Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
A kako objasnjavate cinjenicu da je pjanic kod enrikea bio mozda i najvazniji igrac...a onda kod sledeca dva trenera u romi maltene u drugom planu...(a budala je znao da je pjanic uz tottija i de rossija njihov najbolji igrac,a ove dvije ikone su javno rekli da je pjana najbolji igrac rome)...i sad opet kod garsije medju najvaznijima...
Kontate poentu...
Znaci,mozda pele i mancini imaju nekakvu filozofiju daBog sacuva...koja ne ide na ruku dzeki..isto kao sto je i pjanic bivao u nemilosti ranije...
Ja samo znam da dzeko rijetko kad da je razocarao...uvijek je postizao golove i igrao timski..i cak kada je igrao najbolje zavrsavao je na klupi...
Ova sinosnja utakmica nije mjerilo...kak ce igrat kad ga trener vec 2mjeseca PONIZAVA (mislim 8 tekmi)...bez ikakvog objasnjenja,kao sto je jedne prilike rekao edin...a od tih 8 je negredo odigrao bar 3 katastrofalno...ali dzaba..njemu ne prijeti klupa..
Itd...itd.
Kontate poentu...
Znaci,mozda pele i mancini imaju nekakvu filozofiju daBog sacuva...koja ne ide na ruku dzeki..isto kao sto je i pjanic bivao u nemilosti ranije...
Ja samo znam da dzeko rijetko kad da je razocarao...uvijek je postizao golove i igrao timski..i cak kada je igrao najbolje zavrsavao je na klupi...
Ova sinosnja utakmica nije mjerilo...kak ce igrat kad ga trener vec 2mjeseca PONIZAVA (mislim 8 tekmi)...bez ikakvog objasnjenja,kao sto je jedne prilike rekao edin...a od tih 8 je negredo odigrao bar 3 katastrofalno...ali dzaba..njemu ne prijeti klupa..
Itd...itd.
Prijatelju svaka ti je na mjestu, a ove pljuvatore što nekontaju ignoriši.RvPersie je napisao/la:Ja moje tvrdnje ne dajem napamet nego poslje detaljne analize SVIH tekmi i svega oko ovog kluba. Intervju-i, Tunel cam-i, članci itd..rope11 je napisao/la:Koliko ja znam, na pocetku je Dzeko imao prednost nad Negredom. Onda su neko vrijeme bile rotacije gdje je Dzeko pocinjao jednu, a Negredo drugu ( s tim da su obojica bili ubacivani dvadesetak minuta prije kraja ).
Onda je Dzeko poceo padati, a Negredo se uzdizati i sto se mene tice, potpuno opravdano je u prvih 11. I mislim da se vecina slaze s tim.
Je*i ga, ne mogu uvijek biti svi krivi, od one cistacice sto im cisti, do Pellegrinija pa sad i igraca sto ne dodaju. Mozda je, neces vjerovati, ovaj put ipak do Edina.
Jest ih baš Pellegrini rotirao upravu si. Kao tekma protiv Aston Ville gdje započinju Negredo i Džeko. Džeko postigne gol , Negredo ništa posebno. I on vadi Džeku i ubacuje Navasa i daje Negredu punih 90 min nebi li ovaj zabio.Jest ih i rotiro. Reci ti meni koji to trener vadi strijelca kad mu treba gol ???? ( tu je Džeko još bio sretan, vidi što se Pellegrini razveselio Džekinog gola )
[youtube][/youtube]
Isto to mu je uradio poslje 2 tekme Cardiff, vadi strijelca Džeku i opet lovi gol. A tri gola primili zbog grešaka obrane ????
[youtube][/youtube]
Toliko od mene !!!! Isto tako mislim da je igrač sa tvog Avatara bi kod mnogih trenera igrao prije Balotellija. I da je Milan igrao bolje i imao bolje rezultate sa njim u špici prije Balotellija. Jel tako ??
RvPersie potpuno u pravu. Ne znam zasto je Navas dao loptu na drugu Negredu kad je imao Dzeku na prvoj stativi. Na snimku se tacno vidi da trazi Negreda. Kad je Dzeko bio najbolji na terenu Pellegrini mu prigovorio da treba davati golove. Pa eto jel mu dao gol. I tacno je to da Dzeki mozete raditi sta hocete momak ce opet uci u igru setati se i zacudo dati gol. Zasto? Pa zato sto zna. Lijevom, desnom, glavom, potiljkom , ledjima i to mu niko nece oduzeti makar usao u 92 minutu.
ha.....
prava priča bi se ovdje trebala voditi o odnosu ljudi u Bosni i Hercegovini prema onima koji su zadužili ovu zemlju. A Edin Džeko je svakako jedan od tih. I kako u trenucima kad ti ne ide, kad su ti najteži trenuci u karijeri, ljudi ostaju uz tebe ili se raduju (makar u sebi) što je došlo njihovo vrijeme da pljuju. Naravno ovi drugi naći će stotinu opravdanja zbog čega to rade. Samo jedno neće spomenuti, pogan su od ljudi.
