PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Mirsad94
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Mirsad94 » 03 sep 2016, 00:02

jurisicduska je napisao/la:
Peace je napisao/la:Pantelija
Igrao je on te utakmice.... to su utakmice sa kraja sezone... rudar prijedor, slavija, sloboda, zrinjski.... s tim sto su dobili premije za sarajevo....
Kaznjeni su zbog losih rezultata.... i to klub apsolutno ima pravo da radi... i neka je....
Kako se određuje šta su loši rezultati? 3 remija loši rezultati? Nije mi baš to najjasnije? Jel to neko onako odluči da su loši pa tako i bude ili ima negdje napismeno šta je loš rezultat ?

Piše li gdje u kakvom pravilniku lupam ako se izgubi od Zrinjskog više od dva razlike to je loš rezultat a ako samo jedan gol to nije loš rezultat? Mislim kako to funkcioniše, jel klub procjenjuje šta je loš rezultat? Onako svojevoljno?
Mogu li ja pokusati odg? Sveukupni cilj se nije ispunio, Evropa je bio cilj koja je par kola prije kraja izgledala kao realna opcija. I na osnovu toga je plata prepolovljena. U svakoj firmu gdje radis ako ne ispunis neki dugorocnu cilj koji je od izuzetne vaznosti za kompaniju, a koji je opet uz realne napore izvodiv, bit ces kaznjen oduzimanjem odredjenog postotka od plate.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 03 sep 2016, 00:03

O tom pričam, postoje razni pravilnici ali taj o lošim rezultatima još nisam vidio.

Možda je klub kriv za loše rezultate što moraju biti igrači, možda nije osigurao dovoljno jaku ekipu, kako se utvrđuje odgovornost lošeg rezultata i kazni.

Možeš onda reći da je loš rezultat 2:0 protiv Sarajeva kući. Mislim tako ispade.

Mirso vaša ekipa na proljeće je imala najbolji učinak u ligi. Ako su to loši rezultati ja sam djed mraz.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 03 sep 2016, 00:05

To nema nijedan klub na papiru.... niti ce kad imati.... jer i remi i poraz nekad znaju biti dobri u kupaskim takmicenjima....
Ali itekako se to zna jer se to prezentuje igracima ili u svlačionici ili prilikom potpisa ugovora....
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 03 sep 2016, 00:06

Peace je napisao/la:To nema nijedan klub na papiru.... niti ce kad imati.... jer i remi i poraz nekad znaju biti dobri u kupaskim takmicenjima....
Ali itekako se to zna jer se to prezentuje igracima ili u svlačionici ili prilikom potpisa ugovora....
Imal napismeno šta je loš rezultat? Dakle ne možeš kazniti za to. Možeš ako igrač pristane svjestan svoje odgovornosti. U ovom slučaju ja ne vidim loše rezultate. 10 dobili zaredom koliko li već.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 sep 2016, 00:08

Mirsad94 je napisao/la:
Mogu li ja pokusati odg? Sveukupni cilj se nije ispunio, Evropa je bio cilj koja je par kola prije kraja izgledala kao realna opcija. I na osnovu toga je plata prepolovljena. U svakoj firmu gdje radis ako ne ispunis neki dugorocnu cilj koji je od izuzetne vaznosti za kompaniju, a koji je opet uz realne napore izvodiv, bit ces kaznjen oduzimanjem odredjenog postotka od plate.
hoces ali ako u kolektivnom ugovoru ili pojedinacnom ugovoru NA POCETKU TE GODINE ili na pocetku radnog odnosa pise

cilj je proizvodnja 10 000 papira, ako se poizvede 10 000 ide plata 1000 KM, ako se proizvede 5 000 ide plata 500 KM, ako se proizvede 20 000 ide plata 1500
ali ne mozes to raditi ako u ugovoru pise da radis na proizvodnji papira i da je cilj 10 000 komada... i to je to ... i proizvedes 5 000 i onda kazes pola plate a radnik kaze a na osnovu cega? ugovora? u ugovoru pise da moram da radim 8h ... i da mi je plata 1000 KM mjesecno BEZ OBZIRA NA UCINAK .... u ugovoru mi ni u pravilniku ne pise da je 10 000 obaveza nego cilj
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

predmetmrznje
Kontakt:

Post Postao/la predmetmrznje » 03 sep 2016, 00:10

Aco, tvoje mišljenje pošto si najupućeniji vjerovatno, nije vezano za situaciju sa Željom konkretno nego općenito bh nogomet; Misliš li da klubovi plaćaju pune plaće preko banke (samim time i doprinose) ili malo/pola odvade pa daju na ruke ? Samim time im je i lakše odbit u slučaju loših rezultata, nediscipline itd.
Prvi i jedini mostarski šampion

