Drago mi je što je Amar isprobao neke nove taktičke zamisli i iste, protiv mnogo slabijeg protivnika i nisu izgledale tako loše. Ćulum je odigrao dosta visoko i dosta dobro. Mešić je pokazao da zna igrati i zadnjeg veznog i to dosta dobro. Mogao bi nam koristiti kod povoljnog rezultata na strani, ukoliko bi se odlučili braniti rezultat. Neko reče da je Perak odigrao slabo, odnosno da je trom i spor, a ja se ne bih složio sa tom konstatacijom. Zaista djeluje trome, ali je izuzetno dobro prenosio igru iz faze odbrane u napad i imao je, u više navrata, perfektna ubacivanja lopte u prostor, a dao je i gol. Pasovi su mu bli tačni, iako to, opet ponavljam protiv slabog Branitelja i nije bilo previše teško. O Rovčaninu ne znam šta da kažem. On mi je veoma drag igrač zbog svoje borbenosti i pozitivne fudbalske drskosti, ali se očito u ovim formacijama koje forsira Amar ne snalazi baš najbolje. Rovčanin je najbolje partije pružao u tandemu sa Dialibom, odnosno u formaciji kada smo igrali sa dva špica, koji su relativno blizu stajala jedan do drugog. Ja Rovčanina ne bih otpisivao, jer nam je i u ovom prvenstvu pokazao da zna dati gol, ubilježiti asistenciju ili inscenirati faul, penal, žuti karton itd... itd.... Žao mi je što nije bilo Harisa Bešlije po krilu, ali pretpostavljam da će on dobiti šansu protiv Budućnosti, Branitelja, Borca ili Rudara. Sve u svemu, bilo je dobro. Ostale igrače ne bih komentirao, jer su svi odigrali onako, kako se to i od njih očekuje. Solidno, s obzirom na protivnika. Neko mi je u jednom od mojih postova, predbacio da sam u jednom tekstu napravio neke gramatičke greške, sa čime se ne bih složio, jer i pobjedićemo, pobjedit ćemo i pobijdeiti ćemo je gramatički ispravno, isto kao što je ispravno i koncert i koncerat. Malo ćete se začuditi, ali je tako. Mislim, ipak da je manje bitno kako se piše, puno je bitnije da pobjeđujemo i da se uzajamno poštujemo. Koji lingvistički oblik će pisac staviti u tekst, to je isključivo do pisca teksta, a svako će pisati onako, kako njemu najviše odgovara i koliko je obrazovno sposoban za to. Idemo dalje kroz Budućnost. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".