PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Peace
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Peace » 02 sep 2016, 23:21

aleksandar_veliki je napisao/la:
Peace je napisao/la:Ne ne.... ovo je legalno i zakonski ispravno (radili su to klubovi i prije zelje).... a to da li je ispravno ubrzo ces vidjeti kad glavati dzidic i bogicevic dobiju po brnjici na sudu....
Nek zaradi covjek tih 17 plata sto trazi... pustimo ga....
Vjeruj meni da u Zelji nisu sigurni da ce dobiti spor. Naprotiv...
Itekako su sigurni.... vedran vec spremio argumente ali ovaj put ne dopiru do osoba koje sire te informacije... drze se čvrsto u ladici....
A ključni argument koji je i svima poznat je taj da nije dosao na zakazani trening.... i jos jednom to ponovio... ostalo je vedran sacuvao za sebe a ima tih prekrsaja jos....
Bujrum da lazni sindikat bude raskrinkan....
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 02 sep 2016, 23:22

Udruzenje nije legitimno jer nije zvanicna stranica zeljeznicara potvrdila da je legitimno. :rol:

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 02 sep 2016, 23:23

Lakoste je napisao/la:E cuj nelegitimno udruzenje. :rol:
Ko im je dao legitimitet.... je l fsbih... je l fsfbih.... nije.... dakle rade poslove za koje nisu nadlezni, niti mogu biti nadlezni.... i sutra mogu dobiti tuzbu od fsbih zbog tog.... zna se ko se bavi tim slucajevima... pravna sluzba svih saveza....
A bogi je upravo dobio po njonjari od te sluzbe.... dobio papire glatko jer nije ispunjavao ugovorne obaveze.... znaju ljudi svoj posao... a nisu nelegetimni za razliku od kvazi firmi koje rade kao udruzenja... a u biti peru pare za stranke....
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 sep 2016, 23:26

Ako igrač mora trenirati kad mu klub kaže onda klub mora platiti tog igrača kako stoji u ugovoru.

Logično što proizilazi ako Bogičević nije dobijao platu na vrijeme (kao što nije, ovo ako je simbolično), onda nije morao da se pridržava nikakvih pravilnika jer su njegova prava prevashodno narušena.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 02 sep 2016, 23:32

Koji je to bilde potpisao Husica na 3 godine? :urnebes:

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 02 sep 2016, 23:32

Bogi je dobio sto je i trebao dobiti... jer su i ostali kaznjeni mimo njega zbog losih rezultata na kraju... oduzimanje pola plate, dva puta... nije samo njemu (i zbog toga je i dobio u 4mj 2 plate i 2x po pola plate)... a on nije dosao na zakazane treninge... i napravio najveci prekrsaj...
Sta mislis sto zeljo nije mogao otjerati dadu i stanica... a jedva se cekalo da ih se sutne... jer su se pridrzavali svega... a bogi je imao jos prekrsaja klupske discipline... ali otom potom... vedran ce to vec iznijeti kad bude trebalo raskrinkati bandu iz firme zvane udruzenje fudbalera...

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 02 sep 2016, 23:33

slika

Samo dijelic muke jednog od ugnjetavanog igraca Zeljeznicara, ali i pogled nade koji kao da govori: Aldine spasi !!!
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 sep 2016, 23:34

Peace je napisao/la:Bogi je dobio sto je i trebao dobiti... jer su i ostali kaznjeni mimo njega zbog losih rezultata na kraju... oduzimanje pola plate, dva puta... nije samo njemu (i zbog toga je i dobio u 4mj 2 plate i 2x po pola plate)... a on nije dosao na zakazane treninge... i napravio najveci prekrsaj...
Sta mislis sto zeljo nije mogao otjerati dadu i stanica... a jedva se cekalo da ih se sutne... jer su se pridrzavali svega... a bogi je imao jos prekrsaja klupske discipline... ali otom potom... vedran ce to vec iznijeti kad bude trebalo raskrinkati bandu iz firme zvane udruzenje fudbalera...
Vidi majstore Bogi nije bio u protokolu za neke utakmice za koje je dobio smanjenje plate. Ne može to tako. Greška je što ga niste plaćali.

Ovako jedan bezazlen argument na sudu. Kaže nisam imao platu da kupim da jedem, a gladan ne mogu trenirati. Doviđenja prijatno. Mislim pojednostavljeno ti je ovo ali to je tako.

Druga stvar ne može se staviti u nehumane uslove i ne davat mu se plata. Da ste mu dali platu pa ga maltretirali e to može. Ovako ima i on svojih prava.