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 03 sep 2016, 00:12

Itekako je los rezultat neizlazak u Evropu a dosao si do te pozicije i onda poslije nekoliko kikseva u ligi... cilj je bio osvajanje kupa a i tu su igraci i sablja kapitulirali.... i zbog toga trebaju da snose odgovornost... i zato su i dobili kazne.... kao sto su dobili i premije nakon pobjede nad sarajevom jer su ih i zaslužili....
Nekad si dolje nekad gore....

Dakle rezime i epilog.... klub itekako ima pravo da kazni novcano ili drugacije (raznim treninzima i sl) igrace ako ne ispune zacrtano i ocekivano... a pritom ih se ispostuje....
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 03 sep 2016, 00:13

predmetmrznje je napisao/la:Aco, tvoje mišljenje pošto si najupućeniji vjerovatno, nije vezano za situaciju sa Željom konkretno nego općenito bh nogomet; Misliš li da klubovi plaćaju pune plaće preko banke (samim time i doprinose) ili malo/pola odvade pa daju na ruke ? Samim time im je i lakše odbit u slučaju loših rezultata, nediscipline itd.
Željezničar sve preko računa daje pune iznose i plaća porez na pune iznose. Dok Sloboda recimo daje minimalac preko računa a ostalo na ruke. Ostali klubovi pola pola.

Mirsad94
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad94 » 03 sep 2016, 00:14

Pantelija je napisao/la:
Mirsad94 je napisao/la:
hoces ali ako u kolektivnom ugovoru ili pojedinacnom ugovoru NA POCETKU TE GODINE ili na pocetku radnog odnosa pise

cilj je proizvodnja 10 000 papira, ako se poizvede 10 000 ide plata 1000 KM, ako se proizvede 5 000 ide plata 500 KM, ako se proizvede 20 000 ide plata 1500
ali ne mozes to raditi ako u ugovoru pise da radis na proizvodnji papira i da je cilj 10 000 komada... i to je to ... i proizvedes 5 000 i onda kazes pola plate a radnik kaze a na osnovu cega? ugovora? u ugovoru pise da moram da radim 8h ... i da mi je plata 1000 KM mjesecno BEZ OBZIRA NA UCINAK .... u ugovoru mi ni u pravilniku ne pise da je 10 000 obaveza nego cilj
Da, ali ako je projekat od izuzetne vaznosti za kompaniju(kao sto je za nas bila Evropa) i svi odrade svoj dio posla kako treba i dodje na tebe red i sad lupam ti si viljuskarista u pivari i ide izvoz vani 100 paleta staklenog Pepsija i ti polupas sve to jer nisi znao da natovaris na kamion, slijedi smanjenje plate u najboljem mogucem slucaju i ako to ti nije definisano ugovorom bilo kakvim, i neces se buniti sekunde za to. A drugi par cipela je sto igraci nisu svjesni bili koliko je taj cilj bio vazan i uprkos tome sto su bili nadomak nisu uspjeli zahvljajuci upravo njima i treneru.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 03 sep 2016, 00:16

Sve više naginjete na kompaniju. Al bez zajebancije. Nije klub kompanija jeboga Tito.

Po meni igrači Željezničara su odigrali vrh proljeće iznad svojih mogućnosti. Nikakve loše rezultate tu ne vidim. Trebali su se kazniti oni iz jesenjeg dijela.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 03 sep 2016, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 03 sep 2016, 00:17

Pantelija je napisao/la:
Mirsad94 je napisao/la:

Primjer ti nema logike.... sto bi firma postavljala ciljeve a da poslije amnestira radnike od krivice ako nisu ispunili zacrtano... to ti nijedna privatna firma nece uraditi....
Sta ako su radnici krivi za to... nisu bili efikasni ili efektivni.... ovisno od situacije.... nisu se trudili da postignu ocekivano.... sami kreirali negativan poslovni ambijent pun konflikta i netrpeljivosti itd....

I svaki ugovor je pun klauzula koje se stavljaju.... barem imas uvijek desetak onih crtica sta smijes, sta ne smijes, sta se ocekuje od tebe itd....

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 sep 2016, 00:17

Ja bih igracima koji potpisuju na vise godina stavio npr ove godine 1500 KM plata. Ako se ne ispuni cilj i ne ode u Evropu 30% manja plata naredne godine, ako ekipa bude iznad cilja 30% veca plata. I onda mu je sve poznato i ako zeli da napreduje igrati ce na nivou.

