Od 1998 godine se šišao kod Dike u B-Fazi , tada je bilo 5 KM šišanje i sada je isto . Ono klasika šišanje , ostavim 10 KM i ćao .AshburtonG je napisao/la: ↑15 jan 2024, 22:18Vecina nasih frizera da dodje u Njemacku mogu hladno stavit cijenu minimalno 25€ i bit ce puni u svakom gradu, zbog cinjenice da u Njemackoj jedno 80% frizera i nisu po struci frizeri, nego ih dovedu iz nekih turskih, marokanskih ili arapskih vukojebina da rade za 10h dnevno za 1000€ i sredjene papire. Bukvalno gazda je frizer i na svoju "licencu" tj. titulu majstora otvori frizerski, pokaze im kako se otprilike sisa i laganini uzima kes. Dodju ljudi radit kao frizeri, a ne znaju 2 recenice njemackog sastavit.![]()
Promijenio sam 12-13 adresa u zadnje 3 godine i bukvalno sam se jednom osisao kako treba. Letio u BiH da se osisam, eto toliko su losi.
Odes kod Svaba ili Zabara, a oni svakako ne znaju ni sisat ili ako znaju, onda samo sisaju zene, jer su tamo vece pare. Cudi me da nasih frizera nema toliko.
S druge strane, za bosanski standard je sve preko 20KM previse, pogotovo ako ne ukljucuje bradu. Ako dobijes neke hot towels, masazu lica, brijanje, rjesavanje dlaka u nosu/usima, trimmanje i sisanje, onda bih rekao i 40 nije puno.
Jednom u životu stavio gel , kad sam na maturu išao , i to frizer stavio

Prije par mjeseci drug haj da me počasti i kod svog nekog brice , haj rekoh , svakako me čitav život žene šišaju pa da vidim kako će muška ruka . Sjeli mi objasnim njemu tako i tako , i lagano ide stvarno me top ošiša , ja zarastao bio kaže meni brada hoćemo l' sređivati , ma jok eto može brijanje želja mi bila britvom , kad ono mašinica ona na nulu e yebi ga , haj reko nema veze ostavi mi brkove , on konta ja ga zayebavam kaže čuj brkove , pa znaš brada ovo ono bruda , ostavi ti meni brkove neka malo šta fali ...
Završi i to , krenu na obrve ne diraj buraz , malo mu krivo bi

Ovaj drug umire od smjeha , de mu kaže vosak , kontam šta bolan vosak , kaže ma samo se opusti ... Haj i to se završi , moram priznati da mi je prijao vosak . 10 KM šišanje , 5-10 KM brijanje i 10 KM vosak . U priču sa likom kaže za dan zna po 40 ljudi odraditi