A pričati o formi Edina Džeke, odnosu Pelegrinija, igrama Negreda je potpuno deplasirano....on je takav kakav je. Manuel ima pravio da bira igrače, on će i odgovarati za rezultate. Negredo igra dobro naravno, Aguero u životnoj formi, slažu se u igri....sve tačno...ali potpuno nevažno u kontekstu permanentnog omalovažavanja Edina Džeke
prava priča bi se ovdje trebala voditi o odnosu ljudi u Bosni i Hercegovini prema onima koji su zadužili ovu zemlju. A Edin Džeko je svakako jedan od tih. I kako u trenucima kad ti ne ide, kad su ti najteži trenuci u karijeri, ljudi ostaju uz tebe ili se raduju (makar u sebi) što je došlo njihovo vrijeme da pljuju. Naravno ovi drugi naći će stotinu opravdanja zbog čega to rade. Samo jedno neće spomenuti, pogan su od ljudi.
A pričati o formi Edina Džeke, odnosu Pelegrinija, igrama Negreda je potpuno deplasirano....on je takav kakav je. Manuel ima pravio da bira igrače, on će i odgovarati za rezultate. Negredo igra dobro naravno, Aguero u životnoj formi, slažu se u igri....sve tačno...ali potpuno nevažno u kontekstu permanentnog omalovažavanja Edina Džeke
- Goalgetter
- Kontakt:
A kad je Misimovic trazio samo Dzeku loptama u Wolfsburgu, tu niko nista nije prigovarao.
Sve i da ga trazi Navas (sto mozda i jeste slucaj, ko ce kome nego svoj svome), Dzeko jucer do gola, nista nije pokazao cime bi Pellegrini trebao izgurati Negreda iz prvih 11. Gol je popravio dojam.

Sve i da ga trazi Navas (sto mozda i jeste slucaj, ko ce kome nego svoj svome), Dzeko jucer do gola, nista nije pokazao cime bi Pellegrini trebao izgurati Negreda iz prvih 11. Gol je popravio dojam.
Drago mi je sto je nas dijamant strijelac ali na njemu se vidi da to nije to. Sve vise pocinjem vjerovati u to da ukoliko hoce da njegova karijera ide uzlaznom putanjom mora dvije stvari odraditi a to je promjena sredine I da nogira sponzorusu. Nevolim mahalske price I nisam do sada nikada njegov privatni zivot komentarisao iz razloga sto je to njegov zivot I svako ima pravo na licni izbor ali nekada covjek mora poslusati savjet drugog, nekada se covjek zaslijepi pogotovo kada je "ljubav" u pitanju I onda ispada iz okvira realnosti.
Stavite se vi u njegovu poziciju on na otoku a draga fura modeling u LA-u, pa treba biti iskren I reci da je dobro sto je u ikakvoj formi.
Dzeko burazeru promjena sredine, nogiraj amricu, i vrati se mukotrpnim treninzima ali ciste glave i ne sumnjam u to da ces biti deifnitivno u top 10 nepadaca u svijetu jer ti je tu mjesto.
Stavite se vi u njegovu poziciju on na otoku a draga fura modeling u LA-u, pa treba biti iskren I reci da je dobro sto je u ikakvoj formi.
Dzeko burazeru promjena sredine, nogiraj amricu, i vrati se mukotrpnim treninzima ali ciste glave i ne sumnjam u to da ces biti deifnitivno u top 10 nepadaca u svijetu jer ti je tu mjesto.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
- ZgemboAdislic
- Kontakt:
Jest mu K***C "svaka na mjestu". Za one koji su realni i nece da vjeruju slijepu propagandu:Srky4 je napisao/la:Prijatelju svaka ti je na mjestu, a ove pljuvatore što nekontaju ignoriši.RvPersie je napisao/la:Ja moje tvrdnje ne dajem napamet nego poslje detaljne analize SVIH tekmi i svega oko ovog kluba. Intervju-i, Tunel cam-i, članci itd..rope11 je napisao/la:Koliko ja znam, na pocetku je Dzeko imao prednost nad Negredom. Onda su neko vrijeme bile rotacije gdje je Dzeko pocinjao jednu, a Negredo drugu ( s tim da su obojica bili ubacivani dvadesetak minuta prije kraja ).
