Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

bhsport
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la bhsport » 09 avg 2013, 09:27

edinjo-bih je napisao/la:
Lotus je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:Elvis Keric (slo) za 18 min. 17 poena i 6 skokova!
i jos je mladji godinu(98.godiste)
za srbiju glisic 15 poena a za hrvatsku bender 20 i zubac 8
Jarane sta smaras sa drugim repkama i njihovim igracima majke ti?
Kako ti ne dodije vise?

Pisi o Nedimu, o Fahri o ovoj nasoj djeci. Hvala Neni i kompaniji koji su napisali izvjestaj sa tekme, stekao sam neku predstavu za ovu djecu i ako je neno rekao da ce biti bolji oni hoce biti bolji.
Prva je tekma, prvi put zajedno, igraju kuci ...

Kakav je bio ovaj mali Aleksic iz Mrkonjic Grada?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 avg 2013, 09:49

Nisam bio na tekmi, ali pošto znam većinu te djece onda na osnovu komentara i na osnovu toga koliko su igrali mogu reći samo kao i @neno opustite se prva je tekma, djeca su to i padovi i usponi su noramalni. Vjerujem da je i trema učinila svoje. Igraju prvi put za repku i to vjerovatno u jako sparnoj sali (molim da neko potvrdi jer vidim nije niko napisao ali 99% da ej tako) što je i uticalo na ovako loš šut. Nije mi samo jasno da je Hadžić igrao samo 6 min (jel povreda još uzim amaha ili šta) i Gega 5 a sve ostale minutaže mogu i razumiti jer ne znam kako se odvijala situacija na terenu. Komentari koje sam pročitao mi govore da su djeca odigrala na dosta nižem nivou nego što realno mogu sem par njih. Jel Zadro otpao zbog povrede ili zbog kvalitete? Ono što sam ga ja gledao je tu negdje sa ovim ostalim igračima nego me interesuje šta je razlog da vidim kako Emir razmišlja. To što je neka repka danas izgledala bolje ne mora značiti ništa jer je možda igrala protiv slabijih i od Holandije i od nas, a i možda je to max te djece. I da, Atić će nam sigurno faliti, ali podržavam Emira i treba da se odmah zna da nema šale mada je Atić do sada bio ok i vjerujem da mu je nešto pravo smetalo jer ne bih rekao da je sitnica izvukla takvu reakciju da ga Emir otjera.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2013, 14:02

Cini mi se da vecina ovdje ne shvata nacin kako funkcionisu omladinske kategorije. Ovdje je samo cilj A divizija i da se profilisu 3-4 igraca koja bi za par godina mogla igrati u A timu. Nemoguce je da od ovih 12 igraca za 4-5 godina ili bilo kada svi budu na spisku za seniore. To nikome nikada nije uspjelo niti ce. U ovoj ekipi imaju 3-4 igraca koja imaju lijep potencijal i koja bi za par godina mogla biti dobra osnova reprezentacija sa starijim Buzom, Jusufom, Vrapcem, Polutkom, Gacicem, Sulejmanovicem ako Bog da..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 09 avg 2013, 14:30

neno#4 je napisao/la:Cini mi se da vecina ovdje ne shvata nacin kako funkcionisu omladinske kategorije. Ovdje je samo cilj A divizija i da se profilisu 3-4 igraca koja bi za par godina mogla igrati u A timu. Nemoguce je da od ovih 12 igraca za 4-5 godina ili bilo kada svi budu na spisku za seniore. To nikome nikada nije uspjelo niti ce. U ovoj ekipi imaju 3-4 igraca koja imaju lijep potencijal i koja bi za par godina mogla biti dobra osnova reprezentacija sa starijim Buzom, Jusufom, Vrapcem, Polutkom, Gacicem, Sulejmanovicem ako Bog da..

neno, kad igramo protiv danske ?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2013, 14:33

Volvic je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Cini mi se da vecina ovdje ne shvata nacin kako funkcionisu omladinske kategorije. Ovdje je samo cilj A divizija i da se profilisu 3-4 igraca koja bi za par godina mogla igrati u A timu. Nemoguce je da od ovih 12 igraca za 4-5 godina ili bilo kada svi budu na spisku za seniore. To nikome nikada nije uspjelo niti ce. U ovoj ekipi imaju 3-4 igraca koja imaju lijep potencijal i koja bi za par godina mogla biti dobra osnova reprezentacija sa starijim Buzom, Jusufom, Vrapcem, Polutkom, Gacicem, Sulejmanovicem ako Bog da..

neno, kad igramo protiv danske ?
Sutra u 18:30. Imaju centra Larsona koji je pandan nasem Nurkicu. Ubija.

