Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la VensanKasel » 15 jan 2024, 23:16

AshburtonG je napisao/la:
15 jan 2024, 22:18
Vecina nasih frizera da dodje u Njemacku mogu hladno stavit cijenu minimalno 25€ i bit ce puni u svakom gradu, zbog cinjenice da u Njemackoj jedno 80% frizera i nisu po struci frizeri, nego ih dovedu iz nekih turskih, marokanskih ili arapskih vukojebina da rade za 10h dnevno za 1000€ i sredjene papire. Bukvalno gazda je frizer i na svoju "licencu" tj. titulu majstora otvori frizerski, pokaze im kako se otprilike sisa i laganini uzima kes. Dodju ljudi radit kao frizeri, a ne znaju 2 recenice njemackog sastavit. :rol:
Promijenio sam 12-13 adresa u zadnje 3 godine i bukvalno sam se jednom osisao kako treba. Letio u BiH da se osisam, eto toliko su losi.

Odes kod Svaba ili Zabara, a oni svakako ne znaju ni sisat ili ako znaju, onda samo sisaju zene, jer su tamo vece pare. Cudi me da nasih frizera nema toliko.

S druge strane, za bosanski standard je sve preko 20KM previse, pogotovo ako ne ukljucuje bradu. Ako dobijes neke hot towels, masazu lica, brijanje, rjesavanje dlaka u nosu/usima, trimmanje i sisanje, onda bih rekao i 40 nije puno.
Od 1998 godine se šišao kod Dike u B-Fazi , tada je bilo 5 KM šišanje i sada je isto . Ono klasika šišanje , ostavim 10 KM i ćao .
Jednom u životu stavio gel , kad sam na maturu išao , i to frizer stavio :D

Prije par mjeseci drug haj da me počasti i kod svog nekog brice , haj rekoh , svakako me čitav život žene šišaju pa da vidim kako će muška ruka . Sjeli mi objasnim njemu tako i tako , i lagano ide stvarno me top ošiša , ja zarastao bio kaže meni brada hoćemo l' sređivati , ma jok eto može brijanje želja mi bila britvom , kad ono mašinica ona na nulu e yebi ga , haj reko nema veze ostavi mi brkove , on konta ja ga zayebavam kaže čuj brkove , pa znaš brada ovo ono bruda , ostavi ti meni brkove neka malo šta fali ...
Završi i to , krenu na obrve ne diraj buraz , malo mu krivo bi :D
Ovaj drug umire od smjeha , de mu kaže vosak , kontam šta bolan vosak , kaže ma samo se opusti ... Haj i to se završi , moram priznati da mi je prijao vosak . 10 KM šišanje , 5-10 KM brijanje i 10 KM vosak . U priču sa likom kaže za dan zna po 40 ljudi odraditi :shock: , on je vlasnik i ima još jednog radnika , čeka još jednog radnika . Ubi posao .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 jan 2024, 23:23

VensanKasel je napisao/la:
15 jan 2024, 23:16

:rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

hayden
Kontakt:

Post Postao/la hayden » 15 jan 2024, 23:39

Sutra pocinje Treci svjetski rat.
Iranci hvala.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 jan 2024, 23:40

Da bas su Iranci glavni razlog...hahahaha a svaki sukob u Svijetu SDA direktno il indirektno ukljucena i Iran kriv.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

hayden
Kontakt:

Post Postao/la hayden » 15 jan 2024, 23:43

Ironija.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 jan 2024, 23:43

Yebo mater taman se preselim Zapadnije ono Putin na vratima Njemacke..dvije nuklearne sile udarile jedna na drugu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 15 jan 2024, 23:45

harden je napisao/la:
15 jan 2024, 22:52
Surreal je napisao/la:
15 jan 2024, 22:40
Zar je @numanumaye22 zapravo @leorey :bow:

Nisam nešto tad bio aktivan na forumu, ali zar taj lik nije glumio nekog hiper-bogataša :mrgreen:
Osiromasio kako je otisao u EU... u BiH dok je bio neki bifteci se jeli, sad ono lazno meso iz McD sto ostane kad zavrsi smjenu.
Smorio je frajer žestoko sa Njemačkom. :mrgreen:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 15 jan 2024, 23:52

feniksptica je napisao/la:
15 jan 2024, 23:40
Da bas su Iranci glavni razlog...hahahaha a svaki sukob u Svijetu SDA direktno il indirektno ukljucena i Iran kriv.
Tebi SDA baš u glavi stalno :kafa:
Kirbaš ?

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 jan 2024, 23:57

15 jan 2024, 23:52
Kirbaš ?
I Alija!!!

Greska ko greška.

Nisam za zelena **** al nisam ni za njihovu zamjenu, prelosi su.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 16 jan 2024, 00:00

15 jan 2024, 23:57
15 jan 2024, 23:52
Kirbaš ?
I Alija!!!