Kokot je progovorio o nehumanim uslovima ali izgleda taj video je malo ljudi pogledalo.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 02 sep 2016, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 02 sep 2016, 23:35

Kad citav vijek se zalazes za klasu radnicku, prava radnika, zeljeznicu, qrce palce i onda odjednom hoces da glumis feudalca. :rol: :tokralju:

ljubavi sto te rodi klasa radnicka :rol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 sep 2016, 23:36

Sto Zeljeznicar losije tretira ljude to svi dobri igraci u buducnosti u Sarajevu i Slobodi :mrgreen:

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 02 sep 2016, 23:42

jurisicduska je napisao/la:
Peace je napisao/la:Bogi je dobio sto je i trebao dobiti... jer su i ostali kaznjeni mimo njega zbog losih rezultata na kraju... oduzimanje pola plate, dva puta... nije samo njemu (i zbog toga je i dobio u 4mj 2 plate i 2x po pola plate)... a on nije dosao na zakazane treninge... i napravio najveci prekrsaj...
Vidi majstore Bogi nije bio u protokolu za neke utakmice za koje je dobio smanjenje plate. Ne može to tako. Greška je što ga niste plaćali.

Ovako jedan bezazlen argument na sudu. Kaže nisam imao platu da kupim da jedem, a gladan ne mogu trenirati. Doviđenja prijatno. Mislim pojednostavljeno ti je ovo ali to je tako.

Druga stvar ne može se staviti u nehumane uslove i ne davat mu se plata. Da ste mu dali platu pa ga maltretirali e to može. Ovako ima i on svojih prava.
Po kojem to kriteriju zeljo ne moze kazniti igraca... da vidim to pravilo... moze ako hoce kazniti sve ijednog igraca taman imao 20 pobjeda u 20 utakmica... tako pucas sebi u koljena ali mozes to uraditi... i svi su igraci kaznjeni... zbog toga i datira ona prica da se lendric zalio.... i ovo je sve iz prosle sezone kazne (2x po pola)... on je uredno dobio cijele plate za mjesece kad se nije igralo.... i kad ga se tjeralo da u pola 7 trenira (2mjeseca).... dakle javno bogicevic sebe demantuje... a i mimo tog imao propusta u klupskoj disciplini...

No hele nejse ako ovi budu "ludi" i budu kao stanic i dado, apsolutno zasluzuju da se vrate ili da im se sve isplati sto traze.... a ako ne budu, papire u ruke i noga u guzi.cu.... pa nek idu glavonji pa nek se zale....

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 02 sep 2016, 23:44

Lakoste je napisao/la:Kad citav vijek se zalazes za klasu radnicku, prava radnika, zeljeznicu, qrce palce i onda odjednom hoces da glumis feudalca. :rol: :tokralju:

ljubavi sto te rodi klasa radnicka :rol:
Ima jedna poslovica koja se ovdje moze preslikati....

Sa gospodinom gospodski, sa konjem konjski....
Pa kom opanci, kom odojci....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 sep 2016, 23:47

Gdje je tu problem? Ako su naši prekršili pravila neka plate, tako to funkcioniše. Igrač ima pravo da traži svoje, sporazumno, sudski, kako god.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 02 sep 2016, 23:50

Peace, ima jedan problem kdo "oduzimanja plate"... nju mozes oduzeti samo ako u klupskom aktu, tj pravilniku imas tacno naznaceno da zbog toga i toga se oduziam toliko i toliko plate, u koliko u pravilniku do datuma prekrsaja koji se desio, klub taj prekrsaj do tog datuma nije naveo kao prrekrsaj koji se kaznjava, ne moze igraca po pravilniku i sudskom pravu kazniti oduzimanjem procenta plate...

postoje jasna pravila kako se iduzima od plate po zakonu o radiu unutrasnjem redjenju "firme" ili sportske institucije, stoga, ne moze ni jedan klub doci i kazniti igraca jer mu je kurcu cejf nego iskljucivo po pravilniku... a ja ti garantujem da ni jedan klub nas nema u pravilniku da pise " u slucajju tri poraza uzima se pola plate" niti ce to i jedan igrac u ugovoru potpisati ....

s pravne strane, ako se nisu isplatile plate bogicevicu kao i ostatku tima a isti nije bio u zapisniku tih utakmica, isti igrac moze se braniti na ovaj fazon duska sto je napisao da uz placanje troskova zivota nije mogao da se ishranjuje i da prisustvuje treningu... dokaz platna lista

ende
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 02 sep 2016, 23:50

Peace je napisao/la:
Vjeruj meni da u Zelji nisu sigurni da ce dobiti spor. Naprotiv...
Itekako su sigurni.... vedran vec spremio argumente ali ovaj put ne dopiru do osoba koje sire te informacije... drze se čvrsto u ladici....
A ključni argument koji je i svima poznat je taj da nije dosao na zakazani trening.... i jos jednom to ponovio... ostalo je vedran sacuvao za sebe a ima tih prekrsaja jos....
Bujrum da lazni sindikat bude raskrinkan....
Vjeruj meni da se Vedran najvise boji. Na forumu kada o ovakvim stvarima pisem imam i dokaze.
A ako ti kazem da jedan od najboljih pravnika u Sarajevu a uopcenito u BiH za prava radnika radi na ovim slučajevima... i da je ovaj slučaj skoro dobio epilog u korist zelje.... i da je vedran dobio sve ove argumente i arhivirao... i eto vidjeti ces ko je bio upravu za otprilike mjesec dana.... ja ili ti.... ili te vedran samo obmanjuje kao i ljude oko sebe....