Onda je Dzeko poceo padati, a Negredo se uzdizati i sto se mene tice, potpuno opravdano je u prvih 11. I mislim da se vecina slaze s tim.
Je*i ga, ne mogu uvijek biti svi krivi, od one cistacice sto im cisti, do Pellegrinija pa sad i igraca sto ne dodaju. Mozda je, neces vjerovati, ovaj put ipak do Edina.
Jest ih baš Pellegrini rotirao upravu si. Kao tekma protiv Aston Ville gdje započinju Negredo i Džeko. Džeko postigne gol , Negredo ništa posebno. I on vadi Džeku i ubacuje Navasa i daje Negredu punih 90 min nebi li ovaj zabio.Jest ih i rotiro. Reci ti meni koji to trener vadi strijelca kad mu treba gol ???? ( tu je Džeko još bio sretan, vidi što se Pellegrini razveselio Džekinog gola )
[youtube][/youtube]
Isto to mu je uradio poslje 2 tekme Cardiff, vadi strijelca Džeku i opet lovi gol. A tri gola primili zbog grešaka obrane ????
[youtube][/youtube]
Toliko od mene !!!! Isto tako mislim da je igrač sa tvog Avatara bi kod mnogih trenera igrao prije Balotellija. I da je Milan igrao bolje i imao bolje rezultate sa njim u špici prije Balotellija. Jel tako ??
Znatel kad je ova utakmica protiv Aston Ville gdje je Dzeko zabio bila? Cetri dana prije nego sto su trebali da igraju protiv Bayerna u ligi prvaka. A ko je dobio start protiv Bayerna? Mala pomoc: Nije Negredo.... Nego nas dijamant, "vazniji od svih ostalih igraca u repki BiH zajedno", EDIN DZEKO. Pellegrini ga izvadio u 74toj minuti da bi ga sacuvo za Bayern (i nije Navasa umjesto njega nego Jovetica ubacio, jel mozes barem cinjenice na mjestu imat). U Bayern utakmici Edin bio totalna katastrofa. Izvadio ga i stavio Negreda, Negredo iskoristio sansu i zabio Citijev jedini gol. Onda Negredo bio nagradjen startom sljedecu utakmicu protiv opet jednog jakog (barem relativno) protivnika Evertona gdje je zabio gol. Od tada je imao prednost, i to objektivno zasluzenu prednost preko Edina. I iskoristio je tu prednost, i od tada je samo vise i vise zasarafio Edina na klupu Citija.
A ona utakmica protiv Cardiffa je bila 1-1 kada je izbacio Edina. Sjecam se dobro te utakmice. Bila je suprotna utakmica od Edinove prosle, one prve protiv Newcastlea: Protiv Newcastlea je uradio sve super samo nije gol zabio. Protiv Cardiffa se nije vidio i onda od jednom zabio vrlo lijep gol. Poslje gola se isto nije puno vidio pa ga je izvadio i zamjenio sa drugim napadacem - Negredom. I ne znam sta pricas, mnogo trenera vade strijelca iz utakmice i zamjenjuju sa drugim napadacem. Pogotovo ako je taj napadac kao Negredo kosto 30 miliona Eura.
Siguran sam da su sve ove cinjenice na kraju "pljuvanje".

Sa mikroskopom trazis bilo koje situacije u ovoj sezoni da nekako dokazes da je Edinovo klupiranje neka Pellegrinijeva mrznja prema njemu, a cak za to sto nadjes moze se nac logicno objasnjenje. Prestani se tjesit da je ovo sve zato sto je svako u Citiju protiv Dzeke. Negredo ga je posteno izbacio. Nisam siguran jel to zato jer je on jednostvavno zato jer je on bolji od Edina ili dali je to do samog Edina i njegove lose forme (pogledaj utakmice za repku, pogotovo dvije protiv Slovacke). Ali svako realan zna da je Negredo zasluzio da bude u prvih 11 i da nema sumnje da je bolji od Edina ove sezone. Zato Edin treba da ide. Ne znam jel gol sinoc nekom klubu otvorio oci da ga kupi u Januaru, ali nadam se.
Ostavite se Amre i slicnih gluposti. Niko nema pravo mijesati se u tudji privatni zivot.Cepi1981 je napisao/la:Drago mi je sto je nas dijamant strijelac ali na njemu se vidi da to nije to. Sve vise pocinjem vjerovati u to da ukoliko hoce da njegova karijera ide uzlaznom putanjom mora dvije stvari odraditi a to je promjena sredine I da nogira sponzorusu. Nevolim mahalske price I nisam do sada nikada njegov privatni zivot komentarisao iz razloga sto je to njegov zivot I svako ima pravo na licni izbor ali nekada covjek mora poslusati savjet drugog, nekada se covjek zaslijepi pogotovo kada je "ljubav" u pitanju I onda ispada iz okvira realnosti.