Ostalo je samo ime.....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 avg 2013, 16:12

Naravno, ali za razliku od recimo 94 gdje je pored Jusufa i Vrapca koji su kao sigurni, bilo još samo par igrača za koje je bilo upitno (ali vrlo upitno) ovdje ipak ima malo više igrača koji bi mogli biti dobri seniori. Kakav je Bećar @neno? Jesi ga gledao, ima li kapacitet?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 avg 2013, 16:37

Sve je razumljivo, i da su djeca i da je bila trema i da sut bas i nije slusao iz cistih pozicija,ali ja se,kao pojedinci,ne mogu tjesiti time.Ne mogu,jer 90% igraca nemaju fundamente.Centri ne rolaju i ne napadaju obruc uopste,kretnje,izuzev one akcije koju sam naveo prije(cast izuzecima), su uzasne,post up ne postoji itd.Medjutim,meni nije problem u djeci,jer su svi oni u 5 deka u ovom rangu takmicenja i njima se treba ukazati na ono sto treba raditi vise,ali mi je problem nacin na koji se vodila sinocnja utakmica.Znaci 5 puta je Djedovic izlazio nakon sto bi pravio neke greske i svaki put mu se drzalo predavanje,dok pojedinac(Durak) hladno odigra cijelu tekmu.Hajde da ga je isao sut,pa i nekako,ali nas je sinoc mogao kostati pobjede.Sine,ako te ne ide ili prestani sutirati ili probaj napasti obruc zavrsiti na njemu ili kreirati za drugog.Ne da mu se to nije reklo,vec mu i trener na poluvremenu pokazuje kretnju iz koje ce opet izaci na sut! :roll: To mi je reklo da na malog gledaju kao na Allena,pa cekaju da ga procepi.Mali Gegic odigra fantasticno 5min,a onda ga ovaj 'ohladi' cijelo pol.Aleksic brz i promjeni ritam kad udje i umjesto da on igra na PG umjesto Sijercica,Halimic pravi Solomonsko rjesenje,te stavlja njega,Sijercica i Duraka zajedno u petorku(mislim da nijedan nije ni blizu 190cm),te se kod holandjana razigrava igraca sa brojem 6.(jer je visi ,a i ima kvalitet) i ljudi nam se vracaju u utakmicu nakon nasih +10.Ocigledno je da neki imaju protekciju kod Halimica i zato mi se ne svidja kako vodi ekipu.

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 09 avg 2013, 16:48

statistika kaže durak 2/15 đedović 4/17,baš su se ispucavali,valjda će ih krenuti...gledam statistiku ovog danskog centra larsona,uništiti će nas čovjek :(

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 avg 2013, 16:52

musla je napisao/la:statistika kaže durak 2/15 đedović 4/17,baš su se ispucavali,valjda će ih krenuti...gledam statistiku ovog danskog centra larsona,uništiti će nas čovjek :(
Djedovic se bas i nije ispucavao,jer su mu sutevi bili sa razlicitih pozicija,mnogi su bili otvoreni i pokusavao je na sve nacine da pokrene sebe,ali i druge.Jednostavno,sut nije 'slusao'.Ovaj drugi se nije pomakao s linije 6.75....

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 09 avg 2013, 17:07

NEZALAGANJE je napisao/la:
musla je napisao/la:statistika kaže durak 2/15 đedović 4/17,baš su se ispucavali,valjda će ih krenuti...gledam statistiku ovog danskog centra larsona,uništiti će nas čovjek :(
Djedovic se bas i nije ispucavao,jer su mu sutevi bili sa razlicitih pozicija,mnogi su bili otvoreni i pokusavao je na sve nacine da pokrene sebe,ali i druge.Jednostavno,sut nije 'slusao'.Ovaj drugi se nije pomakao s linije 6.75....
nisam gledao utakmicu,samo statistiku tako da možda to lošije izgleda nego što zapravo jeste,a svi znamo kakva je statistika,na kraju krajeva đedović nam je dao pobjednički koš..