A trenera ne bih tjerao nakon 2 poraza. Na kraju sezone novi trener ali potpis ugovora nakon razradjene strategije. Tj ako si dobar trener nemoj tjerati tudje igrace i dovoditi svoje igrace istog kvaliteta. Da se ne desi situacija da Petrovicu Stanic bude dobar, Mulalicu bio dobar. Al Janezu nije , al zato mu bio dobar Bevab.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 sep 2016, 00:18

i opet te pitam ima li na papiru da se u slucaju ne izlaska u vropu oduzimaju dvije polovine plate igracima?
ako ima, ispravno je ako nema nije zakonski, ja ti ponavljam,jedno je sta mi OSJECAMO a drug sto papir trpi... dodje sudija i kaze, jeste li vi kao klub u pravilniku naveli ili u ugovoru igraca da ce mu biti oduzete dvije place usljed ne izlaska u evropu? NIste? hvala
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 03 sep 2016, 00:20

Pravila su tamo onakva kako kaze Senad Misimovic, tiranin i robovlasnik!! Tako da mozete vi do sutra pisati o radnom pravu i ko sta ima na papiru. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 03 sep 2016, 00:21

Pantelija je napisao/la:i opet te pitam ima li na papiru da se u slucaju ne izlaska u vropu oduzimaju dvije polovine plate igracima?
ako ima, ispravno je ako nema nije zakonski, ja ti ponavljam,jedno je sta mi OSJECAMO a drug sto papir trpi... dodje sudija i kaze, jeste li vi kao klub u pravilniku naveli ili u ugovoru igraca da ce mu biti oduzete dvije place usljed ne izlaska u evropu? NIste? hvala
upravo iz razloga sto se nezakonski kresu plate radi ovog ili onog na kraju igrac moze da trazi sta hoce kad ga otjeras poslije 8 kola. uzmi u obzir da on do zime ne moze igrati ni za jedan klub, samim tim si mu uskratio nesto. isplati ga kad si debil i cao. potrudi se da bude sto manje ali da je marka veliko je kad si osmi na tabeli.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 03 sep 2016, 00:25

joker90 je napisao/la:Pravila su tamo onakva kako kaze Senad Misimovic, tiranin i robovlasnik!! Tako da mozete vi do sutra pisati o radnom pravu i ko sta ima na papiru. :kafa:
Tiranin ili ne, tesko je reci... ali on drzavi svake godine doprinese vise od 5mil KM kroz poreze i doprinose....
Tako da je mnogo veci patriota od samoprozvanih bosnjackih kvazipatriJota koji po forumima brane suverenitet i teritorijalni integritet BiH....

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 03 sep 2016, 00:26

Peace je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Pravila su tamo onakva kako kaze Senad Misimovic, tiranin i robovlasnik!! Tako da mozete vi do sutra pisati o radnom pravu i ko sta ima na papiru. :kafa:
Tiranin ili ne, tesko je reci... ali on drzavi svake godine doprinese vise od 5mil KM kroz poreze i doprinose....
Tako da je mnogo veci patriota od samoprozvanih bosnjackih kvazipatriJota koji po forumima brane suverenitet i teritorijalni integritet BiH....
Puno ti kao navijac Dinama znas o Senadu i Zeljeznicaru! :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 sep 2016, 00:27

Vidi ovo ti ako igracima koji dobiju 9 u nizu i onda im se omakne i ispadnu iz kupa smanjis platu 50% mozes samo kontraefekt napraviti. Ispade sada da ne smijes izgubiti utakmicu dvije. Pa nije ovo igrica vec stvarni zivot. Izgubi Real pa sta, a da ne moze Zeljo.
Tako samo igrace u pojam ubijes..

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 03 sep 2016, 00:27

Peace je napisao/la:
doprinese on drzavu kari,nu. ako hoces da imas firmu moras placati sve po zakonu. a ovo je fudbalski klub i navijacu je bitno sta mu je s klubom a ne koliko je drzavi dao.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 03 sep 2016, 00:30

joker90 je napisao/la:
Peace je napisao/la:
Puno ti kao navijac Dinama znas o Senadu i Zeljeznicaru! :kafa:
Ja sam navijac Zelje i simpatizer Juventusa.... avatar je duga prica... iako mi je gnk dinamo drag klub... mada je ovo grb futsal kluba dinamo....
No hele nejse....nebitno.... okreces na trolanje....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.