Fabregas je preoteo udatu zenu sa dvoje djece, pa sta?
Irina je stalno po pistama pa je Ronaldo u formi.
99% posto djevojka i zena fudbalera, su sa njima jer su poznati i bogati, pa sta?
Kazem jos jednom, kanite se Amre i Edinovog privatnog zivota.
- plavalokomotiva
- Kontakt:
Opusteno narode, Dzeko je takav, ako ne vjerujes u njega nece se ni truditi. Sjetite se predsezone kako ga je Pellegrini hvalio a Dzeko je blistao. Kad ga ja stavio u 2. plan Edin se vise nije ni trudio. Cak se vise ne raduje golovima koje daje. U zadnja 2 mjeseca je zabio oko 4 gola ja mislim i nijedan nije proslavio. Covjek ceka januar da ode iz kluba tamo gdje ce biti omiljen prije svega kod trenera koji je ljubitelj njegove igre. Onda ce se to biti pravi Dzeko, tako da me ova situacija uposte ne zabrinjava. ZNA EDIN STA RADI VJERUJTE MI. 

"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim
sabur sabur,pa.ni nama ne ide sve extra i nema covjeka na zemlji kojem sve ide kako on zeli...
Usponi i padovi su zivot...Bit ce to sve dobro,zdravlje neka ga posluzi ,ostalo ce doci
Usponi i padovi su zivot...Bit ce to sve dobro,zdravlje neka ga posluzi ,ostalo ce doci

Gol Negreda je plod greške Džeke jer njemu je lopta bila upućena ali je promašio istu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
Ljudi ja mislim da je jedini pravi krivac za konstatno opadanje Dzekine forme je ona fufa Amra.Od kako je sa njome sve je vaznije od fudbala te putovanja pa slikice onda fb..itd..
Okanite se vise zene.
Ne daj boze da je Dzeko sam kriv za svoje stanje, svi su krivi osim njega.
Ne daj boze da je Dzeko sam kriv za svoje stanje, svi su krivi osim njega.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
[ZgemboAdislic].
Meni neke stvari nisu u redu vaditi strijelca gola i cuvati ga za drugu utakmicu. Sada nije taj slučaj Negredo se drži do kraja utakmice, a Edin se "čuvao". Jeste Negredo izbacio Edina to niko ne osporava ali se vidi da mu Pelle sada neda šansu, a moje lično mišljenje da Negredo nije ništa bolji igrač od Edina. Ima malo svega tu počevši od trenera pa lobija itd. I nema potrebe da spominjes ove rijeci na odgovor mog posta...
Meni neke stvari nisu u redu vaditi strijelca gola i cuvati ga za drugu utakmicu. Sada nije taj slučaj Negredo se drži do kraja utakmice, a Edin se "čuvao". Jeste Negredo izbacio Edina to niko ne osporava ali se vidi da mu Pelle sada neda šansu, a moje lično mišljenje da Negredo nije ništa bolji igrač od Edina. Ima malo svega tu počevši od trenera pa lobija itd. I nema potrebe da spominjes ove rijeci na odgovor mog posta...
za Zgemba Adislica
Smiri se čovječe. Nemoj ti nekom pričat BAR , to i ono. sve je ISTINA šta sam ja napisao.
1) Ubacio je Navasa ( 66 min ) i poslje Jovetića ( 74 min ) tekma protiv VIlle. Znači NISAM NIŠTA slagao i ne manipuliši sa ljudima OK. ( vadi Džeku strijelca i ostavlju Negredu lošijem igraču te tekme punih 90 min nebili ovaj zabio gol-kojeg nije i odmah čim je Navas ušao za 2 min nabacio Negredu na glavu, a Džeki NIJEDNOM u preko 300 min ).