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 sep 2016, 23:51

A kakav primjer se daje ostalim igračima.

Moto "Dođite u Željezničar ako se ne svidite jednom od 5 trenera koji budu tu godišnje, trenirat ćete u 6 ujutro, kaznit će vas za poraze u kojim niste učestvovali sa pola plate, na kraju će vas nabiti nogom u guzicu ako se pobunite protiv toga"

Jel to normalno? Ozbiljno? Ja ne bih volio da moj klub tako, možda su ovi moji i gori od tog al to meni nije ni najmanje normalno. Nemoj misliti što je Željezničar u pitanju, nevažno je koji je klub. Taman da je Sarajevo.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 02 sep 2016, 23:55

Pantelija
Igrao je on te utakmice.... to su utakmice sa kraja sezone... rudar prijedor, slavija, sloboda, zrinjski.... s tim sto su dobili premije za sarajevo....
Kaznjeni su zbog losih rezultata.... i to klub apsolutno ima pravo da radi... i neka je....

Duska
Nek salju kakav hoce... ali dokle god klub korektno isplacuje plate i to... ima pravo i da kaznjava... a dabome da ce stati iza svojih trenera.... jer oni odlucuju oko sportskog segmenta.... i ako slavki ne valja husic on ima pravo da ga odstrani.... a ostalo nek klub radi sta moze da to ucini bezbolnije.... husic nece lijepo kao pozder ili grk.... pa bujrum sad se pati i treniraj pod gadnim uslovima....
Zadnja izmjena: Peace, dana/u 02 sep 2016, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 sep 2016, 23:56

Peace je napisao/la:Pantelija
Igrao je on te utakmice.... to su utakmice sa kraja sezone... rudar prijedor, slavija, sloboda, zrinjski.... s tim sto su dobili premije za sarajevo....
Kaznjeni su zbog losih rezultata.... i to klub apsolutno ima pravo da radi... i neka je....
Kako se određuje šta su loši rezultati? 3 remija loši rezultati? Nije mi baš to najjasnije? Jel to neko onako odluči da su loši pa tako i bude ili ima negdje napismeno šta je loš rezultat ?

Piše li gdje u kakvom pravilniku lupam ako se izgubi od Zrinjskog više od dva razlike to je loš rezultat a ako samo jedan gol to nije loš rezultat? Mislim kako to funkcioniše, jel klub procjenjuje šta je loš rezultat? Onako svojevoljno?

Drugo bil ti da imaš ugovor 180 hiljada pristao da ti isplate 10 i da odeš? Po tebi je to fino.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 03 sep 2016, 00:00

Kako se određuje šta su loši rezultati? 3 remija loši rezultati? Nije mi baš to najjasnije? Jel to neko onako odluči da su loši pa tako i bude ili ima negdje napismeno šta je loš rezultat ?

Piše li gdje u kakvom pravilniku lupam ako se izgubi od Zrinjskog više od dva razlike to je loš rezultat a ako samo jedan gol to nije loš rezultat? Mislim kako to funkcioniše, jel klub procjenjuje šta je loš rezultat? Onako svojevoljno?
Los rezultat je kad iz mat situacije odes u situaciju koja ti nista ne donosi.... imali su Evropu na dohvat ruke i onda losi rezultati u zadnjih nekoliko utakmica.... i bye bye evropa.... i klub sam interno postavlja ambicije i željene rezultate.... i prezentuje ih igracima.... ako oni nisu spremni trebaju sami otici.... a ne prihvatati a poslije se kajati....

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 sep 2016, 00:02

o tome mu i pricam, nemas na papiru da mozes ga kazniti osim za npr tucu na treningu i slicne stvari, jer nemas pisani "zakon" o kaznjavanju za lose rezultate... ni u ugovoru ni u pravlniku jer igrac moze reci onda, prije dvije godine bila su tri remija a nisu tim igracima uzeli pola plate, kako sad meni uzimaju
jednsotavno, nemaju pravo ...

nema tu "mat pozicije" ,.. na papiru samo mozes to imati da to i to znaci los rezultat... to sto tebi kao naviajcu ili njemu kao direktru je los rezultat je licni stav, ali to moras imati na papiru!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.