 5-3-2 i odmah nemas dovoljno igraca da uradis nesto vise naprijed, a protivnik te razvuce kao nas Bajern veceras ili Sahtjor, Fiorentina itd itd....kada ljudi znaju da ces igrat 3-5-2, imaju dobra krila i soldinog trenera( primjer Portugal), propast je neizbjezna jer najveca mana te taktike je nedostatak plana B, ako nesto ne ide nemoguce je promijeniti i 1% sistema bez koristenja ranih izmjena...a konkretno Konte ne mijeja prije 65-70 ako nije prinudno, tako da ako ne ide imamo minimum 65 minuta patnje.

slozio bih se s tim da bi trojka u veznom puno bolje izgledala sa Pogbom na DMC, Vidal i neki kreativac ispred.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 11 apr 2013, 01:20

Ali stadion nam je kao bombonjera, pravi ljepotan baš onakav kakvog Stara dama zaslužuje.

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 11 apr 2013, 07:40

uh
Evo zore da i ja hladne glave napisem nesto...
prvo cu da kazem nesto o meni "najmrzem" igracu juventusa a to je fabio Q ...
kaze moj stari, gledajuci njega, dodje mi da u 50 i nekoj uzmem kopačke i krenem u torino ... znam i ja onako...
sta reci o covjeku koji u kontri 3 na 3 vuce loptu do 30 metara od gola, i kada mu se otvaraju 2 igraca on suta u nebo sa 30 metara? svako dodavanje ili ne netacno ili je prekasno... ili se zabije u protivnika... sttrasno, ono treba prodati sto prije

a sto se same utakmice tice, meni je zao samo sto lorente nije dosao na zimu, ali eto, realno nama ide samo kad se onom crnogorskom horsu digne neka stvar pa odigra kako zna... ajd kontam jbt uzvrat protiv bajerna pa ce da malo se uozbilji, trgne, al jok, nista...
pirlo... totalno me razočarao... mislio sam da ce razbiti spore stopere bajerna dugim loptama prema nasim bekovima/krilima, ali niti ovi zznaju ući sa strane kao licht niti je pirlo u 2 utakice dao dobar pas... zao ce mi biti ako je ovo zalazak njegove karijere...

POGBA!!! kakva je ovo igračina, njemu fizicki ne moze NIKO NISTA, pa on s takvom lahkocom uzima lopte da je to nevjerovatno, uz to, ima strasan dribling, brzinu, sut , pregled igre... SAVRSEN veznjak, jos mu lijepo baciti vecu platu i ugovor na jedno 7 godina... ovo se mora zadrzati, i mislim da se odlazak pirla nece toliko osjetiti...

bajernu svaka cast, u obje tekme su bili bolji, mislio sam da nasi igraci nisu htjeli, ali treba biti realan pa reci da nisu mogli... jednostavno prva tekma je rijesila sve i nismo vjerovali u prolaz, to se vidjelo na igracima...

nama ostaje liga, tu smo dominantni, i bit cemo jos dugo, meni je jedna stvar u svemu bitna a to je da su gospoda vlasnici valjda svjesni da se bez dva svjetska napadaca i dva dobra beka NE MOZE IGRATI FINALE LP

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 11 apr 2013, 07:44

zaboravio sam reci da u zivotu svome nisam vidio glumca i vece hinje od onog mandžukića... frajer se 180 minuta valjao i drzao za glavu, i vristao, previjao se, a niko ga ne dirne... svaki skok je bio svjestan da ce ga izgubitii od kiela i onda samo se nasloni na njega i zakmeči, dakle ZGADIO MI SE!

31 31 31 31 31 31 31

drughi
Kontakt:

Post Postao/la drughi » 11 apr 2013, 07:52

AmiciDiNessuno je napisao/la:
drughi je napisao/la: Svaka čast objasnio si neke stvari jdnostavno Konte realno malo toga zna o fudbalu i misli da se sve može trkom dobiti to je možda nekad tako bilo, ponovo smo vise pretrčali od njih ali nas nije nigdje bilo
Drug, ovo nemoj vise ponavljat, provaljujes se bez uvrede.Conte je preporodio Juve.Od polovnjaka je napravio dvostrukog osvajaca Skudeta, on forsira ovu formaciju jer za drugu igrace bas i nema.Naravno pravio je greske,al da je sjajan trener to je pokazao cak i u LP kad je Sahtar navukao a da ne govorim o duelima sa Chelseom gdje smo u oba trebali pobijedit.E sad sto Bonucci baksuz voli skrenut loptu ili sto napadaci fulaju zicere, jbga.On ih to ne moze naucit niti sprijecit.