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 avg 2013, 19:02

NEZALAGANJE je napisao/la:Sve je razumljivo, i da su djeca i da je bila trema i da sut bas i nije slusao iz cistih pozicija,ali ja se,kao pojedinci,ne mogu tjesiti time.Ne mogu,jer 90% igraca nemaju fundamente.Centri ne rolaju i ne napadaju obruc uopste,kretnje,izuzev one akcije koju sam naveo prije(cast izuzecima), su uzasne,post up ne postoji itd.Medjutim,meni nije problem u djeci,jer su svi oni u 5 deka u ovom rangu takmicenja i njima se treba ukazati na ono sto treba raditi vise,ali mi je problem nacin na koji se vodila sinocnja utakmica.Znaci 5 puta je Djedovic izlazio nakon sto bi pravio neke greske i svaki put mu se drzalo predavanje,dok pojedinac(Durak) hladno odigra cijelu tekmu.Hajde da ga je isao sut,pa i nekako,ali nas je sinoc mogao kostati pobjede.Sine,ako te ne ide ili prestani sutirati ili probaj napasti obruc zavrsiti na njemu ili kreirati za drugog.Ne da mu se to nije reklo,vec mu i trener na poluvremenu pokazuje kretnju iz koje ce opet izaci na sut! :roll: To mi je reklo da na malog gledaju kao na Allena,pa cekaju da ga procepi.Mali Gegic odigra fantasticno 5min,a onda ga ovaj 'ohladi' cijelo pol.Aleksic brz i promjeni ritam kad udje i umjesto da on igra na PG umjesto Sijercica,Halimic pravi Solomonsko rjesenje,te stavlja njega,Sijercica i Duraka zajedno u petorku(mislim da nijedan nije ni blizu 190cm),te se kod holandjana razigrava igraca sa brojem 6.(jer je visi ,a i ima kvalitet) i ljudi nam se vracaju u utakmicu nakon nasih +10.Ocigledno je da neki imaju protekciju kod Halimica i zato mi se ne svidja kako vodi ekipu.
Jasno drug sve šta želiš reći i ne znam što vjerujem ti u potpunosti. Ja govorim iz razloga što su neki rekli kao da djeca veze nemaju, ali ne mogu da komentarišem Halimićeve rezone kad nisam bio na tekmi. Recimo znam da ti centri itekako znaju napasti koš, ali eto pored svih tih drugih uticaja možda ih i Hala sputava.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 09 avg 2013, 19:36

Niakda nisam volio halimića ni kao igrača ni kao trenera, pa čovjek je za mjesec dana rada u bosni imao 20-tak sukoba, pa kad njega uvrijuede ko što je Atić onda ko pi..a kuka kako mu se ruši autoritet. Nemoj samo galamit i vrijeđat jer neće svi šutiti bolan, to može Sabit on će ti svašta spomenut i još gore po spisku, ali nije ni on dule vujošević ali nisi halimiću ni ti. Pa kakav si ti trener je.ote život mi daj bože u A diviziju.

Kada je došao sa firićem reko sam da ga nevolim, a sada ga i još više ne volim, jer je ko hinjo postao selektor, kada firić nakon neuspjeha nije više htio, a i zbog obaveza nije mogao. Daj molim te Bože da uspijemo pa makar nas vodio i ovaj "selektor" koji to nije.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 09 avg 2013, 20:05

" onclick="window.open(this.href);return false;

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 avg 2013, 20:06

zaboljisportuBiH je napisao/la: Jasno drug sve šta želiš reći i ne znam što vjerujem ti u potpunosti. Ja govorim iz razloga što su neki rekli kao da djeca veze nemaju, ali ne mogu da komentarišem Halimićeve rezone kad nisam bio na tekmi. Recimo znam da ti centri itekako znaju napasti koš, ali eto pored svih tih drugih uticaja možda ih i Hala sputava.
Ne moze niko biti toliko kivan na djecu,jer su oni daleko od formiranih igraca i tu dijelimo misljenje! ;)Takodje,apsolutno je tacno da na djecu negativno utice svako 'hladenje' nakon greske u igri,a to je ono sto se desavalo sinoc.Medjutim,nemam ja problem ni sa tim,ako si u tome dosljedan!?Problem je sto neki izlaze nakon svake greske,a drugima se to tolerise,a to nije nacin na koji se radi sa djecom,po meni.Bekovska linija je imala koliko -toliko konstantne minute,jer bi nakon gresaka ili odmora izlazili i vracali se opet nazad relativno brzo,dok je kod centara 'hladjenje' trajalo i po cetvrtinu...Npr.naseg najviseg igraca(br.15) opravdano izvede nakon gresaka u pocetku i uopste ga ne vrati cijelo poluvrijeme :roll: ,da bi taj decko poceo 2.pol.,te se nakon ponovnih gresaka opet nije vracao,a igraca koji je bio jako dobar u 1.pol(Mangafic) ubacuje kasno,cime ovaj gubi ritam koji je imao.Ovo sve zvuci kao neke finese,ali su finese te koje odlucuju u ovako tijesnim utakmicama i moras se prilagodjavati 'u letu',a ne djelovati po nekim sablonima,a posebno sablonima trenera koji nije dokazan(Halimic).