2) Utakmica protiv Bayerna je bila jedna velika FARSA. Zašto ?? Zato jer je Pellegrini imao najlakšu grupu dosad sa Plzenom i CSKA. Zbog toga si je mogao priuštit poraz protiv Bayerna. A ipak da Džeku posadi na klupu trebao mu je razlog. IDEALAN SCENARIO. Pellegrini je protiv jakog Chelsea igrao 4/5/1 sa samo Aguerom. Da je bilo tekma sa Bayernom na ispadanje možeš se kladit ( u sve što imaš ) da bi opet igrao 4/5/1. I šta čovjek radi. Igra 4/4/2 protiv Bayernovih 4/5/1 sa lažnom 9-tkom. Jeste mu dao priliku protiv najjačeg tima na svijetu ( 57 min ) i sa inferiornom sredinom terena. Pritome je čovjek morao vidjeti da se Navas i Džeko jednostavno ne slažu ( vidljivo iz aviona, Navas mu nije dao NIJEDNU ASISTENCIJU ). Što je bilo za predpostavit kad dovedeš napadača ( Negredo ) i krilo iz istog kluba i repke. ( Sevilla, Španija ). I šta bi Džeko nije ništa uradio. Navijači City-a viču on je sranje itd. I Čovo kod 0:3 ( Bayern igrao malo opušteno ) ubacuje svog najboljeg igrača SIlvu ( i Milnera ) umjesto Aguera i mijenja formaciju u VIDI ČUDA 4/5/1 i pritome stvara Negredu idealnu mogučnost da postigne pogodak.
3) Što se tiče Evertona. Negredo nije uradio ništa posebno osim gola sa 2 metra od gola kojeg je skoro promašio, pogodio golmana. Zašto je promašio. zato je je čovjek JEDINI TOP NAPADAČ KOJI IGRA SA "SAMO" JEDNOM NOGOM ( LIJEVOM ). Tu šansu je trebao da puca sa desnom a čovjek se prepao i pogodio golmana, koji mu je pokrio lijevi kut. http://www.youtube.com/watch?v=rotOc9Q3B18 ( valjda mu malo radili živci, Džeko mu je još puho za vratom )
4) Opet laž. Negredo je koštao £16.4 milliona a Džeko je koštao £27 milliona. Znači tvoj Negredo nije " pogotovo koštao 30 mil eura nego jedva 20 mil eura ". Još jedna neistina.
5) Jedina stvar koju se slažem sa tobom je da igra od Slovačke dalje grozno. A za to krivim u glavnom manjak utakmica u nogama. Džeko manje trči od Negreda ( mada ni ovaj nije neki trkač sa svojom masom ) ali je zato KOMPLETNIJI STRIJELAC koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri postigao više.
6) i ZADNJI PUT. Nikad je nisam napisao da su "SVI" protiv Džeke. OPET LAŽ. Pellegrini ( i pojedini ŠPA/ARG ) NE MRZE DŽEKU. Oni samo VOLE VIŠE " svog " Negreda. Kojeg je sam trenirao u Realu i sam ga je doveo. Ali nažalost kad se mora/ju odlučit za samo jednog u prvih 11 kojeg če forsirat odluka je zna se koji. TO nije teorija zavjere to je samo realnost, život. Džeko ima igrače YAYU, Milner, Kolarova, Nasrija i SIlvu ( rijetko ) koji mu ponekad asistiraju. Ali svi ti igrači asistiraju I Negredu. PROBLEM je da Negredo ima Navasa, Zabaletu, Aguera( ponekad ) ,SIlvu ( u večoj mjeri ) koji traže SAMO NEGREDA. Tu se posebno ističe Navas. Da je SAMO Navas probao nabacit koju loptu Džeki protiv Bayerna ili u srijedu kad je bio na bližoj stativi , več bi mnogo toga bilo drugačije. ( dat 2 gola jednom Plzenu i prelomit tekmu 3 gol a igrat preko **** i nebi bilo tako loše ).
Smiri se čovječe. Nemoj ti nekom pričat BAR , to i ono. sve je ISTINA šta sam ja napisao.
1) Ubacio je Navasa ( 66 min ) i poslje Jovetića ( 74 min ) tekma protiv VIlle. Znači NISAM NIŠTA slagao i ne manipuliši sa ljudima OK. ( vadi Džeku strijelca i ostavlju Negredu lošijem igraču te tekme punih 90 min nebili ovaj zabio gol-kojeg nije i odmah čim je Navas ušao za 2 min nabacio Negredu na glavu, a Džeki NIJEDNOM u preko 300 min ).