p.s. jedino cu bit ljut na Contea ako Pogba slijedece sezone ne bude prva ekipa.Momak otresa tijelom koga hoce a kontrola lopte sjajna, o sutu.... video njegovih golova najvise govori :mrgreen:
Conte druže jest preporodio Juventus ne kažem ja to a to je zbog toga sto zna da motiviše igrače to jest veoma važan faktor ali treba još mnogo da radi na taktici da bi se vratili u top 3 tima u svijetu,rečemo da nije imao igrača za druge formacije ali nemoguće je da u formaciji sa 5 igrača u vezi nemaš kontrolu na sredini :?
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 11 apr 2013, 09:16

htcxone je napisao/la:zaboravio sam reci da u zivotu svome nisam vidio glumca i vece hinje od onog mandžukića... frajer se 180 minuta valjao i drzao za glavu, i vristao, previjao se, a niko ga ne dirne... svaki skok je bio svjestan da ce ga izgubitii od kiela i onda samo se nasloni na njega i zakmeči, dakle ZGADIO MI SE!
Ma Mandzukic je prosjek, lik svaki duel nesto ko picka fata se za glavu.Dzeko bi jeo malu djecu u ovom Bayernu, ljudi ti prave "milion hektara" prostora, krilima razvlace odbranu.Iaquinta bi se nadavao golova. :mrgreen:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 11 apr 2013, 09:28

Šta bi bilo kad bi bilo, da smo dobili Malagu :D

Ovako, to je naš maximum.
Ja sam prezadovoljan sa 1/4 finala, hvala ekipi koja mi je pružila stari osjećaj kad gledaš Ligu Prvaka i strepiš svih 90 minuta zaboraviš na sve, počevši od Čelzija završivši sa drugim polufinalistom od prošle godine.

Treba biti pravi navijač i prije svega čovjek i čestitati njima na maestralnoj partiji od 180 minuta.
Nama sada ostaje Seria A koju što prije trebamo osigurati i ostatak sezone potrošiti na testiranju mladih nada.

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS !
Ja te volim, volim Željo..

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 11 apr 2013, 10:15

htcxone je napisao/la:zaboravio sam reci da u zivotu svome nisam vidio glumca i vece hinje od onog mandžukića... frajer se 180 minuta valjao i drzao za glavu, i vristao, previjao se, a niko ga ne dirne... svaki skok je bio svjestan da ce ga izgubitii od kiela i onda samo se nasloni na njega i zakmeči, dakle ZGADIO MI SE!
Ma Mandzukic je prosjek, lik svaki duel nesto ko picka fata se za glavu.Dzeko bi jeo malu djecu u ovom Bayernu, ljudi ti prave "milion hektara" prostora, krilima razvlace odbranu.Iaquinta bi se nadavao golova. :mrgreen:
E ako je se Mandzo pravio "picka", sta je to onda radio Chiellini ?
Radi njegovog simuliranja Mandzo je dobio zuti karton, u nekoliko duela je udarao Mandzu po faci ali to "vas" sudija nije vidio naravno, cigan od igraca, prgav ko i Vucinic.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 11 apr 2013, 10:53

rob do bagro je napisao/la:
E ako je se Mandzo pravio "picka", sta je to onda radio Chiellini ?
Radi njegovog simuliranja Mandzo je dobio zuti karton, u nekoliko duela je udarao Mandzu po faci ali to "vas" sudija nije vidio naravno, cigan od igraca, prgav ko i Vucinic.
i kielini je u njemackoj dobio zuti jer se ova placipicka previjala po podu a kielini se naslonio na njega...
ribery i mandzukic su pola utakmice proveli na podu valjauuci se i trazeci faulove, hinje prave od igraca, ribry je jos onu tekmu trebao dobiti crveni, aa manddzukic za ova simuliranja i glumu zuti

31 31 31 31 31 31 31

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 11 apr 2013, 10:58

Slazem se za Rib-a, ali sta mislis sto je Van Buyten izasao pred kraj poluvremena, natjeralo ga srat mozda ?
Puko ga Vucinic po faci, da je morao biti frajer izmjenjen jer je osjecao glavobolju koliki je mozes misliti bio udarac jak, nije ni Vidal cvjecka da se razumijemo. ;)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 apr 2013, 11:29

Pogledaj malo onu bijedu Vučinića i njegove poteze, pa pljuj po drugima. Ili Chielinija.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 apr 2013, 11:49

Ocjene za sinoćnji poraz ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 11 apr 2013, 12:00

mogao je ono Buffon bolje izbit kad je Mandzukic dao gol.U dvije utakmice Buffon je kriv za 3 gola(kod Mandzukica je njegova krivica 80%)
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.