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 09 avg 2013, 21:23

Za ciju reprezentaciju igra onaj momak sto je sad iz Leotara presao u Zvezdu... Msm da se zove Stefan, a za prezime nisam siguran, Adzic ili nesto sl. ..... 98. je godiste.....
I negdje sam citao da nema nista protiv da igra za BiH, al' to je bilo msm prije godinu-godinu i pol...... Pa je l' se sta kod njega promijenilo....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 09 avg 2013, 22:04

MrMuscle je napisao/la:Za ciju reprezentaciju igra onaj momak sto je sad iz Leotara presao u Zvezdu... Msm da se zove Stefan, a za prezime nisam siguran, Adzic ili nesto sl. ..... 98. je godiste.....
I negdje sam citao da nema nista protiv da igra za BiH, al' to je bilo msm prije godinu-godinu i pol...... Pa je l' se sta kod njega promijenilo....
Bio je kod nas na okupljanju,a kako sam cuo bio je i na okupljanju Srbije ove ili prosle godine ne znam tacno...On je 99 godiste i ako je presao u Zvezdu tesko ce za nas zaigrati,jer mislim da u mladjim kateogrijama u ligi Srbije ne mogu igrati stranci.To znaci ako bi zaigrao za nas tamo bi se vodio ko stranac.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 avg 2013, 23:01

NEZALAGANJE je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la: Jasno drug sve šta želiš reći i ne znam što vjerujem ti u potpunosti. Ja govorim iz razloga što su neki rekli kao da djeca veze nemaju, ali ne mogu da komentarišem Halimićeve rezone kad nisam bio na tekmi. Recimo znam da ti centri itekako znaju napasti koš, ali eto pored svih tih drugih uticaja možda ih i Hala sputava.
Ne moze niko biti toliko kivan na djecu,jer su oni daleko od formiranih igraca i tu dijelimo misljenje! ;)Takodje,apsolutno je tacno da na djecu negativno utice svako 'hladenje' nakon greske u igri,a to je ono sto se desavalo sinoc.Medjutim,nemam ja problem ni sa tim,ako si u tome dosljedan!?Problem je sto neki izlaze nakon svake greske,a drugima se to tolerise,a to nije nacin na koji se radi sa djecom,po meni.Bekovska linija je imala koliko -toliko konstantne minute,jer bi nakon gresaka ili odmora izlazili i vracali se opet nazad relativno brzo,dok je kod centara 'hladjenje' trajalo i po cetvrtinu...Npr.naseg najviseg igraca(br.15) opravdano izvede nakon gresaka u pocetku i uopste ga ne vrati cijelo poluvrijeme :roll: ,da bi taj decko poceo 2.pol.,te se nakon ponovnih gresaka opet nije vracao,a igraca koji je bio jako dobar u 1.pol(Mangafic) ubacuje kasno,cime ovaj gubi ritam koji je imao.Ovo sve zvuci kao neke finese,ali su finese te koje odlucuju u ovako tijesnim utakmicama i moras se prilagodjavati 'u letu',a ne djelovati po nekim sablonima,a posebno sablonima trenera koji nije dokazan(Halimic).
Sve to zavisi kako na koje dijete utiče, neke možda može motivisati ali generalno djeca ne vole nepravdu tj ne vole da ih se tretira na jedan način a druge na drugi. Naravno opet to može proći ako je na treningu dobro objašnjeno zbog čega se on trtira drugačije ali se onda ako bude slična situacija sa nekim drugim mora i taj drugi tako tretirati. Mora trener poznavati dijete i reakcije. Recimo neka djeca reaguju na galamu dok drugu to baci u depresiju i moraš im prići i lijepo objasniti stvari a istovremeno ih tretirati jednako. To se stiče iskustvom u radu sa djecom. Ipak najgore od svega je ako djecu izbacuješ nakon jedne greške zbog samopouzdanja ali ni to ne mora biti ako se na utakmicama ranije neka greška ponavljala (ne mora ta greška biti vidljiva svima npr loš pas jer možda se tebi čini da je radi pasa a on izlazi zbog nečeg drugog) ali ponavljam sve to se mora odraditi tako da ne utiče nasamopouzdanje. Ima djece na koje ne utiče ni kad ga deset puta izvadiš, ali se to ne smije dešavati ako je to greška koja se svima može desiti i koja nije specifična za njega. Npr napravi korake a rijetko ih pravi ili ako napravi ponovo grešku koju dugo nije napravio tj izbacio iz navike da je pravi i onda je slučajno napravi. Jbg ja sad izfilozofirah ali nadam se da smo se razumjeli:) Hala nema iskustva u radu sa mladima a najgore je što je iz seniorske došao raditi sa djecom koja još uvijek ne treba da imaju seniorsku taktiku. Kod Nene je to drugačije jer su to juniori koji su ipak malo psihički jači i dobro je što im jedan autiritet trener, a i oni sad ulaze lagano u seniorsku košarku. Nije baš sve ovo ovako jednostavno ali teško je ukratko objasniti:)