Greska ko greška.

Nisam za zelena **** al nisam ni za njihovu zamjenu, prelosi su.
Moraš im dati vremena , hapaće i oni , ali će nešto i uraditi . Valjda , nadam se .

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 16 jan 2024, 00:06

15 jan 2024, 23:16
15 jan 2024, 22:18
Vecina nasih frizera da dodje u Njemacku mogu hladno stavit cijenu minimalno 25€ i bit ce puni u svakom gradu, zbog cinjenice da u Njemackoj jedno 80% frizera i nisu po struci frizeri, nego ih dovedu iz nekih turskih, marokanskih ili arapskih vukojebina da rade za 10h dnevno za 1000€ i sredjene papire. Bukvalno gazda je frizer i na svoju "licencu" tj. titulu majstora otvori frizerski, pokaze im kako se otprilike sisa i laganini uzima kes. Dodju ljudi radit kao frizeri, a ne znaju 2 recenice njemackog sastavit. :rol:
Promijenio sam 12-13 adresa u zadnje 3 godine i bukvalno sam se jednom osisao kako treba. Letio u BiH da se osisam, eto toliko su losi.

Odes kod Svaba ili Zabara, a oni svakako ne znaju ni sisat ili ako znaju, onda samo sisaju zene, jer su tamo vece pare. Cudi me da nasih frizera nema toliko.

S druge strane, za bosanski standard je sve preko 20KM previse, pogotovo ako ne ukljucuje bradu. Ako dobijes neke hot towels, masazu lica, brijanje, rjesavanje dlaka u nosu/usima, trimmanje i sisanje, onda bih rekao i 40 nije puno.
Od 1998 godine se šišao kod Dike u B-Fazi , tada je bilo 5 KM šišanje i sada je isto . Ono klasika šišanje , ostavim 10 KM i ćao .
Jednom u životu stavio gel , kad sam na maturu išao , i to frizer stavio :D

Prije par mjeseci drug haj da me počasti i kod svog nekog brice , haj rekoh , svakako me čitav život žene šišaju pa da vidim kako će muška ruka . Sjeli mi objasnim njemu tako i tako , i lagano ide stvarno me top ošiša , ja zarastao bio kaže meni brada hoćemo l' sređivati , ma jok eto može brijanje želja mi bila britvom , kad ono mašinica ona na nulu e yebi ga , haj reko nema veze ostavi mi brkove , on konta ja ga zayebavam kaže čuj brkove , pa znaš brada ovo ono bruda , ostavi ti meni brkove neka malo šta fali ...
Ovaj drug umire od smjeha , de mu kaže vosak , kontam šta bolan vosak , kaže ma samo se opusti ... Haj i to se završi , moram priznati da mi je prijao vosak . 10 KM šišanje , 5-10 KM brijanje i 10 KM vosak . U priču sa likom kaže za dan zna po 40 ljudi odraditi :shock: , on je vlasnik i ima još jednog radnika , čeka još jednog radnika . Ubi posao .
Ja dok sam zivio u Lindau, sisao se kod nekog Turcina, 25€ i nijedno sisanje nije bilo duze od 6 minuta. :rol:

Samo masinica i cesalj i kaze dobar si. Najduze sisanje mi je bilo oko 70min, gdje sam na kraju ustao i rekao da ne mogu vise. Vrat mi se bio ukocio, bio momak ovako neki tek importovan pa se htio valjda dokazat i bas dobro osisat. Na kraju mi bilo malo i zao, ali idi ba u pm, zamalo ne ostah nepokretan.
U jednom gradu sam se skontao sa jednim u teretani, pa mi je pricao kako dovode momke iz svojih gradova iz maticnih drzava. Pomognu im da se dokopaju Njemacke, rade tu kao praksu i onda cijepaju po citav dan dok ne nauce malo jezika.

Ja se idem sisat u Zivinice. 15KM sisanje i brada. Zavrsi me lik za 20min max. Jest da malo brat utusi o cetnicima, ratovima, kurcu palcu, ali znam da me nece unakazit. To mi je najbitnije. Ne mora bit idealan cut, samo da me ne bude stid gledat sam sebe u ogledalo. Sisao sam se i kod onog lika u SA, sto kao Dzeku sisa i ostale te VIP. Bezveze me osisao i unistio mi bradu koju sam pustao tad sigurno 3-4 mjeseca i bas cekao nekog barbera da je oblikuje kako treba. Dosao kuci i na kraju sam uzeo i na 3mm skratio jer mi je ovaj yebeni goatee napravio skoro.

