meepo je napisao/la: ↑14 mar 2022, 01:03
tiffoso je napisao/la: ↑13 mar 2022, 23:42
Moras biti debeo strucnjak da izgubis titulu od Spallettija ili Piolija.
Od Allegrija nije sramota izgubiti titulu!
Brate i od Allegrija je sramota izgubiti titulu. Pa gledaj kako Juve igra. Znaci ovakve igre bi se i Grcka iz 2004 posramila , a budimo i realni Juventus nije imao nista losiji igracki kadar od Piolija ili Spaletija itd cak stovise i bolji i mislim na igracki kadar bez Zakarie i Vlahovica.
Allegri s ovakvom igrom ako uzme ligu Pioli, Spalletti i Inzaghi neka se mane trenerskog posla i neka idu saditi krompir.
Jeste, ali Allegri je konstantan u svom ziherisanju. Ja ti kazem, covjek u je stanju na neku foru uzeti 7-8 utakmica 1-0 i to bas kad treba. Ne radi Juve nista bolje od Milana i Intera, osim 2 stvari.
Kvalitetnija odbrana i dobiti na misice. To kada se pomenuti trojac nauci onda ce moci za titulu se boriti. Juventusov kadar je solidan a ono sto se ovdje svaki dan podcjenjuje je pobjednicki mentalitet jednog trenera. Nemate pojma koliko je to samo bitno. Svi imaju potnecijala za kikseve, ali kazem vam upravo ovaj pobjednicki mentalitet sada pravi prevagu.
Zasto je Inter prosle godine osvojio? Ponovit cu se opet, jaka odbran, pobjednicki mentalitet Contea da drzi sve pod kontrolom i pod konac.
Opet kazem, Juventus nikad gori, sezona ocajna, ali kako prolazi, oni imaju konstantu za razliku od Intera pa i Milana rekao bih. Neki ce reci prosle sezone da nas je ubio Sassuolo na nasem, a mi smo dobili 2-1 i to iz kontri, reci ce da je Atalnta nas satrala na nasem a mi jedan sut i to iz kornera i Skriniar zabije gol za pobjedu. Dakle nije bitna igra u ligi, bitno je da dobijas tekme i kada si los i kada protivnik dominira a ti sacuvas gol i dobijes ih iz kontri ili polukontri. Sinoc si mogao dati loptu Torinu odmah, ne znaju oni sta ce sa njom kada se ti dobro branis, a onda upadnu u zamku misleci da mogu, a kad im spucas kontru, gledaju i pitaju se sta je ovo bilo. Nazalost nas trener tako ne eksploatise igrace, vec im daje slobodu, dok je kod Contea bio sistem podmazan, tamo lopta ako je ta akcija, vamo lopta ako je ta i ta akcija. Kasnije dodajes samo igrace i ucis ih sistemu. Inzaghi nema sisteme vec ceka sta ce pojedinac da odigra, sve je to dobro ali kada jedan padne u formi on ne zna sta ce onda, a ti kao trener nemas odgovora, dok kod Contea je forma maltene skoro pa nebitna. Ovo sve vazi za ligaske tekme gdje se igra 38 kola, dok su kup takmicenja nesto drugo. Tu ti je Allegri opet mastemind.