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 10 avg 2013, 00:16

Danci izgubise danas od Holandije znaci sutra dobiti Dance za prvo mjesto u grupi :D :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

mustbe5
Kontakt:

Post Postao/la mustbe5 » 10 avg 2013, 00:32

Cuj Larson pandan nasem Nurkicu. Dobar je Larson, i meni se svidio ali...Svasta mozes procitati na ovom forumu od tzv. strucnjaka.

Sinoc protiv slabe ekipe koja ima 2 (dva) igraca nasi se muce. Ocita je bila nervoza i pritisak. Ipak, vidjelo se: Nemamo pleja. Sijercic koji je dvojka igra keca. Aleksic nista. Jakupovic ne dobi sansu. Memic i Ahmedic zalutali. Pirica mijenja nakon prve greske. Momak ionako pod pritiskom kao i svi ostali. Fahro Manjgafic igra centra. Stavi ga u tandem s pravim centrom Piricem. (Makar imaju potencijal i treba ih forsirati). Ionako su nam sanse za polufinale uz onakvo vodjenje s klupe skroz tanke.

Nedim ubjedljivo najbolji igrac uz cetiri-pet igraca koji imaju potencijal. Gegic koji je `98 godiste odlicno se pokazao. Gegic, Hadzic, Manjgafic, Galic i Piric (212cm) mogu postati dobri seniorski igraci.

Atif igra i forsira suteve (ne kao sto neko ranije napisa otvorene suteve). Siluje momak 1. cetvrtinu. Mislim, mozda Hala nece da mu ubije samopouzdanje jer je to Atifu, k`o biva najjace oruzje pa ceka da proradi. Siluje Atif i cijelu drugu cetvrtinu, fula i divlja. Selektor ga ne vadi iz igre i tako cijelu utakmicu. Ili je placeno da igra najvise ili (vjerovatno) Hala pokusava da se ubaci u Sparse pa makar kao trener juniora umjesto Senada. Stvarno je tesko naci objasnjenje za sinocnju rotaciju.

Uglavnom, uz onakvu igru u sparnoj dvorani bilo je mucno gledati nase kadete, narocito nasu zvijezdu Atifa Duraka koji je novi Igor Vreca (195-1-88). Kako je igrao u kadetima, tako je igrao i u juniorima i seniorima. Uglavnom, nista od Atifa. 1. liga BiH plafon. Moze on nama pomoci na ovom prvenstvu i nadam se da hoce. Uglavnom, Nedim Djedovic i nekoliko talenata. Logicno bi bilo da forsiraju ove koji mogu postati dobri igraci u seniorima...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 avg 2013, 01:21

Prestao sam citati kod toga kad si rekao Aleksic nista. Pametnom dosta. Kada sam rekao Nurkic, onda po ucinku u prvoj utakmici. Je li zaista nekada trebam nacrtati da se nesto shvati?

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.