FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

gollum
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gollum » 05 nov 2010, 01:16

boccaccio je napisao/la:dopalo mi se kako Mesic igra veznog igraca,po meni iznenadjujuce dobro,pretrcao je jako puno i dao prostora Culumu da malo vise igra
Igrao je on u bihackom Jedinstvu zadnjeg veznog, moze tu poziciju kvalitetno odigrati, ako slucajno zaskripi.

Buducnost ne treba olako shvatiti, i treba biti vrlo oprezan jer su u stanju odigrati kvalitetnu kontru, s obzirom da imaju tri jako brza ofanzivna igraca - Haskic (1989. godiste), Halilovic (1989.) i Smigalovic (1990.). Godine rodjenja su dodatni razlog da se na ove momke obrati paznja jer bi tu moglo biti "materijala" za sampiona.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 05 nov 2010, 01:47

primjetio sam da je culum u ove zadnje dvije utakmice dosta podigao nivo svoje forme , na proljece ocekujem opet onog starog culuma kakav je bio kad je tek dosao

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 nov 2010, 08:37

gollum je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:dopalo mi se kako Mesic igra veznog igraca,po meni iznenadjujuce dobro,pretrcao je jako puno i dao prostora Culumu da malo vise igra
Igrao je on u bihackom Jedinstvu zadnjeg veznog, moze tu poziciju kvalitetno odigrati, ako slucajno zaskripi.

Buducnost ne treba olako shvatiti, i treba biti vrlo oprezan jer su u stanju odigrati kvalitetnu kontru, s obzirom da imaju tri jako brza ofanzivna igraca - Haskic (1989. godiste), Halilovic (1989.) i Smigalovic (1990.). Godine rodjenja su dodatni razlog da se na ove momke obrati paznja jer bi tu moglo biti "materijala" za sampiona.
Smigalovic je bio na probi nije prosao, mesic je nas odbranbeni igrac koji ima mozda najbolju tehniku, helem ima srce ko trebevic i to je ono zbog cega ga gotivim.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 nov 2010, 08:39

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 05 nov 2010, 08:46

ako je vjerovat ovom tekstu onda je rowa pravo dobro igrao

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 nov 2010, 09:02

cala je napisao/la:ako je vjerovat ovom tekstu onda je rowa pravo dobro igrao
Ja vise vjerujem svojim ocima nego tekstu.
AMAR OSIM

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 05 nov 2010, 09:15

Djelimo isto mišljenje.Rovčanin je učestvovao u najmanje 3 akcije iz kojih su postignuti golovi!
Sve u svemu dobar rezultat.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 05 nov 2010, 09:18

Ti ipak vjeruj tom tekstu,ispade Rovacanin jedan od boljih po ocjenama :roll: ...mada cu ja vjerovati svojim ocima jer sam ga gledao ove sezone 4-5 puta i fakat momak nije kapacitet za Zelju pa on i Branitelju nebi bio pojacanje :mrgreen: toliko o RoWi.Ja se smijem kladiti da on nece odigrati vise ni minute do kraja ovog prvog dijela...pa yebote bolje da smo se njega rjesili a ostavili Mesanovica koji je majstor samo takav naspram alkoholicara.

Sinoc sve kontam da je onaj Zadro iz Zrinjskog pojacao Branijtelj ona 10 isti on :mrgreen:
Sto se tice dresova ja otis'o juce da kupim medjutim nisu jos bili zavrsili stampanje grba,reklame i brojeva mog'o sam kupiti onako bez ista...sacekacu jos malo pa kad nabacim Lazara ima da grmim na terminu :lol: :mrgreen:
1921-2011

Ultras Sur
Kontakt:

Post Postao/la Ultras Sur » 05 nov 2010, 09:19

Sa kim je potpisao Kerla predugovor ako se smije znati ?
••• Real Madrid C.F. •••

❸❶ La Liga titles

❶❼ " Copa del Rey " Cups

❾ Uefa Champions League titles

❷ Uefa Cup titles

❸ Intercontinental Cups

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 05 nov 2010, 09:43

Ultras Sur je napisao/la:Sa kim je potpisao Kerla predugovor ako se smije znati ?
To su neprovjerene informacije i mozda jedino zna Borovina ;)
1921-2011

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 nov 2010, 09:58

Sljedeca stanica, stadion Grbavica! Nedelja, 07.11. u 16:30!

ŽELJEZNIČAR - BUDUČNOST

Sudija: Semir Kaplan (Stolac))
A1: Almir Čišić (Mostar)
A2: Drago Čule (Kruševo)
Četvrti sudija: Dragan Skakić (Gradiška)
Delegat: Stanko Vujković (Prijedor)
Kontrolor Suđenja: Hajrudin Gobeljić (Cazin)
AMAR OSIM