2) Utakmica protiv Bayerna je bila jedna velika FARSA. Zašto ?? Zato jer je Pellegrini imao najlakšu grupu dosad sa Plzenom i CSKA. Zbog toga si je mogao priuštit poraz protiv Bayerna. A ipak da Džeku posadi na klupu trebao mu je razlog. IDEALAN SCENARIO. Pellegrini je protiv jakog Chelsea igrao 4/5/1 sa samo Aguerom. Da je bilo tekma sa Bayernom na ispadanje možeš se kladit ( u sve što imaš ) da bi opet igrao 4/5/1. I šta čovjek radi. Igra 4/4/2 protiv Bayernovih 4/5/1 sa lažnom 9-tkom. Jeste mu dao priliku protiv najjačeg tima na svijetu ( 57 min ) i sa inferiornom sredinom terena. Pritome je čovjek morao vidjeti da se Navas i Džeko jednostavno ne slažu ( vidljivo iz aviona, Navas mu nije dao NIJEDNU ASISTENCIJU ). Što je bilo za predpostavit kad dovedeš napadača ( Negredo ) i krilo iz istog kluba i repke. ( Sevilla, Španija ). I šta bi Džeko nije ništa uradio. Navijači City-a viču on je sranje itd. I Čovo kod 0:3 ( Bayern igrao malo opušteno ) ubacuje svog najboljeg igrača SIlvu ( i Milnera ) umjesto Aguera i mijenja formaciju u VIDI ČUDA 4/5/1 i pritome stvara Negredu idealnu mogučnost da postigne pogodak.
3) Što se tiče Evertona. Negredo nije uradio ništa posebno osim gola sa 2 metra od gola kojeg je skoro promašio, pogodio golmana. Zašto je promašio. zato je je čovjek JEDINI TOP NAPADAČ KOJI IGRA SA "SAMO" JEDNOM NOGOM ( LIJEVOM ). Tu šansu je trebao da puca sa desnom a čovjek se prepao i pogodio golmana, koji mu je pokrio lijevi kut. http://www.youtube.com/watch?v=rotOc9Q3B18 ( valjda mu malo radili živci, Džeko mu je još puho za vratom )
4) Opet laž. Negredo je koštao £16.4 milliona a Džeko je koštao £27 milliona. Znači tvoj Negredo nije " pogotovo koštao 30 mil eura nego jedva 20 mil eura ". Još jedna neistina.
5) Jedina stvar koju se slažem sa tobom je da igra od Slovačke dalje grozno. A za to krivim u glavnom manjak utakmica u nogama. Džeko manje trči od Negreda ( mada ni ovaj nije neki trkač sa svojom masom ) ali je zato KOMPLETNIJI STRIJELAC koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri postigao više.
6) i ZADNJI PUT. Nikad je nisam napisao da su "SVI" protiv Džeke. OPET LAŽ. Pellegrini ( i pojedini ŠPA/ARG ) NE MRZE DŽEKU. Oni samo VOLE VIŠE " svog " Negreda. Kojeg je sam trenirao u Realu i sam ga je doveo. Ali nažalost kad se mora/ju odlučit za samo jednog u prvih 11 kojeg če forsirat odluka je zna se koji. TO nije teorija zavjere to je samo realnost, život. Džeko ima igrače YAYU, Milner, Kolarova, Nasrija i SIlvu ( rijetko ) koji mu ponekad asistiraju. Ali svi ti igrači asistiraju I Negredu. PROBLEM je da Negredo ima Navasa, Zabaletu, Aguera( ponekad ) ,SIlvu ( u večoj mjeri ) koji traže SAMO NEGREDA. Tu se posebno ističe Navas. Da je SAMO Navas probao nabacit koju loptu Džeki protiv Bayerna ili u srijedu kad je bio na bližoj stativi , več bi mnogo toga bilo drugačije. ( dat 2 gola jednom Plzenu i prelomit tekmu 3 gol a igrat preko **** i nebi bilo tako loše ).
Previše se ovdje sere po Džeki. Baš previše.
Ide se iz krajnosti u krajnost. Od "Idola nacije" i tetovaža sa njegovim imenom došli smo do toga da se pljuje po njemu kao da u najmanju ruku igra za rezerve Citya.
I ja kažem da je u lošoj formi, da je tandem Negredo-Auegro dosta bolji nego kad je Džeko tu, ali ovdje se pretjeruje.
Njegov problem je psiha i neki glupi balkanski sindrom gdje mu drastično opada samopouzdanje ako ne igra, a kad uđe da igra onda ne daje sve od sebe iz nekog inata. Bar ja imam taj osjećaj.
U prilog tome ide i to što za repku igra sjajno, a za klub prosječno ili ispod prosječno ili po sistemu toplo-hladno. Kako hoćete.
Na stranu tekma sa Argentinom koje je više bila revijalnog karaktera.
Ide se iz krajnosti u krajnost. Od "Idola nacije" i tetovaža sa njegovim imenom došli smo do toga da se pljuje po njemu kao da u najmanju ruku igra za rezerve Citya.
I ja kažem da je u lošoj formi, da je tandem Negredo-Auegro dosta bolji nego kad je Džeko tu, ali ovdje se pretjeruje.