@leorey

De ne citiraj me vise klocino, koja je jucer dosla na Zapad i sluzi ovdje na forumu kao prikaz glavnog razloga za stagnaciju istog. Juce se doyebo i on sve zna, a vjerovatno se i dalje znakovnim jezikom sporazumijeva sa domicilnim stanovnistvom.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jan 2024, 00:41

16 jan 2024, 00:06
slika
Ovaj ti je dobar, bio sam par puta. Mislim da je oko 15km tad bio, prije 2 godine (sisanje i brada).

Mladji lik oko 30, nece te smarati o ratu :mrgreen:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 16 jan 2024, 01:16

Pa taj mali se ucio u Brijacnici kod Adija. Sve ih on naucio sisat i onda su svi otisli i napravili svoje salone.

Nema on ni 25, ali je bio dobar i tad prije 4-5 godina. Sisao me par puta.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 16 jan 2024, 01:44

Asteriks je napisao/la:
14 jan 2024, 19:36
Nakon 63 godine u Bosni i Hercegovini će konačno biti izvršen popis poljoprivrede, jednog od najvažnijih sektora bh. privrede. Planirano je da se popis realizira u zadnjem kvartalu ove godine.
Sredstva je odobrila Delegacija Evropske unije u BiH, a na popisu će biti angažirani stručnjaci iz brojnih oblasti u poljoprivredi kako bi se sve uradilo u skladu s međunarodnim standardima i preporukama.

Popis poljoprivrede provest će tri statističke institucije, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, Federalni zavod za statistiku i Zavod za statistiku Republike Srpske, a njime će se prikupiti oko 400 najvažnijih indikatora i varijabli.

– Prikupit će se podaci o korištenim poljoprivrednim zemljištima za sve vrste usjeva. Prikupljat će se podaci o brojnom stanju stoke po vrstama i kategorijama i ono što do sada nismo imali, to su podaci o radnoj snazi, podaci o organskoj poljoprivredi, navodnjavanju i metodama poljoprivredne proizvodnje – kaže Mirsada Adembegović, iz Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina jedina je zemlja u Evropi koja nema osnovne strukturne podatke o poljoprivredi.
Napokon pomak u državi u kojoj sve treba pokrenut iz debelog minusa.
Mozes li mi preporuciti nesto na temu historije BiH, mozda najbolje nesto generalno, u pitanju je poklon za starijeg covjeka ?

Isplati li se uzeti ovo izdanje od 6 tomova ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jan 2024, 08:22

Ja baš zaostao, morao kucati na Google "fade frizura", da vidim šta je to :mrgreen:

Odem kod lokalnog brice, sjednem na stolicu, on zna koja mi je frizura i osisa me lik. Da sad odem kod nekog drugog brice, ne bih mu znao reći kako da me osisa :D

I tako godinama, a tek neki dan povećao sisanje sa 4 na 5 KM...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 16 jan 2024, 10:11

Puma je napisao/la:
16 jan 2024, 01:44

Mozes li mi preporuciti nesto na temu historije BiH, mozda najbolje nesto generalno, u pitanju je poklon za starijeg covjeka ?

Isplati li se uzeti ovo izdanje od 6 tomova ?
slika
To je jedna od boljih knjiga, u kojoj ces naci sve od doba antike, preko BiH u okvirima OC, A-U, zatim period od 1918. - 1945., i onda od pomenute do 1995. godine. Naglasak prije svega na kulturne prilike.

Npr. za period iz doba OC obradjene su dijelom i politicke prilike, agrarni odnosi, arhitektura, umjetnost, pismenost i skolstvo itd., isto tako za periode poslije.

Citajuci ovu knjigu, razjasnit ces proces kulturnog razvitka za svako razdoblje. U samom predgovoru stoji da knjiga elaborira i najnovija saznanja do kojih se doslo u domacim te inozemnim arhivima itd.

Cijena 30ak KM. Savrsena za poklon.

Ima tu jos literature, posaljem ti u pp.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 16 jan 2024, 11:38

Znal ko sta je s Mancinija, vidim da je presao na tenis otkako mu je voljeni klub izbrisan iz postojanja :rol:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 16 jan 2024, 11:43

VivaLaStella je napisao/la:
16 jan 2024, 11:38
Znal ko sta je s Mancinija, vidim da je presao na tenis otkako mu je voljeni klub izbrisan iz postojanja :rol:
gdje se njega sjeti, kraljino :tokralju:

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 16 jan 2024, 11:48

jel to onaj sto je olimpik pratio,sad presao na Zelju sigg ,vidis da ga maler prati
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 16 jan 2024, 12:00

bavariapivo je napisao/la:
16 jan 2024, 11:43
VivaLaStella je napisao/la:
16 jan 2024, 11:38
gdje se njega sjeti, kraljino :tokralju:
Ma ugazio u gov.no jutros i odma mi on naumpade
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 64 gosta.