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 05 nov 2010, 10:00

Drago mi je što je Amar isprobao neke nove taktičke zamisli i iste, protiv mnogo slabijeg protivnika i nisu izgledale tako loše. Ćulum je odigrao dosta visoko i dosta dobro. Mešić je pokazao da zna igrati i zadnjeg veznog i to dosta dobro. Mogao bi nam koristiti kod povoljnog rezultata na strani, ukoliko bi se odlučili braniti rezultat. Neko reče da je Perak odigrao slabo, odnosno da je trom i spor, a ja se ne bih složio sa tom konstatacijom. Zaista djeluje trome, ali je izuzetno dobro prenosio igru iz faze odbrane u napad i imao je, u više navrata, perfektna ubacivanja lopte u prostor, a dao je i gol. Pasovi su mu bli tačni, iako to, opet ponavljam protiv slabog Branitelja i nije bilo previše teško. O Rovčaninu ne znam šta da kažem. On mi je veoma drag igrač zbog svoje borbenosti i pozitivne fudbalske drskosti, ali se očito u ovim formacijama koje forsira Amar ne snalazi baš najbolje. Rovčanin je najbolje partije pružao u tandemu sa Dialibom, odnosno u formaciji kada smo igrali sa dva špica, koji su relativno blizu stajala jedan do drugog. Ja Rovčanina ne bih otpisivao, jer nam je i u ovom prvenstvu pokazao da zna dati gol, ubilježiti asistenciju ili inscenirati faul, penal, žuti karton itd... itd.... Žao mi je što nije bilo Harisa Bešlije po krilu, ali pretpostavljam da će on dobiti šansu protiv Budućnosti, Branitelja, Borca ili Rudara. Sve u svemu, bilo je dobro. Ostale igrače ne bih komentirao, jer su svi odigrali onako, kako se to i od njih očekuje. Solidno, s obzirom na protivnika. Neko mi je u jednom od mojih postova, predbacio da sam u jednom tekstu napravio neke gramatičke greške, sa čime se ne bih složio, jer i pobjedićemo, pobjedit ćemo i pobijdeiti ćemo je gramatički ispravno, isto kao što je ispravno i koncert i koncerat. Malo ćete se začuditi, ali je tako. Mislim, ipak da je manje bitno kako se piše, puno je bitnije da pobjeđujemo i da se uzajamno poštujemo. Koji lingvistički oblik će pisac staviti u tekst, to je isključivo do pisca teksta, a svako će pisati onako, kako njemu najviše odgovara i koliko je obrazovno sposoban za to. Idemo dalje kroz Budućnost. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 05 nov 2010, 10:11

Stole iz Bora je napisao/la:Sljedeca stanica, stadion Grbavica! Nedelja, 07.11. u 16:30!

ŽELJEZNIČAR - BUDUČNOST

Sudija: Semir Kaplan (Stolac))
A1: Almir Čišić (Mostar)
A2: Drago Čule (Kruševo)
Četvrti sudija: Dragan Skakić (Gradiška)
Delegat: Stanko Vujković (Prijedor)
Kontrolor Suđenja: Hajrudin Gobeljić (Cazin)
Opet Kaplan ! :roll:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 05 nov 2010, 10:14

Semir Kaplan :roll: i snjim u Buducnost.
@avlami 97
Apsolutno se slazem za Culuma koji je ulazkom Mesica dobio jednu drugu ulogu u ekipi igrao je blize golu i odlicno se snasao mene je bas odusevio.Sad opet nemoze Branitelj biti po mjeri ali ono sto je pokazao je bilo super koliko je samo bio agresivan,ubacivao se iz drugog plana,namjestao prilke i svakako za mene bio najbolji juce na terenu.Drago mi je sto se Cuki vratio u formu,djete mu se oporavlja i on odma bolje igra.
1921-2011

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 05 nov 2010, 10:41

slika

odlična foto galerija na ra.di.o.sara.jevo.ba!

Ova me fotografija podsjeća na ovu Mešinu kad ga Janjuš pokušava uhvatiti :) Ako neko ima (nisam uspio naći na netu), neka postavi jednu do druge ;)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 05 nov 2010, 11:04

Odlično, riješili smo kup. Nažalost, nisam bio u mogućnosti da dođem u školu, tako da ne znam kako je ko igrao, mada po vašim komentarima, nije to izgledalo loše. Protiv Budućnosti naravno očekujem pobjedu, pa nam onda slijedi revanš susret sa Braniteljem, onda tekma protiv Borca u gostima ( možda i odlučujuća za jesensku titulu) i domaća tekma protiv Rudara. Protiv Branitelja možda isprobati kojeg kadeta, ako ima ijedan da nešto valja.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 05 nov 2010, 11:40

sta mislite koliko cemo bodova dobiti iz preostale 3 utakmice, ja bi bio prezadovoljan sa 7 bodova

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 05 nov 2010, 11:46

ma vazan je odlican rezultat, koji nam daje sigurnost da igramo u kombinovanom sastavu u revansu, mada i pored 6 golova neke od sansi se moraju iskoristiti...visca nije izasao zbog slabe igre i ako je to tako amar rekao, vec zato sto je fulio onu sansu kod koje je neozbiljo pristupio i iz prve je osutao, a mogao ju je primiti i pitati golmana u koji ces cosak...cim je fulio sansu instiktivno sam pogledo prema nasoj klupi, vidio sam amara da je skocio i po njegovim gestikulacijama ocito je bio ljut, odma je nakon toga visca bio zamjenjen.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 05 nov 2010, 11:48

Nekako ocekujem 7 bodova,sa 6 bi bio nezadovoljan,a sa 9 bi istakli najvecu kandidaturu za titulu.

Ako neko ne zna od narednih 7 utakmica(tri do polusezone i 4 na proljece) 5 igramo kuci(2+1jesen i 3+1 proljece)

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 05 nov 2010, 12:05

sekula je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la: Nego, jeste li vidjeli kako Jugozapad navija, a :mrgreen:
:mrgreen: old school :mrgreen:
i vas dvojica ste znaci na jugozapadu..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa ****, meni je sve Jugozapad ako nije kop(na strani prema Zapadu, naravno) :mrgreen: Al zato ne štedimo grla :mrgreen: Željo je to :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.