Njegov problem je psiha i neki glupi balkanski sindrom gdje mu drastično opada samopouzdanje ako ne igra, a kad uđe da igra onda ne daje sve od sebe iz nekog inata. Bar ja imam taj osjećaj.
U prilog tome ide i to što za repku igra sjajno, a za klub prosječno ili ispod prosječno ili po sistemu toplo-hladno. Kako hoćete.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Mnogo toga si u pravu. Ali nije to samo balkanski sindrom. Zašto bi neko ko može biti PRVI NAPADAČ Rome, Intera, Dortmunda, Schalkea 04, koji bi u Arsenalu bio ( najmanje 2 napadač i voljen od svojih navijača ) zašto bi se takav igrač ZADOVOLJIO da bude 3/4 napadač u City-u. Da ga navijači pljuju, trener ne cijeni ( dovoljno ). Da on trči ko konjina daje golove kad drugi ne mogu ( kao dosad ) a da oni na kraju slave The Beast Negreda za titulu, a njega jedva spomenu. Pa nije budala i ja bi IZ INATA ne igrao 100%. A da ne govorim da se radi o napadaču sa ODLIČNOM karijerom prije City-a što stvari čini još gorim. Ova tekma mu je super potez. Treba sve da igra preko **** osim ako se stvari " drastično " ne promjene u njegovu korist. NE SLAVLJENJE GOLA ODLIČAN POTEZ. Pametni potezi. Protiv Argentina je bio " katastrofalan " potez što nije preoro teren. TO mu je bila ZLATNA prilika da začepi usta Pellegriniju koji prosto obožava ARG,. a i za repku bi to puno značilo.ceze je napisao/la:Previše se ovdje sere po Džeki. Baš previše.
Ma to sam ja nazvao balkanski sindrom, to nama karakteristično razmišljanje "e sad baš neću".
Možda i nisam upravu, ali imam takav utisak.
Što se tiče nekog transfera, ima još vremena do toga.
Polako, ako ne ode nigdje u januaru onda možemo pričati da li je progriješio ili nije. Zašto je pogriješio ili zašto nije.
Za sad ne možemo reći da je pogriješio što je ostao, jer je na početku imao etiketu prvog napadača i sve je dobro krenulo, ali nažalost i ostalo na tome.
Uredu je svaka konstruktivna kritika, naravno, ali ovdje se pretjeruje do te mjere da požališ što si se rodio ovdje.
Edit
Ne slažem se sa tobom da ga navijači ne vole. Navijači ovdje u zadnje vrijeme da, ali navijači City-a ne.
Trčao je i grizao prve dvije tekme poslije slabo.
Da ga trener ne cijeni prodao bi ga na ljeto i ne bi izjavljivao u nekoliko navrata da kani graditi igru oko njega.
To što bi i ti uradio (iz inata ne igrao) je glup način razmišljanja. Bez uvrede.
Možda i nisam upravu, ali imam takav utisak.
Što se tiče nekog transfera, ima još vremena do toga.
Polako, ako ne ode nigdje u januaru onda možemo pričati da li je progriješio ili nije. Zašto je pogriješio ili zašto nije.
Za sad ne možemo reći da je pogriješio što je ostao, jer je na početku imao etiketu prvog napadača i sve je dobro krenulo, ali nažalost i ostalo na tome.
Uredu je svaka konstruktivna kritika, naravno, ali ovdje se pretjeruje do te mjere da požališ što si se rodio ovdje.
Edit
Ne slažem se sa tobom da ga navijači ne vole. Navijači ovdje u zadnje vrijeme da, ali navijači City-a ne.
Trčao je i grizao prve dvije tekme poslije slabo.
Da ga trener ne cijeni prodao bi ga na ljeto i ne bi izjavljivao u nekoliko navrata da kani graditi igru oko njega.
To što bi i ti uradio (iz inata ne igrao) je glup način razmišljanja. Bez uvrede.
za CEZE
Navijači ga "jesu" volili i pjevali mu. ALI ako čitaš njihove forume poslje ove zadnje tekme. Bar 50 tak ljudi samo na forumu je reklo da ga više NE PODRŽAVAJU a prije jesu. Čak kad je dao gol nije bilo uobičajnog " za njega " skandiranja. ( bilo je skoro neprimjetno ).
Nije on grizao slabo poslije 2 tekme
Trener mu je dao pola ( 45 min ) 3 tekme i to je bilo TO. Šta je trebo da grize na klupi
. + tekmu protiv Aston Ville gdje je bio bolji od Negreda ( strijelac ), a ipak je Džeku zamjenio.
Izjavljivao je da če da gradi igru oko njega samo da bi ga zadržao, jer je znao da neče nač bolje rezervnog napadača. ( koji bi bio spreman biti rezerva, a da posjeduje njegove kvalitete i da je dokazan u ENG ).
Džeko če ispat " glup " ko što ti kažeš ako bude rinto a onda drugi ponesu slavu. Druga je stvar da rinta i ako IMA šanse da se nametne u prvih 11. Ako je ta šansa kao sada manja od 10 % bolje da sjebe trenera. Da mu vrati.
Džeko je digao City od mrtvih protiv QPR-a u zadnjim minutama meča izjednačio na 2:2. Da bi poslje Aguero dao gol za 3:2. Sa tim je postigo največi uspjeh kluba poslije 50 godina. I šta bi. Preko 90 % navijača non stop govore o Aguerooooooooo golu za 3:2 a Džeku jedva ko spomene. ( novine, forumi,majice itd. ) Gdje češ bolji primjer. On če rintat davat teške golove a Negredo slavu kupit, nije budala. ( a pritom Džeko ništa lošiji).
Ovdje postoje još bar 2 problema ako on bude učinkovita zamjena:
1) City ga neče htjet prodat u JAN ( 100 % ) ili čak na kraju sezone. On jednostavno MORA da ide u JAN.
2) On če poslat treneru i svijetu poruku da se on slaže sa pozicijim zamjene. Puno bolje mu je napraviti belaj i kazat da je npr. on **** trenera nego da igra svaku 5 utakmicu. Na taj način če zadržaz svoj " renome " i ovi če ga puno prije prodat. Slično su uradili u njegovom klubu: Tevez, Adebayor, Balotelli ( tuča sa Mancinijom ). IBRA Barcelona itd. itd.
Navijači ga "jesu" volili i pjevali mu. ALI ako čitaš njihove forume poslje ove zadnje tekme. Bar 50 tak ljudi samo na forumu je reklo da ga više NE PODRŽAVAJU a prije jesu. Čak kad je dao gol nije bilo uobičajnog " za njega " skandiranja. ( bilo je skoro neprimjetno ).
Nije on grizao slabo poslije 2 tekme

Izjavljivao je da če da gradi igru oko njega samo da bi ga zadržao, jer je znao da neče nač bolje rezervnog napadača. ( koji bi bio spreman biti rezerva, a da posjeduje njegove kvalitete i da je dokazan u ENG ).
Džeko če ispat " glup " ko što ti kažeš ako bude rinto a onda drugi ponesu slavu. Druga je stvar da rinta i ako IMA šanse da se nametne u prvih 11. Ako je ta šansa kao sada manja od 10 % bolje da sjebe trenera. Da mu vrati.
Džeko je digao City od mrtvih protiv QPR-a u zadnjim minutama meča izjednačio na 2:2. Da bi poslje Aguero dao gol za 3:2. Sa tim je postigo največi uspjeh kluba poslije 50 godina. I šta bi. Preko 90 % navijača non stop govore o Aguerooooooooo golu za 3:2 a Džeku jedva ko spomene. ( novine, forumi,majice itd. ) Gdje češ bolji primjer. On če rintat davat teške golove a Negredo slavu kupit, nije budala. ( a pritom Džeko ništa lošiji).
Ovdje postoje još bar 2 problema ako on bude učinkovita zamjena:
1) City ga neče htjet prodat u JAN ( 100 % ) ili čak na kraju sezone. On jednostavno MORA da ide u JAN.
2) On če poslat treneru i svijetu poruku da se on slaže sa pozicijim zamjene. Puno bolje mu je napraviti belaj i kazat da je npr. on **** trenera nego da igra svaku 5 utakmicu. Na taj način če zadržaz svoj " renome " i ovi če ga puno prije prodat. Slično su uradili u njegovom klubu: Tevez, Adebayor, Balotelli ( tuča sa Mancinijom ). IBRA Barcelona itd. itd.
Negredo je doveden kao zamjena, samo što je ovaj iskoristio nešto slabije igre Edina i ustalio se u napadu zajedno sa Aguerom koji je najbolji napadač u ekipi i uz Tourea najbolji igrač Citya.
U ovom trenutku je u boljoj formi.
Ti i dalje živi u zabludi da je Edin žrtva argentinsko-čileansko-španske urote i govori kako treba iz inata da ne daje sve od sebe kako bi nekome nešto dokazao. Samo se pitam kome.
U ovom trenutku je u boljoj formi.
Ti i dalje živi u zabludi da je Edin žrtva argentinsko-čileansko-španske urote i govori kako treba iz inata da ne daje sve od sebe kako bi nekome nešto dokazao. Samo se pitam kome.